Citiraj GIZMOS prvotno napisa
Ja sam u trećem mjesecu imala 1 cistu ali za nju mi je odmah rekla da je to obična vodena cista i da će se ona kroz tri ciklusa najvjerojatnije ispuhati. Ispuhala se isti mjesec. Za ovu cistu je rekla da nije vodena i da je teško da će se sama povući ali je dosta mala (3 cm) pa će je još malo pratiti. Ono što je važno je da nema prokrvljenosti kroz nu (što bi ukazvalo na nekakav tumor ili slično). Čudi me samo da mi još nije rekla da napravim markere obzirom da je mama imala između ostalih i tumor na jajniku. Endometriozu mi nije nikad spominjala i ne kužim baš što ona znači i da li je uopče mogu dijagnosticirati ultrazvukom ili samo laparoskopski pa ne znam da li ju imam.
Tako ti je isto bilo i kod mene, nakon klomifena prvi put su mi se pojavile neke 2 ciste koje su pukle ali nakon toga se desila ova endometriozna cista koja nije pukla sama od sebe i dr. je zbog boje (valjda su tamnije od obihčnih) posumnjao na endometriom te me posalo vaditi CA 125 i na magnetnu rezonancu, kao što sam rekla gore ne može se 100% utvrditi ultrazvukom.
Pitaj je za te markere nek te pošalje da izvadiš, a ako ti nisu vodene ciste na jajnicima onda ti može biti endometriom (ja ne znam da postoji ijedna druga vrsta ciste)
Prosurfaj malo imaš dosta toga o endometriozi na netu da ne pišem ovdje.
Sretno sa nalazima