Gizmos drži se, možda ipak nije pms i možda će ipak biti plusić. Koliko su ti inače dugi ciklusi i kad bi trebala vadit betu?
Gizmos drži se, možda ipak nije pms i možda će ipak biti plusić. Koliko su ti inače dugi ciklusi i kad bi trebala vadit betu?
inače mi dođe 28-30 dana, pa mi se čini rano, ali danas je nešto strašno!
Evo ja sam danas potaknuta boli koja ne popušta odlučila napraviti test na 27dc i naravno-negativan je kao što sam pretpostavljala. Junački sam to podnijela ovaj mjesec, onako-ni tužna ni sretna, više onako otupljena! Trenutno me više brine ova bol u području abdomena, ne izgleda više kao ona predmenstrualna bol pa sam već počela sumnjati da nije nešto drugo...možda jajnici, možda crijeva,možda maternica...ne znam. U utorak ću vjerojatno do doktora pa da vidimo koji se organ sada pobunio!
A bilo je ljepo pomišljat da je ipak nešto....pozitivno!
Gizmos ja mislim da je prerano za test :/ Dok nema krvarenja sve je mogućeDrži se
![]()
Gizmos drži se! Ako i ne bude još uvijek te čeka 11. mj i Maribor...Nešto od toga će upaliti...Samo budi +!
Imam pitanjce... odakle mi dobivamo lijekove za postupak iz kbc-a ili od našeg ginekologa??
Dobro jutro i hvala na podršci! Ja sam danas malo uranila, nekako se nisam prilagodila na promjnu sata! Dani 82, ja mora ovaj tjedan kod moje ginekologice pa ću se baš raspitati za ljekove, kliko se čekaju. Mislim da ih ona nabavlja jer mi je jednom prilikom nabacila kako nemam pravo na njih ukoliko se odlućim za MB! Ali trebale bismo si to provjeriti jer koliko sam ćula neki čekaju dan-dva, a neki i do mjesce dana...sve ovisi koliko ona ima novaca na svom računu (tako sam ja to skužila).
Jesu vam šta spominjali za one potvrde od pravnika i psihologa u Rijeci?
Meni zadnji put nije trebalo ništa, ali vidim da se situacija mjenja iz dana u dan? I još jedno pitanje za cure koje su prošle laparoskopiju...da li se ona radi bilo koji dan ciklusa ili kao HSG 6-8 dana?
Gizmos mi smo bili prošli tjedan na dogovoru i moramo nabavit te potvrde od pravnika i psihologa![]()
Ajde se baš malo raspitaj koliko se otprilike mora čekat na lijekove. Ja isto idem slijedeći tjedan kod ginekologa po uputnice pa ću i ja pitat.
Gizmos laparoskopija ti se radi nakon menstruacije. Mislim da su ju meni radili 11 ili 12 dc ali nisam sigurna. Jesi dobila mengu? Nadam se da nisi i da još ima šanse![]()
Da i ja sam laparoskopiju radila 12 dan ciklusa iako je idealno raditi je odmah nakon menstruacije ali ti je teško tako naštimati pa je glavno da bude u prvoj polovini ciklusa.
Što se tiče čekanja na lijekove to ovisi. Od trenutka kada soc. ginekologu odneseš papir od specijaliste za nabavku lijekova on bi trebao isporučiti lijekove u roku od 30 dana. No zbog njihovih troškova odnosno čekanja da im HZZO plati te lijekove neki ginekolozi znaju zavlačiti i rade liste čekanja.U svakom slučaju dobro je što prije zatražiti lijekove od soc. ginekologa pa bolje da ih dobiješ ranije nego kasnije (iako je, ponavljam, njihova Obaveza u roku 30 dana lijekove nabaviti i isporučiti)
big blue, i ti si upisana u drugom mjesecu za prvi IVF? Kod kojeg si doktora? I ja imam prvi u 02/10 i duba13!
ja sam trenutno na čekanju nalaza koagulograma ali sam isto zapisana u 2/10, pa cure biti će to prava najezda trudnica u 11. mjesecu u riječkom rodilištu. želim vam svima punooo sreće!
dani82 vrijeme čekanja na lijekove ovisi o tvom ginekologu a po zakonu nebi smjelo biti duže od 30 dana. ja sam svoje uvjek brzo dobivala 7-10 dana jedino sam imala problema kada se zakon tek počeo provoditi pa sam si čak polovicu lijekova kupila sama kako bi mogla u postupak.
pozdrav svim našim trudnicama, mamicama i trudilicama![]()
Ameli, tko te uputio da napraviš koagulogram? Doktori sa KBC-a ili si to sama htjela?
iza mene su već 4 neuspjela IVF-a u kojima je dolazilo do oplodnje js ali nikada do implantacije pa mi je dr. vlastelić rekao da napravim koagulogram i genetske faktore trombofilije.
A to ćeš sve raditi u Rijeci? Ma ja stalno nešto istražujem, najrađe bi napravila sve moguće pretrage, da se barem proba spriječiti neštako je moguće. Ja sam imala jedan missed abortus u 8 tjednu i kad sam u ono vrijeme pitala da li je potrebno raditi kakve pretrage, rekli su mi da se u obradu ide tek nakon 2 spontanog! Naravno, sad se uz taj problem javio i problem "zatrudnjivanja"...Ma nisam pametna...sve to skupa...
već sam to napravila početkom mjeseca na Sušaku u zavodu za transfuzologiju a oni šalju krv u zagreb. rekli su mi da se nalazi čekaju oko 30 dana, pa ja s nestrpljenjem čekam.
Da li netko zna kada se vadi beta u riječkoj bolnici koliko treba da nalaz bude gotov?
Ameli![]()
Svima veliki pozdrav![]()
Evo meni je Menopur stigao za 7 dana bez ikakvih problema.
Ima li kakvih naznaka da će zaposliti nekog novog umjesto dr. Vlastelića?
Cure jedno pitanjce za vas čiji mužići imaju loš nalaz spermiograma... naime moj mora kod endokrinologa i kod urologa i vadit neke hormonske nalaze, e sad me zanima da li kod endokrinologa mora nosit neke nalaze npr. ove hormanske ... a znam (ili mislim) da nalaze endokrinologa nosi urologu. Zanima me i da li je samo jedan odlazak spomenutim specijalistima dovoljan ili su vaši mužeki morali više puta odlazit??
dani 82 mm je prvo obavio urologa, on mu je dao da napravi jos neke briseve kasnije je radio i hormone i mi smo sve to nosili na VV ali su mu tamo ponovili hormone.Kako vas je uputio vas MPO dr.? Uzmi u obzir da se za sve treba narucivati i dosta se ceka.Kada se mm narucivao urologu htjeli su mu dati termin za nekih mjesec i po pa smo isli privatno i u jednom danu napravili komplet pregled dok bi u bolnici se morali vracati vise puta.
Ja samkod endokrinologa nosila hormone što sam imala, ali mi je doktorica dala da još neke izvadim na poliklinici. Čekala sam na termin točno 2 mjesec i još 1 mjesec nalaze!
Cure meni bila frka da nije nešto uredu s brisevima prije IVF-a jer imam taj žučkasti iscjedak još od laparo pa... ali svi brisevi su OK :D :D :D :D Stavila sam dvije ture vaginaleta i nešto je manje žučkasto ali nije mi jasno šta bi drugo moglo biti. Hormoni su isto ok ali to nema veze s tim.
Čekam 7.11 da procurim, zovem humanu i čekam odobrenje za klomifen i onda po bebača![]()
Pak i Gizmos što mi preporučate da mm ide to privatno obavit? Pak koliko ste platili sve to?
Kika super :D za briseve, nadam se da ćete stvarno dobiti svoju bebicu!!!
može li mi koja pomoći od koliko do koliko se vadi beta na nuklearnoj u Riječkoj bolnici?
....od 7-10...ja vadila u ponedeljak....sretno!...želim ti veliku betu![]()
Krv se na Nuklearnoj u Rijeci vadi od 7 do 10h. A rezultati bete su, kao sto je Kikica1 rekla, gotovi isti dan i moguce ih je podici u obicajno vrijeme za nalaze od 13-14h ili od 16-17h na salteru.sbonetic prvotno napisa
Vidim cure da ćemo u 2 mjesecu imati tulum u KBC Ri, dosta nas je koje smo na 1 IVF-uSuper.
Ja sam kod docenice. Da li već znate stimulaciju koju ćete koristiti? Mene će docentica staviti na 2 ampule Menopura (sad ću sve do postupka biti na kontracepciji) i već sam svom soc.ginekologu odnijela taj papir a lijekove mi je rečeno da ću dobiti već krajem 11 ili početkom 12. mjeseca
Malo me strah tih inekcija ali ako su sve cure uspijele...valjda ćemo i mi.
pozdrav svima
Big blue i ja sam kod docentice, izgleda da ćemo se viđat u čekaonici.
Ja još ne znam koja će biti moja terapija, moram još donijet neke moje i neke nalaze mm-a, rekla je samo da nećemo ić na stimulitani već blago stimulirani ICSI.
Dani82 za kakvu stimulaciju ste se dogovorili?
Kika ne znam točno, rekla je samo da pošto je sa mnom (koliko znamo) sve u redu da ne bi odmah krenula s stimuliranim postupcima već sa blago stimuliranim, jer itako ne smiju oplodit više od 3 jajne stanice.kika83 prvotno napisa
A što to točno znači blagostimulirani stvarno ne znam :?
Kika83 kod kojeg si ti doktora, vidim da tm isto ima oligo, zašto vi idete u IVF postupak a ne u ICSI??
Dani82, najbolje je da to napravite preko socijalnog ako vam se ne žuri, barem nečeš sve morat platiti ako predlože kakvu daljnu obradu. Da se radi samo o jednom razgovoru ili konzultacijama onda bi se isplatilo iči privatno da se izbjegnu sve torture i dugo čekanje...
Ja sam isto kod docentice, ali iskreno nismo pričali o stimulaciji. Ona mi je rekla da se upišem za drugi mjesec i tako sam napravila. Obzirom da sam u 4 mjesecu naručena u Mb i da bi već trebala startat sa njihovim protokolom probat ću nešto iskemijati da mi taj prvi IVF bude u prirodnom ciklusu bez klomifena i ičega, nadam se da će upaliti!
Inače, ja sam jučer imala neki lagani iscjedak koji me cjeli dan zbunjivao (nikako da krene konkretno) ali sam tek danas dobila i sutra šaljem uputnicu za konzultacije ili tako nešto da se dogovorimo oko laparo, pa da i to skinem s repertoara.
malo sam se raspisala...cure jedva čekam 02 mjesec i kolektivni napad na visoke bete...možda se i upoznamo tamo!
Kika, super za briseve....i ja ih uskoro ponavljam i nadam se da neće biti iznenađenja! Posljednje što sam radia u 5 mjesecu su bili sterilni!
Ja sam kod Vlašića. Neznam, rekao je IVF jer mu plivači nisu tako loši za IVF postupak. Inače on ima oligozoospermiu, nešto manji broj i slabu pokretljivost. Drugo sve ok :/dani82 prvotno napisa
Gizmos da nakon laparo bude bingo![]()
Gizmos, nadam se da ti Maribor neće ni trebatA što se tiče upoznavanja to bi bilo lijepo, isto kao i najezda plusića!!!
Čula sam da se kod privatnika sve to riješi u jedan dan, za sad ga mislim naručit preko socijalnog samo da vidim kad će dobit termine, a da barem endokrinologa obavimo privatno. Želim u postupak ući u veljači, ne mogu više čekat, a navodno od naručivanja do rezultata nalaza prođe i do 3 mjeseca, to mi je malo puno previše, pogotovo ako poslije kod urologa mora ić kod urologa.
Kika83, tako je i s mojim mužem, ali docentica je rekla da su s ICSI-em najveće šanse, a i čitala sam o tome već.
Mislim sigurna sam da dr. Vlašić znao o čemu priča, ali meni je nekako drago da mi idemo na ICSI.
Kika83, tako je i s mojim mužem, ali docentica je rekla da su s ICSI-em najveće šanse, a i čitala sam o tome već.
Mislim sigurna sam da dr. Vlašić znao o čemu priča, ali meni je nekako drago da mi idemo na ICSI.
Ja se neču njemu mješati u posao. Kako on kaže![]()
Samo šta tvoj ima oligoastenozospermiu a moj oligozoospermiu i nikako nije ista dijagnoza. Možda zato :/ Stvarno neznam. I IVF i ICSI daju skoro jednake šanse za trudnoću tako da mi je svejedno. Samo da više nije AIH
A možda i zbog godina. Tvoj je 77g a moj 82. Nije velika razlika ali je. Neopterečujem se,samo da više idem u postupakkika83 prvotno napisa
![]()
Kika83 imaš pravi, tek sad kužimda nemaju istu dijagnozu, tm ima puno bolju dijagnozu, ne znam koliko su točno godine bitne (iako je po meni i u godinama velika razlika) ali dijagnoza sigurno je.
Ja se iskreno nadam da će vam ovaj IVf donijet vaše zlato![]()
Cure mislim da vam to nema previše veze, i MM je dijagnoza oligoasthenospermia, ali sve na kraju ovisi o broju, jer ima nekoliko stupnjeva iste dijagnoze. Nama je zato forsirala inseminacije jer je rekla da je spermiogram malo lošiji ali da je za inseminaciju još uvijek super. Ako je jako mali broj spermija onda se odlučuju na ICSI,inače na IVF. Ali možda je odlučeno tako i zbog novog zakona, jer su ICSI-em ipak veće šanse da će doći do oplodnje.