Stranica 18 od 55 PrviPrvi ... 8161718192028 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 851 do 900 od 2711

Tema: POTPOMOGNUTA NA KBC RIJEKA

GIZMOS avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

I ja se često pitam kakva je ta bol kod punkcije, ali glupo je zamarati se time. Sječam se da sam prije HSG-a bila preplašena jer sam se naslušala priča o boli, ali na kraju je srečom sve prošlo bezbolno (osjetila sam samo jedan jači grč), mada je to možda zato što su mi jajovodi bili prohodni. Sve je to nekako individualno, ali ovaj mjesec sam provela sigurnih 10 sati kod zubara i dok sam se preznojavala na tom stolu razmišljala sam o punkciji i zaključila da ako sam prevladala taj strah od zubara i prošla tu torturu da ću i punkciju uspjet podnijet. Znam da je glupa usporedba, ali većeg straha od zubara još nisam spoznala pa sama sebe tješim da ništa ne može biti gore i iskreno se nadam da će biti baš tako...

pak avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

GIZMOS upravo je ta usporedba sa zubarom meni pala na pamet dok sam razmisljala sa cime usporediti.

dani82 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Mene zanima gdije mm mora "napraviti" uzorak na dan punkcije, jer budimo realni u onom wc ti se zgadi život... Mi smo do sada uzorak nosili od doma, da li je to moguće ili se to mora tamo obavit za postupak??

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj dani82 prvotno napisa
    Mene zanima gdije mm mora "napraviti" uzorak na dan punkcije, jer budimo realni u onom wc ti se zgadi život... Mi smo do sada uzorak nosili od doma, da li je to moguće ili se to mora tamo obavit za postupak??
    Možete i od doma ali bi trebalo donjeti u sterilnoj posudi, posudi od bolnice i donjeti u roku pola sata i mora se držati na temperaturi tijela ako vam je to izvedivo vjerujem da neće imati niš protiv

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Mene čeka prva punkcija ovaj mj( nadam se) i zasad sam još skulirana ali užasno se bojim. Neželim razmišljat o tome dok nedođe taj dan ali mislim da ču se tresti tamo od straha
    No, sigurno to nije ništa u usporedbi s rađanjem, gledam to kao neki testić prije rađanja

GIZMOS avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

PAK, onda će valjda biti podnošljivo, ali otom potom. sad me tek čeka laparoskopija pa se spremam za nju. zapravo se i ne bojim operacije, obzirom da sam pod anestezijom već bila. Više me nekako brine dijagnoza i samo se nadam da mi neće odstranjivat nešto šta nije potrebno, a i pomalo me plaši što u bolnicu idem 08.12.2009. baš kad su te gripe u punom zamahu (a bolnica je pravo mjesto za pokupit bakterije, viruse i svašta nešto)

barbyRI avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj skandy prvotno napisa
    sve je počelo sa muževom dijagnozom oligoasthenozoospermia

nakon dva misseda dr.V.nas je uputio da napravimo kariogram .Kod muža ovaj puta sve u redu a kod mene je nalaz pokazao da sam nositelj balansirane translokacije.

Sad se liječimo u Ljubljani ali jedan dio (primanje terapije i folikulometrije) moći ću obavljati kod dr Vlastelića

Daj se probaj malo opustit .Sva si mi u strahu od te punkcije .izludit ćeš do 2.mj.dok ne uđeš u postupak.Opusti se čisto da nebi na psihičkoj bazi još poremetila menstrualne cikluse .Sve smo mi to prošle i preživjele pa ćeš i ti.
    sad je stvarno pre,pre rano da se operećuješ sa tim
    a znam da je prerano da se tako opterecujem ali kad je to jace od mene... doci ce brzo 2mj...strah me da ne bude sad kakvih problema posto mi je TSH bio ovaj put povisen(pisala sm o tome na temi TSH)ali mi nije jos nitko nista odg.. da ne budem mogla ici na postupak... sta se tice toga da bi mi se mogli ciklusi poremetiti od sekiracije,vec jesu,ne dobijem ih ako ne pijem dabrostone(odnosno duphastone).i ovaj mj sam imala samo 1 dan sa svim duphastonima.i to me brine... vjerojatno su se poremetili od hormona stitnjace...samo mi je jos i to trebalo,a jedno vrijeme su mi bili ok.

pak avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

GIZMOS ma ne brini pa KBC je vec zabranio posijete upravo zbog virusa i svake god. je tako.Ja sam pocela vjerovati da se sve desava sa nekim razlogom i da sto god cinili nemozemo izbjeci sudbini, tako sa sad mantram da za sve postoji vrijeme kada ce i sta biti i nekako lakse prihvacam sve sto mi se dogadja i imam vjere da ce doci i moje vrijeme koje mozda nije sada kada ja to zelim ali ce doci.Znam da zvuci pomalo glupo i neki me samo blijedo gledaju kad im to kazem ali od silnog nerviranja koje sam prakticirala do sada nisam dobila nista osim uzasnih glavobolja pa eto pokusavam promijeniti stav i moram reci da puno lakse funkcioniram.

GIZMOS avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Ja vjerujem da promjena stava može samo pomoći, jer svi mi nakon kratkog vremena završimo u nakom krugu oko kojeg nam se počme vrtiti svijet. što prije se izvučemo iz tog kruga, prije čemo pronaći ono što tražimo. Hoću reći da se samo treba malo odmaknuti od neplodnosti, staviti je u drugi plan i živjeti. Ja još uvijek razrađujem tehniku ( ne ide mi baš ali pokušavam) ali barem na poslu više ne spominjem ništa i to mi olakšava put...Čini mi se da što više pričam o svemu da sam sve dalje svom cilju jer mu pridajem preveliku pažnju i negativnu energiju koja proizlazi iz neuspjeha, ali opet, kako se maknuti od svega??? ma bit će to...kad-tad!

pak avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

E upravo tako sam i ja pocela ne pricam nikom o svojim planovima i drugi misle da sam ili odustala ili postala inertna a ja samo laganini sutim i ne govorim nista.Evo jedino ovdje se vracam malo u te vode.Samo me moja gin. izbacila malo iz takta prosli tjedan kada sam bila kod nje i to ne za sebe nego za kumu otisla po nesto a ona ce meni pa vi nas izbjegavate nema vas jeste li odustali, mislite li krenuti ponovo pa godine vam idu.Mislim pravo me zatekla sa pitanjima jer kada sam krenula u MPO govorila mi je kud tako zurim iz jednog u drugi mlada sam i sl. a sada odjednom godine mi prolaze.A kad sam rekla da mi je ovaj zakon koma i da cekam mozda se sta promijeni kaze da mogu ja i ostariti dok se oni dogovore i da se bacim u akciju.
    Ali ja sam se malo skulirala i rekla da sam u cvijetu mladosti i da se nedam nervirati i bit ce kad bude i javiti cu joj na vrijeme.Bila je :shock:

GIZMOS avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

I ja sam odlučila u 4 mjesecu uzet godišnji i otići u Mb bez da itko zna, osim bližnjih što je neizbježno! Najgore su poslje sva ona zapitkivanja (nas je na poslu 30 i svi znaju za moj problem jer nisam to skrivala). Radimo u smjenama i stalno se mjenjamo i svi me pitaju isto i svima odgovaram isto i puni mi je kufer svega toga, pa im sada kratko i jasno odgovorim: Pa da ima novosti ne bi bila na poslu i to je to, bez suvišnih detalja koji svaki put iznova podsječaju na moju tugu-nepotrebno! Ovdje na forumu mi je nekako drukčije, svi smo u istom ili sličnom sosu, a nekome se moramo povjeravati da ne držimo sve u sebi. Ja recimo s MM ne pričam puno o teme jer ne želim njega opterečivati pa kad mi je teško utjehu pronađem ovdje, mada oni najdublji strahovi ipak ostaju samo u meni, a njih ne želim ni izgovoriti na glas da ne bi postali stvarni!

GIZMOS avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Kika83, kada počinješ sa folikulometrijama?

skandy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj GIZMOS prvotno napisa
    Citiraj skandy prvotno napisa
    Kod muža ovaj puta sve u redu a kod mene je nalaz pokazao da sam nositelj balansirane translokacije. Sad se liječimo u Ljubljani ali jedan dio (primanje terapije i folikulometrije) moći ću obavljati kod dr Vlastelića
    Skandy, šta si mislila pod ti da se sada lječite u Ljubljani? I ja sam imala missed abortus pa me zanima. Rekli su mi da se pretrage rade tek nakon drugog spontanog, ali ja ne želim čekati i opet sve prolaziti ako se bilo kako može spriječiti. Šta znači da si nositelj balansirane translokacije?

meni je doktor u par navrata rekao da se pretrage rade nakon trećeg spontanog,tako da se osjećam pravom sretnicom što smo to odradili već nakon drugog. Ne vjerujem da će te već sada poslati raditi testove koagulograma i kariotipa .Jedino ako ne kreneš sama o svom trošku.

U Ljubljani se lječimo na preporuku prof.Begovića a nakon poražavajućih rezultata mojeg kariograma.To što sam nosioc balansirane recipročnetranslokacije znači da je uz takav nalaz moguć novi spontani pobačaj ili rodjenje djeteta sa malformacijama i retardacijom.
    Da bi to spriječili pokušat ćemo u Ljubljani sa PGD-om (preimplatacijskom dijagnostikom )

GIZMOS avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Super si to objasnila svojim rječima i sad mi je jasnije! Sječam se kad sam otišla na color doppler prije kiretaže da mi potvrde da nema srčane akcije, doktorica je rekla da se na plodu vidi zadebljanje i da je moguće da se ta trudnoča održala da bi se beba rodila sa malformacijama. Ja nisam ništa od toga vidila jer je bilo presitno na sličici. Sječam se i da mi je rekla da se ne moram bojati i da to ne mora imati nikakve veze sa budućim trudnočama...nadam se da je tako.

skandy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

naravno da ne mora imati nikakve veze sa sljedećom trudnoćom.

Samo lijepo vedro i opušteno u sljedeći postupak ,sa puno pozitivnih misli.Tako je najzdravije, kako za nas same tako i za okolinu koja s nama sve prolazi.

dani82 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Cure moje držite mi se, bit ćemo i mi jednog dana velikih trbuha i kukati da nam je teško dignut se iz ležećeg položaja i gunđati muževima jer nas opasno peru hormoni i žaliti se što ne možemo popiti čašu vina a baš bi pasala...
    ... i osijetiti lupanje našeg malog vragolana ili male princeze i kupovat malenu robicu i bočice i krevetiće i moći ćemo jesti do mile volje bez da nas peče savjesti i čekati taj dan kada će naša ljubav doći na ovaj svijet... i tada će sve ove muke i brige biti daleko

dani82 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

E da, mi sutra idemo kod psihologa po potvrdu... držite fige da nas ne prokuže i pa da nam nedaju potvrdu

Javim kako je to prošlo i što su nas pitali.

barbyRI avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Cure moje držite mi se, bit ćemo i mi jednog dana velikih trbuha i kukati da nam je teško dignut se iz ležećeg položaja i gunđati muževima jer nas opasno peru hormoni i žaliti se što ne možemo popiti čašu vina a baš bi pasala...
    ... i osijetiti lupanje našeg malog vragolana ili male princeze i kupovat malenu robicu i bočice i krevetiće i moći ćemo jesti do mile volje bez da nas peče savjesti i čekati taj dan kada će naša ljubav doći na ovaj svijet... i tada će sve ove muke i brige biti daleko
    dany82 pozlatile ti se rijeci..... ma nek budem sa velikom businom,jedva se gegala samo da to dozivim jednog dana...
    sretno sutra kod psihologa.... kod kojeg si ti dr?
    napisala si da drzimo fige da vas ne prokuze...sta to,ne kuzim... :? ali evo kako kazem ja cu drzat......

cure,vi koje ste imale spontani,da li su vam ikad rekli zasto je doslo do toga?meni se plod prestao razvijat su mi samo rekli.ali ja mislim da je doslo do toga bas radi nekvalitetnih spermija mm i da se nije plod mogao normalno razvijat.jednom sam to napomenula dr. vlastelicu pa mi je rekao da moguce...sad... :?

dani82 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Citiraj barbyRI prvotno napisa
    sretno sutra kod psihologa.... kod kojeg si ti dr?
    napisala si da drzimo fige da vas ne prokuze...sta to,ne kuzim... :? ali evo kako kazem ja cu drzat......
    Ja sam ti kod docentice.

Ovo si figama je bila šala, , kao da nas ne prokuže da smo totalno ludi pa da nam ne daju potvrdu

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ja jedva čekam

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Kika83, kada počinješ sa folikulometrijama?
    Sutra je prva i jedva čekam da vidim dali ima šta zanimljivoga :/

GIZMOS avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Ma što se tiće tih spontanih doktori a ni znanost nemaju baš nekih logičkih objašnjenja. To je valjda opstanak najboljih-prirodna selekcija. Zato i kažu da se tek nakon drugog, trećg spontanog ide na detaljniju obradu! nama to izgleda strašno, ali stvarno ne mora uvijek postojati problem. moja mama je recimo između mene i sestre imala 3 spontana (dvaput u kasnijoj trudnoći gdje je morala ići baš na porod i 1 dosta rano). Nikada je nisu slali na neku obradu i usprkos svemu je na kraju dobila nas. Tko to može shvatiti!

Kika83, držim ti fige za barem nekoliko folikulića sutra i sve bude u najboljem redu!

GIZMOS avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Htjela sam reči još da sam jednu noć sanjala moju bebu (koja će jednom biti moja) i cjeli dan me držao taj prekrasan osječaj i pozitivna energija. San je bio toliko stvaran, kao da sam ga živila u tom trenutku. Buđenje je bilo još stvarnije...

barbyRI avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Htjela sam reči još da sam jednu noć sanjala moju bebu (koja će jednom biti moja) i cjeli dan me držao taj prekrasan osječaj i pozitivna energija. San je bio toliko stvaran, kao da sam ga živila u tom trenutku. Buđenje je bilo još stvarnije...
    joj,i ja svako toliko sanjam da imam svoju bebu,da sam sretna,da ju nosim,i kad se probudim vidim da je to samo san bio...

dani82 javi kako je proslo....

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Dani82 nek prođe sve super i da nemate nikakvih problema

dani82 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Evo kratkog izvješća:

Nakon što sam šetala od jedne do druge ambulante jer nitko nije znao di bi ja to trebala bit naručena napokon sam našla di smo naručeni.
    Dodijeljeni smo jednoj prekrasnoj mladoj psihologinj/psihijatrici koja zapravo nije imala pojma što bi s nama ... naravno to ne pripisujem njenoj mladost već apsurdnošću ovog zakona za koji nitko ne zna kako se provodi.
    Sve u svemu lijepo smo se s njom popričali vezano za mpo i za život općenito. Na kraju je ona rekla da se malo mora posavjetovat kako bi ta potvrda trebala izgledat i da će nam je poslat poštom.
    Eto toliko o dobivanju psihološke potvrde.
    E da i rekla je da se zapravo mora i raspitat da li to savjetovanje mora trajati nekoliko puta :?

Kika83 želim ti puuuno sreće sutra na folikometriji

diabolica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

dani82 baš cijeli dan virkam na forum i razmišljam kako će proći to psihološko savjetovanje i što će vam reći a kad ono živi apsurd! Prestrašno je to kako smo zapeli u birokraciji. Ja sam baš u petak dobila uputnicu od svoje doktorice kako si mi rekla i planiram se sutra naručiti na centralno naručivanje. Stvarno živa lakrdija! A ono tek da idemo po nekoliko puta, mislim strašno...i trebala bih nekoliko puta na savjetovanje jer iz mjeseca u mjesec već pune tri godine čekam taj plus na testu pa ništa i zbog toga sam već jadna
    Jesi dugo čekala na naručivanje termina?

barbyRI vidim u potpisu da imaš isto hipotireozu...meni su rekli da sam imala spontani zbog disbalansa hormona i da je hipotireoza sigurno jedan od većih uzroka neplodnosti. Ja sam na Eutiroxu 75 i osjećam se dobro, TSH mi je u granicama normale a antitijela su povišena jer nikada više i neće biti niska s obzirom da je autoimuna bolest - Hashimoto. Znam da je nama koje imamo bolesti štitnjače puno teže ostati u drugom stanju ali nema predaje, nadam se svaki ciklus...
    Kako ti podnosiš divljanje hormona?

Kika83 draga sretno sutra...javi nam se obavezno

dani82 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Citiraj diabolica prvotno napisa
    dani82 baš cijeli dan virkam na forum i razmišljam kako će proći to psihološko savjetovanje i što će vam reći a kad ono živi apsurd! Prestrašno je to kako smo zapeli u birokraciji. Ja sam baš u petak dobila uputnicu od svoje doktorice kako si mi rekla i planiram se sutra naručiti na centralno naručivanje. Stvarno živa lakrdija! A ono tek da idemo po nekoliko puta, mislim strašno...i trebala bih nekoliko puta na savjetovanje jer iz mjeseca u mjesec već pune tri godine čekam taj plus na testu pa ništa i zbog toga sam već jadna
    Jesi dugo čekala na naručivanje termina?
    Ma znaš što moram ti reć da sam ja nekako pozitivna i da se nadam da nećemo morat više puta odlazit tamo, mislim čemu???
    A ako te dopadne ista ženskica bit će vam super, stvarno je draga, ja ću ti ako želiš na pp poslat njeno ime pa možeš tražit nju ..eto ona je bar jedno savjetovanje obavila i sad će znat što će s vama.
    Ja ću do kraja tjedna znat da li mi je poslala tu potvrdu ili ne.

Nisam dugo čekala, kojih dva tjedna.

barbyRI avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

dani82,jel moguce da se uopce ta potvrda od psihologa ni ne dobije,mislim jel moguce da nekom ne odobre....?
    koliko traje taj razgovor,i jel moraju oba partnera doci?pretpostavljam da,da ..jel mm je izostat sa posla zivi cirkus...

barbyRI avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

[quote="diabolica"]

barbyRI vidim u potpisu da imaš isto hipotireozu...meni su rekli da sam imala spontani zbog disbalansa hormona i da je hipotireoza sigurno jedan od većih uzroka neplodnosti. Ja sam na Eutiroxu 75 i osjećam se dobro, TSH mi je u granicama normale a antitijela su povišena jer nikada više i neće biti niska s obzirom da je autoimuna bolest - Hashimoto. Znam da je nama koje imamo bolesti štitnjače puno teže ostati u drugom stanju ali nema predaje, nadam se svaki ciklus...
    Kako ti podnosiš divljanje hormona?

diabolica,imam isto hipotireozu i to vec 15 god nazalost i od tada uzimam euthyrox 75mg ali mi se sada TSH povecao i vjerojatno ce mi povecat dozu.T3,T4 su ok.a do sad vec duze su bili hormoni u granicama normale.pisala sm dosta o tome svemu na TSH temi pa ako ti se da skicni....kako ti stojis sa kilazom? ja sam se naglo udebljala tako sam razocarana...a meni su rekli da stitnjaca nije neka prepreka zas ostat trudna,ma ja ne vjerujem....idem u 12mj kod endokrinologa pa cu vidjet,samo me sad strah kad mi se TSH povisio da me nece pustit na postupak.

dani82 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

BarbyRI ne znam da li će biti slučajeva kada netko neće dobiti potvrdu, ali mislim da neće. To mislim iz dva razloga, prvo zato jer mislim da je to savjetovanje zapravo da nam pomogne ako imamo nekih problema, a ne zato da nam još više sve ovo zagorča. Drugo zato jer smatram da smo svi mi koji smo svjesno ušli u mpo postuak zapravo potpuno psihički zdrave osobe, jer netko ko je imalo labilan ne bi mogao skupiti snage za sve ovo.
    I koliko god nam je sve ovo sada teško smatram da ćemo iz ovog izaći kao snažnije osobe s bebačem u naručju

A tm mora biti na savjetovanju.

dani82 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

BarbyRI jesi se ti već naručila kod endokrinologa i dobila termin? Mm isto mora ić pa me zanima koliko se čeka.

diabolica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

BarbyRI i ja sam se naglo udebljala, luda sam od toga, razočarana do kraja....TSH mi je zadnji bio 3,61 i to je ok. ali ne smije biti veći jer nas stvarno neće pustiti u postupak. Na temi TSH čitam da mora biti do 2 i tako a moj je isto onda za to visok.
    Ne kažem da se ne može zatrudniti sa bolesnom štitnjačom ali da otežava to je sigurno točno....ja nekako cijelo vrijeme nju optužujem za sve ovo, otkad znam da imam hipotireozu sve mi je krenulo nizbrdo, udebljala sam se, nervozna sam bila non stop a i razlog spontanog je bila štitnjača odnosno štitnjača nije dovoljno proizvodila hormona, TSH mi je bio koma velik.
    Svakako je trebamo držati pod kontrolom, kontrolirati TSH, T3, T4 i antitijela. Nije mi dr. Vlašić specijalno ništa govorio o hormonima štinjače, pregledao je nalaz sa nuklearne, druge hormone, briseve, dao uputnicu za HIV i hepatitis i rekao da do veljače obavimo psihologa i pravnika. I to je to. Samo ja isto svakako planiram posjetiti endokrinologa prije postupka. Nekako mi nije jasno zašto ti se povečao TSH, izgleda da ti doza od 75 nije dovoljna jer ti štitnjača odumire....kako se osjećaš, jel osjećaš kakve promjene?

barbyRI avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

BarbyRI i ja sam se naglo udebljala, luda sam od toga, razočarana do kraja....TSH mi je zadnji bio 3,61 i to je ok. ali ne smije biti veći jer nas stvarno neće pustiti u postupak. Na temi TSH čitam da mora biti do 2 i tako a moj je isto onda za to visok.
    Ne kažem da se ne može zatrudniti sa bolesnom štitnjačom ali da otežava to je sigurno točno....ja nekako cijelo vrijeme nju optužujem za sve ovo, otkad znam da imam hipotireozu sve mi je krenulo nizbrdo, udebljala sam se, nervozna sam bila non stop a i razlog spontanog je bila štitnjača odnosno štitnjača nije dovoljno proizvodila hormona, TSH mi je bio koma velik.
    Svakako je trebamo držati pod kontrolom, kontrolirati TSH, T3, T4 i antitijela. Nije mi dr. Vlašić specijalno ništa govorio o hormonima štinjače, pregledao je nalaz sa nuklearne, druge hormone, briseve, dao uputnicu za HIV i hepatitis i rekao da do veljače obavimo psihologa i pravnika. I to je to. Samo ja isto svakako planiram posjetiti endokrinologa prije postupka. Nekako mi nije jasno zašto ti se povečao TSH, izgleda da ti doza od 75 nije dovoljna jer ti štitnjača odumire....kako se osjećaš, jel osjećaš kakve promjene?
    meni je bio pred godinu,1,70,pred 6mj 3,60 da bi sad bio 7,42.zato sam se i udebljala,znojim se dosta inace mi je uvijek bilo hladno,kosa mi se jako masti,pada,glavobolje ceste imam,jako brzo planem,iznerviram se,itd. kod kojeg si ti endokr? ali interesantno mene ginek nije ni pitao u zadnje vrijem kakvi su mi hormoni stitnjace,a to ej vazno radi MPO.sta ne?

dani82 ja idem sad pocetkom 12mj,inace se dosta ceka,kad sam u 9mj zavla za narucit se rekli su mi da tek za 6mj,ovo sam jedva preko neke vezice upala,iako i ovo cekam vec dosta,strasna guzva je...ja vec 15 god idem na polikliniku i uvijek cekanje i kad te naruce po par sati...

diabolica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

BarbyRI ja idem kod endokriniloga (dr. Peršića) na polikliniku Sunce. Platim dosta ali sam odmah na redu i nema čekanja. Oni su mi i otkrili da imam hipotireozu...tko zna šta bi bilo sa mnom da nisam išla tamo na sistematski Pošalju mi nalaze krvi kući na mail kad tamo vadim krv. U KBC mi je stavrno naporno čekati toliko dugo. A TSH, T4, T3 i antitijela vadim na nuklearnoj na uputnicu.
    Btw. stvarno ti je dosta narastao, zato se i znojiš, opada ti kosa....moraš hitno ići riješavati to jer ne možeš čekati zbog postupka. Kad ti povećaju dozu Eutiroxa treba barem mjesec dana da se vrati na normalu pa da stigneš to izravnati do postupka. Čudno da te nitko nije tražio friške nalaze hormona štitnjače :?
    Moj savjet ti je da ne čekaš jer će ti odgoditi postupak! Požuri da zajedno razmjenjujemo dojmove u veljači!

GIZMOS avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Ja sam bila 8 mj. u Rijeci kod endokrinologa radi prolaktina i iscjedka iz dojki i čekala sam točno 2 mjeseca (na uputnici mi je bila šifra N97 za sterilitas pa možda zato). Uglavnom kada sam ih nazvala u 6 mjescecu ako mi mogu pomaknuti termin za par dana jer sam morala na put, onda su mi rekli ili 24.08. da dođem ili tek iza nove godine. Užas!

diabolica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

GIZMOS koliki ti je sada prolaktin? Ja imam isto malo pivišen ali mi dr. nije ništa dala za smanjivanje (Brombergon) jer je navodno premalo iznad vrijednosti. Bio mi je 560 a granica je 500.

U Rijeci se stvarno dugo čeka na endokrinologa, u dva mjeseca se svašta promijeni u organizmu, pogotovo kod nas koje se pripremamo za posatupak kad moraju nalazi biti u redu. Npr. TSH se promijeni za 15 dana...
    Ali znam da se i na Rebru u Zg čeka isto dugo tako da je jedino riješenje privatno ako hoćeš što prije doći na red.

GIZMOS avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Meni je uvijek između 500-600, recimo neka granična vrijednost, ali u Rijeci ne pridaju važnost tome! Čekam menzis da idem ponovit nalaze pa ču vidit situaciju onda. kad sam na poliklinici vadila krv u 8 mjesecu mi je prvi put bio u redu (oko 250) ali su mi dali neki hormon u infuziju i pratili rast prolaktina kao reakciju na taj hormon. Endokrinologica je rekla da sam vjerojatno malo osjetljivija kao osoba ali da mi ne bi davala hormonsku terapiju! Baš me zanima koliko će sada biti!

barbyRI avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

BarbyRI ja idem kod endokriniloga (dr. Peršića) na polikliniku Sunce. Platim dosta ali sam odmah na redu i nema čekanja. Oni su mi i otkrili da imam hipotireozu...tko zna šta bi bilo sa mnom da nisam išla tamo na sistematski Pošalju mi nalaze krvi kući na mail kad tamo vadim krv. U KBC mi je stavrno naporno čekati toliko dugo. A TSH, T4, T3 i antitijela vadim na nuklearnoj na uputnicu.
    Btw. stvarno ti je dosta narastao, zato se i znojiš, opada ti kosa....moraš hitno ići riješavati to jer ne možeš čekati zbog postupka. Kad ti povećaju dozu Eutiroxa treba barem mjesec dana da se vrati na normalu pa da stigneš to izravnati do postupka. Čudno da te nitko nije tražio friške nalaze hormona štitnjače :?
    Moj savjet ti je da ne čekaš jer će ti odgoditi postupak! Požuri da zajedno razmjenjujemo dojmove u veljači!
    a idem pocetkom 12mj prije nikako ne mogu na red,nadam se da nece biti kasno i da se do 2.mj mi to popravi.ne,zamisli niko me nije pitao za nalaze stitnjace,ja sama pitala opce prakse dr. da mi da da vadim..koda sam znala da nesto ne stima.....
    meni je prolaktin 247...
    jucer sam pocela pit duphastone,11.dan mi je pa do 25.

dani82 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

kika83 kako je prošlo??
    U kolkiko si sati uopće bila na folikometriji?

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Dani82 bila sam jutros u 8,8.30 naručena i kasnila sam prvi put jer nisam mogla ulaz naći zbog radova( pop... sam)
    Da se nadovežem na temu prolaktina, meni je u 4mj bio 715 i Vlašić nije reagirao na to, prošli mj je bio 920 i dao mi je Bromergon(napokon).
    A sad moje izvješće od danas: tužna i jako jako razočarana
    Na klomifen sam loše reagirala, dobili smo samo jedan folikul od 15mm i par manjih(ako se povećaju šta do petka), endometriji katastrofa, samo 5mm Sutra sam opet na uzv i najvjerovatnije u petak punkcija.
    Nepolažem nikakve nade ni u ovaj folikul a još manje sam postupak pa kako bude :/

skandy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Joj Kika to ti još ne mora ništa značiti
    U prvom postupku doktor je svaki puta nakon folikulometrije mahao glavom i radio zabrinjavajuće face jer imam jako malo folikula(dva ,tri) da bi se do punkcije broj ipak malo povećao . oplodili mi neku jadnu js da bi na kraju beta bila pozitivna.dobro,završilo se sve kako već je ali to su već neki drugi razlozi.
    dugo je još petak

dani82 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Kika83 ne brini, do petka se svašta još može izdešavat.... ja se nadam da će ovi manji narast, evo i malo vibrica ~~~~~~~~~~~~~~~~~
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ovih par, neznam ni koliko ih je nisu ni vrijedni spomena Najviše me brine endo jer je užasno tanak a nije mi dao ništa da ga barem malo podebljam :? Kaže još je rano za njega(danas 8dc).
    Hvala cure na vibrama

barbyRI avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

kika sta da ti kazem,...ali ne gubi nadu...sretno u petak

GIZMOS avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Kika83, koliki bi trebao biti endometrij 8 dan? Ja to baš ne kužim! U 9 mjesecu mi je privatna gin. rekla da mi je 12 , a bio mi je 12 dan ciklusa. Pitala sam je šta to znači, a ona je rekla da je to super. Ovaj mjesec sam bila 6 dc i docentica je rekla da mi je 5 mm, ali nisam je ništa pitala pa ne znam dal je to dobro ili loše!

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

kika, mislim da se meni endic podebljao izmedju 2 folikulometrije s 5 na 10mm tak da nemoj brinuti... i moj dr. je mrmljao "super"

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Kika83, koliki bi trebao biti endometrij 8 dan? Ja to baš ne kužim! U 9 mjesecu mi je privatna gin. rekla da mi je 12 , a bio mi je 12 dan ciklusa. Pitala sam je šta to znači, a ona je rekla da je to super. Ovaj mjesec sam bila 6 dc i docentica je rekla da mi je 5 mm, ali nisam je ništa pitala pa ne znam dal je to dobro ili loše!
    Koliko sam čitala po forumu trebao bi biti najmanje 7mm da bi došlo do implantacije. A 12 je suuuuuper. Meni nikad takav nije bio. Sad ga je i klomifen stanjio Pitat ču ga sutra ako ima šta da mi da da ga malo podebljamo

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Današnje stanje na 9dc- folikul od 20, 16 i 15mm, endometriji 7mm, večeras Ovitrelle i petak ujutro punkcija :D :D :D :D

skandy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Jesam ti rekla :D

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •