Curke, imam jednu važnu obavijest.
Zvala sam danas Ministarstvo zdravstva vezano za KBC Rijeku i psihološko-pravno savjetovanje. U Upravi za medicinske poslove neka super ljubazna gđa. Bušić mi je nakon što sam joj objasnila kakvih nedoumica imamo ovdje u Ri rekla da joj se nitko (mislila je na ravnateljstvo iz KBC-a Rijeka) nije još javio vezano za uspostavu pravila vezanih za MPO i dobivanja potvrda. Isto tako je naglasila da je npr. KBC Zagreb uredno dostavio obrazac da je uspostavio pravno i psihološko savjetovanje i da su to odmah odobrili i kod njih to već neko vrijeme funkcionira bez poteškoća. Očito je problem u ravnateljstvu KBC Rijeka i njihovoj usporenosti, nemaru i nedovoljnoj želji da to uspostave. Sramota!
Još mi je naglasila da joj se javim obavezno u petak tj. da joj dam 2 dana vremena da ih kontaktira u KBC i pita do kuda su stigli sa uspostavljanjem kompletnog sustava vezano za dobivanje tih potvrda.
Ne mogu vjerovati da je samo u tome problem da je netko nesposoban u KBC Ri to odraditi i na taj način nas sve dovoditi u ovakav položaj da ne znamo kuda i kako.
Apeliram na vas da možda isto nazovete Ministarstvo, Upravi za medicinske poslove (01 46 07 508) i postavite isto pitanje i tako izvršite maksimalan pritisak na njih da se počne nešto riješavati. Nadam se da sam uspjela barem malo pokrenuti lavinu. :D