Ja sam bila u ČETIRI različite klinike i iz svake imam pozitivna i negativna iskustva. Kod prvog kontakta s MPO doktorom u KBC RI rečeno mi je da napravim HSG, nisam se informirala na internetu, nisam imala od koga dobit savjet, jedno sam vjerovala doktoru i čekala iz mjeseca u mjesec kad će me naručit, pa se HSG pokvario i tako preko godinu i pol čekanja, pa odlazim 1. Privatno u Zagrebu - UTZ popodne, ne izostajem s posla, ali svaki drugi dan u Zagreb, svi ljubazni, ne čeka se, anestezija kod punkcije, ali to i masno plati. Dr. kaže nema potrebe da radite HSG. Rezultat vanmaternična. 2. KBC RI - tada si još nisam sama davala injekcije i svako jutro sam išla u KBC, izostajanje s posla, doktor ljubazan, osoblje o.k., gužve tu i tamo, ali sve izdrživo. Smetalo me što nakon par neuspjeha nisu imali razumijevanja za promjenu protokola i što nisu pristupali individualno svakom. 3. Petrova - meni užas. Ujutro užasne gužve, dugo se čeka, svaki put drugi doktor na utz, pa ima folikula, pa nema, pa su ciste, pa nitko ništa ne govori, kao na traci, na punkciji ne znam koliko je js, ne znam koliko ih se oplodilo, doktor koji me vodio - nisam ga ni vidjela do transfera i onda ga sretnem u hodniku i molim da mi dođe na transfer jer da sam radi njega došla u Zagreb. 4. Ljubljana/Postojna - sama dajem injekcije - savršeno. Utz od 5-6 ujutro, stignem iz Ljubljane na posao na vrijeme, nigdje nema čekanja, individualan pristup, mjenjana mi je stimulacija, imam više js, MM je sa mnom cijelo vrijeme, drži me za ruku na punkciji i na transferu, ali se to i plati! Bez obzira na sve, najviše sam zadovoljna u Slo i najmanje vremena izgubim. Nemamo svi financija za par postupaka godišnje, pa ću ja paralelno prijavit se i u Rijeku. Razumijem cure koje ne mogu van sve to platit, ali isto tako smo svjesni da u HR je situacija koma. Zaključak: nigdje nisam ostvarila trudnoću - dakle nije do klinike!