[quote="ZAUZETA"]Osijek, pa ja nemam pojma kaj se desilo kod tebe, zadnje sam čitala da je postupak bio uspješan i da sve super napreduje... daj nas malo informiraj, pa zar potpis znaći a je loše završilo? Pa stvarno više čovjek nemože vjerovati koliko se na nekog problema sjati, a neki tako kroz život bezbolno prođu?!! :![]()
Trudnoća je tekla bez problema sve u savršenom redu, bebe su bile jako napredne veće nego što se očekivalo kako su doktori znali reći "dobre su za jednu bebu", a iznenađujuće dobre za trojke. u 24 tjednu sam išla na cervikometriju da se vidi dali se cerviks skračuje jer ipak su to trojkice i velik teret je. Na cervikometriji cerviks malo skračen i na pregledu se ustanovilo da sam se malo počela otvarat te mi predlažu da ostanem na ležanju u bolnici da kraja trudnoče na što sam pristala. Otišla po stvari i ostala u bolnici. Ujutro 7 sati ležim u krevetu primam prepar od kad sam ostala i odjednom mi pukne jedan vodenjak. Nakon briseva, pregleda i svih nalaza doktori odlučuju da moram odmah u rađaonu i kažu mi da se previše ne nadam da će bebe preživjeti porod jer su dosta male još i zato neće ni raditi carski nego priprodni porod. U 13:23 rodila se moja prva curica Ela teška 600 g i dugačka 30 cm, u 13:31 rodila se druga curica Tia teška 500 g i dugačka 29 cm, u 13:33 rodila se i treća curica Emi teška 600 g i dugačka 30 cm. Sve tri su rođene žive i plakale su kad su došle na svijet. Nažalost bile su premalene da bi preživjele. Ela nas je napustila 2. dan, Tia 4. dan, a Emi 8. dan. Prvu nisam uspjela ni vidjeti, ali zato sam sa drgu dvije provela onoliko vremena koliko su mi dopustili. Jako je to sve teško, ali odlučila sam da neću odustati i stati na ovome. Da su se rodile 4 tjedna kasnije najvjerojatnije bih preživjele, ali što je tu je. Tako se moja uredna trudnoća pretvorila u noćnu moru. Nemojte da nekoga sve ovo obeshrabri takve se stvari jednostavno dešavaju i na njih ne možemo utjecati pa ne vrijedi sa njima niti razbijati glavu. Ako ništadrugo imam slikicu svoje treće bebe koju sam uspjela slikati i to mi je potiaj za dalje!!!
Moram se sada ponovno ušaltati u sve ovo postupak, nova pravna regulativa itd. U ponedjeljak se moram naručiti u Petrovu kod doc. da vidim šta dalje .