Stranica 17 od 51 PrviPrvi ... 7151617181927 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 801 do 850 od 2527

Tema: POTPOMOGNUTA U PETROVOJ

taca70 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj ZAUZETA prvotno napisa Vidi poruku
    Sigurno ne znaš tko je dežuran u subotu, jel da, uglavnom, tko je dežuran taj radi transfer. A nije ni važno tko, glavno da si stigla do toga. Istina, kad sam ja išla prvi puta na punkciju u čet jedna cura je rekla da se čula sa svojom dr. i da se dogovorila da ne dolazi u subotu nego da će čekati pon da joj ona to odradi. Znaći opet sve moraš ispitivati i dogovarati sam, ako ne forsiraš neka svoja prava ideš kak te zapadne po redu. Mene je oba puta pogodio vikend, pa se sječam da su se cure dosta bunile protiv toga, kao, jedan te vodi a onda kad dođeš do transfera ili punkcije pogodiš dežurnog. .
    Nema dogovora ako transfer mora biti 3.dan. Tada se ocjenjuju zameci, premjestaju u drugi medij i razvijaju do blastociste a ako se nema sta razvijati ne ide se u rizik da do 5.dana nista ne ostaje.
    Mazica79, imas pp.

ZAUZETA avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

DA, istina, predpostavljam da je ovaj zakon i te mogućnosti smanjio. Prije su ipak pokušavali sa većim br JS nešto odraditi, pa si mogao možda kombinirati, a sada si sretan ako te tri odreagiraju. Nisam si baš nikad dala truda proučiti te razlike 3. dan, 5. da, šta je bolje/lošije... a bilo je puno pisanja. Jel možda znaš ukratko objasniti razliku! tnx

ZAUZETA avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Neznam jel pratite druge forume, ugl. na VV se došlo do zaključka da ako u jednom stimuliranom postupku izvade npr. 8 JS, iskoriste 3, druge zamrznu, svaki idući postupak u kojem se koriste odmrznute JS ubraja se u one besplatne pokušaje.. Da, ima mi logike, jer pokušaj je pokušaj, ali znamo kakva je uspješnost kod zamrzavanja JS i korištenja istih. I sad budi pametan. Po tome mi se čini da kad odvagnem svoje šanse, zakon me usmjerava da idem rađe ponovo na stimulaciju... fakat sr...

taca70 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Na lijekove za stimulaciju sigurno imamo pravo 6 puta a to se odnosi na Gonale i Menopure tako da nema logike ista drugo racunati kao iskoristen postupak ali s ovim nasim ministrom se nikad ne zna.U zakonu vise nema dobne granice a na listi lijekova to nisu ukinuli.
    Vezano za transfer 3. i 5.dan, uvijek se prakticira ako se ima barem 5 js da se ide na blastociste radi bolje selekcije zametaka i tako se povecava uspjeh ali ne drasticno u odnosu na 3.dan.Ipak, po ovom sugavom zakonu, 5.dan ce biti moguc samo kod mladih zena koje imaju kvalitetne js pa tako i zametke a sve neoplodnene js mozemo smatrati bacenim jer je uspjeh premali da bi mogli racunati na njih.
    Zato vas molim da javljate sve sto se dogada u Petrovoj i ispunjavate upitnik iz mog potpisa nakon postupka kako bi imali bolji uvid u situaciju i poduzimali akcije za promjenu zakona.

ZAUZETA avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Mazica79, ~~~~~~~~~~~~~, da sve prođe u redu

Snekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Mazica79, ležiš? Sve ok?
    Posljednje uređivanje od Snekica : 21.02.2010. at 14:57

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Bok snjezan@gmail.com,evo ležim i dosta spavam. Ok sam, ništa me ne boli, ali moji mi ne daju da idem nigdje. Kako si ti? Kako si izdržala put do doma? Je li ti ležiš?

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Kako ste ležačice?

Evo jednog zanimljivog linka http://www.net.hr/zdravlje/page/2010/02/21/0117006.html
    Ono, ne bih htjela biti gnjavator- negativac, ali dovraga, kud me zahvatio idiotski zakon baš dok sam "u igri" a ovaj test će kod nas doći kad ja već završim...

taca70 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Tlatincica, AMH se radi kod nas u Vinogradskoj i u Brayeru, imamo cak i temu na forumu.Medutim, niti on nije potpuno tocan pokazatelj stanja i boljeg predvidanja odgovora na stimulaciju ili kvalitete js iako je do sada najnaprednije sto postoji.U biti, nije dovoljno ispitan.
    Lezacice, niste nam podnijele izvjestaj s transfera, koliko cega je bilo, zaledene js, kad je beta. I nemojte bas zalijepiti guzu za krevet jer je za implantaciju pozeljna dobra cirkulacija pa setnjica po kvartu nece skoditi.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

taca70- you rock!
    Hvala za odgovor

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Evo da se javim, u subotu je bio transfer, vraćena su dva osmerostanična zametka, sad utrići i iščekivanje bete koja je 6.3.2010.

taca70 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Mazica79, super, to je najbolja kvaliteta zametka koja moze biti 3.dan.Koliko si imala ukupno js?Nije bilo nista za pod led?
    Tlatincica, iskustvo se stice s vremenom, na zalost.Vec imam prilicno staza u MPO pa se sve nadam da cu doci do neke info koja ce mi razrijesiti misteriju nase neplodnosti.Nadam se da cete vi i bez tih "znanja" ostati trudne.

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Bile su još dvije jedna nije bila potpuno zrela, a druga je imala priliku se oploditi ali nije, tako da nije ništa ostalo za zamrzavanje ako se to radi u Petrovoj.

Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

zanimljivo je to kako bolnice - evo čitam sad i Petrova - često dođu do bar tri jajne stanice koje i oplode (koliko im zakon dozvoljava) a ostatak je najčešće nezreo, nedovoljno kvalitetana pa nemaju što zamrznuti!? Kad zbrojite cure na forumu koje su uopće imale jajne stanice za zamrznuti od donošenja zakona, mislim da ćete doći na možda 3-4!?

A ja ne znam da li Petrova uopće zamrzava j.s. jer neki dan je čini mi se Taca krivo napisala da Petrova ima trudnoću iz zamrznute jajne stanice, nije Petrova nego IVF poliklinika, samo što je cura poslije bila na opservaciji u Petrovoj, ali je tim u IVF poliklinici došao do te trudnoće iz zamrznute j.s. koju su odmrznuli, oplodili i transferirali.

Snekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj mazica79 prvotno napisa Vidi poruku
    Bok snjezan@gmail.com,evo ležim i dosta spavam. Ok sam, ništa me ne boli, ali moji mi ne daju da idem nigdje. Kako si ti? Kako si izdržala put do doma? Je li ti ležiš?
    Ne boli ništa, ni meni ne daju da se mrdnem, stalno ležim ali mislim u srijedu ići raditi. Vidjet ćemo još. Put nije mogao biti gori, Gorski kotar zameten, Istra puna kiše, sudar... Ali polako, polako i stigli smo. Ležala sam u Zg do nekih 6, pa krenuli za Pulu

sanja1 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Cure moje želim vam svu sreću svijeta,čuvajte svoje mrve.

Snekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Info: u subotu sam i ja imala ET, od četiri izvađene j.s. dvije su bile nezrele, druge dvije oplođene ICSI metodom zbog jaaako slabog sprermiograma, jedan šesterostanični, drugi trostanični zametak. Beti se nadam 06.03. kad i Mazica79, ležim pa se dignem pa opet legnem...do srijede. Mislim da bi trebalo biti O.k. Nadam se...
    Pozdrav svim curama koje ljenčare kao i ja!

Snekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Hvala!

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Ej Sneki joj ne bi ti bila u koži, vidim kakav ti je bio put, ali dobro pa si još malo odležala u Zg-u. Čuvaj se i čujemo se!

osijek avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Cure držim vam fige

taca70 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Kadauna, ne sjecam se jesam li pisala o trudnoci iz zaledene js iz Petrove a ako i jesam radi se o lapsusu jer znam da se radi o IVF poliklinici.Ocito da su mi u glavi po onoj narodnoj....Ali nevezano za to Petrova radi zamrzavanje js, informacija iz prve ruke.E sad, koliko cesto i u kojim slucajevima je diskutabilno a imamo jako malo podataka.Opcenito, na ovoj temi je jako tesko doci do konkretnih informacija o postupcima u Petrovoj, em nas je malo, em smo vrlo povrsne.
    Mazica79, Snjezana, koliko je cura uopce bilo s vama na transferu?Predpostavljam da su sve prosle tako kao vi.

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Taca70 bilo je nas šest cura na pukciji i nas četiri smo došle do transfera

ZAUZETA avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Danas je bila gore gužva neviđena, i još kad sam došla, a ono studenti čekaju, mislim si, ajde, samo mi vi falite. Srećom otišli su prije mog pregleda. Dr. me šalje na collor d. sada nije uspio vidjeti ništa detaljno, baš sam trebala otići prije njemu, a ne toliko otezati. A mislila sam da će cista se povući, šta mogu... Idući put ću biti pametnija, odmah pravac ZG.

Baš je bilo puno ekipe na UZV, pa nije mi jasno zašto se malo ne jave, javiteee seee

sanja1 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Eto Zauzeta riješit će naš dr.K problem,ima da se cista i polip razbježe na sve strane.
    Da i ja se pitam zašto se curke ne javljaju a znam da čitaju.

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Pozdrav cure ! Ja sam u pon. naručena u Petrovu na pregled prvi put , kod Dr.P al nemam pojima kud trebam ići , di se javiti , totalno izgubljena ! Molila bi Vas koje ste starosjedioci Petrovoj ako mi možete pomoći . Hvala i želim vam da što prije dođete do svojih mrvica !

osijek avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Kad uđeš na glavni ulaz ideš ravno i onda lijevo u kroz hodnik koji je pored liftova ( lijevo od liftova ) i onda dođeš u veliku čekaonu. Na sredini između mora vrata imaš sobicu sa staklenim prozorima gdje je sestra. Tamo se javiš, predaš uputnicu i onda sjedneš i čekaš! Nadam se da se po mojim uputama nečeš izgubiti, ja sam zadnji puta kada sam bila s obzirom da su renovirali bila kao alisa u zemlji čudesa sve mi je bilo drugačije, a zapravo je isto.

taca70 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Cure, jel u Petrovoj imaju svog psiholga ili salju negdje?

Snekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Mazica79, imaš pp

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Osijek hvala na uputama ! Ne izgleda tako komplicirano da se nebi mogli snaći ; iako sam već sad pod stresom pošto idemo na prvi pregled i imamo malo neobične zahtjeve . Nadam se samo da nas neće zakačiti sva ova kompliciranja koja nam je donio naš famozni zakon , pošto idemo u Prag na MPO.

sanja1 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Taca70 u 11.mj nisu imali a sad neznam dali su u međuvremenu nešto organizirali.

osijek avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Citiraj kika84 prvotno napisa Vidi poruku
    Osijek hvala na uputama ! Ne izgleda tako komplicirano da se nebi mogli snaći ; iako sam već sad pod stresom pošto idemo na prvi pregled i imamo malo neobične zahtjeve . Nadam se samo da nas neće zakačiti sva ova kompliciranja koja nam je donio naš famozni zakon , pošto idemo u Prag na MPO.
    Nema na čemu, na taj sam način i ja naučila sve o Petrovoj i MPO kada sam krenula. Da nije bilo ovih divnih cura koje su već bile u tome svemu ne znam kako bih se snašla, vejrojatno puno, puno teže!

ZAUZETA avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Osijek, čitam da TM ima dijagnozu cryptozoospermija, nikad nisam se susrela sa tim terminom, kakav je to nalaz? I koliko je puta ponavljao nalaz, jel mu uvijek isti?

osijek avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Prvi puta smo radili nalaz u os i pod svim terminima su bile samo crtice, a pod napomenom spermatozoid rijedak i nepokretljiv. Kada smo u petrovoj ponovili nalaz isto pod svim terminima su bile samo crtice, a pod napomenom, nakon centrifugiranja pronađeno 1 pokretni i 11 nepokretnih spermatozoida. Kada smo bili na IVF/ICSI uspjeli su pronači tri pokretna spermija što nam je bilo dovoljno jer smo toliko i jajnih stanica imali. Sada trebamo ponoviti nalaz pa čemo vidjeti iako ne vjerujem da se nešto promjenilo.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Kadauna prvotno napisa Vidi poruku
    zanimljivo je to kako bolnice - evo čitam sad i Petrova - često dođu do bar tri jajne stanice koje i oplode (koliko im zakon dozvoljava) a ostatak je najčešće nezreo, nedovoljno kvalitetana pa nemaju što zamrznuti!? Kad zbrojite cure na forumu koje su uopće imale jajne stanice za zamrznuti od donošenja zakona, mislim da ćete doći na možda 3-4!?

Kadauna
    , i meni je to upalo u oči, evo samo na ovoj stranici i mazica i snjezan... Dobra im je taktika.

ZAUZETA avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Osijek, eto bez obzira na loš nalaz ima zaobilaznih puteva, očito si ti plodno tlo za mrvice, jesi razmišljala što ćeš kod idućeg postupka, kako ćeš ako opet bude tri stanica odlučiti... meni dr. nije prije postupka spominjao nikakve mogućnosti izbora, a sad ispada da je to od velike važnosti. Znaći idući puta sve prije razjasniti, sve scenarije i ući u postupak sa malo boljom sigurnošću.

Bebel avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno Gasi li se MPO u Hrvata?

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za sve cure koje su u postupku, jer kako je ministar zajedno s premijerkom krenuo protiv nas...na postupke ćemo dolaziti svaka 3 godine. Pročitajte članak koji je stavila kika83 jer se oni igraju s našom sudbinom:
    http://www.novilist.hr/Vijesti/Novos...-na-pacij.aspx

Ja sam i i jer sam svjesna što to znači za MPO u HR i sve neplodne parove...

sanja1 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Ja sam poludjela kad sam to pročitala,pa zar moramo posjediti prije nego što i dobijemo mogućnost postati mame,jer po ovome će se na postupke čekati godinu i pol do dvije ako ne i više.Ja shvaćam da za npr. onkologiju ili tako nešto mora biti novaca ali nismo niti mi zadnje smeće na kojem se sve uvijek treba prelomiti,pogotovo što plodna dob žene netraje do 80-te.LJUTA SAM

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Kad sam vidjela kako je ministar pun samohvale pokazivao kako je kupio x komada CTa od Siemensa i kako će jedan od tih aparata ići u (s dužnim poštovanjem) u Gospić, nisam mogla a da se ne zapitam hoće li se to prelomiti na našim leđima, da ne kažem hormonima...
    Očekivan razvoj situacije.
    Očekivano smo bijesni i razočarani.
    Očekivano slijedeći tjedan šaljem papire u Maribor. Radije ću i sa zadovoljstvom tamo pljunuti 15 hiljada kuna nego ovdje.

U članku piše: "Najskuplji dio IVF postupka čine lijekovi za hormonsku stimulaciju. Prema novoj regulativi, od početka ovoga mjeseca njih više ne prepisuju ginekolozi javnog zdravstva, nego ih pacijenticama daju bolnice koje obavljaju postupak. No, neke od klinika nisu još počele dijeliti ove lijekove jer očito nemaju novaca, kažu naše sugovornice iz inicijative Građani protiv MPO zakona. Među rijetkim »svijetlim« primjerima gdje žene sada dobivaju lijekove za hormonsku stimulaciju, jesu zagrebački Vuk Vrhovac i riječki KBC."

Da li to znači da do 6 mjeseca, kad sam ja imam termin, ne mogu se nadati ni lijekovima a bogme ni postupku?
    Posljednje uređivanje od tlatincica : 28.02.2010. at 14:28

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

I da, kako su to samo tiho izveli... Nema pompoznih naslova, nema veličanstvenog ministra po dnevniku, a nema ni drage nam premijerke da se pohvale i obrazlože...

Bujica psovki ide iz mene

Bolje da se smirim. Kaže doc da se ne smijem nervirati
    Posljednje uređivanje od tlatincica : 28.02.2010. at 14:32

osijek avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Citiraj ZAUZETA prvotno napisa Vidi poruku
    Osijek, eto bez obzira na loš nalaz ima zaobilaznih puteva, očito si ti plodno tlo za mrvice, jesi razmišljala što ćeš kod idućeg postupka, kako ćeš ako opet bude tri stanica odlučiti... meni dr. nije prije postupka spominjao nikakve mogućnosti izbora, a sad ispada da je to od velike važnosti. Znaći idući puta sve prije razjasniti, sve scenarije i ući u postupak sa malo boljom sigurnošću.
    Puno sam razmišljala i to je jedna od stvari koja me dovodi do ludila. Zadnji put me nitko nije pitao dali želim ili ne da mi se vrate sva tri zametka, a ni ja i da su me pitali ne bih imala ništa protiv, mislila sam šansa je veća da se bar jedan primi, a ono sva tri. Sada kad budem išla ne znam šta da radim, nemam ništa protiv trojki, ali bilo bi me previše strah da opet izgubim tri bebice kao zadnji put, a opet šta da mi kažu da imaju tri zametka nemam srca reći pa bacite jedan ili dva, uh srce bi mi puklo, a opet da sa 24 tjedna opet izgubim sva tri jer nisam htjela odlučiti se za jedan ili dva isto bi mi srce puklo. Tako da jednostavno nisam pametna što raditi, probat ću se posavjetovati sa svojim doc., ako bude raspoložen

ZAUZETA avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

DA, dobro kažeš, ako bude raspoložen.... kad ideš?

osijek avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Mislila sam iduči ponedjeljak, ali nisam sigurna još MM treba odraditi spermiogram i ja stalno oduglovlačim tu krv i urin, tako da najvjerojatnije tek onaj idući ponedjeljak ako budem uspjela dobiti termin!

osijek avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

E ja obavila sve pretrage i sada još da stignu nalazi i startamo, samo se nadam da mi doc. neće opaliti hladan tuš sa nekim terminom bogu iza nogu!!!

ZAUZETA avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Ajde, držimo fige, ja se nikako ne mogu naručiti na collor dopller, stalno zauzet telefon, za poluditi.

osijek avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

I ja se danas pokušala naručiti kod svog MPO, ali naravno bezuspješno, sutra sjedam na telefon od jutra!

ZAUZETA avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Osijek, samo od 12-14 ti se javljaju na tel

osijek avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

A znam samo ni u to doba nekad nemožeš ili doći na red ili doćekati da netko digne slušalicu!

osijek avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Ja se naručila za 15.03.

osijek avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Pa dobro cure gdje ste vi sve. Nitko ništa ne piše, ne prijavljuje postupke, usjehe, neuspjehe. Nije valda da su u petrovoj ništa ne dešava!?

sanja1 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Hej Osijek,pa to sam se baš i ja pitala,niko ništa,nadam se da to ne znači da zbog love nema postupaka.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •