Jel vi gledate onog ljigavca lažljivog na tv-u?!
Jel vi gledate onog ljigavca lažljivog na tv-u?!
Nisam gledala, nisam ni znala ali su mi rekle cure jutros na poslu. Sva sreća da nisam jer sam se i ovako iznervirala.
Imam komentar i pitanje: čini mi se da sam se počela debljatitj. ne da mi se čini nego jesam. Budući da nikad nisam imala problema sa kilažom, malo sam zatečena i krivicu svaljujem na hormone. Sad moram vježbati
Jesam li u pravu i ima li još netko pojačan apetit nakon hormonalnih stimulacija?
Mislim da je glupo da ako je dr. K na bolovanju sve njegove pacijentice su na čekanju. Ima i drugih liječnika, nije da nas pamte po imenu ili dijagnozi...
Bok cure sveznalice!Tacahvala na savjetu,uspjelo je,dobila sam lipanj
!!!Ali zbunjena sam zbog par stvarcica:uopce me sestra nije trazila da donesem uoci postupka ikakve nalaze osim ono kg,hiv,sifilis,pravnik,psiholog...Gdje je popis pretraga,cb,hormoni...nisJa jesam do sad privatno bila u postupcima ali nemoguce da zbog tog ne trebaju nove nalaze jer onda ne bi trazili ni novo psiholosko i pravno savjetovanje...Odmah nisam zagledala u papir sto mi ga dade sestra Irena,a kad sam dosla kuci,malo sam zablenula od cuda
I sto sad?Jel se to podrazumijeva po defaultu da mi moj soc.gin treba dati uputnicu za sve moguce pretrage bez da mi Petrova to trazi verbalno il papirnato?Receno mi za dvije uputnice,receno mi da se narucim u maju da cu tad dobit protokol i lijekove,a o nikakvim pretragama ni rijec.
Pa ako ima koja pametnica da mi odgovori ili da mi da broj telefona koji je stalno zvrndao kod sestre,pa da ja nju upitam jel to neka omaska il sam ja jednostavno neiskusna pa se meni treba sve crtati
Lijepe djevojcice,svima zelim puno prekrasnih trudnoca,a kad krenem tu s vama u postupke,javljat cu se malo vise na casicu il dvije(razgovora)
![]()
Sela, evo mene i ovdje.Pretrage ti ovise o doktoru pa obzirom da se lijecis kod istog i privatno, on vec ima uvid u situaciju.Meni je moj dr samo na pocetku trazio hormone i vise nikad nista pred postupak.Samo ti pokupi sve to sto ti je dala sestra i s dosadasnjim nalazima odi kod dr, po tome ce ti odrediti protokol.
Fala SnekicaKako sam totalno nova(ne bi vjerovale danas sam po prvi put usla fizicki u Petrovu bolnicu)mozete li mi reci gdje se nalazi lab, i kakvi su uvjeti za nase muske,tocnije prostorije za spermiograme il wc il kak se to vec zove...
![]()
Dobro nam došla, Sela! Lijepi nam je ulaz u bolnicu, jel da? Lab je iza glavne zgrade, ako se ne varam, jer sam ja sve pretrage radila u Puli, a za spermiograme znam da je tamo (manja zgrada iza glavne, par stepenica i ulaz, a bogme kad uđeš ne bi znala kamo točno. Možda će se javiti neka iskusnija cura. A uvjeti su, kaže MM, malo "jao", ali bolje nego u Puli. kako nisam bila ni tu ni tamo, ne bih točno znala! Sorry
P.S. Bez "VI", please
Posljednje uređivanje od Snekica : 25.03.2010. at 18:19
Bok Taca,danas sam stvarno bila iznenadjena terminom jer vec sam se vidjela u Vinogradskoj,al osobno sam radije nekako za Petrovu,ne samo zbog doca nego cini mi se da bi tamo mogli biti strucniji(ne podcijenjujem nikoga da se razumijemo)za mene koku preko 42.Profa cu ja kontaktirati,mozda bih isla na jos koji prirodni IVF kod njega privat u medjuvremenu,ili obicnu inseminaciju,da ne gubim previse ciklusa.Sto ti mislis,bi li bilo pametnije odmarati se do lipnja i cekati stimulirani ili raditi do tad jos nekako na ciklusima...Nekako se i samoj sebi cini da sam full nagazila
![]()
Sela, inseminacije u nasim godinama su po meni gubljenje vremena.Ni prirodnjaci po statistikama nisu puno uspjesniji ali barem znas na cemu si, tj. da li imas js, je li opodena i je li za transfer.Prirodnjak si mogla dogovoriti i u Petrovoj ali nece ti ga raditi tvoj dr.U biti, nece ni stimulirani (ako nije doslo do nekih promjena).
Sela, u moje 3 godine koliko sam intenzivno pohodila Petrovu nisam cula da je dr.S ikome radio punkciju i transfer.On ujutro obavi UZV,sastanak i nakon toga ga uglavnom nema.Punkcije i transfere njegovim pacijentima rade drugi doktori.Prirodnjaci se rade pa si mogla i to pokusati progurati.
A tako.Mogla sam i pretpostaviti,pa on je predstojnik odjela il tako nesto,cudo da uopce nesto i radi.Dobro,trebat ce mi da prokuzim kako to tamo ide, vjerujem, kratko vrijeme..Bitno da sam upala, a sto se stimulacije tice,pitat cu ga za malo konkretniju od one koju je planirao u IVFu sa mnom s par Gonala i Cetrotide,dr.Sprem mi to preporucila..Doduse,ja sam s 9 Gonala dobila 3 velika folikula pa je on na temelju tog zakljucio potrebno(imala sam jednu stim.inseminaciju)..Ukratko,fala Taco 70,sto si me ponukala da uopce pitam za raniji termin od rujna...Koliko jos do tvoje bete?
Posljednje uređivanje od Sela : 26.03.2010. at 10:16
MOLIM VAS DA NAPIŠETE MAIL MINISTRU I ISKAŽETE SVOJE NEZADOVOLJSTVO NOVIM ZAKONOM.
http://forum.roda.hr/threads/54242-q...ne-samo-oni%29
ispada da na kraju kukamo svaka na svom pdf-u a nitko nista konkretno ne uradi. nije ni cudo sto milinovic smatra da je zanemariv broj nas koji se borimo sa neplodnoscu...
Ovaj link mi ne fercera, Pinky, a istina je samo kukamo, ma danas ću baš poslati i mail i porukicu presidentu na facebook, neka on izađe više u javnost sa svojom izjavom, a ne da ga stalno Milinović citira
Zauzeta, pošalji i mail ministru sa cc-om na medije. tema ti je ovdje: http://forum.roda.hr/threads/54244-q...-do-100-pisama , a evo i izvađene adrese:
darko.milinovic@mzss.hr
Ante-Zvonimir.Golem@mzss.hr
ured@predsjednik.hr
predsjednik@vlada.hr
klubsdp@sabor.hr
hsls@hsls.hr
roda@roda.hr
sabor@sabor.hr
vesna.roller@zg.t-com.hr
sandra.veljkovic@vecernji.net
rtl-vijesti@rtl.hr
Mojmira.Pastorcic@rtl.hr
kristinaturcin@yahoo.com
redakcija@novilist.hr
Ja sam baš jučer slala pismo predsjedniku i kopiju istoga na rtl i 24 sata! A ministru ne znam kako da napišem bilo što, a da ne budem prosta!
Evo poslala pismo ministru na sve adrese, i bila sam kulturna.
O, da!
I muž i ja šaljemo!
Poslala. Umjereno i pristojno. Iako nisam sigurna da je to jezik koji ministar razumije.
Napisala i poslala, upisala se u listu (jednu od, ima ih hrpa, gdje god otvorim - lista, malo me zbunilo)
Koju listu?
Sinoć sam vidjela da su spominjali na rtl-u naša pisma koja dolaze kao luda, ali bila sam u gostima pa nisam čula točno što se govorilo!
Jel ima kakve akcije u petrovoj, gdje su nam petrovačke trudnice? Jel doc. K skrpo nogu?
Osijek na listi si onih koji su ministru poslali pismo ne podrške
50-a čini mi se
Na ostala pitanja nemam odgovor ali bi i mene jako veselilo da se javi koja petrova trudnica![]()
http://forum.roda.hr/threads/54242-q...o-oni%29/page3 i nastavlja se![]()
EVO NOVA AKCIJA!
AKO STE BILI U POSTUPKU NAKON DONOŠENJA ZAKONA I AKO JOŠ NISTE napravile , MOLIMO DA ISPUNITE UPITNIK USPJEŠNOSTI (u mom potpisu) ... VRLO SU NAM BITNI PODACI KAKO BISMO IZNIJELI "PODATKE STVARNIH PACIJENATA"
A DETALJE POGLEDAJTE I OVDJE:
http://forum.roda.hr/threads/54392-JO%C5%A0-JEDNA-AKCIJA!-VA%C5%BDNO!-sakupimo-svoje-neovisne-statistike!
Curke, gdje ste nestale, moje pismo ministru jučer izašlo u jutarnjem. Nadam se samo da će barem od neke pomoći biti da se netko predomisli u vezi zakona.
Probat ću kopirati link pa da vidite.
Inače jer ima nešto novo u petrovoj je li se doc. Kasum pokrpo?
link je sljedeći: http://www.jutarnji.hr/izgubila--tro...zakona/681010/
Osijek, uvijek me zaštreca oko srca kad vidim tvoj potpis, a ovo pismo... Na poslu sam pa sam morala odjurit poskrivećki obrisat suze....
Nemam blage veze što se dešava u Petrovoj. Čekam m () pa probat otići opalit još jedan postupak, bilo aih bilo prirodnjak, ali to će bit tek za tjedan-dva.
Bez pretjeranog nadanja čekam 6 mjesec za "pravu stvar"- kad mi je najbolje da krenem sa predradnjama (brisevi i slično)?
Koji su zadnji prohtjevi? 2 uputnice- jedna za bolničko liječenje i jedna za što ono...? Valjda neću trebati ponovo uvjerenje psihijatra
Sretan Uskrs vam svima želim a ja odoh na vikend-planinarenje u miru slušat 'tičice i udahnut malo friškog zraka.
Cure moje drage SRETAN VAM USKRS,svima šaljem jednu veliku pusu.
Osijek, baš mi je drago da su stavili tvoje pismo jer ta situacija koju opisuješ i proživljavaš najbolje oslikava problem kojeg se svi grozimo - biranje... Članak mi je najbolji do sada napisan, odlično
btw, SRETAN USKRS TRUDILICE IZ PETROVE !!!![]()
Sretan Uskrs svim curama iz Petrove!Imam pitanjce za neku od vas koja je nedavno usla u postupak a zivi u izvanbracnoj zajednici.Dakle,jedan od (nepotrebnih)papira koji moram donijeti na uvid u 5.mj.je izjava pred sudom u vanparnicnom postupku o zajednickom zivotu s partnerom.Kako sam do sad bila vec u postupcima po Milinovicevom zakonu,ali privatno,u 11.mjesecu 2009.bila je dovoljna izjava kod javnog biljeznika.Nasla sam na netu da je 16.12.2009.zakonom usaglasen izgled i forma IZJAVE O IZVANBRACNOJ ZAJEDNICI u svrhe MPO.Po tome,ne znam kako Petrova moze traziti sudsku izjavu.Povrh svega,to moje privatno iskustvo je iz poliklinike IVF prof.S.koji je ujedno i glavni u Petrovoj.Moze li mi neka to pojasniti.PS.Suta se narucujem za P&P savjetovanje i jurim soc.ginekologu po uputnice!!!!Krecemo!6.mjesec here we come!!!![]()
Posljednje uređivanje od Sela : 05.04.2010. at 16:13
Sela, opet ja.To ti je ista izjava, nemoj ici po novu ako vec imas.U Petrovoj ocito imaju stari obrazac jer je u pocetku bilo tako ali je prebaceno na javne biljeznike.
BokTaca70znas da sam si upravo tako nesto i mislila,to da je to neki stari formular jos iz prapocetaka novog zakona...Medjutim,mislim da ce mi trebat nova izjava iz razloga sto stara vrijedi samo za polikliniku IVF i tako je navedeno u izjavi.Al ajd dobro,nije to nesto najgore.![]()
Posljednje uređivanje od Sela : 05.04.2010. at 18:09
Cure, mogu li vas zamoliti da prekontrolirate podatke o Petrovoj i opis postupka s ove stranice?
http://potpomognutaoplodnja.info/ind...skoj&Itemid=81
- Za anesteziju za punkciju svi dobili 5 mg Apaurina osim u prirodnom postupku
- Štoperica? (gdje i kada se prima)
Posebno bih vas molila informacije o ove dvije gornje stavke za koje nisam sigurna . Moze i na mejl pino111@gmail.com.
Puno hvala i sretno u postupcima!
Sela ja na tvom mjestu ne bih išla po nove papire. Samo ako će sestra inzistirati na tome. Meni je nedostajao jedan od dokumenata (oib ili tako nešto) pa me nitko ništa nije ni pitao.
Uostalom, tu superbedastu izjavu (vidiš kak sam pristojna) ćeš najbrže od svega riješiti.
Ha,ta izjava je uzeta od strane tima poliklinike IVF,cisto sumnjam da ce mi je dati da je koristim..Kod njih su i moji i od mm nalazi HIVa i hepatitisa...Ma obavit cemo to prek uputnice..![]()
Tlatincica,vidim i ti se spremas nesto za 6.mjesec?Ja cu,kao sto rekoh,vec krenut polako nabavljat papire i ausweise,pa da prije M u 5.imam sve,pa ak jos nesto treba da stignem obavit.Nadam se da budu svi nalazi OK.U principu nisu me ni trazili nesto specijalno,cak ni cb ni hormone,al ja cu to za svoju dusu jer mi nije normalno da me u godinu dana nitko ne pita za svjezi nalaz.
Posljednje uređivanje od Sela : 05.04.2010. at 20:22
ma.... tvoji nalazi su tvoji nalazi. Moraju ti to vratiti. Nek sebi zadrže kopije.
HIV i hep su moje najveće traume. Dođi u određeno vrijeme, čekaj sat vremena i onda za 2 tjedna nalaz između 14 i 15! Arghhhhh!!!! Ja sam molila, kumila, prijetila (hihi) ali NE! nalazi se dižu između 14 i 15 i baš ih briga kako ćeš se ti u to vrijeme nacrtati tamo. I još platiš 200tinjak kuna ako nemaš dodatno zdravstveno...
I ja ću sad navalit na briseve, pape i ostale ausweise (da, to je ispravan izbor riječi). Slijedeći tjedan sam ionako u bolnici, pa ću pitati što je potrebno za ponavljačice. Ja sam hormone vadila prije 4 godine kad se "sumnjalo". Nitko me nikad poslije nije taj nalaz tražio.
Ajjj, krenulo me pisanje![]()
Posljednje uređivanje od tlatincica : 05.04.2010. at 20:55
I još nešto: ja sam prošli put bila naručena za 12 mjesec. Došla sa M u 11om i otpilili su me jer: Ako ste naručeni za 12 mjesec onda morate doći sa M u 12om mjesecu. I to ću provjeriti slijedeći tjedan, ali sumnjam da su nešto mijenjali.
Pa da ausweis je pravi izraz jerbo smo mi ko Zidovi u 2.svj.ratu proganjani pa nam trebaju koje kakvi papiri i dozvole...Meni ti rekla sestra da se pojavim u 5.mj.da bi me narucila za pregled jos prije postupka i da bih dobila lijekove po protokolu koji odredi doc il prof te da onda mirno mogu cekati M u 6.mjesecu..Zvuci mi logicno.Pa mozda se i vidimo negdje tamo u lipnju...
![]()
Flash news!!Jutros sam zvala Kliniku na Salati da se narucimo za p/p savjetovanje i uspjela sto se tice psihijatra,ali pravnicu,kod koje se posebno narucuje,nisam uspjela dobiti.Ima li netko da se narucivao i nakon koliko dana ste uspjeli sa svim tim?![]()
mislim da je sve to ok, za apaurin nemam pojma jer i ako su mi rekli šta je u injekciji, ja sam to zaboravila, a štopericu dobijem cca 32 h prije punkcije (bar do sad) npr. dobijem u 23h da bi bila punktirana preksutra oko 10h. dvaput sam je dobila u klinici, dvaput kući.
Neznam da li sam pomogla i da li si na to mislila...![]()
Nalazi cervikalnih briseva stigli, e. coli naravno prisutna, a i mislim si nije čudo nakon 4 mjeseca pod ulošcima. Biće da mi je imunitet pao na niske grane. Sad čekam dr.a da mi preporući šta da uzmem, pa da više obavim tu histeroskopiju, već mi je fakat pun kufer svega.
Zauzeta, baš te krenulo
Nema ti druge: antibiotici, čaj i tona brusnice.
I gajba pive
Ozbiljno- nadam se da ćeš to uskoro riješiti, vidiš da se skupljamo za ljeto, bilo bi super da i ti budeš sa nama
Znači štoperica oko 23 sata... dobro je znati jer sam je zadnji put dobila doma.
Zauzeta nadam se da ćeš uskoro obavit laparoskopiju i konačno krenut sa postupkom.Ja sad čekam m u 4.mj. da vidimo da li mi je cista otišla,jer mi se od stimulacije pojavila i malo pošemesila ciklus
,tako da je moj postupak u 5.mj upitan,nažalost,koji shit
.jooooooj ponekad se osjećam kao da čekam Godoa
.
Moji brisevi koji su došli su uredni, samo još klamidia nije došla. Nadam se da je i ona ok. Još malo pa krećemo.
Osijek ~~~~~~~~~~~~~~~~~~za slijedeći mjesec!
Za sve čekalice koječega~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
... i mi čekamo M krajem mjeseca... ali ne očekujemo je baš velikodušno...
Eto i mene,ja sam nova ovdje i cini mi se nesto mlada od vas(26 mi je godina tek!!!!!).Eto,i ja bi vam se trebala pridruziti u 05.mj.Upravo sam u cekanju M krajem mjeseca,pa 10ti dan UZV pa cemo vidjeti ako bude ovulacije idemo u prir.Ako ne onda....S time da imam smrznutih 5 js,ali sve ovisi o UZV i sto ce sada prof.V odluciti.Moram priznati da sam za sada stvarno zadovoljna sto se tice usluge i osoblja.Ja sam isto zdravstveni radnik,ali stvarno su me iznenadili!!!
JA 1983. SPCO
MM 1978. OLIGOTERATOZS
1.ICSI 02/10 beta+ (nakon tri tjedna spontani)
05/10 cekamo prirodni IVF
Bok Sanjička i dobro nam došla!
Kažem ja da se sprema gužva u na početku ljeta hihi
Oprosti na neznanju, ali znaš li zašto ne uzmu te smrznute JS da ne ovisiš samo o ovulaciji?