pozz, samo malo svratila da vidim kak nam je Osijek prošla... javiii se!!! ~~~~~~~~~~~~~~ za pikalice
pozz, samo malo svratila da vidim kak nam je Osijek prošla... javiii se!!! ~~~~~~~~~~~~~~ za pikalice
Dbrjtr,i ja virnula u znatizelji jel Osijek sta napisala.Ne sumnjam da ce se javiti cim bude spremna.Curke,imam jedno pitanjce.Opet.Na nasem cvenku pricale smo o folikulometrijama i otvaranju kosuljice(izmedju ostalog)pa sam samo mrvicak zbunjena.Peti dan sljedeceg ciklusa ja se moram nacrtati prije 7 na UZV,ali sestra mi nije spominjala otvaranje kosuljice,da joj se prije moram javiti il slicno.Da li to znaci da ce mi sestra otvoriti kosuljicu poslije prvog UZV?Valjda.Znam da ste Suzzie rekle da ako ima UZV u nedjelju da mora doc u petak otvoriti kosuljicu.Znam da se otvara doticna prije folikulometrije,pa sad,tih par detalja me zbunjujea htjela bih biti potpuno sigurna u sebe.Zato imam vas,sve ste to prosle,pa ajd,poducite me,ja sam tek na startu.PUSEEEK
![]()
Sela ako ti 1.folikulometrija pada na radni dan onda samo dođeš tamo,javiš se sestri Ireni i kažeš da ti je to 1.folikulometrija a onda ćeš poslje uzv otvarati košuljicu.Sljedeći put kad ideš na uzv netrebaš se javljat sestri,samo sjedneš i čekaš jer one po košuljici znaju ko ima uzv taj dan.Eto nadam se da sam pomogla.
Ma to je sto sam ja pitala 2 puta jel se prije UZV moram javiti sestri,a rekle su NE.Samo da budem tocno u 7 dolje.Pa cu tako i napraviti,sto drugo onda...tnx![]()
Curkice, evo mene. Nisam sinoć smogla snage da palim laptop, ali sam znala da ću dobiti po nosu zbog toga. Transfer je prošao brzo i bezbolno, vratili su nam dvije blastice. Kompletan Patrickov izvještaj glasi aspirirano je 11js od toga 5 je bilo potpuno zrelo, mužev nalaz je bio ovaj put puno bolji pa su plivači na brzinu i bez problema ulovljeni, oplođene su 3 js, treći dan su sve tri bile super, a da petog dana jedna se prestala dijeliti, a dvije su super kvalitetne blastice i imaju jako dobre šanse. 2 js su nam zamrznuli, Patrick je rekao nadam se da se nećete morati nikada vračati po njih i poželio mi sreću.
Jučer je bila velika gužva, bilo je 6 žena za aspiraciju i koliko sam skužila dr. K im je radio i nije baš bio presretan jer nisu ni jedna njegove pacijentice, ja sam jedina bila za taransfer pa sam morala ćekati zadnja, ali dr. K je bio ok, sviđa mi se taj njegov mrgudni smisao za humor...
ivana 78 mislim da sam te vidjela jer i ja sam ti došla rano pa su mi rekli neka odem i dođem u pola 9, pa smo onda ja i mm sjedili do 9 i nešto i onda sam išla tamo kod Irene po ruksak jer sam ga tamo ostavila da ga ne vučem, učinilo mi se da sam te vidjela da sjediš na stolici odmah nekako tu bliže početku, baš sam rekla MM. Rekao mi je šta ne odem do tebe, ali taman su mi rekli da idem u sobu. I onda kad sam ja išla sa revetom gore ( ja sam išla sama jer su aspiracije već bile gotove ) pogledala sam u čekaonu i ti ( ako si to bila ti ) si gledala baš u mene...
Uglavnom evo ja sada mirujem, odlučila sam ležati prvih 5 dana i ništa ne raditi, tako sam i zadnji put, a poslije laganini do bete.
Osječam se puno bolje nego zadnji put ipak ima veze taj 5. dan puno se bolje tijelo oporavi od punkcije do 5. dana nego do 3. Zadnji put mi ni treansfer nije bio totalno bezbolan, a sada je i jajnici gotovo da me ni ne bole...
E sada još da prođe 14 dana....
Zelim ti sve naj,naj Osijek!!!Ako si bila tako hrabra cijelo vrijeme do sad,sto je ovih 14 dana...![]()
Cure imam jedno pitanje,mozda ce zvucati glupo,ali ne mogu si pomoci....Znam da cu od vas uvijek dobiti odgovor!!!
Da li netko od vas u ovim pred m danima ikada ima grceve u zelucu?Ja nikada nisam imala takvih problema,ali eto vec treci dan me boli zeludac.Zapravo,bas imam grceve.Samo sto nisam procurila(cekam onu svjezu krv o kojoj smo neki dan pricale).Malo me to brine da se ne bi nesto zakompliciralo sada kada ne treba!
Sanjička ne brini, i ja sam imala grčeve pred m (ne ovaj puta, ali inače), možda ima veze s našom dijagnozom, možda ne, ali nemoj puno brinuti.
Ali bas zeludac?????????Pa to je stvarno nevjerojatno.Ne bole me jos jajnici ali to sigurno bude kad dobijem onako za pravo.
ja isto imam strasne grceve u zelucu i to dva dana bez Ketonala ne mogu jer bi pala u nesvjest od grceva
ja sam vec na to naucila mozda mi psihicki pomaze da mi mm mazi trbuh kao da se onda malo smiri,al nista bez Ketonala
Bravooooooooo za mrvicesad uživaj!!!
Da, da to sam bila ja baš sam jučer sjedila tamo blizu..... i prozvikala čekajući, a miša mu poljubim zašto ne slušaš muža, mogla si se javiti, ali ne zamjeram ti! (znaš da prema trudnicama moraš biti dobar inače dobiješ ono na oku-ječmenac
)
Pusa, i čuvaj se!!!
Osijek, bravo za tvoje mrvice! Čuvaj i njih i sebe, ali i tm nek vas čuva! ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Svim čekalicama transfera, punkcija i koječega ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Osijek hopšemo za tebe i tvoje dvije mrvice![]()
Sanja sretno danas!
Za knockout od anestezije i dobitne folikule!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ja- pikalica![]()
Sanja1 mislim na tebe jutros i zelim ti super folikule i dobar tulum u labu!!!!!Kiss kiss
I ja drugi tj na UZV,kako vrijeme brzo leti
Tlatincica sretno i tebi.sad si nam i ti pikalica,juhuuuuu
Sanja1 mislim na tebe danas, želim ti bezbolnu punkciju (a kad ja mislim bezbolnu, onda mislim na to da si u nesvjesti i ne osjetiš ništa) i onoliko jajnih stanica koliko ti to želiš! Šaljem ti veliki!
Tlatinčica dobrodošla među pikalice. Nadam se da si hrabrija od mene!
Osijek BRAVO za mrvice i neka ostanu kod tebe!
Sanjička i Sela još čekamo vas slijedeći tjedan da počnete! Ajme što će biti gužva u Petrovoj! Juuuupiiiii![]()
Osijek, držim fige, da brzo prođe ovih 14 dana i da beta bude velika! Pozdrav
Sanja 1 držim fige da bude bezbolno i uspješno, a poslije dobar tulum u labosu.
Tlatinčica brzo će i to pikanje završiti!![]()
Pa ja sam se javila jedno 2 dana prije prvog uzv-a
Ja sam se javila prvi dan m,ali stvarno nije potrebno jer ce ti reci da sutradan zapocnes sa pikanjem sama ili kod njih na odjelu i da se vidite na uzv.A to ti zapravo sve pise na onom papirceku koji dobijes.
Ali znam ja kako je to.....Ako mislis da si sigurnija ako nazoves onda joj se javi.Pusaaaaaaa
Ma da ja isto,operecujem se svakom stavkom..Stvari se uce u hodu,a ja bih sve rado znala unapijed da ne dozvolim ikakvu mogucnost za pogresan potez,ufff.Vec mi se u glavi odavno stvorila odluka da cu je nazvati i pritom valjda izresetati pitanjima(da ne davim vise vas..cccc)da utvrdim gradivo.Nisam opustena,stalno nesto brijem i razmisljam.Npr.bilo bi dobro da vec znam koliko Cetrotide cu trebati,koliko je uobicajeno,jel postoji uobicajena brojka koja se prima,nakon sto se 2.dan pocne primati stimulacija.Samo znam da cu ih trebati,a procitala sam da se opcenito pocinje s njima 5.ili 6.dan ciklusa.Sad,5.dan dodjem na uzv i dr kaze od danas Cetrotide..A ja ga nemam i trci u apoteke pljucnut 560 kn za jenu ampulu..Ja mislila do SLO po njih a treba ih narucit par dana ranije...
Onda godisnji odmor pisala od 1.7.Taman dan,dva ranije moguc mi transfer(ja vec odoka izracunala)...Dal da planiram more?Jel se smije kupat i suncat nakon transfera?Ja cula da ne...Od kojeg dana nakon transfera bi se eventualno mogla kupati?Nisam neki bjesomucni plivac ali da odem na more i ne potocam guzu i noge,ma dajte....Da iskoristim go odmarajuci doma opet mi je bed,radije uzmem bolovanje,pa sacuvam godisnjeg..
Dakle cure,jel je vama jasno u kojim sam ja dilemama i kud me tok misli vodi...
Vele moje prijateljice da ja nisam tipican strijelac(po horosk)jer pravi strijelci su spontani i opusteni...Meni dajte sto vise stavki u jednadzbu- ja cu kalkulirati do besvijesti...
Da vam ne dosajujem puce,booook![]()
Posljednje uređivanje od Sela : 28.05.2010. at 14:23
Ja poznajem samo strijelce kao što si ti
Ostalo ne stignem odgovoriti sad, nego kad se vratim s posla
Sanja1 javi kako je bilo! (grizem nokte od znatiželje i nervoze)
Sela ista ja! Ali ja ne samo da se pitam i razmišljam, ja i organiziram, tako sam organizirala cijeli raspored godišnjih odmora mog ureda prema mojoj mogućoj punkciji i transferu, a izgleda da sam falila bar za 10-tak dana, tako da u jednom trenutku neće biti pola ureda jer sam htjela da oni koriste stari godišnji prije nego ja odem, a sad se i ja izgleda uvaljujem sa svojim u taj period! Jadni ljudi!
A o pitanjima tipa...more, kupanje, sunčanje, putovanja, svadbe...da ne pričam! Iako mi je jednom dr. rekao da ako sam u postupku to ne znači da umirem, prema tome svega pomalo!
Sela, ja planiram kupiti u Slo 5 Cetrotide, nekako racunam da mi je do sada u kratkom protokolu stimulacija krace trajala nego u dugom i da ce to biti ok.Pitala sam u Slo, dodu 40eur ali traze polog pa cu morati ici 2x.Kupanje i suncanje se bas i ne preporucuje ali ima cura koje su zatrudnile ne obaziruci se na to.Ja osobno ne bih sigurno tjedan dana nakon transfera.
Cure, jako mi je drago da je ovdje ovako pozitivna atmosfera i da sve vrvi od akcije.Mislim da ovaj topic jos nije bio ovako pozitivan i posjecen.
Joj žene moje drage,ova punkcija je bila totalna suprotnost od prošle,dakle da počnem:anestezija je definitivno drukčija jer ovaj put ne da nisam spavala nego sam sveeeeeeee osjetila,šok i nevjerica,jako me bolilo,mislim bila sam onako mamurna ali sve sam čula i OSJETILA a poslje kad sam došla doma me toliko bolilo da sam plakala od bola(što neznam da li mi se ikad desilo),sad me samo ponekad probode ali pošteno i još onako nemrem baš hodat.Punktirali su 6 i radit će icsi(Sela u pravu si kaže se iksi
),nije bilo mog dr.K,sve nas je punktirao dr.V.U nedjelju zovem lab,dršte fige da bude barem jedna mrva,jer pitanje koliko će biti zrelih js a i spermiogram je očito opet loš kad idu na icsi.
Ali cure koje još niste bile nemojte mi se sad prepast jer mene eto 1.put nije bolilo ama baš ništa ni za vrijeme punkcije niti poslje,to valjda ovisi neznam niti ja o čemu,tako da samo bez straha jer evo danas neke cure nije poslje ništa bolilo ali niti jedna nije pajkila za vrijeme punkcije no ta bol i nije tako strašna
.
Uf al sam se raspisala.....![]()
Sanja1, ne vjerujem da se to događa, ti si mi bila jedina nada i stvarno sam mislila da ćeš doći i reći da si opet sve prespavala!!!!!!!!
![]()
Jel možda znaš da li su ti dali drugačiju anesteziju nego prošli put?
Pa neznam da li je drukčija ali meni se čini da je jer osim toga što nisam pajkila,nije mi poslje uopće bila muka(ajd barem nešto dobro).Ali vjeruj mi nije ta bol toliko strašna,to izdržiš jer si u nekom polu bunilu
,mene je poslje,nekih dobrih 2 sata rasturalo od nekih čudnih bolova,ali onda se smirilo,sad me samo povremeno nešto stisne i probode.
E da još nešto,prošli put nije bilo ni kap krvi a sad mi evo još uvjek kad se obrišem ima krvi,mislim malo,ne puno,ah zašto mi nije bio moj dr.K,šmrc šmrc.
Sanja
Moram priznati da sam se malo...khm, uplašila...
Što je sad ovo??? Opet neki eksperiment?
Kad su nam (i nama i liječnicima) uzeli pravo na zamrzavanje zametaka, rekli su da ćemo obavezno dobiti anesteziju ako to želimo.
E pa ja želim! I to luđačku. Da ne znam za sebe cijeli dan. I pol sata prije punkcije. I da, želim rigati poslije.
Jer mi to zaslužujemo!
Sanja za pravi party u labu ~~~~~~~~~~op~~~~~~~~~~~~
Sela, Taca ti je rekla sve![]()
Posljednje uređivanje od tlatincica : 28.05.2010. at 16:57
Hvala cure na vibricama i ljepim željama,prava ste podrška,nema šta,uz vas i mm-a sve manje boli.I kako rekoh nemojte mi se prepast,nije tako strašno,ja sam se samo iznenadila jer nisam to očekivala s obzirom da je 1.put bilo potpuno bezbolno,ja ~~~~~~~~~~~~~da vam bude pis of kejk
.
Ma tko se uplašio?
Sanja ne trebaš nas tješiti, bar ne danas. Mi smo danas tu za tebe
Još jednom za ludi vikend u labu![]()
sanja 1 znači nisam ja jedina...iako vidiš ove cure koje su imale punkciju kad sam ja imala transfer su rekle da nisu spavale, ali da ih nije bolilo???
Sve su krvarile i to dosta jer budući da sam ja ostala zadnja ležati nakon transfera i bila sam sama sestra je morala zvati čistačicu da počisti krv sa kraveta jer su kaže ona bili krvavi jače nego inače?!
Cure su se žalile tipa to je sigurno jer nije bio naš dr. V nego doc.K umjesto njega, a za njega kažu da je grub, bla, bla...ipak nisu izgleda bile u pravu jer vidim da to nema veze sa tim koji dr. radi. Ja nisam baš nešto krvarila, ali me luđački bolilo dolje u sobi dok sam ležala, ali za jedno pola sata je prošlo i kasnije sam doma popila tabletu i poslije me ništa nije bolilo čak manje nego prvi put.
A šta ćemo izdržat ćemo mi sve, uglavnom curke hrabrice ste vi i nemojte se plašiti!!
I da za dobar tulum kod patrika!!!
Posljednje uređivanje od osijek : 28.05.2010. at 18:08
Sanja1 draga,cestitam na hrabro izdrzanoj punkciji-vibram da bude super mrvi za vratiti mamici!!!!
Taco hvala na odgovoru,znaci 5 Cetrotide bi bilo optimalno.Sad cu ja sa mm dogovoriti jedan izletic u dezelu;to za akontaciju sam nekako ocekivala.
Suzzie draga,ma ja o nekim stvarima previse razbijam glavu,a oni koji su mi od vitalne vaznosti spavaju negdje u podsvijesti i onda samo odjednom iskoce!!
Tlatincice onda???Sad si nam ti skoro na redu???Kad je UZV?
Sanjicka oce li ta m?
![]()
Sanja1 kako si danas?Jel boli jos sta ?Osijek sto ima kod tebe,jel mirujes ili ne robujes tome?
puss![]()
Mirujem, mirujem tj. ležim i ustajem samo na wc. Još danas i sutra, a onda čemo lagano šetnjica po kući, u dvorište....
Ajoj sve mi se pobrčkalo
Ajmo ispočetka
Suzzie ti si sutra prvi uzv? jel tako?
Sanjička- jel došla?
Ivana78- ti si danas uzv pa štoperica?
jučer sam se na koncertu iskakala za sve vas ali danas sam sva zbunjoza
Ajme cure moje, noćas sam sanjala punkciju (to valjda zbog jučerašnjih postova) i doktora koji je bio ni više ni manje nego Goran Višnić (a njega čak i ne volim)?!? A onda su me med. sestre u večernjim haljinama ganjale po Petrovoj!Baš čudna ta podsvjest, još sam pod dojmom! Izgleda da me stvarno strah punkcije, i više nego što mislim.
Sutra prvi uzv, malo me frka, sve je bilo lakše prvi put jer ne znaš šta je sve moguće i šta sve može poći krivo!
Sanja1 živa?
I naravno pitanje (možda i malo glupo), da li se moram nekome posebno javljati za uzv ili samo dođem u čekaonu i čekam, i da li uopće idem u čekaonu ili na odjel?