Dobrojutro!!!!Sneki super ti kava
Ja cu vam curke malo nestat pa se cujemo drugi tjedan negdje.
Mislit cu na vas,a posebno na Pinny i njezinu betu...
Veselim se vasim jesenskim podvizima unaprijed.![]()
Dobrojutro!!!!Sneki super ti kava
Ja cu vam curke malo nestat pa se cujemo drugi tjedan negdje.
Mislit cu na vas,a posebno na Pinny i njezinu betu...
Veselim se vasim jesenskim podvizima unaprijed.![]()
Sneki tako ti je dobra kavica da ću još jednu
Ivana kako se držiš?
Zauzeta hvala za link, ali još čekam da izađem iz faze "treba mi mitraljez" i uđem u fazu "zabole me za sve". Ali je bilo inspirativno![]()
No frks Tlatinčica, budem ga ja malo podigla da se ispucamo, a ima dobrih postova, inspirativnih... nađe se čovjek u tome.
Morat ću i ja krenuti na te naše kave, da spojim lica sa nickovima, ovako mi se sve pomješalo, i ako nema potpisa da me podsjeti tko je u kakvoj borbi, živa zbrka
Osjek, trudnice, kako podnosiš vrućine i kad ti je termin?
Ivana 78, nema riječi utjehe, i mi se sve ovdje ljutimo na to kako se stvari okrenu... ide super, ponadaš se i onda down
. Ja kad sam imala betu 30 i padala je, bolje da mi je dr rekao niš od tog, idemo dalje, nego mi je lagano držao nadu podignutu, nažalost varljivu... Bila sam sretnija kad je proglašen kraj i puuuno mirnija, stavila sam točku na I. I malo odustala od foruma (
) ali sam se nakon 2-3 mjeseca vratila u priču.
Sela, samo ti idi pitati, a što možeš izgubiti, neka te upišu pa ti išla ili ne... puse svima, veterankama, i padobrancima... baš mi je drago koliko nas je (bez obzira što je to paradoksalno), jedno vrijeme smo samo Sanja1 i ja obilazile![]()
ZAUZETA vrućine teško podnosim vrtim se po dvosjedu, trosjedu ne znam ni sama kako bih legla, a onda kad još vidim kako se MM spakirao na bazen, a i ja bih tako, a ne mogu...ali sve za bebicu!
Termin mi je 12.02.2011. danas nam je točno 8tt!
Ivana 78 kad sve završi ako ne završi pozitivno uvijek možeš navratiti na pdf mame anđela, možda ćeš tamo naći utjehu kad vidiš kakvih sve sudbina ima, meni su te cure puno pomogle i jako sam zahvalna što sam ih upoznala iako sam ispočetka izbjegavala taj pdf danas mi je to obavezna stanica.
ivana 78 žao mi je, drži se!
Išla sam prirodno na aih, ali sam naručena tek krajem 8. pa do tad se mogu ponovno psihički pripremit aiko me nije ovo tak jako pogodilo. I sama sam iznenađena.
Mala26 i ja sam bila iznenađena što nije uspio AIH. Tim više što smo išli u kategoriju idiopata. Ali ne daj se. Mnogima AIH uspije. A i ulaziš u kasnoljetni/ jesenski vlakić, tu će biti pravo ludilo
Pinky što se dešava? Kad otvaramo šampanjac?
Ivana78 mislim na tebe i saljem puno
I bas me je obradovalo sto ste se uspjele ubaciti na liste.
Ja vec polakoi
. Jos tri dana do bete.
Sutra cijeli dan imam neke obaveze, tako da ce mi dan proletiti ali zato u utorak imam da ispalim na zivce ako se do tada ne pojavi moj klasicni pms sindrom koji nikada ne laze, bol u donjem dijelu ledja.
Svima![]()
Mislila sam Pinny![]()
Cure moje, upravo sam preboljela gripu stoljeća! U četvrtak me bacilo na koljena i tek danas sam ustala iz mrtvih, čak i forumu nisam primirisala, onda znate kako je bilo!
U svakom slučaju, samo sam htjelaza nove termine i postupke. Navijam da nam jesen (i zima naravno Tatinčica i Sanja1 - božićne trudnice) bude uspješna! Sela mislim da je najbolje da i ti požuriš u Petrovu po novi termin, bilo bi super da smo sve opet nekako u isto vrijeme!
Sanjička, ti i ja bi mogle u isto vrijeme? Super!!!!
Taca70 ti si posjednja prije ljeta? Kako je kod tebe?
Pinny još malo...držim fige!
Ivana78 jako mi je žao, znam, nema riječi kojima bi te mogla utješiti, ali drži se draga, sve će jednom doći na svoje!
Ostale naše Petrovke Zauzeta, Snekica, Plavuša, Mala26, Sandrić, Osijeki dupla
onima koje sam možda nenamjerno izostavila!
Suzzie2, sada gripa?Stomacna ili neka druga?Samo bi mi jos to trebalo.
Ja se pikam, sutra 1.uzv ali obzirom da sada nisam "petrovka" pisem samo na 39+.
Taco držim fige da ovaj postupak bude dobitni.
Suzzie glavno da si ti nama pobijedila gripetinu.
Pinny još malo.
Cure...pozdrav veliki!!!! moj prvi, iskreno se nadam i zadnji AIH je obavljen u subotu. moram nadodati da je bio i bolan. sam postupak nisam ni osjetila, ali čim je završilo i kad mi je doktor reko stavit nogu preko noge krenula je poprilična bol. ležala sam tako pola sata, sestra mi je rekla da je to reakcija na sjeme. na putu doma, rekla sam mužu da se nadam da me boli jer njegovi gospodinčići imaju tulum sa mojim stanicama. reko mi je doktor Vrčić koji je radio postupak da je na desnom jajniku folikul a na lijevom ne i da je spermiogram odlićan za postupak 13 miliona. a doktorica koja mi je napisala na povijest bolesti, napisala je da su 12 dc bila 2 folikula na svakom jajniku po jedan, da sam 14 dc primila štopericu i da je 16 dc obavljen AIH. dobila sam uputu da koristim utrogestan 3x2 vaginalete i 3x2 mg normabel!!!!
pišite mi šta mislite o tome svemu!!!
kad mogu najranije raditi betu?????
da li su i vaša iskustva slična???
Ivana....neznam šta da ti napišem....drži se...beta je rasla....znači sa ima velike šanse za dalje.....pusa svima.
Drage moje
Samo da Vam se javim, ja sam "dobro", jučer sam ponovno bila vaditi betu ona "lijepo pada" bila je 960, sutra ću je opet vaditi, pa ću ovaj tjedan na UZV, prilično krvarim, ne boli jako, nadam se da ću proći bez kiretaže.
Hvala Vam svima na podršci, vibrama i ljepim željama, uh uvijek sam do sada u prva četiri postupka mislila pa makar da se "nešto" dogodi barem neki pomak iznad nule na beti, pa makar se ne i održi ali samo da vidimo da se nešto događa, sada kada se to i dogodilo čak i više.... vidim da je ona poslovica "Da Bog da da imao-pa ne imao" stvarno najgora....
Ali nema veze dat će On... bitno da se nešto pomaknulo sa mjesta...
Curke puno sreće Vam svima želim jer baš nam je potrebna od prvog dana...Pinny, Zauzeta, Osijek, Zrinkić, Sanjička, Tlatincica, Sanja1, Plavuša, Taca, Suzzie2, Sela.....![]()
Ivana78, prosla sam 2 biokemijske i znam koja je to agonija.Hoce-nece...????Zelim ti da se sto prije oporavis i s novom nadom krenes dalje u borbu za svog andelka.
Zrinkic, i ja sam svaki put nakon AIH osjecala neku cudnu bol ali stvarno se dalo izdrzati.Spermiogram je super a ako si i ti mladahna sanse za uspjeh su puno vece.Sretno.
Pinny, sve ok?
Ivana 78 jako mi je žao i držim fige da prođe barem bez kiretaže i da nakom toga skupiš volje i hrabrosti za dalje. Ja jako dobro znam što znači imati pa ne imati!!!
taca....imam 30 godina, a mm 37. reci mi molim te kada mogu radit betu? i da li postoji mogućnost da se fula vrijeme štoperice?? i čemu utrogestan??
imam pitanje.....u subutu je rađen AIH i bilo mi je dosta bolno, cijeli dan sam imala jak pritisak, jučet nedjelja, bilo je skroz ok, malo pospano od normabela, a danas, ponedjeljak, osjećam lagano štreckanje u oba jajnika...naizmjence!!!! i dosta sam pospana!!!! to sa štreckanjem........neznam kaj da si mislim!!!!
Ivana srećo drži se.
Zrinkič ja ti nemogu pomoći jer nisam nikad išla na AIH(mi smo direktno na icsi)ali ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~da uspije i da nam uskoro objaviš ljepu betu.![]()
Zrinkic, nemoj se molim te toliko osluskivati jer svo to strecanje, ziganje, probadanje i sl. ne znaci apsolutno nista.Betu mozes raditi za 14 dana.Utrogestan sluzi kao potpora zutom tijelu iako se u potpuno prirodnom AIH smatra da i nije potreban ali od viska glava ne boli.Imaj u vidu da je uspjesnost AIH nekih 10% po ciklusu.Ja sam imala 1 s klomifenom i 2 klomifen+Menopuri.
Zrinkič ja sad nisam u nikakvom postupku a maternica mi se grči i cijelo vrijeme je osjetim kao nakon transfera. Zajedno s jajnicima. Tko će ga znati zašto...? Ti se opusti, uživaj, daj mašti na volju, ugodi sebi tako da i u tebi bude lijepo
I koliko god klišeizirano zvuči, upravo je to ono što trebaš.
Pozz, bila danas malo do našeg dr.a K alias Housea, kako kaže Osijek hehe. Bio je dobre volje i zamalo sam se dočepala lijekova (injekcija), jel mi je tako sestra rekla da ću ih danas dobiti. Da izbjegnem godišnje i da ponesem uputnicu. ALI dr. pitao onu visoku plavu sestru jel mogu ja dobiti sada lijekove. A ona kaže ni slučajno.
Ja mislila da se šali ženska, a ona hladna ko špricer i ozbiljno kaže ne mogu dati lijekove, nego najranije 15 dana prije postupka. Kao to jhe neko pravilo. Sestra u prijemnoj isto pita mene, a zašto ne? Ko da ja znam. Jel ta plava glavna sestra tamo? Uglavnom, prije mene bio par, mislim iz Siska, poslala ih ta druga sestra doma da dođu idući pon sa 2 uputnice pa će im dati lijekove. A isto su za 9 mj. Ako čitaju neka izbjegnu visoku plavušu u plavoj kuti jer im neće dati niš. Samo špotanciju. Eeee Milinoviću, ti i tvoji zakoni i odredbe i e-recepti...
... nastavak: rekli su mi da dođem 16.08. po injekcije, a 11.09. trebam dobiti .... Valjda će mi dati .... Ima nas jako puno za 9 mjesec, jel??
Pfuu koja gužva u 9 mjesecu...... Baby boom, čovječe
Jao Zauzeta, mogu misliti kako bih ja bila bijesna da mi nisu odmah dali lijekove... Zna li se kad se vraća sestra Irena?
Imam pitanje:
zna li netko koliko se čeka na color doppler u "našoj kući"?
Naime, bila sam kod svoje socijalke i sjetila se svih žena na ovom forumu i sa kakvim liječnicima se susreću. Dakle, žena mi je bez ikakvog naručivanja posvetila cijeli sat svog vremena za moja pitanja i njezina objašnjenja, preporuke, savjete... Na slici ženskih reproduktivnih organa mi je slikovito objašnjavala moje zbunjoze i nedoumice. Između ostalog poslala me na color doppler i preporučila jednu drugu bolnicu, ali eto, htjela bih znati koliko se čeka u Petrovoj jer tu već poznam hodnike (tu me cijene tu kupujem).
Pinny mislim na tebe!
Ivana![]()
Pozz svima
Ja sam nova na forumu,ali vas dugo pratim,suprug i ja imamo slicnih problema...
Namjeravamo se naruciti na pregled u Petrovoj inace smo iz Osijeka.
Molila bih vas da mi preporucite kod kojeg lijecnika da idem.
Hvala
Tlatinčica, ja sam čekala za collor u Petrovoj oko tri tjedna, a sada u vrijeme godišnjih pitaj boga... išla sam kod dr.a Despota, nije puno komentirao, rutinski je odradio, odgovorio na par podpitanja... ima navodno najbolji aparat za CD. Moj dr tražio baš da idem k njemu. Naručuje se dolje u podrumu gdje su prije bili svi UZV - pregledi, na br 4604-724 od 12-14.
Kriistiina, najbolje nazovi par dana prije da provjeriš i ideš na sigurno. Ja bi dobila lijekove da me nije presrela ta sestra, ova druga bi dala.
Nicole24, dobrodošla, nadam se da ćeš biti kratko na ovom podforumuJa se ne bi upuštala u preporuke, za svakog dr.a smo ovdje već čuli i dobro i lopše. Ja sam osobno rekla da bi možda radije birala doktoricu, imam neki feeling da bi sa ženom lakše uspostavila kontakt i povjerenje. Ali kada sam se naručivala prvi puta nisam o tome razmišljala. Svi naši dr.ovi imaju i pozitivnih ishoda i negativnih... nema pravila. Pozz
nikole 24, doktorice su ti divne,dr.pavićić i šprem! uopće nemaš osječaj da si u ginekologa i baš su drage.
Cure je li dobro ako su mi 8 dc 5 folikula otprilike 10-11 nečega i endometrij 9,4 jer nemam pojma kako to otprilike ide i za koliko mi dana može narast do štoperice? inače tek u srijedu sam opet na kontroli
Plavusa, koliko cega primas?Ako si bila jutros na uzv onda je normalno da ides opet u srijedu jer se prati rast folikula svaka 2 dana.Folikuli su ti ok ali malo ce jos potrajati dok narastu a endo cak pretjerano dobar.
Pozdrav nicole24! Zauzeta ti je odgovorila na pitanje a ovdje možeš vidjeti koji liječnici rade MPO u Petrovoj.
Zauzeta hvala, sutra ih zovem.
plavuša 007 super mi se čini! Neka tako i nastavi! Doktor/ ica će ti odrediti kad ide štoperica prema veličini folikula (variraju od 17 do 22 mm).
Plavuša, oboje ti je za 8 dc dobro, pogotovo endo, kao šta je i Taca rekla! Ništa ne brini!
Evo mene na jutarnjoj dozipa se pridruzite.
Ja sam jos jucer pocela osjecati pritisak dole kao pred men. i nocas su me probadali jajnici. Sutra cemo vidjeti kakva ce biti beta. Znam da to ne mora nista znaciti ali od mojih simptoma/nesimptoma nesto se ipak pojavilo pa da vam to i uredno prijavim.
Puno ~~~~~~~~~~~~~~~~~ Plavusi007 i Taci70 (znam da si u viliju ali cemo i ovdje za tebe)
Ivani78da sve bude ok i prodje sto bezbolnije.
Svima saljem veliki zajednickida ne bih nekoga zaboravila.
pozdrav cure moje!!!!....nabavili smo ci konaćno psića, tak da imam zanimaciju, uz vrt u kojem treba iskorijeniti travurdinu.....trudim se ne spavat koliko bi normabel htio!!!! neznam šta osjećam...mislim da je štoperica bila prekasno!!!!! ali neka bude kako će biti!!! mislim da sam se toliko naučila slušat svoje tijelo cijelo ovo vrijeme....da ću uskoro, i prije 2 tj išćekivanja...ja znati!!!! mislim da je sestra Irena nešto bolesna...nisam sigurna! nicole...kod koga god da dođeš....super su. mene vodi Dinka, sad je bila na kongresu, pa su se izmjenjivali Crvenković,Vrčić i Strelec......zadovoljna sam, jako!! plavuša....ovo sve nabrojano ti je super i folikuli i endometrij, moj je 7. dc bio 5 mm a folikuli tek 8 i 9 mm. a color dopler....da Despot je najbolji stručnjak. meni je prvi radio Strelec, ali smo ga ponavljali kod Despota jer mi se stalno pojavljivala slobodna tekućina u douglasovom prostoru...koja je i dalje ipak ostala nepoznanica!!!!!
pinny...jel ti danas radiš test?????
zaboravih navesti...mislim, tj. sigurna sam da se color dopler radi određani dan ciklusa....pa ze možda zato čeka....mislim da nije do doktora. mislim da do 10 dc.
Zauzeta i ostatak cura, inace ne volim pisati nista lose ni o kojem dr-u (jer na kraju krajeva - sto bi svi mi bez njih?), ali kad vidim ime Despot, jednostavno moram reagirati... Naime, doticni je dr moju sestru hitno slao na kiretazu urlajuci da "ima nesto abnormalno u sebi" (citiram), a za to se nesto abnormalno na kraju ispostavilo da je moja necakinja koja sada ima 7 g. Hvala Bogu da mi je seka otisla po drugo misljenje jer je vec bila poodmakla trudnoca i da je bila na kiretazi svasta gadno bi se desilo, a i ne bi nam bilo Tarice...
Drugi slucaj je moja susjeda koja je dosta dugo krvarila i Despot joj je dijagnosticirao nekakavu tvorbu na jajniku zbog cega je zavrsila na operaciji. I zamislite - curu su bez veze otvarali jer to sto je on vidio bila je samo sjena koju je bacao jajnik, a krvarila je zbog hormonalnog poremecaja!
Toliko o Despotu! Ja ne bih kod njega nikako!
jezuš kristuš, eto, to ti ja kažem, o svakom i hvale i pokude. Meni je dijagnozu odradio točnu, kasnije ju dr. Radončić u Viliju potvrdio. A poanta je da uvijek treba ići po drugo mišljenje (i treće, četvrto...)![]()
hvala svima na savjetima.... jel znate možda na koji se broj naručuje? pozz
frka...mogu samo reć na to...i oni su ljudi i vidim sada i sama da je neke stvari...pojave u našim tijelima teško otkriti, primjetiti, nešto se sada ne vidi, za par dana se vidi, neznam kako ću ja reagirati nadalje, ali vjerojatno da mi se nešto zakomplicira, tražit ću razloge i uzroke u svemu, pa i u ljudskom faktoru!!!!
Nicole24 na onom linku možeš vidjeti na koji broj se naručuje (01/4604 723)![]()
Ubacujem se ovdje ako netko od vas zna: do kad je dr.Pavičić Baldani na godišnjem?
mislim da do rujna...nisam sigurna..nama je ponudila termin za inseminaciju u lipnju ili u rujnu ili nagodinu. znam da je trenutno u Rimu na kongresu i da se ne vraća radit, već ide za Dubrovnik...dalje neznam, ali mogu pitat tetu, ona radi tamo u upravi...
uf, vjeruj mi da ja bolje od svih znam da su ljudi i da mogu pogrijesiti - mene su 2 mjeseca slali doma s hitne u petrovoj i na rebru tvrdeci da mi nije nista, a puzala sam od bolova. cak su mi predlozili da odem psihijatru!!! kad su me na kraju nakon puna 2 mjeseca agonije otvorili na merkuru (jer u petrovu zbog toga vise ne idem osim ako je bas neophodno) pronasli su trbuh pun gnoja!!!! da su me u petrovoj odmah ozbiljno shvatili, ne bih ostala bez oba jajovoda, a ovako se gnoj prosirio i na desnu stranu - i tako sam ja neplodna... a sve se dalo rijesiti jednostavnom pretragom krvi ili odlaskom na ct trbuha... zapravo sam ja i dobro prosla - lako me to moglo doci glave... a i, hvala Bogu, ostao mi je 1 jajnik...
ali kada ginekolog ne prepozna trudnocu nego tvrdi da je u pitanju "nesto abnormalno"... e pa za to zbilja nemam razumijevanja!
Posljednje uređivanje od frka : 06.07.2010. at 14:39
Zauzeta, još jednom hvala za broj telefona: naručena sam za slijedeći tjedan! hi-hi! Odmah ću i lab odraditi![]()
primala sam decapeptyl od 21 dc i onda gonal f od 2-4 po 3 ampule a sad od 5-9 po 2 i više ih nemam,jedino ako mi sutra ne daju još a decaptyla imam još za 2 dana,a jela sam zadnje dane kuhanu ciklu na salatu pa je onda možda i to utjecalo na endometrij
pinny...javi se!!!! drage moje...ja sam ko zombi, umorna, pospana i lijena!!!! jučer me šupio neki osjećaj kako nisam trudna i zuza mi je suzu lovila....a mm, naravno zbunjen.....zašto tako??? neznam, nemogu se otarasit osjećaja da je štoperica bila prekasno!!!! osoba sam koja kad si nešto zacrtam, to mora biti sad i odmah...i uvijek ostvarim željeni cilj...a sada mi nekako neide i ničime nemogu utjecati, niti znati....i to me muči i kopka. ja već sad razmišljam kako ću dalje.....htjela bi odmah naredni ciklus ponovno u postupak...ali da ne šutim ko sada, nego da im kažem...ja znam da meni folikuli pucaju 14 dc!!!!! mm mi kaže, pusti ti njih i njihove cake, znaju oni šta rade!!!! a šta mogu, sva sreća imam di to sve napisat.....slobodno me špotajte!!!!
pusa svima!!
Dobro jutro, drage moje! Da vas malo iznerviram!
http://www.index.hr/vijesti/clanak/a...ke/500437.aspx
Snekica, neznam....teško mi je bilo šta reči ili napisati na ovo....neznam šta me još čeka!!!!! nisam neki vjernik, a niti političar...ali sam mišljenja da tu nitko ne radi svoj posao....crkva neka uči o vjeri, političari neka riješe ovu krizu.....a naše slučajeve neka rješavaju liječnici!!!
Divan clanak, kratak, jasan i pogada pravo u sridu.
Zrinkic, ne znam zasto se opterecujes sa stopericom.Kod AIH ona nije znacajna, ako i dode do ovulacije radi se AIH jer je js 24h nakon pucanja folikula sposobna za oplodnju.A koliko sam skuzila ti si imala folikul kad je raden postupak.Stoperica je bitna kod IVF-a da folikuli ne bi popucali prije aspiracije.
taca....hvala ti na interesu!!! ja sam shvaila da je poanta štoperice da suzdrži folikul i da sazrije u tih 36 sati...do postupka!!!! ja sam 12 dc imala 2 folikula...14 dc nemam pojma...tad sam naveče primila štopericu i taj dan su me rasturali jajnici...zato mislim da sam ovulirala....AIH je rađen 16 dc. tad sam pitala doktora...koliko sam folikula imala, reko mi je jedan na desnom jajniku, na lijevom ništa....a ovo da ih je 12 dc bilo 2, sam pročitala na povijesti bolesti što je doktorica upisala nakon postupka!!! zato sam zbunjena, a i nisam sigurna da baš znam kak to sve skupa ide!!! da li je on prilikom postupka mogo vidjet taj jedan folikul? po mojoj računici, ako sam zbilja ovulirala 14 dc...naveče sam primila štopericu, Aih je rađen nakon 36 sati,,,,,znači da js više nije bilo. kužiš? pojasni mi to još malo, molim te!!