a ja sam ti na poslu!!!!! pa forum je pozitivan....bolje da tu ovak...nego da držimo u sebi, mislim da je veća sekirancija!!!!
a ja sam ti na poslu!!!!! pa forum je pozitivan....bolje da tu ovak...nego da držimo u sebi, mislim da je veća sekirancija!!!!
Plavusa, kako si?
Cure ja danas nikako ne mogu na kavicu, kuca mi puna dragih gostiju.Pusa svima.
Drage,evo i mene!!!
Velka sam ja cura i kod mene je sve bilo savrseno ok.
Dolazim na kavu prposna,osim ako me sunce ne smlavi cca pol 6.
Pa cemo si pricati.Jedva cekam Sanjicka da mi otkrijes svoju
veliku tajnu?Jel bio neki specijalni polozaj il slicno???
Hajde cure,Sanja1,Suzzie,tlatincica i sve koje mogu nacrtajte se
pod sat u pol 6 na trgu,makar bi ja radije kod knjizare Ljevak,zbog hlada.
pusac
drage moje...mene poprilično boli trbuh...sjedim raskopčanih hlača na poslu.....ali nije ona tupa bol kao pred mengu...i uvijek bi me bolilo taj dan kad bi i dobila, a mene ovo bolucka već par dana...već razmišljam da sutra odem vadit betu....da se riješim muka....noćas sam spavala sa obje ruke na trbuhu...ko da čuvam nešto!!!
Steta sto nam taca ne moze doci,ali vec cemo nadoknaditi.....
Zrinkič....ja vise volim znati istinu odmah i sto prije se s njom pomiriti a ne se ubijati u pojam sa svim mogucim pitanjima kaj bi bilo ili ne bi bilo ili razmisljati o svim mogucim simptomima koji mogu biti povezani sa svime i svacime......Ja bi vec napravila test bez obzira na sve.A sto se tice bete nju mozes i sutra napraviti.Moras biti svjesna svih uspona i padova i moras biti jaka jer te inace to sve jos vise baci u nazad.Mislim,ja sad govorim o onome ako je negativno.A moze biti bas suprotno i sve u najboljem redu.-Mozda cemo bas slaviti s tobom.
Bee cool
Joj jedva cekam detalje Sela!!!!!!!Tu mi samo stavljas neke bube u usi i onda budem nestrpljiva da sve saznam!!!!!
Suzzie ce nam doci,Sanja je rekla da moze oko sedam a tlatincica se uopce ne javlja.....
I moze kod knjizare,imas ti pravo,tamo je ipak hladovina.
malo vibri za Zrinkič i za Mimi81~~~~~~~~~~~~, alaa curke, jeste nabrijane, sječam se i sebe takve prvi puta kad sam čekala 12 dpt i nisam mogla vjerovati koliko ima minuta u danu i kako dani sporo prolaze. SAd kad idem 3. puta, puno će mi biti lakše.
Vidim da spominjete bojazni zbog reakcije okoline, mi smo prvi puta rekli svima pa mi je bilo koma kad sam morala pričati svakome ispočetka šta se dešava. Nije mi bilo čak toliko teško doživjeti negativnu betu, koliko me je pogađalo kako reagira okolina. A jadni i ti ljudi oko nas, kako se postaviti... Drugi puta znalo je 2-3 ljudi, a drugima sam kasnije rekla ako bi naletila tema i ako bi bila raspoložena. Zato mi VIŠE NE GOVORIMO!!![]()
Ja isto ne bih govorila ali kad moram biti na bolovanju od 1. uzv a uzela sam bolovanje i nakon et zbog prirode posla. kako svi znaju da sam 2 puta bila na operaciji i znaju da još nemam bebe a trudim se pretpostavljaju da iz toga razloga doma mirujem iako nikome nisam ništa rekla. ako test bude negativan reći ću im da su to bile samo neke pretrage u zg. Zapravo to sam im već i rekla jer teško je pričati o dijagnozi, barem meni je.
Netko je pitao o broju vračenih embrija i koji dan!
Oplođuje se 3 jajne stanice, naravno ako ih ima toliko, sve što se razvije se vrača, ali vi imate pravo odbiti recimo da vam vrate tri i tražiti dva ili jedan.
I da rade se transferi i treći i peti dan ovisno o procjeni biologa! Meni je transfer bio 5 dan!
ok...kad ćete vi danas kafenisat...meni je uletilo da moram u grad....Križevac....kupit ću test i napravit ga popodne....ja isto volim znat na čemu sam da prije krenem dalje.....neznam kaj mi je sad!!! a okolina....neznam vjerojatno je prvi put tako....ako ću morat dalje....vjerojatno ću isto postupit...da neću govoriti nikome. kak sam navela...bojim se da zbog štoperice ne dobijem lažni plus.......ali kad se duboko zapitam....bit će minus...ko i svaki put do sad.
sanjička.....pa kad štoperica je hcg!!!!! mimi....ja sam na poslu rekla da idem za bebača...i strepe skupa s menom i šute skupa s menom. ja sam 10 godina radila u jednoj firmi...za koju se u tjedan dana skužilo da jako loše stoji.....meni se ukazala prilika i otišla sam...tak da sam u novoj od 01.01. ove godine....nisam mogla da ne velim istinu jer su stvarno korektni!!!!
sanjička...danas mi je 11 ili 12 dan od postupka......27 dc....ja ću ka napravit popodne!!!!! ha?
A gdje nađe da je štoperica hcg?, evo, ja čitam na papiru od Ovitrella, to sam ja dobila, "Djelotvorna tvar je koriogonadotropin alfa... šprica sadržava 250 mikrograma iste..." još neke pomoćne tvari, nevažno
Što je beta hCG?
hCG je humani korionski gonadotropin. To je hormon kojeg proizvodi posteljica za vrijeme trudnoće. Kućni testovi na trudnoću napravljeni su kako bi ga detektirali. Ovo prepisala. Alfa hcg ima različiti raspored aminokiselina, pa brijem da su to dva različita proteina ili kaj već (bilo je to davno kad se učila bilolgija) Btw, zadnje kaj sam čitala o beti hcg da se koristi kao isprobano i dokazano stedstvo za zdravo mršavljenje, tj da stimulira tijelo da troši salaste naslage na stomaku i bedrima, ono naše abnormalno salce hehe, da mi ga se dočepati, ima i homeopatskuh pripravaka, al u amerike, a di smo mi od njih...
A nemoj biti tak negativna!!!!!!!PLIZ
Mi cemo bit na kavi od pola sest pa do pola devet ziher.....
Zasto mislis da zbog stoperice dobijes lazni plus?????Ne kuzim,nisam to jos cula nikada!!!!
Zrinkič, 12 dan nakon transfera? ja bi radila betu, a test je optional, (ja sam radil, bio minus pa sam se deprala dodatno, al radila bi opet hehe)
Zauzeta, štoperica ti je Humani korionski gonadotropin, - to ti je HCG. - hormon trudnoće. Daje se kao podrška, priprema organizmu na trudnoću - nakon transfera. A kao štoperica služi za sazrijevanje jajnih stanica.
Posljednje uređivanje od AuroraBlu : 14.07.2010. at 15:39
Ali do danas se taj hcg vec izlucio iz tvog organizma.Ja sam mislila da zbog neceg drugog ti pricas......Napravi taj test i znat ces na cemu si,bit ces mirnija,neces se toliko preispitivat.
Drzim fige!!!!!!
aurora....hvala...ja čitala jučer u Rodinoj brošuri....već sam mislila da sam krivo pokopćala!!! napravit ću ga!!!!!!!! najkasnije sutra ujutro javljam rezultat.a u petak beta!!!
Nakon 5 dana ga više nema u organizmu - zato, Zrinkič - vrijeme je za test!
Navijamo za tebe zrinkič !!!!!!!
Samo naprijed........
Alfa ili beta, ovdje je naglasak na Hcg. (radi se o hormonu) Probaj napravit test na trudnoću odmah nakon štoperice, dakle, na dan transfera - i dobit ćeš debeli plus, lažni, naravno. Hoću reći, test detektira HCG, ne radi razliku u alfa ili beta.
Zauzeta imaš pp.
jutro cure!!!
napravila sam test.....debeli minus!!!! napravit ću u petak još betu!!! nisam uopće bila svjesna koliko se nadam...dok nisam osjetila bol minusa. mm se rasplako jer je bio siguran da sam T. sad imam još više razloga da Vam se svima divim još više. makar sam od početka znala da je krivo...meni folikuli pucaju 14 dc a AIH je rađena 16 dc....po mojoj računici prekasno. sad znam kako ću se postaviti....govorit ću i sugerirat jer znam da i oni pogađaju i nagađaju!!!! kad će mi (.)(.) splasnuti....smetaju mi????
Zrinkič draga, nemoj biti tužna. Vidjet ćeš još što će ti reći beta. Ovi testovi mogu i ne moraju biti pouzdani. Ako i nije došlo do trudnoće ti i MM ste zdravi i sigurno će ubrzo doći i bebica...![]()
mimi...nadala sam se da si tu!!!! nemogu ne bit tužna! na testu piše da se radi na dan mjesečnice,,,,,nije pisalo da može i 3-5 dana prije očekivane menge. 03.07.je bila AIH...to je 0. dan...onda je meni tek danas 12 dan od postupka, a i implatacija se dešava do 12 dana....postoji još malo nade. kak si mi ti?
Evo ja sam dobro. Rastužio me tvoj mail pa nisam imala hrabrosti napisati da sam i ja jučer, od silne priče oko testova, išla i sama napraviti test. I ispao je pozitivan. I napravila sam još jedan jutros, i on je pozitivan. MM i ja smo bili jako sretni jučer. Sutra idem vaditi betu pa se samo nadam da će biti dovoljno velika. Nadam se da te nisam povrijedila svojom porukom. Kad sam se probudila odmah sam htjela na forumu napisati da je plusek, ali onda sam vidjela tvoju poruku...
Ništa ti ne brini, ako nije sada biti će drugi puta a ovo ti je iskustvo više.
Ja sam još u šoku, ne znam kaj da mislim....ne vjerujem još uvijek...![]()
aj mimi...sretna sam zbog tebe...baš mi je drago....bila si mi nakako zatajna...pa sam se i nadala veselom ishodu....daješ mi nadu!!!! čestitam tebi tm i iskreno ti želim veliku betu i da sve bude ok!!!! iskreno....sad su mi se osjećaji totalno pomiješali.....tvoja sreća i moja tuga!!!!! a nemam di otić pustit suze....na poslu sam!!!!
a htjela sam te i sama pitat za test...kod tebe je ipak bio transfer...pa ranije dođe i do povišenog hcg-a!!!!!!
Posljednje uređivanje od zrinkič : 15.07.2010. at 09:40
Mimi81,ti si zivi dokaz onoga sto sam ti vec napisala, da su ti godine glavni adut i da FSH nije takav crnjak kao kad si starija.Sada cekamo bnetu i navijamo da nbude veeeelika.
Zrinkic, uspjeh AIH je tako mali da bih ti preporucila da ne gubis vrijeme i da sto prije dogovoris IVF.
Cure, nadam se da ste uzivale na kavici i dobro se izbrbljale.Pusa.
taca hvala ti. Stvarno su me zabrinuli ovi moji doktori svi mogući i nemogući ali sad vidim da se čuda događaju! Želim i tebi čudo i to već u ovom pokušaju...![]()
Dbrjtr,virtualke!!!
Cestitke Mimi81-sad cemo navijati za krasnu betu!!!!!!!!
Taco zaista smo se ispricale,bile smo u formi unatoc sparini i vrucini.Kao uvijek nedostajala je tvoja
educirajuca i uravnotezujuca uloga u nasem kruzoku.Nemamo zadnje info o tebi...
Svima pusa
taca...to i planiram!!!! mimi...moja kolegica se u trudnoći nastavila farbati jednom mjesečno...i sve je bilo ok. znam da nije birala prirodno ili kemiju, bitna joj je bila boja a uvijek su bile tipa garnier i to. kaj ti je ja sam prije cca 2 god.kad su mi rekli da tumor u sinusu nije samo tumor, u roku dva tjedna posjedila 30%......ja nemogu bit bez farbanja!!!!
Mimi, čestitam tebi i TM, ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za veeeliku betu!
Zrinkič, vadi betu 14. dc! I neka te ipak ugodno iznenadi!
Posljednje uređivanje od Snekica : 15.07.2010. at 10:45
Mimi čestitke!![]()
mimi ja mislim da je to isto jedna od babskih priča da se ne smiješ bojati za vrijeme trudnoće, ja idem na pramenove isto kao i inače, mislim da bebi od toga ništa ne može biti!
Navijamo za veliku betu!!!
zrinkić žao mi je, a biti će drugi puta sigurna sam!![]()
snekica....a malo nade polažem u betu....ali vadit ću je sutra!!!! kad cike splasnu...kad prestanem s utrićima...živciraju me i ljuta sam na njih!!!!
Cure, kolika bi otprilike trebala biti beta na 14dpt?
Barem da bude troznamenkasta iako se sve iznad 6 smatra kao pozitivna beta, ali 14 dpt bi ipak trebala biti troznamenkasta i svaka dva dana se duplati pravilno.
Hvala! Hvala vam svima na podršci! Da sam se bar prije uključila u forum, bilo bi mi lakše proći ove 3g
a 13 dan od AIH....jel bi se vidla beta? osijek?
Mimi cestitke od srca.
Za sutra za betu drzim fige i vibram~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~do neba!!!!!!
hvala ti sanja....možda ja kasnije lučim hcg....danas idem kod svog gin....jer me sve svrbi i pecka od utrića....za poludit....al to je kod mene uvijek tako jedno dobro za jedno zlo!!!
Mimi, čestitke na plusiću, sad čekamo betu al to je to, trudnica si. Zrinkič, stavi nešto u potpis, kakva vam je situacija, znamo samo da si išla na AIH, al dobro ti kaže Taca, to ti je samo postupak dok čekaš iVF. Male su tu šanse...
Tlatinčica, dovraga i bestraga tek sad našla poruku kad sam se vratila doma. Ovako sam morala sama piti brzinsku kavu na kolodvoru. A i jedva stigla kod tete vampira, u 9 i 15. Al me primili. Moram odnjeti čokoladu drugi put (fala tetama). Kako bilo na CD-u?
Na CDu...ne znam kako da se izrazim...nisam baš bila sretna...
Miom je narastao (poduplao se ako bih se izražavala u centimetrima)
Endometriom je isto narastao (malo ali...)
Hoću li na operaciju, ne zna se. To ćemo vidjeti kad završe godišnji.
Tlatincica, koliki ti je miom?I meni se sada pojavio neki malecki od 15mm, nadam se da ce takav i ostati.
Zrinkic, beta bi 14 dana od ovulacije tj. punkcije ili AIH trebala biti oko 100 pa onda svaka 2 dana nekih 2x veca.Testovi iz urina detektiraju 25 jedinica.Najbitnije od svega je da pravilno raste.
Tlatincice!
Da li to utječe na postupak, odnosno da li se postupak može napraviti i unatoč tomu? Malo sam tu laik, pa možda pitan nešto što je očito![]()