Stranica 5 od 51 PrviPrvi ... 3456715 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 201 do 250 od 2527

Tema: POTPOMOGNUTA U PETROVOJ

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

osijek ja imam iskustva s HS. Kada dodje do trudnoce i beta HcG raste onda postoji mogucnost da se i HS pojaca i/ili vrati. Pij vode koliko god mozes i pripazi da puno mokris. Ukoliko nemozes mokriti, imas polove ispod rebra i pluca i plitko dises, odmah i bez razmisljanje u bolnicu!

Drzim fige da se HS sto prije povuce

ZAUZETA avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Da li je dr. K na godišnjem i do kada? Tnx

TARA M avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Zašto ovdije nema nikoga ?

Evo da se bar ja javim. Jučer bila kod svog doktora u Petrovoj i krčemo sa postupkom u 10 mj. :D tj. tada moram zvati za protokol i valjda otići po to , pa da mi moj gin. naruči. Prvi put idem , pa mi baš nije jasno ...ako još netko tada ide neka se javi...
    Između ostalog smo dobili papir na kojem piše ( po novom zakonu jel.. ) da moramo skupiti hrpu papaira , vj.list, uvjerenje tj. izjavu pravnika i izjavu psihijatra / psihologa.... što reći .. kad se mora ...

Vali avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj TARA M prvotno napisa

Evo da se bar ja javim. Jučer bila kod svog doktora u Petrovoj i krčemo sa postupkom u 10 mj. :D tj. tada moram zvati za protokol i valjda otići po to , pa da mi moj gin. naruči. Prvi put idem , pa mi baš nije jasno ...ako još netko tada ide neka se javi...
    Između ostalog smo dobili papir na kojem piše ( po novom zakonu jel.. ) da moramo skupiti hrpu papaira , vj.list, uvjerenje tj. izjavu pravnika i izjavu psihijatra / psihologa.... što reći .. kad se mora ...
    Što su ti rekli? Kamo ideš po izjavu pravnika i psihijatra / psihologa?

aenea avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

TARA M, prije koliko si naručena za taj postupak u 10.mjesecu?

Gosparka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ja sam se danas čula sa svojom primarnom ginekolog. i rekla mi je da je Petrova "krenula". Danas će i ona napismeno dobiti što točno treba raditi..ono što za sada zna je slijedeće: trebamo obići psihijatra, psihologa, odvjetnika (to sve u mjestu prebivališta), a i mišljenje drugog MPO specijaliste osim tvog doktora (po njenom saznanju to bi mogao biti doktor u istoj klinici u kojoj se ide u postupak). To je sve što za sada znam.

aenea avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Da, krenula je tako da traži da se u 10. mjesecu dolazi.. bar koliko sam skužila. valjda su i u 9. mjesecu na godišnjem

TARA M avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Aenea

dobila sam papir na kojem sve piše šta trebamo imati i mišljenje drugog doktora , može biti u istoj klinici ... a psihijatra mislim da može bilo koji, pa vjerovatno ću ići u neku dr.bolnicu , neču još i to plačati.
    Ništa ti ne kažu gdje ,šta ,,,,, ali dobro bitno da moj postupak počinje , baš sam sretna radi toga iako me malo pere trema ,jer je prvi put , pa neznam što me sve čeka

Ja sam prvi put bila u Petrovoj prošle godine u 11.mj. , dok smo izvadili nalaze , znači naručili su me negdje u 2mj. za 11mj. :D :D :D , ali počinjemo u 10 mj.

aenea avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Aenea

dobila sam papir na kojem sve piše šta trebamo imati i mišljenje drugog doktora , može biti u istoj klinici ... a psihijatra mislim da može bilo koji, pa vjerovatno ću ići u neku dr.bolnicu , neču još i to plačati.
    Ništa ti ne kažu gdje ,šta ,,,,, ali dobro bitno da moj postupak počinje , baš sam sretna radi toga iako me malo pere trema ,jer je prvi put , pa neznam što me sve čeka

Ja sam prvi put bila u Petrovoj prošle godine u 11.mj. , dok smo izvadili nalaze , znači naručili su me negdje u 2mj. za 11mj. :D :D :D , ali počinjemo u 10 mj.
    Šta nije određeno nekim člankom zakona, a ne pravilnikom to da mora biti iz dvije različite klinike? :? ili je umor došao na naplatu..stvarno će mi se glava zapalit..

TARA M avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Šta nije određeno nekim člankom zakona, a ne pravilnikom to da mora biti iz dvije različite klinike? Confused ili je umor došao na naplatu..stvarno će mi se glava zapalit..

prepisujem : " Drugo mišljenje ginekoloa specijalista s iskustvom u liječenju neplodnosti ( ili subspecijalist iz humane reprodukcije ) koje on izdaje kao potpisanu potvrdu ili ostaje potpisano mišljenje
    To mogu biti
    -ginekolog navedenih kvalifikacija u Vašem gradu
    -ginenekolozi u klinikama u Zagrebu
    Petrova
    Merkur
    Sestre Milosrdnice
    Sveti Duh
    Vuk Vrhovec "

Znači da mogu u Petrovoj tražiti mišljene dokttora u susjednoj sobi

Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Šta nije određeno nekim člankom zakona, a ne pravilnikom to da mora biti iz dvije različite klinike? Confused ili je umor došao na naplatu..stvarno će mi se glava zapalit..

Znači da mogu u Petrovoj tražiti mišljene dokttora u susjednoj sobi

samo da i ovdje napisem:

clanak 3 novog zakona kaze sljedece:

Bezuspješnost ili bezizglednost liječenja neplodnosti utvrđuje liječnik specijalist ginekologije koji provodi postupak liječenja neplodnosti uz obvezno pribavljanje drugog mišljenja liječnika specijalista ginekologije koji se bavi područjem liječenja neplodnosti uz uvjet da taj liječnik nije zaposlen u istoj zdravstvenoj ustanovi.

TARA M avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Kadauna

istina nisam čitala zakon , ali sam ga isprintala , pa budem ovih dana pogledala . U ovim paipirima šta sam dobila , to ne piše.

Uglavnom pored svega šta prolazimo , još nas muče sa tim papirima ..

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

joj Tara M, da su barem samo ti glupi papiri koje moramo skupiti najgore.....

Mnogo je gore sto ce doktori/biolozi po novom zakonu smjeti oploditi samo tri jajne stanice, pa sta se oplodi - oplodi......... a ostale ce zamrzavati. Ima toga jos.....
    A zakon, posebno zato sto je nov, smatram da bismo sve trebale procitati..

TARA M avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

PostPostano: sub kol 29, 2009 3:44 pm Naslov: Citirajte i odgovorite

"joj Tara M, da su barem samo ti glupi papiri koje moramo skupiti najgore.....

Mnogo je gore sto ce doktori/biolozi po novom zakonu smjeti oploditi samo tri jajne stanice, pa sta se oplodi - oplodi......... a ostale ce zamrzavati. Ima toga jos.....
    A zakon, posebno zato sto je nov, smatram da bismo sve trebale procitati.."

Potpisujem sve

aenea avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

curka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

HELP - budući da je naš prošlogodišnji pokušaj povećanja naše obitelji neslavno završio, primiče nam se termin za novi pokušaj u 10 mj.
    Budući da smo u međuvremenu bili kod androloga na VV imamo i njihovo drugo mišljenje - koje je nažalost isto tj. ICSI
    Trebamo li mi kod psihologa ili to samo idu " novi " parovi ??
    U ponedjeljak ću probat zvat za termin s doktorom radi protokola ...

TARA M avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Curka ovo je meni odgovorila glasnogovornica mzss. Ne moraš , samo oni koji su naručeni od 31.07.2009 PRVI PUT U POSTUPAK

Poštovana,

Vjerujem da uslijed raznih proturječnih informacije u javnosti, one bitne za građane
    najčešće nisu dovoljno jasno istaknute ili uočene. Upravo zbog stupanja na snagu
    novog Zakona, kao i perioda vremena koje je potrebno za donošenje provedbenih akata,
    ustanove u kojima se provode postupci medicinske oplodnje trebale bi postupke koji su
    započeti prije stupanja na snagu zakona provesti sukladno ranijim odredbama. Shodno
    tome, ukoliko ste na postupak naručeni prije stupanja na snagu novog Zakona, tada bi
    trebalo provesti postupak na način kako je to bilo riješeno po prethodnom zakonu.

Ta pravna forma važeća je za sve zakone (ukoliko u zakonu nije drugačije navedeno)
    jer se niti jedan zakon ne provodi unatrag već od dana donošenja.

Želim Vam uspjeh, zdravlja i sreće!

S poštovanjem,

Zora Lažeta
    MZSS

curka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Uh, pao mi je kamen sa srca

Hvala najljepša !!

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

cure,sretno svima u postupcima!
    Nadam se da ce vam se sto prije ispuniti zelja za bebicom
    Ne znam vam nista o novom zakonu,ali ako vas bude zanimalo ista o samom postupku,pitajte!

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj mala zvončica prvotno napisa
    cure,sretno svima u postupcima!
    Nadam se da ce vam se sto prije ispuniti zelja za bebicom
    Ne znam vam nista o novom zakonu,ali ako vas bude zanimalo ista o samom postupku,pitajte!
    Samo na zarazi :D :D :D
    Hvala

curka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

U srijedu idem po protokol :D :D :D :D
    Nadam se da ćemo ovaj put dobiti našeg ili , ili možda

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Curka ovo je meni odgovorila glasnogovornica mzss. Ne moraš , samo oni koji su naručeni od 31.07.2009 PRVI PUT U POSTUPAK

Poštovana,

Vjerujem da uslijed raznih proturječnih informacije u javnosti, one bitne za građane
    najčešće nisu dovoljno jasno istaknute ili uočene. Upravo zbog stupanja na snagu
    novog Zakona, kao i perioda vremena koje je potrebno za donošenje provedbenih akata,
    ustanove u kojima se provode postupci medicinske oplodnje trebale bi postupke koji su
    započeti prije stupanja na snagu zakona provesti sukladno ranijim odredbama. Shodno
    tome, ukoliko ste na postupak naručeni prije stupanja na snagu novog Zakona, tada bi
    trebalo provesti postupak na način kako je to bilo riješeno po prethodnom zakonu.

Ta pravna forma važeća je za sve zakone (ukoliko u zakonu nije drugačije navedeno)
    jer se niti jedan zakon ne provodi unatrag već od dana donošenja.

Želim Vam uspjeh, zdravlja i sreće!

S poštovanjem,

Zora Lažeta
    ja sad po ko zna koji puta opet da pitam jer ko pita ne skita haahhhah,ja sam na vv naručena za postupak još 15.06. znači prije stupanja novog zakona i to bi trebalo biti po prvi puta i sad mene zanima dali ovo što lažeta ja napisala vrijedi i za mene,jer sve ostalo me počinje polako voditi ka ludilu,inače sam se več naručila za 24.09 i sestra mi nije ništa spomenula samo da dođem par dana prije menge ,hvala pozz
    MZSS

TARA M avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

JO

Pa sudeći po ovome ideš po starome , provjeri još kod sestara na VV

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno poruka

ETO KAD SVI PRIČATE O novom Zakonu DA I JA pitam JA BIH TREBALA U prirodni POSTUPAK I DO SADA VEC U PETAK NA PRVI ultrazvuk ZVALA SAM sestru I ONA MI JE rekla DA DOĐEM S UPUTNICOM U 7 sati KOD nje Salter TJ NA GORE U AMBULANTU tako DA JA dolazim ALI MI NIJE rekla ZA NIKAKVE papire SAD KAKO BUDE VIDJEĆEMO.

zelimo_bebu avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Može li mi tko reći za " anesteziju" koja se sad dobiva u državnim bolnicama za puknciju? Pita moja frendica koja kreće u 10 mj u Petrovu poa jojj to još nije jasno..kakva je to inekcija koja ide sad na teret bolnice??

taca70 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Zelimo bebu, to je mala pikica koju anesteziolog njezno da u ruku,malo te osamuti,nekoga uspava i vec nakon 10min sve gotovo.Meni je trebalo po 2h da stanem na noge ali zbog mucnine pa bih po 3 puta povacala iako se ne smije nista jesti ujutro.Poslije sam saznala da ta komnbinacija apaurina i jos necega sto daju u Petrovoj tako djeluje dok u Viliju nisam imala tih problema.Ipak, bolje da frendica zna da se ne uplasi.

bublica3 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Cure zanima me od vas koje idete u Petrovu u ovom periodu kakav je protokol od prilike. Dali se mjenjao, dali su blaže stimulacije zbog novog zakona???

curka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Mi smo dobili naš protokol bez frke - ovaj put dr. mi je rekao da naručimo Menopure ( prošli put sam koristila Gonal F ) - e sad jel to blaža stimulacija il ne :?
    Inače u Petrovoj ima nekoliko novosti ( bar za mene ) - ulaz je iza zgrade kroz podrum zbog radova, a ultrazvuk se više ne radi u podrumu nego gore u ambulanti...

Jedva čekam da akcija krene početkom 10. mj i da dobije lijep završetak

pino avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

curka, a smijem li pitati koliko menopura ces primati, znas mozda? (jacina stimulacije ovisi o kolicini primljenih hormona - u prirodnom ciklusu ih nema, s klomifenom/femarom se pojacaju prirodno luceni hormoni (i to se obicno zove blaga stimulacija), a ovo s gonalima i/ili menopurima je prava stimulacija, ali jacina ovisi o kolicini hormona - oprosti ako ovo vec znas...)

i mogu li te jos pitati, ako si bila ranije na stimuliranom ciklusu, koliko si gonala primila i koliko si imala jajnih stanica? Tj. na koliko jajnih stanica ti puntiraju doktori?

AuroraBlu avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj curka prvotno napisa
    Mi smo dobili naš protokol bez frke - ovaj put dr. mi je rekao da naručimo Menopure ( prošli put sam koristila Gonal F ) - e sad jel to blaža stimulacija il ne :?
    Inače u Petrovoj ima nekoliko novosti ( bar za mene ) - ulaz je iza zgrade kroz podrum zbog radova, a ultrazvuk se više ne radi u podrumu nego gore u ambulanti...

Jedva čekam da akcija krene početkom 10. mj i da dobije lijep završetak
    Pitanje: da li se lijekovi plaćaju ili hzzo to pokriva?

taca70 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

AuroraBlu,lijekove pokriva HZZO.
    Mislim da bi bilo dobro da sve cure,posebno one koje su vec bile u postupku,pisu kakav su protokol dobile sada u odnosu na prije i kakvu reakciju imaju, koliko oplodenih i zaledenih js te kakav ishod.Mozda cak da otvorimo i novu temu.

curka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Ja imam 32 god i ovo mi je drugi postupak tako da HZZO pokriva troškove .
    Sa gonalom F imala sam 9 jajnih stanica, 2 zametka su mi vraćena, no nažalost nisu opstali ...
    Nadam se da će ovaj put sa Menopurom biti dobitna kombinacija
    Ima li netko iskustva sa ove 2 vrste stimulacije ?????

TARA M avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Citiraj taca70 prvotno napisa
    Zelimo bebu, to je mala pikica koju anesteziolog njezno da u ruku,malo te osamuti,nekoga uspava i vec nakon 10min sve gotovo.Meni je trebalo po 2h da stanem na noge ali zbog mucnine pa bih po 3 puta povacala iako se ne smije nista jesti ujutro.Poslije sam saznala da ta komnbinacija apaurina i jos necega sto daju u Petrovoj tako djeluje dok u Viliju nisam imala tih problema.Ipak, bolje da frendica zna da se ne uplasi.
    Taca dali ostaneš u bolnici ležati taj dan ?

taca70 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Tara, ostave te u sobi da lezis koliko god ti treba, onda kad osjetis da si sposobna da stanes na nozice lagane, spremis se, suprug te vec ceka, doteturas do auta i sto prije na kauc pa spavanac.Nakon toga sve ok.

TARA M avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Hvala TACA,

moram ponijeti svoju spavaćicu i papuče , koliko se sjećam .
    pusa

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj curka prvotno napisa
    Ja imam 32 god i ovo mi je drugi postupak tako da HZZO pokriva troškove .
    Sa gonalom F imala sam 9 jajnih stanica, 2 zametka su mi vraćena, no nažalost nisu opstali ...
    Nadam se da će ovaj put sa Menopurom biti dobitna kombinacija
    Ima li netko iskustva sa ove 2 vrste stimulacije ?????
    ima cijeli topic Gonal ili Menopur pa si pogledaj iskustva. Ali pino ti je dobro rekla, puno ovisi o količini lijekova. Je l se sjećaš s koliko Gonala F si dobila 9 js? I koliko ćeš sad Menopura uzeti? Nisam skužila zašto je promijenjen lijek kad si dobro reagirala i na Gonal F?

osijek avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Ja sam posvom protokolu primala tj. davala si gonal f. Potrošila sam ukupno 20 injekcija u cijelom ciklusu i punktirane su mi 4 jajne stanice od kojih su 3 bile zrele. Te tri su oplođene i nastavile su se razvijati. Vraćene su mi sve tri i sve tri su i ostale tamo gdje treba tako da sada očekujem trojkice.
    Ja ću vrlo rado odgovoriti svima na sva pitanja jer i meni su odgovori drugih cura puno pomogli prije nego sam krenula u postupak. I to je jedan od razloga zašto sam bila opuštenija kroz cijeli postupak!
    Hvala svima koji su meni pomogli.

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Bog curke! Ovo mi je drugi put da se javljam,nisam vješta toliko u tome ali redovito vas pratim na forumu. Bila sam u Petrovoj na razgovoru kod doc. Šprem te je odlučila da ja i moj muž krećemo u postupak početkom desetog mjeseca pošto sam na listi još od prve oplodnje koja je bila u šestom mjesecu.Pitala sam ju što je s tom papirologijom koju nam nameću tim nesretnim zakonom a ona je na to rekla da nama koji smo sad na listi možemo zahvaliti gospođama iz Roda što su se izborile da bar to ne moramo obavljati.Zato u moje ime Rode HVALA.

ZAUZETA avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Curka, pozdrav. I ja sam u prvom postupku uzela 20 gonala i od 7 js vračena je jedna ali bez rezultata. Drugi puta sam kombinirala gonale i menopure i od punktiranih 5 js vračene su mi tri al opet ništa. Tako da izgleda da naši dr.ovi traže i prilagođavaju svakom pojedinačno što i kako jer nažalost nema pravila, svaki organizam je drugačiji.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj ZAUZETA prvotno napisa
    Curka, pozdrav. I ja sam u prvom postupku uzela 20 gonala i od 7 js vračena je jedna ali bez rezultata. Drugi puta sam kombinirala gonale i menopure i od punktiranih 5 js vračene su mi tri al opet ništa. Tako da izgleda da naši dr.ovi traže i prilagođavaju svakom pojedinačno što i kako jer nažalost nema pravila, svaki organizam je drugačiji.
    pa curka je dobro reagirala na Gonale, zato me čudi promjena.

bublica3 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

CURKA kakav ti je protokol? Koliko menopura, dali ti je blaža stimulacija sad po novom zakomu pošto mogu oploditi samo 3 jajne stanice!?!

Koja tuga s ovim novim zakonom

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Bok cure,

da li je Petrova krenula s postupcima, da li ima ijedna od vas koja je krenula s pikanjem gonala, uzimanjem suprefacta?

Hvala!

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Znam da je Milinovic jos prije 10-ak dana bio u obilasku bolnice Petrove i tvrdio da je,ali se nitko ne javlja na forumu :?

bublica3 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

mislim da su krenuli u Petrovoj ali blage stimulacije.
    Naravno u Petrovoj je sve moguće. Iako nemaju JOŠ novo aparaturu!

Novci tek trebaju stići od darkeca.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno poruka

evo da se javim bila sam u prirodnom postupku u ponedeljak ali m nisu mogli uloviti jajnu stanicu pa se doktor S. odlučio na inseminaciju pa sad čekamo rezultate nervoza je tu ali moram izdržati držm svima fige koje su u postucima

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Sretno

je li bilo vise zena taj dan? Je li ima jos pacijentica koje su krenule ali sa stimuliranim postupcima?

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

cure ko je taj dr.k ??? i pitanje: kada dobim termin za punkciju , kako onda to ide dalje taj dan dolazim i koliko puta jos..pitam jer sam daleko od zg ..pa me zanmima koliko moram doci kad krene punkcija...do tad skupljam nalaze samo jel tako??

bublica3 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj crvenkapica77 prvotno napisa
    cure ko je taj dr.k ??? i pitanje: kada dobim termin za punkciju , kako onda to ide dalje taj dan dolazim i koliko puta jos..pitam jer sam daleko od zg ..pa me zanmima koliko moram doci kad krene punkcija...do tad skupljam nalaze samo jel tako??

crvenkapica77 ja sam ti bila u 2 mjesecu u Petrovoj na IVF-u.
    Došla sam na folikumetriju 8.dan ciklusa i dalje ostala sve do punkcije koja je bila 13.dan ciklusa. Nakon toga za tri dana, 16.dan ciklusa sam imala embrio transfer. Svo to vrijeme sam bila u ZG.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno poruka

Citiraj Kadauna prvotno napisa
    Sretno

je li bilo vise zena taj dan? Je li ima jos pacijentica koje su krenule ali sa stimuliranim postupcima?

Da bilo je par žena mislim da su bile 2-3 na stimuliranom a bila je s mnom jedna koja je bila isto u prirodnom .

TARA M avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

ako su nam rekli da svi oni koi su naručeni do 31.07 idu po starom zakonu , šta nebi trebalo značiti da će po tom zakonu biti i više od 3 oplođena , jel netko zna šta o tome ???

Stranica 5 od 51 PrviPrvi ... 3456715 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •