to mozes zaboravitiTARA M prvotno napisa
"po starom" se odnosi samo na papirologiju...
to mozes zaboravitiTARA M prvotno napisa
"po starom" se odnosi samo na papirologiju...
Evo da se javim,na Kadaunino pitanje, ja bi trebala ove dane početi sa pikanjem gonala...isčekujem menstruaciju i pokušavam dobiti petrovu...trebala sam početi sa pikanjem 4.9.ali moj doktor je išao na kongres,pa su me odgodili za sada...imam uputstva za postupak i sada čekam...Kadauna prvotno napisa
Amalka, šta si dobila za stimulaciju , injekcije i sprej ?
...dobila sam gonale i cetrotide...cetrotide ,ako želim ili ne...![]()
nisam čula za centroide ?? , doduše ja sam tek prvi put u postupku, idem po protokol 15.10, pa me baš zanima što ću dobiti
...pa to bi bilo nešto kao za spriječavanje prerane ovulacije u kontroliranim stimulacijama jajnika...ima još toga na http://www.merckserono.com/en/therap...cetrotide.html...
malo stručnije objašnjeno,pa ako te zanima pogledaj...
![]()
cetrotide
Ovaj protokol vezan je direktno uz menstrualni ciklus pacijentice.
Stimulacija gonadotropinima započinje 2. dan ciklusa. Prvi UZV radi se
6. dan i tada obično započinje davanje Cetrotide inekcija uz
gonadotropine.
Cetrotide sprječava nekontrolirani porast vlastitih, prirodnih hormona
čime se omogućava kontrolirana stimulacija jajnika. Prednost ovog
protokola je što je trajanje stimulacije kraće i potrošnja hormona
manja....da pojednostavim...![]()
Primala sam 20 gonala ( 9 stanica - 2 vraćene ), a sada imam 20 menopura ...
Zašto :? , dr. S je govorio nešto o većem br. stanica :shock: , a ja pak mislim da možda hoće popravit kvalitetu jer one prošle mislim da nisu bile zrele jer mi je dr. na punkciji rekao da ako bude drugi put da mu kažem da je punkcija dan kasnije nego što on misli ...
E pa ja sad neznam što mislit![]()
Vještica bi trebala stić za vikend, pa od ponedjeljka pikanje
Cure sorry kaj upadam ,al pozivam vas da se prijavite za dolazak u sabor, na ponovnu raspravu o našem super zakonu!
Nemamo nikakav poseban zadatak tamo, osim mrko gledat one koji nas šamaraju!
Dajte, neka vide da nas ima, da nismo samo statistika na papiru!
Na Građanima je otvoren topic za prijave sa svim informacijama.
Nadovezuje, se na tonili, evo link na temu:
http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=83305
Viš mene zmotane - nije mi palo na pamet stavit link!![]()
Tnx Vikki
Imam jedno pitanje. Koliko se dugo čeka za postupak ivf u Petrovoj? Da li oni naručuju ili kako to sada ide? Ako neko zna....hvala na odgovoru
...bila sam u 5.mjesecu na dogovoru...u 6.mjesecu sam išla u prirodni ivf/icsi,a čekala sam do 9.mjeseca na listi za stimulaciju ivf/isci.. imam 36 godina,pa su me ubacili u dužu listu čekanja jer što smo starije prije uzimaju...tako nekako...sada bi trebala početi za koji dan sa lijekovima,pa![]()
Amalka prvotno napisa
pa to nije dugo.....ako sam skuzila u 5mj.si bila prvi put na konzultacijama? u 6mj vec isla na prvi postupak? a sad u 9mj cekas na drugi postupak stimulirani? jel tako?
Mi smo i 1. i sad 2. put čekali ravno godinu dana .
Pitanje
danas mi je došla menga, a rečeno mi je da 8. dan dođem na ultrazvuk - jel oni subotom rade ( u ambulanti ili na odjelu ) ili da odem u petak da ponedjeljak ne bude kasno ????
Avantura počinje !!
Curka,rade svaki dan. Dodi dolje u podrum s uputnicom i cekaj ali vikendom se nacrtaj u 7h pa dok se netko smiluje doci.
u podrumu ??
dr. mi je rekao da ultrazvuk sad rade gore ( u ambulanti ) :/
pokušat ću ih nazvat tiijekom slijedećeg tjedna ...
HVALA - sreća je ono što će mi uistinu sada najviše trebati![]()
ustvari bila sam u 4.mjesecu na konzultacijama, u 5.sam trebala u postupak,ali mi je prsnuo folikul,pa sam išla opet u 6.mjesecu..sve si dobro shvatila...što smo starije prije te uzmu,zbog godina...bez obzira na listu koja je poduža...kao malo preko reda...crvenkapica77 prvotno napisa
curka prvotno napisa
meni je isto došla danas,..sutra bi trebala na pikanje i doktor mi je dao svoju podsjetnicu da mu se javim kad dobijem..zvat ću ga sutra jer je ipak nedelja,a do sutra se neće ništa promijeniti...pikanje je ionako u 17 sati..piše mi da dođem 6.dan na ultrazvuk,ali svejedno im se trebam javiti čim dobijem,...zar ti nisi dobila takva uputstva?!
Ljudi dajte napišite kratka pisamca zahvaled zastupnicima koji nisu dopustili da grozan zakon bude izglasan i koji se i dalje bore za naš boljitak.
Više o tome na građanima protiv mpo zakona
Curka nekad je ultrazvuk bio u podrumu (u veljaći), sada su vjerovatno premjestili. Dovoljno je da pitaš na porti kad uđeš.![]()
tonili naravno da treba poslat pisma zahvale. Jedino uz pomoć njih možda ostvarimo normalno i optimalno lječenje neplodnosti. Jer uz ovakav zakon nije moguće niti nadati se. :/
Cure koje ste momentalno u Petrovoj, kakve ste protokole dobile? Veseli me da je barem po novom zakonu obavezna anestezija!!!
..,evo da vam javim da sam se ipak čula s doktorom danas na mob. pa mi je rekao da 6 dan,odnosno u petak, dođem na ultrazvuk u 7ujutro i počnem sutra uzimati gonale...to znači 2 i 3 dan po 3gonala, 4 i 5 dan -2gonala i 6 dan stižem ujutro na ultrazvuk sa preostalim ljekovima...imam ih 30 kom i 3 kom cetrotida...pa ćemo vidjeti dalje...
bublice, cisto sumnjam da ce i anestezija biti obavezna... a ako i bude, to ce dodatno usporiti postupke jer nece biti kapaciteta kao do sada... znaci jos ce se duze cekati na postupak..
Ja sam očito to negdje propustila :? To svakako znači da će dnevno biti manje postupaka. Nadam se da će biti i mogućnost izbora jer ja (bez obzira što sam 2 puta imala oko 20 folikula) mogu ići bez anestezije. Potpisujem odmah.bublica3 prvotno napisa
Ako je anestezija obavezna, VV nema šanse podnijeti dosadašnji kapacitet, tj. broj pacijentica dnevno. Ja bih ipak bez anestezije, ali da je više postupaka. Zapravo bih je i odbila, mislim da nekima anestezija fakat nije potrebna (recimo meni za jedan folikul). bacanje vremena i materijala.
ja se ne bih bunila protiv anestezije u stimuliranom (jer bolova mi je stvarno dosta), ali samo pod uvjetom da to ne koci postupake sto je nemoguce! pa na VV-u bi onda primali svega par pacijentica dnevno![]()
2.,3., i 4. dan 3 Menopura, a onda 5., 6., i 7. dan 2 ampule Menopura, 8. dan na ultrazvuk - meni ispada subota pa ću nazvat
Obavezna? Ja ovo vidim kao još jednu od manjkavosti zakona. Opet treba postojati mogućnost da se pacijentu pristupi kao individui. Osobno, obzirom na moje zdravstveno stanje, izbjegavam (uz konzultaciju sa liječnicima) svaki lijek koji nije nužan, pa tako i anesteziju pri punkciji..bublica3 prvotno napisa
sta ce bit sad anestezija obavezna u svim bolnicama?????po novom zakonu??
amalka za mj.dana si isla u postupak.wow......a curka kaze cekala god dana.puuno.....amalka koliko god imas ??
imam 36 godina i čekam od 4.mjeseca...to ispada 6.mjeseci...prirodni se ne računaju...
Pa ja ne kužim zašto bi anestezija produžila postupak ili da bi kočila... pa to nije istina, postupak s anestezijom traje isto kao i onaj bez, naprosto dok dr priprema pacijenticu i aparaturu anesteziolog ili sestra da ijnekciju u ruku i postupak nakon minut ili dva ide dalje. Osjetiš da ti nešto rade ali ne boli. A i rađe dobijem anesteziju nego da se kasnije moram šopati sa Tramalima, jer vidjela sam žene nakon punkcije bez anestezije kako im je.
Ali i ja sam za izbor, tko neće, nemora.
ma ja ne mislim da će biti obavezna, nego će bit svima omogučena naravno ako želiš!
Pa tko je ne bi želio???
stvar je sljedeca: ako se osigurava anestezija, za pacijenta koji ju prima mora biti osiguran i krevet sljedecih nekoliko sati. iz anestezije se ne budi za 5min i ne moze se i ne smije odmah na noge... znaci kapacitet primanja u postupak biti ce jednak broju slobodnih kreveta. na VV-u recimo tih kreveta uopce nema, a uza sve to mora se zaposliti i anesteziolog. a ionako je financiranje katastrofa! a i sto se petrove tice, sumnjam da bas imaju masu slobodnih kreveta (ipak je to bolnica s masom pacijentica koje u njoj moraju biti). druga stvar je onaj koktelcic lijekova za smirenje i analgetika - to nije anestezija.
a anestezija i nije bas zdravstveno bezopasna i ako je nekome potreban veci broj postupaka i stalno se koristi anestezija :/ nije to samo tako... bar se u prirodnima ne bi smjela koristiti...
vjerujte mi - i ja se uzasavam punkcije, ali ako ce to usporiti postupke, radje bih trpila...
Amalka prvotno napisa
hvala...da je bar meni cekat 6mj,,,ja se bojim da necu cekat do god.dana ja bi popiz....ja imam 32god..pa ce me vjerovatno stavit na duzu listu a??
Ja sam iz ovog navoda skužila da je negdje navedeno da je obavezna.bublica3 prvotno napisa
I da, produžit će postupak po pacijentu, jer sam ja imala prvu kiretažu pod anestazijom i to ipak traje u samom postupku pripreme + postupak punkcije...
I da...kad sam sa svojim primarnim ginekologom, nakon mojeg prvog postupka, kometirala punkciju, spominjao mi je neku studiju po kojoj je isppalo da je bolje punkciju raditi bez anestezije, ali na žalost tad sam ga slušala na pola uha.
Vjerojatno kao i kod kiretaže. Tijelo je opušteno i u tim uvjetima je teže doći do svih folikula. Ovo sad govorim laički. Iz tog razloga su meni drugu kiretažu radili sa lokalnom (koja na žalost nije niti uspjela djelovati, a oni su krenuli u postupak zbog kritične situacije...).
U svakom slučaju u nekim klinikama pacijentice imaju izbor pa je onda dobro birati kliniku koja ima anesteziju, ako je pacijentici to bolno i traumatično.
Ja sam već (kao bi jedna forumašica rekla) veteranka![]()
crvenkapica77 prvotno napisa
pa ne znam...sve ovisi koliko ih se javlja starijih...one imaju malu prednost,...
U Petrovoj cekanje ovisi i kod kojeg ste doktora. Ja sam tamo dosla s punih 36 i kusur pa sam 1. put cekala 10mj, a drugi put su mi izasli ususret pa su mi umjesto 14mj skratili na 10 da stignem prije 38. rodendana. Ali sam se zato odmah dogovarala uz placanje lijekova. Npr., bila sam u svibnju i dogovorila sad za rujan ali necu biti eksperimentalni kunic, barem ne do daljnjeg. Ne znam kako ce sada biti sa cekanjem.
pa zar se drugi put i dalje ceka toliko puno....mislim kad jednom uđes u postupak ....mislila sam da onda ne cekas dugo ..drugi put....osim ako radis stimulirani pa cekas 6mj.da se jajnici oporave...
evo crvenkapica77,ni ja ne znam koliko se čeka za drugi stimulirani,...isto sam mislila kao i ti svakih 6.mjeseci...ali kao što kaže taca70,mislim da sve ovisi i od doktora,koliko ima pacjentica,vremena i šta ja znam šta sve još...a što se tiče da li bi bila pokusni kunić ili ne,mislim da na žalost nemam izbora...svaki mjesec čekati je ko godina,a još čekati da više nešto izglasaju u zakonu,umorna sam...love nemam za Maribor ili Prag inače bi već tamo bila...prema tometaca70 prvotno napisa
moram prihvatiti ovo jedino što mi se nudi...to je jako frustrirajuće,ali želja za dijetetom je ipak jača da idem u postupak,bez obzira na zakon
![]()
![]()
![]()
Crvenkapica, ja sam kod dr K i prvi puta sam čekala godinu dana, za drugi puta 14 mjeseci a sad za treći opet godina dana. U međuvremenu smo se dogovorili da ću probatu inseminaciju. Mislim da ti to čekanje ovisi i o dr. u i o tvojim godinama i o tome da ako malo inzistiraš da naprave ustupke. inače čekanje...
ZAUZETA prvotno napisa
uuuuuu jbt...pa to je stvarno puuuuuno cekanja........e svaka vam cast na zivcima.....
ZAUZETA prvotno napisa
koliko imas god..ipak i to ovisi.....
Curke pomoć!!!! Na stimulaciji sam gonalima peti dan i u četvrtak bi trebala krenuti sa uzv.Zovem Petrovu po cijele dane da pitam za uputnicu kakva mi treba.Konačno mi se javi s. Irena i pita me onako usput da li imam izvađene markere na hepatitis i hiv,da se bez toga ne može u postupak po novom!?!Da li netko zna nešto o tome?????Gdje se to najbrže radi i koliko to traje,mislim čekanje nalaza?
Najmanje se čeka ako privatno vadiš, pretpostavljam, ali i košta. Inače u Petrovoj 3, transfuziologija, nalazi su za 8 dana. No, njihova je greška ako te prije nisu tražili pa neka te prime u postupak bez toga.
Crvenkapica77, imam uskoro 34, a MM 47, pa dr. valjda računa da još imamo vremena