Hej djevojke, sutra idem na prvi ultrazvuk, pa me zanima da li se još uvijek ide u podrum ili negdje drugdje. :?
Hvala
Hej djevojke, sutra idem na prvi ultrazvuk, pa me zanima da li se još uvijek ide u podrum ili negdje drugdje. :?
Hvala
ivana ,ideš gore na kat gdje su ambulante i sestra Irena,tamo ti je sad sve a u podrumu je hitna ginekološka,navodno.Sretno![]()
Hvala draga, nekako mi to bolje i paše, kada sam dolazila dolje u podrum na ultrazvuke (subotom i nedjeljom), imala sam osjećaj da se nikad nitko neće pojaviti, ovo mi se čini frekventnije....![]()
Sretno još jednom Ivana 78 u postupku. A ja se moram "pohvaliti" kako sam nekako probavila činjenicu neuspješnog postupka,bar toliko da sam se naručila za ponovni postupak i za razgovor kod svoje docentice .
Hvala ti Teodora, sretno i tebi...![]()
Ja sam dobro, hvala na pitanju, svakim danom sve većaivana78 prvotno napisa
,
tebi želim punooo sreće u postupku!!!
Vjeruj i i kasnije je puno toga što te svaki dan prepada tako da moraš se navići živjeti s prepadima!
... da, život je čudan...
Samo se ti debljaj i uživaj sa svojim![]()
![]()
![]()
Hvala svima, javim se nakon ultrazvuka, sada idem spavati, sutra dizanje u 04,00![]()
Ja sam danas vadila betu i ona iznosi 189,10 IU/L . Jel to ok ???
Šta sad - to nosim svom doktoru il ?
Bravo curka, jako lijepa beta. Ponovi ju u ponedeljak ili utorak i nazovi Petrovu. Sretno do kraja.
CURKA I OD MENE ČESTITKE :D :D :D !!!
bravoooooooo :D :D :D :D , čestitam.
Cure jel neka od vas za vrijeme davanja gonala imala napuhan trbuh u gornjem dijelu znači ispod prsa ? meni je napuhan ali u smislu da mi je težak jako a tek sam 2 dana na gonalima , malo sam ispepadana pa ako netko imao slične simptome ?
hvala
vas sve i svima vam želim da i vi što prije možete maziti svoje buše
![]()
što se mog trbuha tiče, ja ga imam kao da sam trubna 5 mj a ne da sam danas išla vadit betu... i da ima osječaj da će mi puknut na mjestu gdje mi je pupak i da mi se rebra šire i da teže dišem tj lakše se umaram ... ja sam to sve pripisala hormonima![]()
curka i ovdje čestitam od![]()
Tara,taj osijećaj kad si na gonalima ti je standardan u većine cura,bar onih s kojima sam ti ja razgovarala.I moj je bio takav,a i još je a već je prošlo 2 tjedna odneuspjelog transfera.Zato ,ne brini,sve ti je to u "opisu posla"
Smireno samo,mislim da je mir jedan od ključnih faktora uspješnog postupka.Sretno.
curkaa!!...bila sam vesela zbog tebe,pa sam zaboravila upisati :D :D :D :D :D
curka sve to upucujen a trudnocu ali ja sam bila sva nateknuta napuhana jer je doslo do blage hiperstimulacije sve se rjesilo ali to je i popratna pojava trudnoce samo pozitivno i biti ce sve u redu sretno
Hvala teodora šta si me utiješila, jer s kim sam god pričala imali su napuhani donji dio trbuha,,,, a meni je kod želudca , ali eto jedna pozitivna stvar bar nemam osjećaj gladi uopće , samo sam žedna -to pripisujem suprefacktu, pila bih tonu vode ,,,, inače ja i mir smo malo u rate,hehe , znam da se moram smiriti
žao mi je za tvoj transfer , ali nema predaje![]()
Nema frke Tara,kad sam išla u prvi postupak bila sam više samo pasivni promatrač ovih "naših" stranica,sad sam se više uključila i to mi paše.Nitko ovo što mi prolazimo ne može razumjeti u potpunosti tko nije bar jednom prošao.U prvom postupku bila sam na menopuru i jako teško sam podnijela i psihički i fizički pa sam u dogovoru s docenticom drugi put promijenila terapiju na sprej i gonale.Bilo je lakše ali i prije postupka mi je docentica Pavičić napomenula da je najpotrebnije da se smirim,pa je preporučila da pijem nešto za smirenje jer jaaako burno očito reagiram na hormone..Zato radi samo što ti paše,ugodi ovaj puta samo sebi i lakše ćeš proći sve to. :D
vadila sam danas konačno betu,...piše 579 IJ/L...i ne znam šta da mislim,osim da sam sretna,valjda smijem... :D
Amalka, cestitam na prekrasnoj beti a posebno mi je drago vidjeti jos jednu trudnicu iz petrove. Samo neka se tako nastavi.
Amalka , cijeli dan mislim na tebe , JAKO je drago !!!!!!
ČESTITAM TI i baš sam sretna ! :D :D :D :D
Čestitke na lijepoj beti Amalka :D , i da ovo je jako lijepo i ohrabrujuće čuti .
hvala vam na podršci i lijepim željama,to i ja želim svim budućim mamama i one koje već jesu...![]()
![]()
![]()
![]()
ajme koja lipa beta-amalka čestitam od, stvarno lijepe vijesti u zadnje vrijeme :D :D :D
amalka ČESTITKE !!!!!!!! :D :D :D
Stvarno sam presretna zbog tebe jer sam se nekako potajno nadala baš za tebe![]()
Ja sutra idem vadim drugu betu da vidimo dupla li se, a ujedno ću pokušat ulovit i svog dr. da vidi zašto imam trbuh kao da se trebam porodit ( vjerojatno je blaga hiperstimulacija ) i kako to rješit ...
znaš,ja sam mislila kako imamo iste siptome,dok nisi napisala da imaš veliki trbuh,...a budući da ti je beta bila pozitivna,ja sam mislila da meni neće jer nemam veliki trbuh...imala sam samo pritisak...eto vidiš kako je sve to drugačije,...ali nema veze bete sz tu,hvala ti i svim drugim budućim mamama,jako me usrećuju,baš vibrirate...super ste cure... :D![]()
![]()
Curka i Amalka velike ćestitke i dobro došle u klub trudnica, a svime ostalima puno sreće.
Curka napuhan trbuh ti je hiperstimulacija koja se većinom javi kao reakcija na trudnoću i većinom nakon nekog vemena se smiri. Ja sam zbog toga ćak na početku trudnoće bila u bolnici, ali sam se tražila van jer jedina terapija ti je piti puno tekućine, mirovati da ne dođe do torzije jajnika ako je hiperstimulacija jaka i paziti da i mokriš onoliko koliko i piješ, jer ako ne mokriš znači da se voda zadržava.
Trebalo bi ti se to brzo smiriti, kod mene je to dosta dugo trajalo jer su u pitanju bile jako velike razine hormona trudnoće jer su trojkice bile u pitanju, ali svejedno je prošlo u roku mjesec, mjesec i pol. Ako ti nije loše izbjegavaj bolnicu jer kad te strpaju tamo zbog toga onda te ne puštaju tako lako.
Hvala za čestitkeosijek prvotno napisa
Jučer sam ostala ležat zbog hiperstimulacije ... no što je tu je... važno je da je beta ok - sad je 869 i dr je jako zadovoljan, kaže ako se stanje ne pogorša pustit će me u petak doma mirovat, a ponovit će i ultrazvuk i betu pa MOŽDA SAZNAMO KOLKO NAS IMA
osijek koliko je to dugo ???? Jesi što uzimala od lijekova ili samo mirovala, jesu li ti vadili vodu ??
Samo sam mirovala pila puno vode i bistrih sokova i išla piškiti svakih 5 min. Dok sam bila u bolnici vadili su mi elektrolite ( vade krv ) da vide da su oni ok jer ako se to poremeti onda se voda može početi skupljati u trbušnoj šupljini i tako. Ja sam na 2 ultrazvuka imala malo slobodne tekučine u donjem abdomenu, ali to je sve samo prošlo a kad sam se tražila iz bolnice onda mi je moja gin. to pratila veličinu jajnika koji su bili toliki da su se spojili na sredini tako da više nije znala koji je lijevi a koji desni i dali ima slobodne tekućine više ili manje. Kažem ti meni se sve sredilo u roku od recimo, a betu sam vadila 07.07. a na kontroli 31.08. su jajnici bili ok. eto skoro 2 mjeseca.
Cure pa na odbrojavanju same trdnice , to je predivno !!!!!!
Evo da i ja napišem stanje svog prvog ultrazvuka 8 dan. , uspijela sam škicnuti u papire ,, ljevi 16, desni 14,14,11,10 , i endometrij 16,ili 1,6 ne kužim se baš... Embarassed , pa ako netko zna da mi kaže kakvi su to moji folikukići. Dr. je samo rekao da je sve u redu , danas i sutra još po 2 gonala i petak ponovo ultrazvuk ,,, to će biti deseti dan,,, nadam se punkciji nedjelja , ponedjeljak.....neznam,,,,,
pozdrav curi koja je danas išla na punciju-plava , ako je na forumu... nadam se da je bilo bezbolno
Petrova prvi ivf/icsi
Tara, to je sve skroz ok, jos ce folikuli narasti i u petak ce vjerojatno stoperica. Endo ti je ocito 16mm sto je itekako debelo. Sve ide po planu.
Hej Taca , znala sam da ćeš mi se ti javiti , ti to i kužiš. Da to je ukupno u petak 16 gonala , što je ok rezultat za tako malo , s obzirom da je blaža stimulacija.
Hvala
![]()
Eto stigao i taj dan , sutra navečer štoperica , a ponedjeljak punkcija-napokon ,koliko me strah , toliko jedva čekam, jer će mi grudi odpasti od bolova![]()
Evo danas su me pustili iz bolnice :D , a dr. mi je radio ultrazvuk i iako nije siguran prognoza su 2 BEBAČA![]()
![]()
Pozdrav svima!
Ovdje sam prvi put i prvi put idem na IVF. Priznajem da nisam čitala sve od početka, jer sam ušla u postupak po novom zakonu pa sam pročitala zadnjih par stranica. I hvala svima na vašim iskustvima!
Naša je situacija ovakva: ja zdrava, muž zdrav, miom na ulazu u maternicu u ulozi čepa ima glavnu ulogu. Kratki sadržaj: laparoskopska operacija gdje ništa nije dirano jer bi se morala rezati maternica, 2x inseminacija, i sada IVF.
Dobila sam Gonale i uputu da si kupim 4 Cetratida (u ljekarni nešto ispod 2000 kn), i budući da sam upisana za postupak u studenom, nisam primljena ovaj tjedan u postupak iako sam mengu dobila 29.10.
Jer, ciklus mora početi u studenom (?!).
Zna li netko koliko se čeka drugi postupak- ukoliko prvi ne uspije, budući da sam na sve čekala dosta dugo?
A vrijeme ide. Nisam uopće negativna, dapače, samo sam malkice umorna od čekanja, pa eto, da me opet ne iznenade nekom listom čekanja...
Curka to je super, dva zeca odjednom, nadam se istom ishodu!
Sretnu i školsku trudnoću ti želim!![]()
Pozdrav i tebi tlantinčice!!! U pravilu u Petrovoj ti se čeka oko šest mjeseci na drugi postupak jer oni kao zastupaju teoriju da se žena mora "očistiti" od hormona. Međutim ,mislim da je to sve individualno i zavisi i od doktora i od godina žene,kao i od razloga neplodnosti.Ja konkretno sam došla u postupak ranije jer je doktorica smatrala s obzirom da imam 35 godina i iza sebe operaciju mioma,kao i činjenicu da su se "vratili", da bi trebali malo ubrzati s postupkom da bi šansa za uspješan postupak (koja je i ovako mala) uopće postojala. Nemoj si razbijati glavu s drugim postupkom ,već hrabro i opušteno naprijed..Ja ti želim od srca da uspije i prvi pokušaj.
![]()
tlatincica,samo da ti kažem da ti cetrotid u sloveniji 40 eura...i želim ti uspješni što prije postupak![]()
...i da što brže postaneš mama...cetrotid još uvijek nije na listi ljekova hzzo-a i ko zna da li će uopće biti... :?
ej TARA M sretno !TARA M prvotno napisa
sjećam te se od prije od kad sam i ja pohodila forum petrove...
malo ~~~~~~~~~ za ponedjeljak!