Stranica 7 od 51 PrviPrvi ... 5678917 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 301 do 350 od 2527

Tema: POTPOMOGNUTA U PETROVOJ

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Viki hvala.Pa prošli tjedan sam bila na razgovoru,tj. dogovoru kod doc. Pavičić i nitko mi nije ništa rekao.Užas jedan,sva se tresem jer mi je rekla ako to ne donesem misli da od postupka ništa.Pa po doc.Pavičić ja idem još po starom zakonu bar što se papirologije tiče.

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Na VV su to tražili prije postupka (i po starom zakonu), no bilo je faza i kada nisu. Nalaz ne utječe na postupak, no u slučaju da je netko pozitivan na šeto od toga, biolozi moraju znati zbog rada s eventualno inficiranim materijalom.
    Čudno mi je, što će onda prekinuti postupak, iako si već počela s lijekovima?

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

šeto=nešto

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Pa nemam pojma.Zvala sam svoju primarnu ginekologicu (iz Ivanca sam pokraj VŽ) i ona mi je rekla da nije takve morala uputnice ženama nikad davati niti za jednu bolnicu u Hrvatskoj .To su joj tražile jedini žene koje su išle u Maribor,te da za ovo prvi puta čuje. Pa nadam se da neću zbog toga ako nalaz i bude kasnio morati prestati s postupkom,pa nije moja greška.

TARA M avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

teodora , pa ne kužim ih da ti nisu dali taj spisak , ja sam to dobila još prije mjesec dana od sestara , iako nismo kod istog dr. Mi smo vadili , srećom , brzo su nalazi gotovi

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

teodora nemoj brinuti, ne moze se tek tako prekinuti postupak nakon sto si pocela sa stimulacijom! To mislim da ne bi napravila nijedna klinika i nijedan doktor. Ovo s nalazima za hepatitis i HIV je zaista nesto novo, nesto sto se do sada nije trazilo, pa budi uvjerena da neces biti jedina koja ce se naci u takvoj situaciji. Ako mozes ti odi vaditi krv i u miru sacekaj nalaze dok oni vec ne budu gotovi i, jos jednom, ne brini zbog toga. Sretno s postupkom!

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Curke HVALA VAM na utješnim riječima,trebaju mi! Na prvoj oplodnji sam bila u 6 mjesecu jer me je dr,Pavičić "požurila" budući da imam 35 god,iza sebe tešku operaciju mioma(njih 6),opet miom,adenomiozu a muž asthenoteratozoospermiu(mislim da sam ispravno napisala dijagnozu),na listi sam još od prošle godine.Još sam zadnji put kod doc. Pavičić upitala što je s dodatnom papirologijom a ona je na to rekla da mi koji smo na listi još u desetom mjesecu imamo "olakšicu" pa je taj dio po starom jer su se za to gospođe iz roda izborile.I sad ovo nije mi jasno.Još prošli tjedan je bilo sve kao i prije danas druga priča :shock:

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj teodora prvotno napisa
    Curke pomoć!!!! Na stimulaciji sam gonalima peti dan i u četvrtak bi trebala krenuti sa uzv.Zovem Petrovu po cijele dane da pitam za uputnicu kakva mi treba.Konačno mi se javi s. Irena i pita me onako usput da li imam izvađene markere na hepatitis i hiv,da se bez toga ne može u postupak po novom!?!Da li netko zna nešto o tome?????Gdje se to najbrže radi i koliko to traje,mislim čekanje nalaza?
    meni je hepatitis, hiv i aids bilo pod must prije postupka (u 5. mjesecu, prije zakona). to vrijedi za oba partnera, ne samo za tebe. ceka se par dana (max tjedan, u splitu). plus sam ja jos morala izvaditi krvnu grupu i rh, torch, imunoloske pretrage (antitijela), sve hormone... 13 puta sam vadila krv....
    nije mi bas normalno da ti u sred stimulacije to sugeriraju, ali napravi, cisto sumnjam da ces biti pozitivna

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

da hiv i aids... mislila sam hepatitis b i c

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Citiraj ZAUZETA prvotno napisa
    Crvenkapica77, imam uskoro 34, a MM 47, pa dr. valjda računa da još imamo vremena
    ..onda i ja budem cekala :/

curka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

prije godinu dana ništa od tog nismo morali radit, sada nam je sestra rekla da i ja i suprug moramo napravit te markere na hiv i hepatitis b i c i ja sam vadila krvnu grupu i još nešto - nalazi su nam sutra ( danas mi je 3. dan bockanja ) ...

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Pitanje za vas koje idete u petrovu.
    Pravilnici su došli, kad se naručuje?
    Upravo sam se čula s frendicom preko sms i kaže da su je naručili za ožujak.

taca70 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Narucili za postupak ili u ambulantu kod dr?

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Onda su ovo o nalazima za hiv i hepatitis svima rekli osim meni izgleda Ne bi mi bilo krivo da nisam pitala da li mi što treba a što nisu tražili prije.A niš valjda mi neće praviti frke,pa nije moja greška.

Cannisa avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Cure, imam pitanje .....dal je možda netko od Vas tražio drugo mišljenje u Petrovoj? Da li treba za to uputnica?

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj taca70 prvotno napisa
    Narucili za postupak ili u ambulantu kod dr?
    Postupak.Čekanje za ambulantu je 3 tjedna, a ne 6 mjeseci.

taca70 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Pa to je ok cekanje za postupak. Obzirom kakve su okolnosti, ne bi me previse sokiralo da je i za ambulantu.

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Citiraj ella roo prvotno napisa
    jel joj to prvi postupak i opcenito prvi put???'

Bebel avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Imam malu molbu za nekog tko uskoro ide kod doktora.

Naime, potaknuli smo raspravu da li postupak s klomifenima ulazi (po novom) u onih 6 besplatnih postupaka.

Do sad nije pa vas molim da netko pita doktora da li po novom ipak ulazi u zbroj 6 besplatnih postupaka.
    Klomifen je puno jeftiniji od Gonala i Menopura pa mi baš nije jasno što je to po novom: besplatni postupak.

Prije su ulazili samo Gonali i Menopuri + postupak. Kod FET-a sa plaćalo odmrzavanje i kateter, a kod stimulacija sa Gonalom i Menopurom ništa (ako smo po HZZO-u).
    Možda se kod Klomifena po novom još nešto dodaje u trošak.
    Unaprijed HVALA

taca70 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Bebel,na listi lijekova pise za Gonal i Menopur 6 puta tako da mislim da se klomifen ne pika.

Bebel avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj taca70 prvotno napisa
    Bebel,na listi lijekova pise za Gonal i Menopur 6 puta tako da mislim da se klomifen ne pika.
    To je točno i tako sam ja tumačila, ali se bojim da se radi o nekim drugim troškovima koje bi prevalili ili na pacijente ili na HZZO. Na VV-u nisu znali pacijenticama reći da li Klomifen spada u tih 6 postupak ili ne. Prenosim ono što pišu cure koje su bile gore. Ja sam bila uvjerena da je sve kao prije pa me sad to iznenadilo.
    Hvala

bublica3 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Ja nekidan radila na higijenskom zavodu u Splitu. Uzela uputnicu od socjal ginekologa a MM od svoje lječnice opće prakse.
    Imam dopunsko i nisam ništa platila. Ne treba na tašte, ali me pitao dali sam dan prije nešto jako masno jela!
    MM nema dopunsko i trebao je platit hiv ,hepatitis oko 150 kn, a sifilis oko 100 kn.
    Nalazi se čekaju oko 7 dana!

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Evo curke,da vam javim samo da sam danas bila na prvom uzv u ovom drugom postupku u Petrovoj.Ne znam da li je koja od vas bila ovih dana tamo ali ja sam bila šokirana.Vlada opća pomutnja,samo je jedan uzv koji je preseljen u ambulante na katu,uzv radi doktor koji je trenutno tamo a ne pripadajući a na otvaranju košuljice se čeka više nego na pregled.Od papirologije mi nitko zasad ništa nije tražio pa tako su i moje drame oko nalaza na hiv i hepatitis kojim su me ovih dana plašili bile nepotrebne.Mislim oko ovog dijela se ne žalim.

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Citiraj bublica3 prvotno napisa
    Ja nekidan radila na higijenskom zavodu u Splitu. Uzela uputnicu od socjal ginekologa a MM od svoje lječnice opće prakse.
    Imam dopunsko i nisam ništa platila. Ne treba na tašte, ali me pitao dali sam dan prije nešto jako masno jela!
    MM nema dopunsko i trebao je platit hiv ,hepatitis oko 150 kn, a sifilis oko 100 kn.
    Nalazi se čekaju oko 7 dana!

o hvala ti na ovome jako me je to zanimalo......znaci sve se krvne pretrage mogu raditi u splitu i ne kosta nista ,ako imam dopunsko.i gotovo za 7 dana.....nije lose....

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj crvenkapica77 prvotno napisa
    Citiraj ella roo prvotno napisa
    jel joj to prvi postupak i opcenito prvi put???'
    Ne.8 ili 9.Ne pamtim više.
    Jučer smo i razgovarale i kaže za pretrage standardno papa, brisevi i spermiogram.Nikakvo savjetovanje, nikakve potvrde.

bublica3 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno BITNO

Cure koje idete sada na postupke u bolnice po novome, zanima me kako izgleda psihološko i pravno savjetovanje i dobivanje potvrde?!?!?

kad srce kaže dijete NE kaže Hrvatska

Bebel avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

bublica3, ja i dalje nikako naći gdje piše to će ministarstvo osigurato anesteziju za svaku pacijenticu koja to želi pa ponavljam svoj upit???

ovo je tvoj komentar na Odbrojavanju:

tina želim ti od srca da ti uspije AIH.
    Šta se tiće punkcije ne brini jer je ministarstvo osiguralo anesteziju za svaku ženu koja to poželi.

Ovo je bio tvoj odgovor na Potpomognutoj u Petrovoj:
    ma ja ne mislim da će biti obavezna, nego će bit svima omogučena naravno ako želiš!
    Pa tko je ne bi želio???
    Meni i dalje :? visi ? nad glavom.

Oprosti što to ponavljam, ali vidim da imaš tu informaciju pa me zanima od kud je. Naime nisu sve klinike opremljene sa taj postupak pa me zanima kako je onda to zamišljeno.
    Hvala

bublica3 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Bebel ja to ponavljam jer je naš ministar puno puta naglasio da će anestezija bit svima omogučena.
    Jeli to još jedna njegova laž to je sad za vidit, a mene baš zanima!!!!??

Bebel avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Bebel ja to ponavljam jer je naš ministar puno puta naglasio da će anestezija bit svima omogučena.
    Jeli to još jedna njegova laž to je sad za vidit, a mene baš zanima!!!!??
    OK! Hvala!
    Mene zanima jer može komplicirati priču na sljedeći način pa se može promatrati kao Gonzov rez:
    1. onemogućit će rad klinikama koje nisu u mogućnosti isto osigurati pacijentima
    ili
    2. pacijent koji želi anesteziju, postupak će obavljati u klinikama koje to mogu osigurati.

Radi se o 2 različita pristupa i oba su na štetu pacijenta iako donose veliku korist onima koji žele anesteziju.
    Međutim, kao zaključak: Nigdje nije propisano niti kao takvo obvezujuće da klinika moraju pružiti anesteziju. Bar za sad.

curka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Evo curke,da vam javim samo da sam danas bila na prvom uzv u ovom drugom postupku u Petrovoj.Ne znam da li je koja od vas bila ovih dana tamo ali ja sam bila šokirana.Vlada opća pomutnja,samo je jedan uzv koji je preseljen u ambulante na katu,uzv radi doktor koji je trenutno tamo a ne pripadajući a na otvaranju košuljice se čeka više nego na pregled.Od papirologije mi nitko zasad ništa nije tražio pa tako su i moje drame oko nalaza na hiv i hepatitis kojim su me ovih dana plašili bile nepotrebne.Mislim oko ovog dijela se ne žalim.
    Ja sam u petak bila na 1. ultrazvuku i bila su 3 doktora - ja sam bila kod svog i bila gotova u 7,15. Sestra je rekla da u pon samo dođemo tamo ponovo u 7, ja pitam što je s kođuljicom , a ona odgovori da ju je ona već napravila

reny123 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Cure, ja sam se malo pogubila u zakonu i pravilnicioma. Ja spadam u nevjenčane. Da li je to regulirano ovjerom kod javnog bilježnika ili je to još u prijedlogu i nije izglasano?Neću valjda morati pokretati izvanparnični postupak!!??

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Nećeš, samo ćete kod javnog bilježnika izjaviti da ste zajedno i dobiti važeći papir.

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj reny123 prvotno napisa
    Cure, ja sam se malo pogubila u zakonu i pravilnicioma. Ja spadam u nevjenčane. Da li je to regulirano ovjerom kod javnog bilježnika ili je to još u prijedlogu i nije izglasano?Neću valjda morati pokretati izvanparnični postupak!!??

jos nije regulirano kod javnog biljeznika. znaci jos nije izglasano i to spada u ono za sto su sad trebali glasati u saboru... ali ako si vec bila u postupku ili si pokrenula bilo sto prije donosenja novog zakona, ne treba ti nikakva potvrda. samo ce novima trebati potvrda o vanbracnoj zajednici, ali za sad to jos ne mozes dobiti kod javnog biljeznika jer nije dio zakona (u zakonu jos stoji da se u izvanparnicnom postupku treba dokazati vanbracna zajednica dulja od 3 g., a promjene kojima bi se to trebalo olaksati jos nisu izglasane)..

Amalka avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj curka prvotno napisa
    Ja sam u petak bila na 1. ultrazvuku i bila su 3 doktora - ja sam bila kod svog i bila gotova u 7,15. Sestra je rekla da u pon samo dođemo tamo ponovo u 7, ja pitam što je s kođuljicom , a ona odgovori da ju je ona već napravila

ja sam također bila u petak na ultrazvuku,bila sam danas odnosno u ponedeljak,...idem u srijedu opet...i petak bi mogla biti punkcija...
    pregledao me naravno moj doktor,i brzo sam bila gotova...
    od ljekova koristim gonal i cetrotide

curka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

na današnjem ultrazvuku je sve bilo ok :D :D , još sam se danas bocnula menopurom, sutra u 9 bockam ovitrelle i u četvrtak aspiracija
    E sad meni nešto ne da mira jer mi se čini da sam prošli put išla odmah na aspiraciju slijedeći dan nakon štoperice, jel moguće da se doktor preračunao u danima il ja nešto krivo mozgam :? :? :? :?

taca70 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Curka,punkcija je 36h nakon stoperice.

TARA M avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Amalka , curka , sretno ! :D

curka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Hvala na lijepim željama

Amalka avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

hvala taci m...trebat će nam sreća...i ja svima vama želim sve sreće...

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj frka prvotno napisa
    ali za sad to jos ne mozes dobiti kod javnog biljeznika jer nije dio zakona (u zakonu jos stoji da se u izvanparnicnom postupku treba dokazati vanbracna zajednica dulja od 3 g., a promjene kojima bi se to trebalo olaksati jos nisu izglasane)..
    Ali, jedna je forumašica već dobila papir, prije neka tri tjedna :/

curka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Evo tek sam sad naišla od koktelčića sa aspiracije - čitav dan sam prespavala tak da sad neznam šta ću po noći ... al sad me počinje bolit (

Sutra iza 11 trebamo zvat da vidimo jel se šta oplodilo
    Držite fige !!!

bublica3 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

curka PUNO PUNO SREĆE TI ŽELIM

TARA M avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Curka , jeli te boljela aspiracija ? jesi pitala možeš piti nešto protiv bolova sada ?

SRETNO

curka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Samu aspiraciju sam prespavala, nisam imala pojma ni o čemu ... Danas mi je teško sjediti, i tu i tamo me nešto bocne - ništa što se ne bi moglo izdržati

U NEDJELJU TRANSFER :D :D :D :D

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno CURKA

Ajde molim te ako bi htjela, reći koliko si imala folikula, koliko si rekla da ih oplode, odnosno kako to sad ide po novome, jer ja sada isto čekam vješticu, pa idem u postupak kod dr. K.
    Hvala

mmaslacak avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

I mene zanima, i protokol također, koliko JS si dobila i ostalo, pliz kad budeš mogla napiši...Hvala!

curka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

U četvrtak niti jednoj od nas 6 koliko nas je bilo na aspiraciji nisu rekli koliko su izvadili - kao pitajte u labu..
    Danas kad smo zvali lab - ne žele ništa govoriti - kažu da će sve reć na transferu - kao, bitno je da idete na transfer ...
    Tako da je kod mene :? što se podataka tiče, al trenutni rezultat je :D

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj curka prvotno napisa
    U četvrtak niti jednoj od nas 6 koliko nas je bilo na aspiraciji nisu rekli koliko su izvadili - kao pitajte u labu..
    Danas kad smo zvali lab - ne žele ništa govoriti - kažu da će sve reć na transferu - kao, bitno je da idete na transfer ...
    Tako da je kod mene :? što se podataka tiče, al trenutni rezultat je :D
    E sada mi tek ništa nije jasno!!! :?
    Po novom zakonu moraš im nakon aspiracije reći koliko da ti oplode jajnih stanica 1,2 ili 3! Jel tako?

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno curka

....i čak 6 na aspiraciji :D super, (izgleda da oni rade punom parom) barem da ste svih 6 i na spiraciji

taca70 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

U Petrovoj ni ranije nisu nista govorili do transfera ali me zivo interesira kakve ce sada info davati i kako ce ici sa zamrzavanjem js.
    Cuka, jesi li barem na kosuljici mogla vidjeti koliko ti je folikula dr pobrojao na zadnjem uzv?

Stranica 7 od 51 PrviPrvi ... 5678917 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •