Hvala Nina i ja se tebe sjećam , pa s obzirom da me strah :shock: , trebat će mi ,,,,,,,,večeras dobila štopericu i jedva čekam pon.
![]()
Hvala Nina i ja se tebe sjećam , pa s obzirom da me strah :shock: , trebat će mi ,,,,,,,,večeras dobila štopericu i jedva čekam pon.
![]()
pozdrav, curke
nije me dugo bilo na forumu pa da vas pozdravim i zazelim
uspjesne postupke.
mi smo usli u 31. tjedan, nosim decka koji je jako zivahan
i ima 1540g.
Hvala ANA i pusa za tvog dečkića![]()
ja danas sa punkcije , sve je bilo super anestezija mrak i stvarno bi ju svima preporučila, bila sam u polusnu bol me tu i tamo probudila , ali ona tupa , izdržljivo.. bilo je gore čekanje u sobi od 7-9... i malo sam tužna bila što mi nije radio punkciju moj doktor , nego neki kojeg prvi puta vidim , znam ja da su svi oni stručni , ali ipak ... nekak bi mi bilo draže,,,opuštenije.. no bitno da se sada u labu odigraju prave stvari![]()
![]()
sutra zovem , četvrtak transfer.....nadam se,,,
ANA100 prvotno napisa
ANA100 drago mi je da čujem da si dobro! Želim ti školsku trudnoću do kraja ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ :D :D :D![]()
~~~~~~~~~~za malog dečka![]()
Ja zbog novog zakona neću ponovno u Petrovu već sam se orjentirala prema Sloveniji i nadam se skorom uspjehu!
![]()
Lijepo je čitati samo lijepe vijesti![]()
Ja se spremam u Brežice (iako nisam zvala da provjerim za cijenu) po Cetrotid da do kraja mjeseca imam svoju kolekciju spremnu, pa u napad![]()
samo da ti javim,ako slučajno ne znaš...cetrotid ti nemaju mnoge ljekarne,pa ih naručiš i čekaš jedan dan da stignu...možda bi to mogla i telefonski naručiti da ne ideš dva puta...sretno!tlatincica prvotno napisa
Gdje ste curke pikalice, čekalice a i one koje to nisu ?!? Dajte nam dobrih vijesti,malo nade i puno veselja !![]()
Za onas koji "odmaramo" od prošlog postupka i sa strepnjom i nadom čekamo slijedeći svaka vijest iz Petrove je dobrodošla.
Evo ja jučer bila , jako velika gužva , tako da nam transfer bio tek u 13 h , a došli u 8 i još nije bilo kreveta za sve , no kad ti kažu da imaš 2 bubice za vratiti sve zaboraviš i sretan si![]()
Eto od 5 stanica , 2 uspijele na punkciji i 2 se oplodile , sad smo čekalice bete
pozdrav svim curama u postupku,,, vidjela sam da ima jako puno cura koje su u postupku , a nisu na forumu , meni je ovo druženje , savijeti zaista jako pomogli i hvala curama koje su uvijek imale odgovore![]()
Bravo Tara M!!! Gledajući prethodne postove i nadala sam se da bi se upravo ti mogla javiti. Želim ti visoku betu za 14 dana.Tko ti je radio transfer ? Traže li svu papirologiju ili se može provući i bez kojeg "papirića" ? Dajte cure , vapimo za informacijama !!!
Teodora, hvala na željama ! transfer mi je radio moj dr V. (pošto ne smijemo ovdije o imenima ) pa ako ti znači taj incijal, ja sam s njim zadovoljna. Od papira na žalost ćeš trebati sve , znači nalaze krvi , markere, potvrdu pravnika, potvrdu psihijatra i drugo mišljenje,,, ne pitaj me kako sam to nabavila jer sam prošla žive muke pogotovo sa psihijatrima , jer sam išla na uputnicu . Nadam se da se sad malo situacija s tim potvrdama uhodala jer smo mi bili među prvima koji to trebaju.
Ti si naručena za drugi postupak ?
Držim fige da se tvoje mrvice prime čvrsto čvrstoTARA M prvotno napisa
![]()
Hej Tara! Normalno da znam o kom je liječniku riječ,mislim da mi svi popamtimo njihova imena vrlo brzo,nažalost.A to o imenima,iskreno nisam znala da se ne smije,ja to uredno svaki put napišem,pa eto ako se ne smije ,ispričavam se
. Da ti odgovorim na pitanje,da na listi sam za postupak u 4 mjesecu (tek),ali se nadam da će moja docentica odlučiti da krenem ranije s obzirom na i moju i MM situaciju,naime niti ja a ni on nismo kako ona to u žargonu kaže "spektakularni".E a sad o toj gluuupoj papirologiji:ja sam čula da se radi na tome da se sve to može obaviti na jednom mjestu,odnosno u Petrovoj i da druge bolnice već počinju raditi po tom principu.Ništa se ne priča o tome na licu mjesta?
Curka , hvala, nadam se da se hiperstimulacija smanjilaiako to ne šteti plodu zar ne
teodora, to o imenima piše negdje na pravilniku foruma , moderatorice odlučuju o tome.
ja sam 15.10 kad sam dobila protokol pitala sestu dali bolnice organiziraju tako nešto , jer bi trebale , tako i piše ,,, ali mi je rekla da još ne. Možda su počeli ,a do 4.mj. mislim da bude puno lakše s tim , da će se na jednom mjestu sve dobiti. Želim ti da što brže kreneš s postupkom![]()
Moje je iskustvo da su Cetrotidi u ljekarni Filipovic (Zagreb, Zagorska) cca 300 kn, dok su na Dolcu u ljekarni cca 320 kn.tlatincica prvotno napisa
Sumnjam da se isplati ici u Sloveniju po lijekove.
Nemoj reći.. vidiš, vidiš... u ljekarni u kojoj sam ja pitala rekli su mi 489 kn ampula... Zagorska mi je usput ionako.
Puno hvala![]()
I Choragoni su jeftiniju u toj ljekarni, ja sam platila nekih cca 150,00 kn, a čula sam da su skuplji oko 200,00, pa eto 50,00 kn je 50,00 kn.
Moje iskustvo je da je u Zagorskoj sve jeftinije - ja sam tamo kupovala i gonale i suprefact u ampulama i fragmin i ovitrelle. A i tete koje tamo rade znaju o čemu se radi - odmah ti sve objasne.
Evo, ja pitala za Cetrotid u Zagorskoj- 300tinjak kn + marža + PDV = cca 460 kn.
Zvala i Sloveniju: 40 EUR- do srijede ujutro ostaviti polog, u četvrtak ampulice su tu. Kad uračunamo cestarinu, benzin i vrijeme, opet ispadne 500tinjak kuna manje.
To je info koji ja imam, pa ako sam u krivu neka me netko ispravi. Do sutra. Jer odoh ja po ampulice, moj se terminčić bliži![]()
cure ne znam dali je ovdje mjesto ali zanima me dali se jos mogu zamijeniti termini za postupke naime frendica mi ima termin zakazan za 01/10 ali bi njoj odgovaralo u 5/10 dali se to moze vise raditi u petrovoj a ako da dali nekome odgovara?unaprijed hvala v
svima u postupcima zelim da sto prije uspijete!
Bubilica 3 to sam ja čestitala curki na njene 2 bebice, ali nema veze!bublica3 prvotno napisa
Drage cure, danas je ministar Milinović izjavio da je dobio više od 5000 pisama i mailova potpore od zahvalnih parova zbog novoga zakona i također je izjavio da je u Petrovoj u rujnu i listopadu bilo 99 postupaka (u godini ranije 77) dok je uspješnost ove godine u rujnu i listopadu bila 28% (spram 22% u prošloj godini).
To bi bilo oko 27-28 trudnoća samo u Petrovoj i to samo u rujnu i listopadu. Obzirom da sumnjam apsolutno u istinitost ovih podataka, molim cure koje su bile u postupcima u Petrovoj da nam malo više ispričaju o stvarnom stanju gore kroz protekla dva i pol mjeseca. HVALA!
Moooolim?!? Priznajem da ovo nisam čula jer sam bila previše uznemirena sinoćnjim člankom iz Večernjaka,odnosno ograničenošću ljudi koji ga komentiraju,tj. ograničenošću one GLASNE manjine.
Ja sam bila u Petrovoj u postupku Od 30.09 pa do 11. 10 (tu računam i uzv ,aspiraciju i transfer). U Petrovoj nema gužve ! Bar je nije bilo tad ,dok za razliku od 6 mjeseca kad sam također bila u postupku ivf-a slobodno se može reći da je bio gužvanjac. Svaki puta u ovom zadnjem postupku na uzv nas je čekalo eventualno 10-15 žena. Na mojoj punkciji je bilo nas 6 ,na transferu je bilo 5 ,jedna žena nije stigla do transfera a transfer je bio uspješan samo jednoj koliko ja znam. Dok sam čekala aspiraciju u sobi je ležalo 4 žene sa transfera... Ne znam što još da napišem,osupnuta sam i ovom izjavom.Ljudi moji pa to je čista matematika;++++= toliko. Znači ja sam vam ovdje opisala 2 transfera, svoj i onaj prije mene kad je bila moja aspiracija! Koliko je to ??? :?
Sutra idemo na kontrolu i prvi puta ću čuti![]()
naših bebača , presretna sam i jedva čekam
teodora prvotno napisa
evo i ja sam iz petrove...imala sam transfer 12.10.od 7 žena što su sa mnom bile na punkciji 5 ih se vratilo na transfer...toga dana...
ja sam inače jučer išla na prvi ultrazvuk,trudna sam 7 tjedana i dva dana..bebica je duga 1 cm,i vidjela se srčana reakcija...ginićka je rekla da je sve izvrsno,sve po školski...da sve tako treba biti...idobila sam trudničku knjižicu tj.kupila sam je,danas vadila krv i predala urin..i čekam sljedeći pregled 22.12....ujutro mi je malo mučno,ali i to treba...i za sada se čini sve u redu...ginićka je spominjala amniocentezu pa me jedino zanima da li koja ima s tim iskustva...rekla je da je to moj izbor,a ja to ne bi radila,pa me zanimaju vaša iskustva...koja je išla i da li žene to više izbjegavaju nego što idu..hvala na odgovorima...
Kadauna kad sam pročitala jučer izjave koje je dao ministar Milinović po ko zna koji put sam se šokirala nebulozama koje govori, ali navikla sam, svi smo navilki!!!
Ali nasmijao me i Jergović danas u kolumi u Jutarnjem listu, pogodio ga je u sridu! hahha Hi
Svaka minitrova laž je meni vjetar u leđa!
Cure koje ste u postupcima u Petrovoj želim puno puno SREĆE!!!
Curka neka ti osmijeh ne silazi s lica nakon pregleda.To ti ja želim. :D:D
!!!
Hvala cure, ali vas molim da i dalje pišete o svojim iskustvima na Petrovoj.
Mislim da je jako bitno da znamo što se stvarno događa u hrv. klinikama koje sad rade (hvala Bogu) ali uz restrikcije novoga zakona.
Curka, koliko je vas bilo u postupku? Jesi vidjela druge cure?
Hvala i svimai ~~~~~~~~~~~~~~~za uspjeh.
Moje mrvice su 11 i 12 mm :D :D , vidjela sam ih danas i njihova mala, raspametila sam se, al totalno
![]()
Ja sam u postupku bila s teodorom - dakle na aspiraciji nas je bilo 6 (8.10.), na transferu 5 (11.10) .. Nažalost, uistinu neznam što je s ostale 4 ženskice ...
Potajno se nadam da je još kojoj uspjelo, samo da nisu na forumu ...![]()
Zapravo neznam što je s 3 ženskice- 1 nije ni došla do transfera, teodora - ( al samo još ovaj put ) , ja +
Eh curka moja ... Ma drago mi je što si se raspametila na pregledu. Imala si i zašto::D
:D .Vjeruj mi i ja bih da sam bila u tvojoj situaciji mislila da je cijeli svemir mooooj ! Miluj svoje bebice,uživaj u trudnoći pa čak i u mučninama ako ih bude.
![]()
Evo da i ovdije javim svoju betu koja je 14 dan 1439.8 ,što bi rekao moj brat :JAKO SI TRUDNA![]()
Znam samo za curu koja je bila samnom u sobi da je isto trudna ,ali nije na forumu... i vidjela sam tamo puno cura kad sam bila na transferu ,a one na punkciji koje nisu na forumu,ali neznam što je bilo s njima ,nadam se uspijehu i BRAVO ZA PETROVU ! :D :D
cure, kako to da nema baš akcije na vašem topicu? tara je jaaako trudna, ali gdje su ostale cure u postupcima?
Tara i curka- jako sam sretna radi vas :D
Dajete mi nade
Ja čekam da moj postupak počne- slijedeći tjedan.
Tara,znam da ovo nije baš prigodno mjesto za čestitanje jer ih ima i na drugom mjestu ali jedno veliko BRAVO i od mene! :D Čestitam!
Hvala cure želim vam istu betu ,ja se nadam da će dalje teći kako treba i moja trudnoća![]()
![]()
Ksena,ne kužim zašto nema akcije,,kad pogledam forum od Vuk Vrhovca .... tamo jaaaako puno curaaaaaaaa,ima ih i u Petrovoj vidjela sam,,ali jako malo na forumu
Trebam savjet: ja sam kod doc. R koji mi je rekao da mu se javim prvi dan menge. Budući da je danas nedjelja- što da napravim?
Ides u postupak? Imas lijekove i protokol? Ako ti u protokolu pise da od 1.dc pocinjes sa decapeptylima ili necim drugim primi to danas u 17h a sutra nazovi sestru i javi da si krenula. To je cisto formalno da znaju da si u postupku.
Hvala na odgovoru.
Prema mom protokolu krećem 2 dc sa Gonalima, tako da nije velika frka.
Inače, zaletila sam se do bolnice, gdje mi je jedna sestra rekla da di sam do sad (ionako sam sva zbunjena kad uđem u bolnicu, pa je sad ovo bilo ???) da je doc bio tu i čekao i čekao i onda otišao.
Ja sad njoj polako objasnim da sigurno nije čekao mene i pitam što da napravim. Odgovor: dođite sutra ujutro u 7 to neće biti kasno.
Ni dan ni sat prekasno, valjda
Zaboravila sam joj spomenuti da su mi na telefonskim informacijama rekli da doca danas nema u bolnici.
Eto...
Stvarno ne kuzim. Ja sam kretala normalno sa stimulacijom, nisam im se niti javljala svaki put nego bih se samo pojavila na uzv kako mi stoji u protokolu. Sada ocito ide nekako drugacije ali opet ne znam sta ces raditi sutra u 7h u bolnici. I zbog cega bi te dr cekao jutros? Ma ona je nesto pobrkala.
Da- sad mi je sestra (druga) rekla da nisam trebala dolaziti, da mogu sama početi sa protokolom, a docu se samo javim- radi ultrazvuka.
Hvala ti taca70![]()
Ja nisam iz Petrove ali sam tvojih godina i 15 tjedana trudna.Amalka prvotno napisa
Ni ja ni moje frendice (sve tako 35-37) nismo isle na amniocentezu. Isle smo na neinvazivni screening s 12 tjedana (ja nisam u Hr, ali moje frendice jesu) i to idi kod NAJBOLJEG moguceg strucnjaka za opstetricki ultrazvuk kojeg mozes dobiti. Moje zg frendice kazu da je to dr K u ?privatnoj klinici cini mi se Vili, ali tu ce ljudi na rodama znati. Nek ti naprave detaljni ultrazvuk (gleda se nuhalna transparentnost, postojanje nosne kosti, protok kroz ductus venosus) + se u Hr radi i krv i prema tome se ocitava rizik.
To moras obaviti sve izmedju 11.5 i 13 tjedana, bolje ranije, a nikako kasnije.
Pazi--to nije 100% kao amniocenteza, ali je osjetljivost testova vrlo visoka. Ako dobijes mali rizik (ja sam dobila nesto tipa 1:3,000 i sl, dok je dobni rizik nekih 1:180 ili tako nesto), na tebi je odluciti hoces li prihvatiti postojeci mali rizik da dijete ipak nije okej, u odnosu na rizik pobacaja vjerojatno zdravog djeteta nakon amniocenteze koji moze biti i 1:100.
Ja ne znam jos kako ce biti sa mnom, no nadam se da ce biti okej kao sto je bilo i s mojim frendicama... moj doktor mi je nakon sto su stigli rezultati rekao da mi ne savjetuje amniocentezu.
hvala na opširnom odgovoru...već sam mislila da ovdje nema nikoga koga bi mučili isti problemi kao i mene...svakako ću se za to sve raspitati što si mi napisala...hvala još jednom najljepša....i želim ti uspješnu,školsku trudnoću da što mirnije prođe i da sve bude u najboljem redu i tvojim frendicama također![]()
cure, gdje u petrovoj se radi spermiogram, kad treba doci i kada je gotov? i dali znate dali rade detaljnu analizu jer prije par godina se sjecam da njihov spermiogram nisu priznavale druge bolnice jer neki parametri nisu bili napravljeni
Iza bonicke zgrade u dvoristu je laboratorij, uzorci se daju od 7-9 i bude isti dan u 14h. Ne znam da se ne priznaje, nisam imala taj problem.