9 dpt smeđe mrljice... došla je![]()
9 dpt smeđe mrljice... došla je![]()
Nemora biti menga, možda je implantacijsko krvarenje ali u malom zakašnjenju. Nemoj se još bedirati, budi pozitivna i javlja nam situaciju. Navijam za veliku betu i vibriram ~~~~~~~~~~~~~~~~~tlatincica prvotno napisa
![]()
Ako implantacijsko krvarenje ima sve simptome ko' menga onda je možda to![]()
Hvala ti kika83![]()
Ajoj Tlatincice držim fige da nije menga,pa ne može biti hebem mu miša.gle m može krenut i na početku trudnoće,onako brljavi 2-3 dana pa stane,sve dok se ne raspraši onak ful crvena krv,ima nade
.
Hvala sanja1ti si moja "generacija"
![]()
Ma, znam da to može biti i lažno krvarenje, ali testić isto kažetako da sam jučer odmah izlila suze, a danas se već psihički pripremam za čekanja u bolnici, moljakanje za novi termin i tak...
![]()
Life goes on, zato sam si otišla na frizuru![]()
e Tlatincice moja i ja sam nakon - otišla po friške pramenove.
Ja u ponedjeljak idem u petrovu pa ti javim kako to ide s daljnjim naručivanjem,nadam se da nećemo čekati baš predugo na novi postupak :/ .
U svakom slučaju ti izvadi betu,nikad se nezna,ja držim fige da ti je testić lagioi da je ipak to lažna m
.
tlatincica i ja se slažem da ipak prvo izvadiš betu,pa eto svi navijamo za tebe....što god da bude isto ćemo i dalje navijati....
Will do![]()
![]()
"Smeđarenje" traje danas četvrti dan... Iako je danas u odnosu na prethodna 3 malo pojačano.
Sutra idem po betu. Nadam se da će me u srijedu doc primiti za daljnji dogovor.
Tlatincice super je to što je i dalje ostalo na "smeđarenju",meni ti je samo jedan dan brljavilo a već drugi dan je to bila prava m.Držim fige da sutra beta bude pozitivna i velika :D :D :D.
Evo ja danas bila u petrovoj,novi postupak je u 5.mjesecu :D :D :D ,što je super jer sam se ja bojala da će biti veći razmak između dva postupka.Šteta što mm nema malo bolji spermiogram jer je doc.mislio dok čekamo 5.mj. probati koji AIH ali kad je vidio kako je spermiogram loš rekao je da nema šanse.![]()
Sanja1 ti si mi danas najljepša vijest! Već u srpnju?? :D :D :D
Ja se sutra javim sa rezultatom![]()
da, srpanj...![]()
SVIBANJ!
:D
Ma da ,ja se isto razveselila![]()
,pogotovo što je čini mi se Zauzeta imala po godinu dana razmaka
.
Joj Tlatinkić držim fige za sutra,,mislim da bi moglo biti nešto,jer kažem ti meni je prava m krenula skoro pa odmah,a test može biti lažno negativan ako rano napravljen.~~~~~~~~~~~~~~~~~za sutraaaaa
.ja ću strpljivo čekati da javiš
.
Tlatinciceee,zakaj ništa ne javljaš,iskreno se nadam da slaviš veliku betu :D .
Beta= 0,18- očekivano.
E, sad, budući da nisam prokrvarila nego se ovo smeđe brljavljenje nastavlja, kako da računam prvi dan m? Prestajem uzimati utriće, možda će to ubrzati stvar...
Kod doca tek slijedeće godine... Ništa, prvo ću probati ugurati neki AIH između postupaka, a kad će slijedeći postupak, to ćemo tek vidjeti.
Koliko čekanja...
Svima želim sretan Božić, a u slijedećoj godini puno zdravih i lijepih beba!![]()
Opet smo u isto vrijeme online![]()
Zaspala sam kad sam se vratila s posla, valjda me isčekivanje iscrpilo![]()
Cure, zao mi je da niste uspjele ali imamo ovdje i trudnica koje nam daju nadu da ce iduca godina biti nasa.
Jos jednom podsjecam sve vas drage suborke iz Petrove koje ste ove jeseni bile u postupcima da nam pomognete i ispunite upitnik u mom potpisu.
Svima![]()
Upitnik popunjen! 8)
Da, naše trudnice nam daju puno nade![]()
E a ja se baš ponadalajer ti to brljavljenje nije prešlo u pravu m,hebem mu miša bit će valjda i nama drugi put
.Ti ćeš vjerojatno opet kaskat zamnom nekih 10-ak dana tako da pretpostavljam da će i tebi biti u 5. ili početak 6.novi postupak
.Ma ne zapravo nadam se da će ti uspjeti AIH i prije toga
.U svakom slučaju želim nam da budemo trbušaste sljedeće godine
,a sad kad već imamo friške frizurice
idemo se
proveselit za božić i novu godinu
![]()
![]()
.
Dakle, kod doca sredinom prvog mjeseca, a sestra me stavila na top listu za 6. mjesec!![]()
![]()
![]()
Super :D ,opet smo u vlakiću,glavno da se nešto čeka
![]()
![]()
.Bit će to badass početak ljeta
![]()
![]()
,ima da se sve praši od pozitivnih beta
.
Tlatinčice žao mi jeDrži se i iduća godina če biti puna pozitivnih beta
Jedno pitanje, zašto morate toliko čekat za novi postupak? Jeste bile baš u stimuliranom ili polu stimuliranom?
Evo, javila mi se cura koja je bila zajedno sa mnom na postupku i ona je pozitivna :D
Što se tiče vremenskog razmaka između postupaka, ovo sam ja čula (iz privatnih izvora): politika Petrove je da je 6 mjeseci najkraći rok kojem tijelu treba da se oporavi od hormonalne stimulacije. Određeni postotak žena ima rizik od dobivanja raka jajnika, pa time oni na neki način paze na nas. Kod mene je tu i problem mioma, odnosno, benignog tumora koji svakako može reagirati na stimulaciju.
Zahvaljujem ministru na zabrani zamrzavanja zametaka, tako da se svakih pola godine mogu pucati sa hormonimaali za to postoji drugi topic
![]()
Što je polu- stimulirani postupak?
Klomifen spada u polu stimulirani. Baš stimulacija su gonali, menopuri i ostalo. Šta si ti koristila? Ja sam na klomifenima i njih možeš par mjeseci zaredom koristit osim ako se ne pojavi cista. To je normalno kod njih.tlatincica prvotno napisa
Gonali. Ja sam full stimulirana![]()
Sretan vam Božić drage moje suborke i neka nam u novoj godini stignu naše mrve![]()
![]()
.
Sretan Božić!![]()
A slijedeći u proširenim obiteljskim izdanjima!![]()
Hej curke, Sretan Božić sa malim zakašnjenjem, da nam se svima ispuni najveća želja![]()
Imam pitanjce - ovaj ciklus mi je umjesto menge došlo samo nekakav krvavi gusti iscjedak, kao iscjedak u vrijeme O ali crvenkast. Uglavnom nije bilo svježe krvi. Trajao je 7 dana a došao je taman kad je trebala doći menga.
Sad uopće neznam kad me dr pita kad je bila zadnja M šta mu reći. Inaće mi se tako zna pojaviti pred M dan-dva pa kad krene krv ja onda računam 1. dan. A sada sam čekala, čekala ali samo iscjedak. Jel tko imao slična iskustva
Stvarno neznam :/ ,ja uvijek imam klasičnu m,nije mi se nikad desilo tako nešto.A da nam ti nisi možda trudna :D ,jesi napravila test?
Hm, čuj, kad ti je bila zadnja stimulacija? Meni je nakon stimulacije umjesto menge 7 dana "smeđarilo" onda sam nazvala bolnicu i pitala što da radim i kako da računam 1 dc.
Sestra mi je rekla da od svog ginića tražim neke tablete (zaboravila sam koje) da mi potaknu krvarenje. Al ja sam nakon tog poziva procurila![]()
Ja bih na tvom mjestu prvo testić, pa kod ginekologa.
Sretno!
Nisam radila test, možda odem danas do apoteke da to napravim sutra ujutro. Meni bi nakon Et menga došla normalna, malo promjenjena, kao više vodenasta i duža ali definitivno bi bilo svježe krvi.
Probam pa javim sutra, hvala
Ništa od svega, minus ko kuća, a M je pauzirala jedan dan i sad se ponovo vratila. MM već prigovara da izbjegavam bračne obveze 8) hehe.
Mislim da ću pustit sad blagdane da prođu i idući tjedan otići na ultrazvuk da me malo pogleda iznutra.
Da da,treba obaviti pregled da se vidi zašto ti je m tako smutljiva a ne izbjegavaš bračne obveze![]()
![]()
,u svakom slučaju bitno je da ti sve bude u redu prije postupka
.možda je ovo bila neka blagdanska m,pa se malo odmarala
.U svakom slučaju držim fige da sve bude uredu
.
Hej cure,nešto ste mi se uspavale,nema nikoga,nadam se da to znači da ste se super zabavile.Ja vam želim sve najjjjjbolje u Novoj godini,puno zdravlja,ljubavi,sreće i da sve budemo trbušaste(ali ne od hrane)što prije a onima koje su trudne želim školsku trudnoću do kraja
.eto toliko od mene,odo sad lječit svoj blagi mamurluk
.
![]()
![]()
![]()
Sretna vam nova drage moje!
Trudnicama lagano i dosadno do kraja, a čekalicama svih vrsta velike brojeve i plusiće!![]()
SRETNA NOVA![]()
, sve najbolje svima nama koje smo na Petrovoj, a i svima koji rade u Petrovoj - dr.ovima i sestricama !!!
![]()
Samo pozdrav, vidim da nikog ni blizu, valjda svi čekamo drugi tjedan da se krene![]()
Ja nemam ništa posebno za prijaviti, čekam sredinu mjeseca da vidim što će doc reći. Nadam se da ćemo uspjeti dogovoriti neki AIHić dok čekamo peti mjesec.
Prekjučer sam slučajno u Jutranjem naišla na članak o Rodi, Facebooku i mladim majkama ( http://www.jutarnji.hr/svake-noci-ch...bicima/455559/ ) i tamo je spomenuta knjiga dr. Randine Lewis ‘Infertility Cure’.
Jučer sam si je naručila 8)
Kad stigne i kad malo pročitam, javim se sa dojmovima.
Ja sam isto tu ali uglavnom samo čitam i čekam da me razvesele nečije pozitivne bete.Nemam ništa za pisati jer čekam 5.mj. i novi postupak.Zauzeta kad ti krećeš,čini mi se u 2.mj. ili se varam?Tlatincice obavezno javi ima li šta zanimljivo u toj knjizi što bi nam moglo pomoći.I još samo nešto,stvarno mi nije jasno zašto nema više cura iz petrove na forumu,a znam da su čekaonice uvijek pune,a i samnom na punkciji i transferu nas je bilo 5,samo za taj dan naravno. :/ :? :?
Sanja1 - dobar avatar 8) ; da,izgleda da bude 2. mjesec jer skupljam papire a M nemam pojma kad će doći jer krvarenje po malo još uvijek traje, nemožeš vjerovati :/ . Nemam pojma kod koga da odem po drugo mišljenje, kakva su vaša iskustva i zašto pobogu ne može biti drugo mišljenje od drugog dr. iz petrove? Glupost.
I meni je čudno kako nema više ljudi iz petrove a liste čekanja su pune puncate? Javite se curke, znamo da čitate.
Što se tiće knjiga ja sam u početku isto skupljala svakakve informacije, probavala sve i svašta a sad sam skroz popustila - šta bude bude - zdravo se hraniti, više spavati, malo propolis i matična mliječ i to je to.
Pfuu, kad bi išlo prema količini spavanja imala bih bar košarkašku ekipu![]()
Ja sam po drugo mišljenje išla u Merkur- dobila ga bez puno čekanja. Nazovi ih i reci da trebaš drugo mišljenje od bilo kojeg liječnika. Ja sam to stvarno brzo dobila. I bez uputnice.
I ja bih voljela da se javi više cura koje su u postupcima![]()
Ja mislim da sam već rekla da su meni prihvatili drugo mišljenje iz poliklinike IVF ali iskreno rečeno moj dr. to nije niti pogledao,njemu su samo bitni brisevi i papa.Zauzeta jel si bila kod gin. i saznala iz kojeg razloga ti je m ovaj put smutljiva?jooj blago tebi pa ti ćeš nam začas čekat betu :D :D :D .Tlatincice javi kako je bilo na dogovoru i kad ti je novi postupak.Mm i ja od preparata pijemo omegu i vitamine,mm je probao i bioastin u kombinaciji sa milijardu dodataka koji utječu na malce ali mu je nakon toga spermiogram bio rekordno loš,koooma,pa smo prestali sa svim tim.a nekome to pomogne,sve je to individualno
.baš sam se raspisala
,i da curke javite seeeeee
,bit će nam jako drago 8) .
Nisam bila kod ginića, tj. on nije došao jućer na posao, tako ako želim ipak otići, moram čekati idući četvrtak ili ići privatno. Budem razmislila do ponedjeljka. Krvarim još uvijek, već sam se lagano navikla, ali znam da to nije u redu, naročito zbog postupka. A šta mogu, jedino da sam išla raditi betu pa da onda sumnjam na vanmatričnu. Ah, ne znam ni sama, idem nmalo tražiti simptome vanmaterične, pozz![]()
Bok cure,
evo mi se pripremano za naš prvi IVF u 2. mjesecu pa samo par informacija. Da li znate jesu li još godišnji u Petrovoj i kakva je sad situacija s tim papirima za postupak? Da li svi moraju imate sve i ako da šta sve treba ili oni koji čekaju već dugo ne moraju vaditi sve te papire po novom zakonu. Stvarno ne znam kakao to ide sad, a pokušavam se naručiti za dogovor kod dr., ali bezuspješno, nitko se ne javlja.
Bok Mazice,evo ja ti mogu reći za sebe,čekala sam na prvi(i do sad jedini)ivf 10 mj.,dakle u 11 mj sam bila u postupku a naručena sam bila u 1mj. i morala sam donjet sve papire koji se traže po novom zakonu,tamo kad dođeš sestra će ti dati papir na kojem piše šta ti sve treba,a to je svašta nešto.Na 2.ivf se ne čeka dugo,ja sam naručena za 5.mj :D .Ako ti se nitko tamo nejavlja vjerojatno su još na godišnjem ali sigurno bi trebali početi od ponedjeljka
.~~~~~~~~~~~~~~~da ti ovo bude prvi i posljednji ivf
.
evo da se i ja malo uključim. Ja sam nakon svoje trudnoće odlučila krenuti dalje sa postupcima i moram se sada naručiti kod d.K da vidim kada bih s obzirom da sam imala porod mogla krenuti u novi postupak. Trebat će mi podrška svih živih ne toliko za postupak nego u trudnoći ako do nje dođe, prvi put je bilo savršeno od prve, a vidjet ćemo kako će dalje biti. Držite fige. Ja čestitam svima koji su postali trudnice i držim fige onima koji su u postupku i onima koji su čekalice. Svima skupa želim sve najbolje u novoj godini i da bude bolja nego prošla!
Ne znam dali ću i ja morati skupljati svu tu papirijadu po novom zakonu?
Osijek, pa ja nemam pojma kaj se desilo kod tebe, zadnje sam čitala da je postupak bio uspješan i da sve super napreduje... daj nas malo informiraj, pa zar potpis znaći a je loše završilo? Pa stvarno više čovjek nemože vjerovati koliko se na nekog problema sjati, a neki tako kroz život bezbolno prođu?!! :![]()
Mazica79, po novom se naručuje od 12 - 14h, tako mi je sestra rekla kad sam bila pa tempiraj pozive u tih dva sata.
Pošto nemam skener 8) prepisat ću vam kaj su mi dali na Petrovoj
Poštovana gospodo pacijenti,
Vaša neplodnost može se liječiti jednom od metoda medicinske oplodnje. To su inseminacija sjemenom supruga (intraoterino - AIH, intratubarno - ITI), izvantjelesnom oplodnjom - IVF, mikroinjekcijom spermija kod izvantjelesne iplodnje - ICSI. Postoje i oni parovi u kojih se ne može ostvariti trudnoća bez darivanja jedne od gameta (spolnih stanica).
Novi Zakon o medicinskoj oplodnji u RH postavio je sljedeća pravila kojih se trebamo držati, a zahtjeva i dokumentaciju koja je preduvijet za vaše lijećenje:
1. Medicinska oplodnja se provodi samo za liječenje neplodnosti i ostvarenje trudnoće i djeteta. Prethodno se obradom mora postaviti indikacija i utvrditi da su sve ostale metode liječenja ostale bezuspješne. Za to je potrebno:
- SVA VAŠA DOSADAŠNJA MEDICINSKA DOKUMENTACIJA
- VAŠ OIB
- NALAZ KG I Rh FAKTORA, BILJEZI NA HEPATITIS A, B, i C; HIV (ovo podcrtano za oba partnera)
- PREGLED, DODATNA OBRADA I MIŠLJENJE GINEKOLOGA NAŠE USTANOVE
- DRUGO MIŠLJENJE GINEKOLOGA SPECIJALISTE S ISKUSTVOM U LIJEČENJU NEPLODNOSTI (ILI SUBSPECIJALIST IZ HUMANE REPRODUKCIJE) KOJE ON IZDAJE KAO POTPISANU POTVRDU ILI OSTAJE POTPISANO MIŠLJENJE
To mogu biti - gin navedenih kvalifikacija u Vašem gradu
- ginekolozi u Klinikama u Zagrebu
* klinika u Petrovoj (4604723, 4604446)
*klinička bolnica Merkur - Zajčeva 19 (2431390)
(doc. Čanić, dr. Kašnar, dr. Podgajski)
*klinička bolnica Sestre Milosrdnice, Vinogradska (3787111)
(dr. Krunoslav Kuna)
* klinička bolnica Sveti duh, Sveti Duh 64 ( 3712111)
(dr. Renato Bauman)
* klinika Vuk Vrhovec, Krijesnice bb
( dr. Dražen Lučinger)
2. Za parove koji su u braku: . Vjenčani list (kopija)
- kopija osobnih iskaznica
3. Za parove koji su u izvanbračnoj zajednici:
- izjava bračnog para pred sudom (izvanparnični postupak)
- potvrda o zajedničkoj adresi
4. Pisana potvrda PSIHIJATRA / PSIHOLOGA da je par upoznat o mogućim psihičkim učincima liječenja medicinskom oplodnjom
5. Pismena potvrda PRAVNIKA (magistar prava) o pravnom značaju i učincima postupaka za planirano liječenje medicinskom oplodnjom, te o obiteljsko-pravnim učincima koji proizlaze iz tog postupka.
Ja kad sam se išla naručiti za psihijatra u 12mj, žena mi je rekla da je iduči slobodni termin u 5. mj :shock: Neda mi se davati lova za privatnike, pa mi je uspjela naći termin za kraj 1. mj. Uglavnom, tko ima kakvu vezu neka ju poteže jer ovo sve samo prodižuje čekanje ( joj joj Milinoviću, jel ti se štuca)
Osijek, jako mi je zao da se tvoja trudnoca tako zavrsila ali mi je drago da gledas naprijed i dalje se boris. Trojke su uvijek ekstremno rizicna trudnoca, moj dr. je rekao da ih u svom poslu smatra neuspjehom. Zalosno je sto ce zahvaljujuci ovom bezobzirnom zakonu takvih trudnoca biti sve vise, posebno kod mladih pacijentica.Drzi se i zelim ti svako dobro.
Zauzeta, moze li se u Petrovoj obaviti pravno i psiholosko savjetovanje?
Zaista neznam, Taca70, nitko mi nije ništa rekao ni ponudio, skoro da mi nisu dali ni ove upute, nego sam se sjetila već na odlasku pitati. Malo me nervira ra njihova rutiniranost, samo obavljaju ko po špagi...![]()
Čitala sam da se u Vinogradskoj može sve obaviti na jednom mjestu,