Osijek, pa ja nemam pojma kaj se desilo kod tebe, zadnje sam čitala da je postupak bio uspješan i da sve super napreduje... daj nas malo informiraj, pa zar potpis znaći a je loše završilo? Pa stvarno više čovjek nemože vjerovati koliko se na nekog problema sjati, a neki tako kroz život bezbolno prođu?!! :

Mazica79, po novom se naručuje od 12 - 14h, tako mi je sestra rekla kad sam bila pa tempiraj pozive u tih dva sata.

Pošto nemam skener 8) prepisat ću vam kaj su mi dali na Petrovoj

Poštovana gospodo pacijenti,
Vaša neplodnost može se liječiti jednom od metoda medicinske oplodnje. To su inseminacija sjemenom supruga (intraoterino - AIH, intratubarno - ITI), izvantjelesnom oplodnjom - IVF, mikroinjekcijom spermija kod izvantjelesne iplodnje - ICSI. Postoje i oni parovi u kojih se ne može ostvariti trudnoća bez darivanja jedne od gameta (spolnih stanica).
Novi Zakon o medicinskoj oplodnji u RH postavio je sljedeća pravila kojih se trebamo držati, a zahtjeva i dokumentaciju koja je preduvijet za vaše lijećenje:

1. Medicinska oplodnja se provodi samo za liječenje neplodnosti i ostvarenje trudnoće i djeteta. Prethodno se obradom mora postaviti indikacija i utvrditi da su sve ostale metode liječenja ostale bezuspješne. Za to je potrebno:
- SVA VAŠA DOSADAŠNJA MEDICINSKA DOKUMENTACIJA
- VAŠ OIB
- NALAZ KG I Rh FAKTORA, BILJEZI NA HEPATITIS A, B, i C; HIV (ovo podcrtano za oba partnera)
- PREGLED, DODATNA OBRADA I MIŠLJENJE GINEKOLOGA NAŠE USTANOVE
- DRUGO MIŠLJENJE GINEKOLOGA SPECIJALISTE S ISKUSTVOM U LIJEČENJU NEPLODNOSTI (ILI SUBSPECIJALIST IZ HUMANE REPRODUKCIJE) KOJE ON IZDAJE KAO POTPISANU POTVRDU ILI OSTAJE POTPISANO MIŠLJENJE

To mogu biti - gin navedenih kvalifikacija u Vašem gradu
- ginekolozi u Klinikama u Zagrebu
* klinika u Petrovoj (4604723, 4604446)
*klinička bolnica Merkur - Zajčeva 19 (2431390)
(doc. Čanić, dr. Kašnar, dr. Podgajski)
*klinička bolnica Sestre Milosrdnice, Vinogradska (3787111)
(dr. Krunoslav Kuna)
* klinička bolnica Sveti duh, Sveti Duh 64 ( 3712111)
(dr. Renato Bauman)
* klinika Vuk Vrhovec, Krijesnice bb
( dr. Dražen Lučinger)

2. Za parove koji su u braku: . Vjenčani list (kopija)
- kopija osobnih iskaznica

3. Za parove koji su u izvanbračnoj zajednici:
- izjava bračnog para pred sudom (izvanparnični postupak)
- potvrda o zajedničkoj adresi

4. Pisana potvrda PSIHIJATRA / PSIHOLOGA da je par upoznat o mogućim psihičkim učincima liječenja medicinskom oplodnjom

5. Pismena potvrda PRAVNIKA (magistar prava) o pravnom značaju i učincima postupaka za planirano liječenje medicinskom oplodnjom, te o obiteljsko-pravnim učincima koji proizlaze iz tog postupka.

Ja kad sam se išla naručiti za psihijatra u 12mj, žena mi je rekla da je iduči slobodni termin u 5. mj :shock: Neda mi se davati lova za privatnike, pa mi je uspjela naći termin za kraj 1. mj. Uglavnom, tko ima kakvu vezu neka ju poteže jer ovo sve samo prodižuje čekanje ( joj joj Milinoviću, jel ti se štuca)