Pokazuje rezultate 1 do 50 od 2527

Tema: POTPOMOGNUTA U PETROVOJ

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    ZAUZETA avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

ŠTO AKO? http://potpomognutaoplodnja.info/ind...prie&Itemid=98, pregledajte, to su sve i naša pitanja.
    Tlatinčice, endoometriom, wtf je to? oprosti neukima, mogu ja to progooglati, al volim čuti iz prve ruke

mimi81 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Tlatinčice bit će to u redu. Ako moraš na op možda i bolje da se toga riješiš pa lijepo zatrudniš i sve bude ok. Sada lijepo uživaj u ljetu. Ja na moru a ne smijem se kupat...kada ću smjeti? A tek sex, baš mi fali.
    Upravo su mi izvadili krv, nalazi su popodne pa vam javim.
    Jel zna netko kad ostaneš trudan nakon ivf, jel treba ići još u Petrovu ili odmah idem svom ginekologu?

mimi81 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Zauzeta evo što kaže liječnik:
    Endometriom je cistična šupljina ispunjena obično smeđkastim u žargonu obično zvanim čokoladnim sadržajem. Uzrok pojave ovakvih cista je pojava da se otočići sluznice koja inače normalno oblaže unutrašnjost maternjice ( endometrij ) nađu na mjestima gdje im nije mjesto. To je obično na površini jajnika ili drugdje u maloj zdjelici. Zašto do toga dolazi danas nije posve jasno. Kako svaki mjesec imate uredno menstrualno krvarenje tako se točkasto krvarenje nađe i na ovakvim otočićima tkiva endometrija. Tako nastaju endometriotične ciste a proces koji do njih dovodi se naziva endometrioza. Takav endomeriom ne mora izazivati baš nikakve tegobe i može se naći prilikom rutinskog pregleda.
    i ja sam bila čokoladna i imala sam tzv. kissing ovari, sljubljene jajnike ali to se sve rješilo jednom laparoskopijom

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •