-
ŠTO AKO? http://potpomognutaoplodnja.info/ind...prie&Itemid=98, pregledajte, to su sve i naša pitanja.
Tlatinčice, endoometriom, wtf je to? oprosti neukima, mogu ja to progooglati, al volim čuti iz prve ruke
-
-
Zauzeta evo što kaže liječnik:
Endometriom je cistična šupljina ispunjena obično smeđkastim u žargonu obično zvanim čokoladnim sadržajem. Uzrok pojave ovakvih cista je pojava da se otočići sluznice koja inače normalno oblaže unutrašnjost maternjice ( endometrij ) nađu na mjestima gdje im nije mjesto. To je obično na površini jajnika ili drugdje u maloj zdjelici. Zašto do toga dolazi danas nije posve jasno. Kako svaki mjesec imate uredno menstrualno krvarenje tako se točkasto krvarenje nađe i na ovakvim otočićima tkiva endometrija. Tako nastaju endometriotične ciste a proces koji do njih dovodi se naziva endometrioza. Takav endomeriom ne mora izazivati baš nikakve tegobe i može se naći prilikom rutinskog pregleda.
i ja sam bila čokoladna i imala sam tzv. kissing ovari, sljubljene jajnike ali to se sve rješilo jednom laparoskopijom
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma