Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: povremena vriska i grcenje bebe - kolike?

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno povremena vriska i grcenje bebe - kolike?

Maksim mi od prije cca mjesec dana, jednom do dva puta dnevno, obicno u prijepodnevnim satima (iako se desilo i jednom po noci) vrisne jako, zgrci se u jednu stranu, ili se jednostavno samo zgrci / ukoci onak kao kad jako zaplacu...i to sve traje par sekundi, ja ga uzmem na ruke, odma se uz jecanje smiri, i nakon toga sve ko da nista nije bilo.

Ima dana kad se to uopce ne desava. I po par dana znam biti mir.

Kaj je moguce da su to grcevi???

Doktorica ga je skroz pregledala, sve joj se cini ok. Nije mu samo uspjela pregledati lijevo uho (desno je ok) jer je uski kanalic, pa nas je slala na hitnu na Rebro kod ORL no nismo otisli jer je sestra rekla da je uzasna guzva pa me strah bilo da nesto ne pokupi, a on se nit zali za uho, nit drzi za njega, niti ga ista boli na dodir...pa da je uho u mjesec dana bi se nesto razvilo, zar ne?

Napreduje super, po kilu mjesecno, iskljucivo dojenje.

Moze li to biti od grceva pitanje je sad? Hvalaaaa

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Da li ga podrigneš nakon obroka? Možda se naguta zraka pa ga to boli.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Da, podrigne, nekad vise, nekad manje, istina nekad i ne.
    Sigurno zna imati zraka crijevima jer mu je povremeno kakica pjenasta
    I ne kaki svaki dan, zaboravih napisati, kaka svaka 2-4 dana i puno prducka.
    Ocito je da ga muce grcevi, al me brine je li i ta vriska moze bit povezana/uzrokovana njima ...

hvalaa

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Pa čuj, ako ga zaboli naravno da će vrisnuti. A ako ga muči zrak, onda ga može i zaboliti. Ako ga je pedijatrica temeljito pregledala najvjerojatnije nije nikakva bolest.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

E da, jesi li mu probala masirati trbuščić, onako kako sat ide. To je mojima pomagalo.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

kaj ti jedes? probaj izbaciti tjesteninu i rizu i jedi vise lako probavljivu hranu..ako je samo na mlijeku nije problem sto ima stolicu svaka 2 dana ali ako je pjenasta ne uspjeva izbaciti zrak..meni su pomagale sab simplex kapi (12 prije svakog obroka) u prva tri mjeseca..to je dosta smanjilo problem napuhnutosti, sa 3,4 mj sam prestala davati i sad je super..

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Deset dana nisam pila mlijeko ni jela jogurte. Tijesto jedem ali rizu bas i ne. Mogu ja sve izbaciti, ali nisam bas sigurna da mu je od klope.

Kupila sam onaj Nurse Harveys pa cu vidjeti.

Znaci mislite da su to grcevi?

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

pa tako mi zvuci..a i pjenasta stolica upucuje na visak zraka..moja cura reagira na taj nacin u 2 slucaja (u prva 3,5 mjeseca kada je imala svakodnevno kolike..cak i sad ponekad je nesto zasmeta u mojoj prehrani npr. sunka- obavezno dobije grceve ako pojedem sunku i grci se ako je nesto preplasi u snu)..ja bi na tvom mjestu probala sab simplex (nurse harveys mi je rekao pedijatar da je prejak za bebe ali ne mora znaciti, vidim da je dosta cura koristilo..ja nisam kako je on rekao da ne), malo masiraj trbuscic svaki dan da potaknes probavu (nekima funkcionira) a ako ne pitaj pedijatra da li ti moze dati probiotik za bebu (navodno je dosta cura to jedino pomoglo za vjetrove)..ovo je moj nelaicki savjet, mozda ti netko moze bolje pomoci
    ako te tjesi kolici prodju do 3,5 mj..nekima i prije..i onda brzo zaboravis da su postojali

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •