Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: pranje igrački bez vode

Datum pristupanja
    May 2008

Početno pranje igrački bez vode

ovako curke
    imam 2 igracke koje ne podrzavaju pranje a super su mi za bebu jer proizvode puno zvukova i suskanja..jedini problem je sto moja curka sve stavlja u usta..kako oprati igracke a da ne utjecu? alkohol + voda pola pola pa naspricati? cula sam i da se natrlja u sodu bikarbonu pa strese prasak s igracke? kak vi to rjesavate?

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ovako

sve, ali ama bas sve igracke koje se nisu mogle samo obrisati (nisu bile 100posto tvrda plastika i/ili guma) - znaci imale su na sebi kakogod mali komad nekog platna, tekstila ili slicnog - oprala sam u masini na nekom jednostavnom programu (kratko traje, niska temperatura, tekuci detergent). i to vise puta

ne sjecam se da sam ikoju igracku unistila, a bilo ih je

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ma problem je sto ova ima zvukove (neku muzikicu unutra) i izvlaci se glava koja se drmusa..pise da ne smije u masinu, inace ja isto sve stavim bez problema..

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa kazem - stavila sam sve. i neke koje rade na baterije

ne sjecam se da sam ista unistila al su to bile mahom kvalitetnije igracke...

ne savjetujem svima da to slobodno rade i ne garantiram da ce svaka igracka "prezivjeti" tretman samo kazem da ja jesam radila i da jesu prezivjele

mašenka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Mi imamo medvjetka koji ima unutra neki stroj na baterije pa on kao hrče kad ga stisneš (mene izluđuje ) i svako toliko baš treba kupanje pa ga fino operiram po šavu na leđima, izvadim "zvučnu kutijicu" i poslije pranja vratim.
    A neke nisam ni znala da sviraju (second hand igračke ) pa su prosvirali poslije vešmašine .

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ja sve perem u mašini, gumeno i plastično u perilici za suđe, a muzičke igračke prebrišem sa alkoholom. alkohol ishlapi odmah.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

tenks tinci..vidis, skroz zaboravila da si mi ti mogla reci...danas sam naspricala mjesavinom alkohola i vode i stavila na balkon da se posusi pa cemo vidjeti

adonisa avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

one koje baš nisu za veš mašinu našpricam octeniseptom

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •