post M&A se izgubio, pa otvaram zaseban topic:

Citiraj M&A prvotno napisa
Da ne otvaram novu temu,prilijepit cu se ovdje

Evo gotovo godinu dana nakon poroda,pocele mi smetnje sa stitnjacom...
Dijagnosticirana mi hipertireoza,prepisan tretman carbimazolom i zabrana dojenja jer je preopasno za bebu,kroz mlijeko primati tireostatik (19% od moje doze kako tvrdi gospon doktor)sto moze dovesti do hipotireoze kod bebe cija stitnjaca trenutno radi normalno.

Prekopala sam net uzduz i poprijeko i pronasla neke tekstove kako se uz dojenje moze uzimati propiltiouracil.
Sretnija nego Kolumbo kad je otkrio Ameriku,zovem doktora i trazim promjenu terapije (koju jos nisam ni pocela) i dobijem odgovor da i propiltiouracil kroz mlijeko odlazi bebi u nesto manjoj kolicini od carbimazola,ali dovoljno da dovede bebu do hipotireoze.

Ponovo me uvjerava da je najbolje da prekinemo dojenje,da je beba dojenjem do sad dobila sve sta joj traba i da sad mozemo slobodno prijeci na polumasno mlijeko iz tetrapaka.
Pregovarala sam makar da zadrzimo dojenje ujutro i navecer(umjesto dojenja na zahtjev 24/24),i da uzimam lijek nakon dojenja,ali doktor ne odobrava.

A kako prekinuti dojenje na takav brutalan nacin?
Kad bocicu nece ni blizu?
Za prekid dojenja nismo spremni
Sta uraditi?
Doduse,malac je zadnjih dana dosta nemiran po noci.Prima li mozda kroz mlijeko dio mojih "podivljalih"hormona?

Ajmo cure,tko ima...neznam...neki savjet,iskustvo,misljenje...nesto...samo izvolite.