Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: Šanse za posvojenje...

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno Šanse za posvojenje...

Heh, imam jedno pitanje!! Doduše ne za sebe već za frendicu.. Planira uči u postupak posvojenja djeteta, ali se boji da postoji jedna otegotna okolnost. Naime, do prije nekih dvije godine je imala neki lagani anksiozni poremečaj, stvarno nešto blago, čak nije imala ni karton kod psihijatra otvoren već joj je doktorica (psihijatar) koja si je dobra s njezinom mamom preporučila neki lagani antidepresiv. Krenula je u Zagreb studirati pa od promjene okoline valjda joj je trebalo vremena da se navikne.. Pila ih je oko 2-3 g. i to jako malu dozu, čak ne ni svaki dan, ali eto ostali su tragovi u kartonu kod njezine doktorice opće prakse radi recepata. E sad, da li je to velila prepreka za posvojenje? Njoj je sada ok, mislim ni prije to nije bilo nešto strašno, samo je lagano imala neke obljeve vručine i malo jači puls, al sad je stvarno to sve iza nje!! Kaj mislite, dal ima kakve šanse da bude podoban roditelj? I da li uopče treba to pričati u Centru budući da je ona sad ok?! Zdrava je i vesela! E da, ima 27 g., a muž 28.g. Oboje fakultetski obrazovani sa riješenim poslovnim i stambenim pitanjem. Tnx

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Njena doktorica opće prakse mora napisati potvrdu o duševnom i tjelesnom zdravlju, tako da o njoj ovisi. Nitko kasnije ne provjerava vjerodostojonost te potvrde.
    Vjerujem ipak da se lagana privremena anksioznost ne smatra duševnom bolešću ili težim poremećajem..

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa
    Njena doktorica opće prakse mora napisati potvrdu o duševnom i tjelesnom zdravlju, tako da o njoj ovisi. Nitko kasnije ne provjerava vjerodostojonost te potvrde.
    Vjerujem ipak da se lagana privremena anksioznost ne smatra duševnom bolešću ili težim poremećajem..
    Eh pa ovo je lijepa vijest. Hvala ti čokoladica!!
    Pa je privremena je, i lagana, nije neka teška iako je ipak pila lijekove, ali kažem u jako malim dozama (doktorica opće prakse se smijala na te male doze i rekla da skoro pa ni ne trebaju tablete) i to čisto da se ne razbuktaju simptomi nego sasijeću na vrijeme. Sad smo trenutačno svjedoci recesije i vidim da puno ljudi pije te antidepriće zbog gubitka posla!! Pa mislim ne mogu im zato uskratiti posvojenje, pa to nije stvarno neka teška bolest!! Ima onih koji se boje van izaći.. Koji su fakat teški bolesnici!
    Uglavnom, tnx!!!

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Nije toliko bitno što će napisati lječnica. Kada krene u postupak koji je toliko detaljan i dubok tek onda će znati da li ima kakve posljedice koje joj stvaraju problem.Mi nismo prošli jer je MM imao teško djetinjstvo i to je ipak ostavilo traga tako da je sad preosjetljiva osoba na tuđe boli.Tvoja frendica neće znati dok ne pokuša. U svakom slučaju vrijedi pokušati.I bez panike. Ta obrada je u pravilu vrlo ugodna.

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Bok,
    Eto mene zanima koje uvjete moramo ispunjavati moj muž i ja da bi uopće mogli pokrenuti postupak za posvojenje? :? :?

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Luky prvotno napisa
    Bok,
    Eto mene zanima koje uvjete moramo ispunjavati moj muž i ja da bi uopće mogli pokrenuti postupak za posvojenje? :? :?
    Obiteljski zakon
    Članak 126.

(1) Posvojiti može osoba u dobi od dvadeset jedne do trideset pet godina, starija od posvojenika najmanje osamnaest godina.

(2) Ako postoje osobito opravdani razlozi posvojitelj može biti i osoba starija od trideset pet godina, ali dobna razlika između posvojitelja i posvojenika ne smije biti veća od četrdeset pet godina.

(3) Ako posvojitelji posvajaju sestre i braću, polusestre ili polubraću, dovoljno je da jedan posvojitelj ispunjava dobnu pretpostavku samo za jedno dijete.

(4) Ako su posvojitelji posvojili dijete, a naknadno žele posvojiti njegovu sestru, brata, polusestru ili polubrata, mogu ga posvojiti bez obzira na svoju dob.

Članak 127.

(1) Posvojitelj može biti hrvatski državljanin.

(2) Iznimno posvojitelj može biti i stranac ako je to od osobite koristi za dijete.

(3) Ako je posvojitelj stranac, posvojenje se može zasnovati samo uz prethodno odobrenje ministarstva nadležnog za poslove socijalne skrbi.

Članak 128.

Posvojiti ne može osoba:

1. koja je lišena roditeljske skrbi,

2. koja je lišena poslovne sposobnosti,

3. čije dosadašnje ponašanje i osobine upućuju na to da nije poželjno povjeriti joj roditeljsku skrb o djetetu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •