Molim preporuke za internacionalne vrtice.
Na internetu pronalazim samo vrtice u sjevernom dijelu grada, mi smo u Novom Zagrebu i puno vise bi mi odgovarala neka "juznija" lokacija.
Hvala puno...
Molim preporuke za internacionalne vrtice.
Na internetu pronalazim samo vrtice u sjevernom dijelu grada, mi smo u Novom Zagrebu i puno vise bi mi odgovarala neka "juznija" lokacija.
Hvala puno...
Da i ja samo znam za Obzore i Learning tree, sve je sjeverno, moožda da njih pitaš tamo...
Znam samo za ovaj:
NAZIV: ČIGRA
SJEDIŠTE: Radauševa 3
TEL.: 2303-157
FAX.: 2303-157
PODRUČNI OBJEKT: Jordanovac 15
TEL:
PODRUČNI OBJEKT: Prilaz V. Brajkovića 8, Novi Zagreb-Zapad
TEL.: 6535-000
OSNIVAČ: Vedrana Džanić
REDOVITI PROGRAM: 8 skupina, 135 djece POSEBNI I KRAĆI PROGRAMI: engleski jezik i sportE-mail: cigra@cigravrtic.hr WEB: www.cigravrtic.hr
Inače, popis svih vrtića u Zagrebu (i javnih i privatnih ustanova) nalazi se ovdje:
http://www.zagreb.hr/default.aspx?id=508
Treba ući na linkove jer su gradski vrtići na jednom mjestu, a privatni na drugom. Moguće je da je otvoren neki novi, za koji nema podataka, a to se može doznati u Gradskom uredu za odgoj, obrazovanje i šport.
Inače, koliko se sjećam puni jezični program ima DV Utrina (hvaljen na ovom forumu). Mi smo taj isti program odradili u DV Cvrčak (Malnarova repubilka) i bili smo više nego zadovoljni.
Sretno!
Hvala puno.
Morat cu se dobro raspitati. Naime, moja djevojcica vec prica engleski, vrlo dobro i ne bih htjela da izgubi to znanje jer je to jedini nacin da komunicira sa svojim ocem sa kojim necemo vise zivjeti. Sa par sati tjedno nastave na engleskom ona sigurno nece moci napredovati, samo nazadovati u jeziku.
Logicno je da su internacionalni vrtici na sjeveru, kad djeca diplomata i stranih menadzera tamo zive.
U DV Siget je prosle godine otvoren Montessori odjel.
Jedna grupa s ucenjem njemackog i druga engleskog jezika.
Ali ne znam nista detaljno jer smo mi bili premali za to (od 3 godine).
Ima americki vrtic, mislim na Vrbiku, ali samo 4h dnevno.
Nisam sigurna, al vrijedi i to provjeriti.
Ako ce nekoga interesirati, opcije su
1. Obzori (horizon), lokacija Zelenjak
2. The learning tree, lokacija Mlinovi
3. Zvjezdica (hrvatsko americko drustvo), Petrova ili Cvjetno
Da li netko ima informaciju, da li se nesto promijenilo u N. Zagrebu od kad je Teta eta ljubazno dala gornji info prije godinu i pol?
Postoji li sada internacionalni vrtic u N. Zagrebu?
Postoji i American International School of Zagreb www.aisz.hr
Imaju grupu za trogodisnjake i drugu za cetverogodisnjake i onda predskolsku.
Ja radim u toj skoli u srednjoj.
Cijena je astronomska ima na web stranici sve cijene ali je po americkom medunarodnom programu sve i vrtic i skola su pod pokroviteljstvom americke ambasade. Uglavnom su 100% profesori native speakers (za svoj jezik dakle nastava je iskljucivo na engleskom ali profesori hrvatskog, spanjolskog, francuskog i njemackog su uglavnom izvorni govornici tih jezika)
Ako je netko zainteresiran ili zeli detaljnije info neka mi se javi na pp da bas ne ispada da reklamiram svoju firmu.
Hvala svizak pogledala sam link ali ne vidim nista o vrticima. Salejm ti pp.
Kao sto sam rekla jedina mana je cijena. Da pojasnim. Nasa skola a to ukljucuje i vrtic jer dio globalnih Americkih Medunarodnih Skola kojih ima pa skoro u svakom glavnom gradu na svijetu i vise od toga. Cijena je svugdje tu negdje. Rijetko tko kod nas sam placa nego placaju firme tj. veleposlanstva gdje su roditelji zaposleni. To je niz skola koje su namijenjene kako bi djeca ljudi koji zbog posla sele po svijetu pratili koliko toliko uskladen program. Slazem se da je previse ali cisto kao informaciju sam stavila.
Tu ima malo info http://www.aisz.hr/elementaryprogram.html i gore u kutu je pdf sa detaljnijim objasnjenjem.
vidim da je netko već spomenuo obzore, odnosno horizons, međunarodni dječji vrtić na Zelegaju. Iako je prostor malo kritičan, to je kuća više-manje prilagođena, sam program i ono što djeca dobivaju je izuzetno vrijedno u smislu stranog jezika. sva komunikacija prema djeci, čak i roditeljima je na engleskom. moje djete je vrlo brzo svladalo jezik, i mi smo prezadovoljni
novootvoreni internacionalni vrtić na Vrhovcu
http://www.kindiezg.com/
Dodajem samo, predškolski razred u internacionalnoj školi Matija Gubec, Knežija.
s obzirom da je kod nas internacionalno ocito u trendu i da se tu nalazi prilika za zaradu, pripazite da su ucitelji kvalificirani i da su native speakeri!
Engleski djeca savladaju do kraja osnovne skole uz vrlo malo napora i truda,a ovako mali mogu i uz engleske crtice,didakticke igre i malo vase pomoci,CD,itd itd
Kao profesor jezika svakako savjetujem ako vec krecete s ranim ucenjem jezika,druge jezike kojih vrtici isto postoje po Zgbu:francuski,talijanski,njemacki,itd.
Postoji li u Zagrebu cjelodnevni francuski vrtić? Po mogućnosti Maksimir-Medveščak-Centar?