Results 1 to 5 of 5

Thread: Evo i nas

Teta Eta's Avatar

Default Evo i nas

Dugo vas citam, i u stvari pripadam ovdje vec neko vrijeme makar ce se stvari formalizirati tek sada.

Situacija je izuzetno komplicirana, no, na svu srecu, cini se da cemo se razici bez konflikata. Kcer ostaje samnom a otac ce ju vidjati, ne redovito, posto zivi na drugom kontinentu. To je ujedno i najveci problem. On je emotivno dosta "njezan" (mozda je to kriva rijec) i vjerujem da ti posjeti nece biti cesti jer mu je cijela situacija uzasno bolna (nije dosao niti na aerodrom kada smo odlazile) i lakse mu je biti odvojen potpuno od nas nego u konstantnom kontaktu.

Ima li netko savjet za internacionalni razvod? Odakle da krenem?

Vjencali smo se u Zagrebu. Doznala sam da se razvod moze voditi paralelno kod nas i u njegovoj zemlji... posto nema nikakve konfliktne situacije vjerojatno je kod nas to jednostavnije i jeftinije obaviti. Ja sam sada nezaposlena i svakaki ustedjeni novcic mi je vazan. Otac zeli da dijete ide u internacionalni vrtic koj ce on placati (mislim da ce mu firma vracati 80 % sto bi bila situacija da smo u braku). Njegova placa je za nase uvjete velika. Kako se odredjuje alimentacija u toj situaciji? Koji god iznos da da, sigurno ce biti veci nego alimentacija koju roditelji na ovom forumu primaju. Dijeliti nemamo nista, posto u 5 godina braka nismo nista stvorili, sve sto on ima - od prije je, isto tako i kod mene.

Ja imam bazu, stan i auto, i u stvari bez obzira na tugu koju osjecam najvise zbog njega i kceri koji su sada razdvojeni i nemogu se redovito vidjati, radujem se novom pocetku i izazovu. Posao - to mi je naravno velika briga.

Eto, konfuzno, ali ako netko ima neki pametan savjet neka se javi.

Uf, teta Eta zao mi je zbog zapetljane situacije - vjerujem da vrijeme ljeci sve rane - korak po korak, dan po danu

Sto se tice internacionalnih razvoda mogu podjeliti iskustvo koje je moje prijateljica imala. Naime, ona je Amerikanka, suprug Meksikanac (zenili su su u Ney Yorku) i rastala se u Zagrebu s tim da je situacija bila presedan u HR i na prvom rocistu je sutkinja odbila rastavu. Na drugom rocistu s drugim sucem prijateljica je dobila rastavu s tim da su papiri morali proci procedure u Veleposlanstvu u New Yorku. Zvanicna rastava je finalizirana dvije godine nakon sto je u Zagrebu dobivena.

ina33's Avatar

Sretno, Teta Eta !

Teta Eta's Avatar

Hvala na odgovoru i podrsci.

Odluku smo donijeli prosli tjedan i ja sam u roku dva dana doputovala u Hrvatsku. Posto on nije tu, osim sto moram pronaci advokata, uopce nemam ideju sto mi je ciniti. :?

Sa njim ne mogu trenutno komunicirati, cekam da se on prvi javi (jer mu je tesko i zelim ga postediti dodatnog stresa, a on obicno pusta stvari da malo "odstoje" prije nego li se sa njima suoci). U isto vrijeme bih htjela cijelu stvar pokrenuti, napraviti sve "po pravilima" ili u najmanju ruku - informirati se.

Maja's Avatar

Možda nešto od ovoga pomogne:

http://www.legalis.hr/modules/newbb/...27136&forum=21

Sretno, Eta