Citiraj Balbina prvotno napisa
Citiraj pomikaki prvotno napisa

ja radim slično, dodam nešto više vode tako da je tijesto mekše, kao malo gušće tijesto za biskvit, ne mijesim puno nego tek toliko da nema grudica, i izlijem u duguljasti pravokutni kalup. Nakon toga dižem u pećnici na 50 stupnjeva, samo treba paziti da se ne digne preko ruba kalupa jer se može prelijevati.
pomikaki, meni je zanimljiv ovaj tvoj način pripreme. Vrijedilo bi probati.
Možeš li nam napisati recept?
Ako stavljaš više vrsta brašna, koji su omjeri, koliko treba biti visok kalup da se ne prelije preko ruba?
sve radim odoka... većinom miješam integralno, crno i bijelo pšenično brašno (mora biti bar jedna trećina bijelog, ne znam da li bi se dobro spekao inače), pa dodam još koje ako ga imam, najčešće raženog - ali samo malo, par žlica, pa griza (običnog, integralnog, raženog), sjemenki (suncokret, bućine, sezam, lan, kim), može i zobene ili druge pahuljice, ili čak malo nasjeckanog ružmarina...

Tijesto - umijesite normalno pa dodajte još malo, toliko da vidite da ne "stoji" i ne odvaja se od posude, onda ga se izvrne u kalup. Nije da se baš razlijeva kao biskvitno, nešto između.

jedino ti mogu pomoći što se tiče kalupa, imaš u trgovinama te kalupe za kruh, limene i dosta su nekvalitetni, kasnije sam nabavila jedan keramički. Visoki su oko 10-15 cm, a tijesto prije dizanja ne bi smjelo biti preko 2/3 visine do vrha.

Ne znam jesam li puno pomogla, ja sam do toga došla eksperimentiranjem, najviše jer mi je bila pretvrda kora a ovako bude baš hrskava a ne predebela, a zatim sam vidjela i da mi skraćuje muku