-
ovako ja radim i vjerujem da jednostavniji nacin ne postoji:
navecer: brasno, suhi kvasac (onaj iz DM-a), malo soli, secera i vodu umutim u zdjeli sa kuhacom. ne pretvrdo, tocno onako da mogu bez problema mijesati s kuhacom. kad je sve glatko istresem na pobrasnjenu podlogu, samo oblozim cijelo tijesto u brasno i stavim u protvan u kojem ce se peci. sve zajedno pokrijem plasticnom folijom i stavim preko noci u hladnjak. tijesto se toliko divno digne da cesto iskipi preko rubova.
ujutro cim se probudim ukljucim pecnicu i ispecem tako da vikendom vec za dorucak imamo topli kruh.
korica mi je uvijek normalna, mislim da je stvar u kolicini vode. kad se mijesi rucno onda je tijesto tvrdje pa valjda bude i korica tvrda. ovako s kuhacom je tijesto dosta meko i korica je uvijek savrsena.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma