Cuj ovo, moj dragi me vec deset godina mustrao da neznam napraviti kruh. I x puta sam probala i uvijek ga bacim...e majku mu odem na net i nadjem recept. 100% fool proof...

soljica= 250ml posudica... (ovdje ja mjerim u cup, a cup znaci je 250ml pa da te ne zbunim)

potrebno:
1,5 soljica mlake vode
3,5 soljica brasna (mijesam i integralno po ukusu)
pola velike kasike suhog kvasca
pola velike kasike soli
1/4 velike kasike secera
mixer

u mlaku vodu dodati secer, kvasac pustiti da 'pufne'
odvojiti 2 soljice brasna, dodati mlaku vodu i mijesati mixerom sve dok tijesto ne bude potpuno glatko. tijesto ce biti opasno mekano.
pokriti krpom i pustiti da odstoji 15 min. ili dok tijesto ne pocne 'kljucati' tj. baloncici ne pocnu izbijati.
dodati ostatak brasna i sol i rukom umijesati, tijesto ce biti prilicno tvrdo. pustiti da odstoji dok se masa ne podupla. prekuhati i staviti na pleh i opet cekati dok se ne podupla masa. Peci na temp. (e sad se ja ne razumijem na C, ali pecem na istoj temp. kao i kolace). kada se ispece, namociti krpu potpuno vodom i zamotati. + zamotati u debeli stolnjak i pustiti da se ohladi....

ovaj kruh je mljac, seka i ja u zadnjih 3-4 mj smo dva puta jele kupovni kruh...al sam i dobila 1-2 kg. bozanstven je...ko voli vise kore na kruhu, premazati blago uljem prije pecenja.