Stranica 12 od 33 PrviPrvi ... 2101112131422 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 551 do 600 od 1670

Tema: Strajk nastavnika

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
    Kako je režimski ako je prilično jasno da se ne slaže s odlukama vlade?

Inače jednadzbu kako do većih plaća bez većeg trošenja poreznog novca je jako lako napisati - smanjiti broj zaposlenih koji dijele te novce. Lako napisati, no u našoj državi već desetljećima neprovedivo.
    Potpuno si u pravu. Smanjiti broj ljudi na državnim jaslama, ali ne ljudi u školstvu i zdravstvu, nego u državnoj birokraciji. A sad to idemo reći Bandiću i drugima...
    Ovo je problem: https://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/...---562016.html ali tko je taj koji će se usuditi provesti bilo kakvu reformu, kad je to najveće glasačko tijelo? Eh... teatar apsurda.

silkica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Naša županija je izabrala 4 model školskih odmora,po kome je jesenji odmor trebao trajati od 30.listopada do 4.studenog.Gle veselja,sada od tog odmora nema ništa,jer će se nadoknađivati izgubljeni dani.
    Štrajk apsolutno podržavam,ali me ovo ne veseli,jer smo imali planove.

ki ki avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

I mi smo taj model sa praznicima ali ne znam još ništa o nadoknadi.

Poslano sa mog FIG-LX1 koristeći Tapatalk

silkica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Nama je stigla obavjest od škole.U srijedu se nadoknađuje utorak,a u četvrtak-četvrtak.
    Posljednje uređivanje od silkica : 25.10.2019. at 17:03

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj silkica prvotno napisa Vidi poruku
    Nama je stigla obavjest od škole.U srijedu se nadoknađuje utorak,a u četvrtak-četvrtak.
    Pa kako su u utorak i srijedu vjerojatno preostalih 5 županija ovog ciklusa u štrajku a četvrtak onda valjda opet sve nisam baš sigurna da će tako nadoknađivati

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
    Pa kako su u utorak i srijedu vjerojatno preostalih 5 županija ovog ciklusa u štrajku a četvrtak onda valjda opet sve nisam baš sigurna da će tako nadoknađivati
    Opet štrajk u utorak (kaže mi dijete).

Dosad je štrajk u Zg-u bio 10.10., 16.10. i 21.10...

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Kolega mi kaze faksevi su u srijedu

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

U ponedjeljak ujutro su pregovori, polako, možda nešto i dogovore.

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Najavili su da djeca neće biti zakinuta, da će se nastava odrađivati. Huh...

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ne znam pomiču li i termine testova ili oni ostaju isti (pa onda djeca imaju manje vremena za vježbanje i utvrđivanje gradiva)...

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj lola_34 prvotno napisa Vidi poruku
    Ne znam pomiču li i termine testova ili oni ostaju isti (pa onda djeca imaju manje vremena za vježbanje i utvrđivanje gradiva)...
    Kod nas se sve pomiče.. teško se sad prati kad je što.. moj je mali učio povijest za danas, jer je još u petak na ednevniku pisalo da je ispit danas, a danas piše da je 6.11.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    Kod nas se sve pomiče.. teško se sad prati kad je što.. moj je mali učio povijest za danas, jer je još u petak na ednevniku pisalo da je ispit danas, a danas piše da je 6.11.
    Hvala, Cubana.

Ma da, teško je sad to pratiti - kad je što trebalo biti, a kad stvarno bude...

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

nama je javljeno da sutra nema nastave. naravno svo troje pišu hrpu testova.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da, boli vladu briga za djecu i njihovo obrazovanje, samo su im fotelje bitne

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Koliko znam propisan je broj nastavnih dana, i gradivo je prilagođeno tome. Prema tome ako nastavnih dana fali onda se mogu nadoknaditi u vrijeme kad je bilo predviđeno da su praznici (za učenike, nastavnici ionako rade te dane) i u te (nastavnicima radne) dane odraditi ostatak gradiva.

Što bi bilo da poštari štrajkaju? Bacili bi u smeće sve pošiljke tog dana koje bi trebali isporučiti? Naravno da ne, kad bi završili štrajk dočekale bi ih sve za isporučiti, samo bi kasnile. Da radnici na izgradnji zgrade štrajkaju bili preskočili koji kat za izgraditi? Ne, nego bi nakon štrajka pojačano radili i kasnili s rokovima, ali sve što je bilo planirano da se odradi bi se moralo odraditi. To kao roditelj očekujem i za gradivo koje treba odraditi s djecom.
    Posljednje uređivanje od sillyme : 01.11.2019. at 10:42

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ne znam zakaj ne mijenjaju taktiku... očito ova ne urađa plodom, tj. premijer ih ignorira...

I dokad ovako...

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ne znam zakaj ne mijenjaju taktiku... očito ova ne urađa plodom, tj. premijer ih ignorira...

I dokad ovako...
    Pa pitanje je tko su ovdje zainteresirane strane... Imam dojam da sindikalcima nije u interesu da se problem riješi, nego da se rješava (trajni glagol), a ostalima kako bude. Ufff...

Digresija: nije to ništa novo.
    Imam sina koji se i doma priprema za maturu, pa smo jučer razgovarali o Jamesu Joyceu (pitanje je bilo "Tko je Uliks" i on je jedini u razredu znao odgovor ).
    Tako smo došli na temu što je Joyce radio u Puli početkom 20. stoljeća. DakleM, bio je učitelj engleskog za mornaričke časnike K&K monarhije i nije bio jako zadovoljan:
    https://www.myistria.com/en/james-joyce-in-istria

Ključna riječ u ovom linku je "underpaid". Bio je tako slabo plaćen za svoj posao, da je jedva preživljavao. A Joyce nije bio zaposlenik ondašnje države, nego Berlitz-ove škole koju je država angažirala.Pa si ti sad misli...

Vratimo se u sadašnjost - ovo je amerikanizacija na djelu - pristojna edukacija samo za imućne. Katastrofa...

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Kod nas je ispit iz matematike pomaknut na utorak a najavljen je štrajk za sutra.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

moj je pred više od mjesec dana trebao pisati jedan ispit ali tad je bio bolestan
    dogovor je pao da će bit usmeno ispitan, ali tad je pao štrajk, i od tad je prošlo već više od 2 tjedna. sad naravno uče nekaj deseto. i najavljen je ispit ovih dana,

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Mene više zabrinjava što će dalje biti. Ovo je čini se tek početak.
    Navodno da je u četvrtak isto generalni štrajk.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj andream prvotno napisa Vidi poruku
    Navodno da je u četvrtak isto generalni štrajk.
    I škole opet?

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Da,jedino i škole.
    Posljednje uređivanje od andream : 29.10.2019. at 09:51

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Da,jedino i škole.
    Ma super...

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ja ne vidim kraj ovome. Čini mi se da Vlada neće popustitu tj. da nisu za nikakav dogovor a prosvjetari ako odustanu onda ništa nije imalo smisla. Ne znam baš ne vidim kakv bi mogao biti razvoj ali ovako može u nedogled.

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj mitovski prvotno napisa Vidi poruku
    Ja ne vidim kraj ovome. Čini mi se da Vlada neće popustitu tj. da nisu za nikakav dogovor a prosvjetari ako odustanu onda ništa nije imalo smisla. Ne znam baš ne vidim kakv bi mogao biti razvoj ali ovako može u nedogled.
    pa kraj može biti da HNS ne podrži rebelans proračuna i ne usvoji se proračun za 2020 i onda HDZ ne uspije naći novog koalicijskog partnera i padne vlada i imamo parlamentarne izbore skupa s predsjedničkima
    ali to se neće dogoditi jer RH predsjeda unijom od 1.1.2020. i mislim da će AP napraviti sve da bude man of the day u tom trenutku

inače, ne razumijem argumentaciju da se ima novaca za horizontalno povećanje plaća u javnom sektoru a nema se za povećanje koeficijenata
    kada bi ukinuli one općinice, općinske načelnike, mislim da bi bilo novaca za sve...ali tko tko tko će se usuditi maknuti tu stranačku glasačku mašineriju...pitam se!

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj mitovski prvotno napisa Vidi poruku
    Baš.

Vlada ne nudi prosvjetarima ono kaj oni hoće (da su htjeli već bi im ponudili), ne donosi nikakve druge odluke, prosvjetari ne odustaju, djeca doma vise po ekranima dok im roditelji rade umjesto da uče, pišu zadaće, prezentacije, itd. ma krasno...

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Baš.

Vlada ne nudi prosvjetarima ono kaj oni hoće (da su htjeli već bi im ponudili), ne donosi nikakve druge odluke, prosvjetari ne odustaju, djeca doma vise po ekranima dok im roditelji rade umjesto da uče, pišu zadaće, prezentacije, itd. ma krasno...
    moje dijete radi zadace i uci i cita. i njegova ekipa isto. stvarno ne vidim razloge da djeca dangube

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Kraj vodi prema novim izborima ili novom dogovoru vladajuće matice. Samo što onda?

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

naravno da se ima novaca, ali nema volje za korekciju koeficijenata, jer to direktno zahvaca glasacko tijelo

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

I koji je zaključak?
    Može li se štrajk zabraniti?Ako se neće popustiti sindikatima ali i nemati namjeru otići s trona,to mi se još zapravo čini jedinim rješenjem.
    Posljednje uređivanje od andream : 29.10.2019. at 10:23

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

I koji je zaključak?
    Može li se štrajk zabraniti?
    Ovo se (ovdje) ne smije izgovoriti .

Ne znam, nemaju niti za to hrabrosti izgleda...

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

I koji je zaključak?
    Može li se štrajk zabraniti?Ako se neće popustiti sindikatima ali i nemati namjeru otići s trona,to mi se još zapravo čini jedinim rješenjem.
    Otkako je školskih štrajkova u Hrvatskoj, jednom je uvedena radna obveza (ne sjećam se točno koje godine). Ne vjerujem da će se sad ići za takvim rješenjem, jer danas postoje zgodnije metode za tjeranje vode na svoj mlin (manipuliranje medijima, podacima, i sl.).
    Veći problem od samog štrajka mi se čini što je situacija bezizlazna - sindikalni vođe kao da su se malo pogubili u svojim izjavama, a ovi iz Vlade čvrsto drže poziciju i neće dozvoliti da im tamo neki učitelji ugroze važnije ciljeve u sljedećem periodu

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

moja ne visi pred ekranom, nego uči, ima itekako posla. A i kad ne uči ne visi pred ekranom, nego se bavi svojim hobijem, ili čita, ili npr. danas ide na trening koji bi inače da danas ima školu popodne propustila.

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Moje je pred ekranom.jer je još premala da se samokontrolira kad je sama doma a mi svi na poslu.
    Ali nije u tome poanta.nego što će biti dalje...
    Posljednje uređivanje od andream : 29.10.2019. at 10:58

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Ja im jos uvijek zelim, svima u prosvjeti, da dođu na svoje pa koliko trajalo trajalo
    I dajte vise pustite te ispite, otkad to djeca uce za "utorak" pa nece znati par dana iza
    Ciste bedastoce

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj mama pticica prvotno napisa Vidi poruku
    Ja im jos uvijek zelim, svima u prosvjeti, da dođu na svoje pa koliko trajalo trajalo
    I dajte vise pustite te ispite, otkad to djeca uce za "utorak" pa nece znati par dana iza
    Ciste bedastoce
    Ja imam maturanta. I on uči doma, aliiii ne znam baš kako će se nadoknaditi propušteno gradivo. Dva tjedna nisu imali jedan od ključnih predmeta. Uffff....

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ja sam već temeljem svog visokoškolskog iskustva zaključila da ako ikako možemo ćemo djeci omogućiti da studiraju vani. Jer je ovo nase nepoticajno strebanje plus izloženost na milost i nemilost kojekakvim "pacjentima" i njihovim hirovima za koje fakultet i sveuciliste znaju ali se ne miješaju... Bljak. O njihovim internim spletkama i politikama je najbolje ništa ne znat, toliko je to gadljivo (ali kako je Hr mala mocvarica u kojem svatko zna bar nekog tko zna nekog... svašta se sazna.)

Konfuzija avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Sve skupa iscrpljivanje. Citam negdje da pocinje i strajk ucenika . Kao da su ucenici i roditelji jedna strana, a profesori druga.. Mozda je cijeloj stvari trebalo pristupiti na nacin da svaki nastavnik posveti koji sat tome da s iskomunicira s ucenicima sto je i kako je, da se organiziraju tribine o polozaju skolskog sustava u drzavi opcenito, uloziti vise truda u to da se kontinuirano u zajednici govori o problemu, a ne samo da objavimo strajk a o tome raspravljamo u tv-emisijama ili se po medijima branimo..

A ako vec ne ide bez strajka, uvijek sam bila za to da se strajka kada je kraj godine i mature.. Nemas puno nadoknadjivati, a ucinak je maksimalan. Ali za to... treeba imat muuudaa.
    Posljednje uređivanje od Konfuzija : 09.11.2019. at 20:39

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Konfuzija prvotno napisa Vidi poruku

A ako vec ne ide bez strajka, uvijek sam bila za to da se strajka kada je kraj godine i mature.. Nemas puno nadoknadjivati, a ucinak je maksimalan. Ali za to... treeba imat muuudaa.
    Oprosti, jedini koji bi ispaštali su maturanti i njihov upis na fakultete.
    Jel ti zbilja misliš da bi odgovorne to diralo? Onda si zbilja naivna....

Konfuzija avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj Cathy prvotno napisa Vidi poruku
    Oprosti, jedini koji bi ispaštali su maturanti i njihov upis na fakultete.
    Jel ti zbilja misliš da bi odgovorne to diralo? Onda si zbilja naivna....
    Ne mislim na odgovorne nego na drustvo, sto je vidljivo iz prvog dijela moga posta.. I ako mozemo bez etiketiranja icijih osobina ovako napamet, to bi bilo u redu.

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

i moje pišu zadaće i uče, obje. ne kužim ovo da su zbog štrajka za ekranima

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj n.grace prvotno napisa Vidi poruku
    i moje pišu zadaće i uče, obje. ne kužim ovo da su zbog štrajka za ekranima
    Nisu zbog štrajka na ekranima, nego doma - često bez nadzora, a posljedica je povećano korištenje ekrana.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Nisu zbog štrajka na ekranima, nego doma - često bez nadzora, a posljedica je povećano korištenje ekrana.
    ako se dijete ne moze samo kontrolirati, postoje nacini

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Što znači da se u nekoj školi nastava djelomično održava? Gledam odaziv štrajka i vidim da 21 nastavnik iz škole nije u štrajku (jedna četvrtina).
    Učiteljica djeci nije ništa rekla oko štrajka, osim da prate medije. Na stranicama škole stoji da je štrajk najavljen te da će se ujutro prema evidenciji radnog vremena znati koji su nastavnici u štrajku. Trebamo li ipak djecu slat u školu? Pretpostavljam da je njihova učiteljica u štrajku kad nije ništa u e-dnevnik upisano do sada, ali tu su i glazbeni, jezici? Kako mogu znati?
    Posljednje uređivanje od kvizorama : 29.10.2019. at 20:04

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

nasi su jucer i danas, umjesto jesenskih praznika, odradili dva dana strajka po rasporedu od tih dana
    od sutra su na praznicima
    ispiti su pomaknuti sukladno odradjenom gradivu
    zapravo, sve ok funkcionira

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jesenski praznici?
    znači netko i to ima?
    znam da je jedna od shema, ali nikog ne znam da to primjenjuje
    mada ne kužim logiku
    umjesto praznika odrađuju, a kad je nastava štrajkaju

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hvala mašnica

krivo sam pitala
    nisu 3 već dva testa
    jedan odavno u rasporedu
    jedan od danas
    ali znači ni to se ne smije?
    Posljednje uređivanje od aleksandra70vanja : 29.10.2019. at 22:21

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mogu li se u jedan dan pisati tri testa?
    jedan prebačen sutra radi današnjeg štrajka
    pitam za prijateljicu
    stvarno pitam za prijateljicu koja više nije na forumu
    je li to zakon ili dobra praksa da se ne pišu više od dva testa dnevno
    krši li se neki zakon, pravilnik tim trećim testom sutra?

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Evo tu piše: https://gov.hr/moja-uprava/obrazovan...ere-znanja/221

U jednom danu učenik može pisati samo jednu pisanu provjeru, a u jednom tjednu najviše četiri pisane provjere.
    Posljednje uređivanje od mašnica : 29.10.2019. at 22:15

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Po ovome ne.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •