Stranica 19 od 33 PrviPrvi ... 9171819202129 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 901 do 950 od 1670

Tema: Strajk nastavnika

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Pa ja ne znam kako onda s propuštenim gradivom u školi... Što, učit će npr. - karikiram 16. i 17. stoljeće - onda će 18. stoljeće preskočiti jer je bio štrajk - i onda će nakon štrajka nastaviti s 19. i 20. stoljećem?

Gradivo koje je trebalo biti obrađeno za vrijeme štrajka će se preskočiti ili će ići s gradivom po redu, pa dokle stignu?

Kako će nastaviti s gradivom ako ga je dio preskočen?

Valjda nije isto nadoknada (propuštene) nastave i propuštenih letova zbog, npr., štrajka pilota.

I - da ne bi bilo nesporazuma - podržavam nastavnike u štrajku, jer vidim da ih vladajući totalno ignoriraju.

Ali se istovremeno i brinem zbog propuštenog gradiva.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Mogu dobiti malo više zadaće za doma, umjesto da izlaze na ploču i rješavaju zadatke, npr. Tko je sporiji nek smanji vanškolske aktivnosti.
    I kako su sad ti nastavnici tako važni da je drama kad štrajkaju. A u biti su džabalebaroši i zabušanti s enormnim godišnjim.

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    I kako su sad ti nastavnici tako važni da je drama kad štrajkaju. A u biti su džabalebaroši i zabušanti s enormnim godišnjim.
    Ovo mi je definitivno najbolji komentar, baš si me nasmijala.
    Slabo mi je od komentara koje ovih dana čitam po portalima, o nastavnicima neradnicima, uhljebima...
    Deset sam godina radila u školi. Sad sam u uredu i često radim više od uobičajenih 8 sati na dan, ali iskreno, ne bih se više vraćala u školu. Onaj tko to nije iskusio, stvarno ne bi trebao previše komentirati ni pljuvati po nastavnicima.
    Samo ću napisati - vrlo častan posao, ali nimalo lak. (Neradnika, naravno, svugdje ima, ali to nije tema...)
    Osjetila sam i ja čari reforme kad smo ovo ljeto u stvarno nehumanim uvjetima pripremali udžbenike za sljedeću školsku godinu, koji su nam rokovi bili dani... presmiješno.
    Dok sam još radila u školi, uvodio se onaj HNOS. Bože sačuvaj. Kaos bio, kaos ostao. Sve nedorađeno i nedorečeno.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ma lako za povijet a kaj s matko jezikom???

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ma daj, propuštenih par tjedana se ne može osjetiti nikako na uspjehu djece. Već smo pisali mi iz ratnih vremena.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Jedino što se nadam je da djeca neće dobivati više zadataka za doma, odnosno da im se neće davati da sami obrađuju cijele lekcije iz povijesti i zemljopisa, jer s tim imamo negativna iskustva iz osnovne škole.

A inače mislim da u školi ima dovoljno zalihosti da se gradivo stigne obraditi, ako se malo skrati, pojednostavni, sažme.

(imali smo inače u oš i primjere da se ne obradi svo gradivo, pa nikom ništa)

Ali mislim da će se radi propisa o broju sati morati raditi nadoknade, da ne bi bilo da školska godina ne vrijedi (kaže mi kći da se klinci kod nje zezaju da će se sljedeće godine praviti da se ponovo upoznaju, ako budu morlai ponavljati godinu)

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

https://nastavnici.org/2019/11/12/pr...o-nadoknaditi/

Ovdje su preporuke, doduše, iz razdoblja dok je štrajk još bio cirkularnog oblika.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    https://nastavnici.org/2019/11/12/pr...o-nadoknaditi/

Ovdje su preporuke, doduše, iz razdoblja dok je štrajk još bio cirkularnog oblika.

Super, tanja, ovo su prilično razumne preporuke.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Pa već godinama je svaljeno na djecu koja nemaju najsposobniji za nastavnike, a sve češće ni stručne nastavnike. Ta djeca već godinama ujutro odlaze na mjesto gdje rade demotivirani ljudi. I to djeca vide. Nadoknada se mora odraditi, i koliko vidim nitko ni ne spominje mogućnost kraćenja godine pa je onda samo po sebi jasno da djeca neće ništa više sama kod kuće raditi. Ostat će samo kraći za neke praznike. Govorimo o 12 dana, ne o 42. Ne shvaćam čemu tolika zabrinutost... I škola nipošto nije besplatna, zapravo je i skuplja od tečaja jezika ako čovjek ima dvoje ili manje djece, kaže moja prijateljica poreznici. Tako da ne vidim zašto bi vanškolska plaćena aktivnost imala prednost pred plaćenom školom.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Baš sam išla napisati da bi se mogao smanjiti vremenski udio ispitivanja znanja. Ionako je preogroman fokus na ocjenjivanju. Sviđaju mi se ove preporuke. I sinoćnja gošća u Otvorenom iz njihovih redova mi je ostavila dobar dojam.
    Da se nadovežem na početak linkanog teksta, dobro se sjećam od one jedne moje godine u razredu, koliko je malo bilo važno što radim s đacima, i koliko je silno bilo važno da u dnevniku sve štima.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    Baš sam išla napisati da bi se mogao smanjiti vremenski udio ispitivanja znanja. Ionako je preogroman fokus na ocjenjivanju. Sviđaju mi se ove preporuke. I sinoćnja gošća u Otvorenom iz njihovih redova mi je ostavila dobar dojam.
    Da se nadovežem na početak linkanog teksta, dobro se sjećam od one jedne moje godine u razredu, koliko je malo bilo važno što radim s đacima, i koliko je silno bilo važno da u dnevniku sve štima.
    Dnevnik je najvažniji!

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa to je stvarno istina, koliki se samo sati potroše na ispitivanje, a znanje se ionako ispita testom.
    Jako puno profesora daje i 'male' testove, pa i na to odlazi puno vremena, na pisanje, na ispravke.
    Ti mali testovi jesu dobri s jedne strane, ali nisu baš niti neophodni.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Zbog dnevnika ih i šaljemo u školu!

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Zbog dnevnika ih i šaljemo u školu!
    Pa ne valjda samo zbog dnevnika - djeca moraju biti i zbrinuta dok su roditelji na poslu

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa ne valjda samo zbog dnevnika - djeca moraju biti i zbrinuta dok su roditelji na poslu
    Blasfemija!

Djeca su tamo zbog Dnevnika, a ne obrnuto!

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

I samo da naglasim važnost popratne dokumentacije e dnevniku. Sve, bas sve treba u barem tri različita formata zapisati. Nije dovoljno u e dnevnik... Naravno, mali testovi više to nisu, to su sad izlazne kartice i naravno i svaku izlaznu za svako pojedino dijete treba opisnoj ocjenom popratiti u e dnevniku i u onenoteu. A najvažnije je ipak da sva djeca i svi roditelji budu kompletno zadovoljni kvalitetom nastave i upisivanja u e dnevnik.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ne mogu se sloziti s tim.
    Strajk svakako vec boli dobar dio roditelja koji ne mogu zbrinuti djecu.
    Da roditelji zele poucavati djecu doma skolovali bi ih kod kuce po svom programu. Ne da sad zbog strajka skoluju po skolskom programu kojeg nije u stanju odraditi ili prilagoditi sustav.
    Da se razumijemo , ako samo ja moram skolavati dijete kod kuce , tada bih i ja mogla odredivati tempo i nacin ispitivanja.
    Ovako mi stvarni ne pada na pamet raditi eksta dodatno( a vec i sad bez strajka radim cuda jer dijete ima poteskoce) samo da bi ga u skoli mogli resetati testovima. Koji ce pokazati sto? Kako sam ga ja naucila ?
    U svakom slucaju meni koja podrzava strajk ne pada na pamet uciti dijete doma samk da bi moglo zadovoljiti formu za testove. Jer testovi su sporedni. Poucavanje je vazno.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

sirius, pogledaj link koji sam stavila s nastavnici.org par postova ranije, njihove preporuke (kolegama) za nadoknadu su upravo u smjeru smanjenja ispitivanja i ocjenjivanja, a da se naglasak stavi na obradu gradiva.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

BB , ako je neko zanimanje u prvom redu i kod vecine ljudi ( koji ga biraju) poziv, ne znaci da posao ne bi trebao biti adekvatni placen. I da placa ne bi trebala biti motivacija.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Ali i oni najsposobniji baš za biti učitelji usprkos svojoj sposobnosti za biti učitelj nemaju supermoći za pokriti troškove života. I nije loše što neki pod teretom računa biraju manje drag im posao. Loše je što većina bira tako jer je prosvjetarska plaća takva kakva je. Javno treba reći i da je plaća premala i da mnogo nastavnika nije među najboljima u svojoj struci u profesorskom branši. I nije isto u svakoj nastavničkoj branši ni u svakom dijelu Hrvatske, ali većina ljudi po završetku studija koja je možda nekad i sanjala o nastavničkom zanimanju, odlučuje se koju isplativiji opciju. Kako bi nastavnici dobili koeficijente koji im pripadaju, ne treba tvrditi da su većinom sjajni u svom poslu. Pomeni baš treba tražiti koeficijente da bi izbor kadra bio bolji, da bi dogodine bar tri posto više stručnih i pozvanih matematičara radilo.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj casa prvotno napisa Vidi poruku
    Kako bi nastavnici dobili koeficijente koji im pripadaju, ne treba tvrditi da su većinom sjajni u svom poslu. Po meni baš treba tražiti koeficijente da bi izbor kadra bio bolji, da bi dogodine bar tri posto više stručnih i pozvanih matematičara radilo.
    Ajme, hvala, casa. Ja se stvarno ne mogu igrati ove igre: naši nastavnici su redom entuzijasti koji izgaraju na poslu. A promjenu koeficijenta svim srcem podržavam - kao nužni početak promjena.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

. A promjenu koeficijenta svim srcem podržavam - kao nužni početak promjena.
    X

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Ne znam jesmo li se krivo razumjeli, ali nigdje nisam napisala da taj posao ne treba biti adekvatno plaćen usprkos tome što ga radi vojska entuzijasta.

Ovo možda nisam napisala, ali sad ću: da danas odmah povećaju koeficijente za 6.11% ja sam skoro pa 100% sigurna da se kadar koji se zapošljava u školama ne bi ni mrvicu promijenio po ikakvim karakteristikama. Pogotovo za samo to i takvo povećanje sigurno ne bi moglo motivirati niti jednog matematičara da ide raditi u školu, jer pretpostavljam da oni mogu dosta lako dobiti neusporedivo bolje plaćeni posao, čak i s tih 6.11%.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Da se razumijemo, meni sustav skolstva koma.
    Promjene koje se uvode preko noci i bez pripreme- totalno promasene .
    Taj sustav treba ogromne rezove i ogrome promjene. Koje trebaju provesti ljudi. Ako se ikad pojavi netko sposoban i s voljom da to provede. Ne ulazem nadu da ce se to dogoditi za vrijeme skolovanja moje djece.
    Samo potplacenost osoblja i nepostivanje struke dovesti ce do toga sa za koju godinu nece bas biti ljudi koji ce to provesti.
    Nesto slicno sustavu zdravstva koje je u kolapsu zbog loseg planiranja zadnjih 25 godina.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ne radi se samo o 6,11%
    To je samo povod za strajk. Uzrok je duboko nezadovoljsto zbog ignoriranja obrazovanja koje nije od jucer.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Možda pitam glupost (a možda je već i odgovoreno, pa nisam skužila): kako se može promijeniti taj koeficijent?

Što se mora dogoditi da ga se promijeni?

Je li to ikome ikada uspjelo?

OT: zanimljivo mi je kako se niti crkva, niti predsjednica ne izjašnjavaju o štrajku. Kao da ih se to ne tiče... kao da se ne bi željeli zamjeriti nekome ...

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj lola_34 prvotno napisa Vidi poruku
    Možda pitam glupost (a možda je već i odgovoreno, pa nisam skužila): kako se može promijeniti taj koeficijent?

OT: zanimljivo mi je kako se niti crkva, niti predsjednica ne izjašnjavaju o štrajku. Kao da ih se to ne tiče... kao da se ne bi željeli zamjeriti nekome ...

Ima tu pregledno ponešto o tom pitanju:

https://www.srednja.hr/app/uploads/2...9-Tiskovna.pdf

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj lola_34 prvotno napisa Vidi poruku

Crkva se indirektno izjasnila o prosvjedu. Nisu ludi da talasaju pa da se slučajno nešto oduzme od povlastica iz Vatikanskih ugovora i prelije u kasu prosvjetara.

Ja mislim da je to s koeficijentima zapravo diranje u osinje gnijezdo i da se to naprosto nitko ne usudi sada. Proračun za plaće svih koji su plaćeni iz proračuna je vezan na koeficijente. Diranje u ukupnu sumu koeficijenata je tabu. Mislim da bi Plenki zaista radije dao veće plaće učiteljima s nekim dodacima, nego dirnuo u koeficijente. Zapravo sad vjerujem da to nema veze sa stavom prema prosvjeti, nego sa strahom od lavine koja bi slijedila kad bi se pomaknuo kamenčić. Ta blokada koeficijenat je, čini mi se, dobra kratkoročno iz ekonomske priče, ali mislim da je to smrt na terenu za neka područja, gdje se gube jako dobri ljudi zbog koeficijenata. Nijedan ozbiljan privatnik to ne bi tako radio.

Nisam insajder u bolnicama, ali sam pretpostavila kad je dr. Paladino morao ići, da je to bilo upravo zbog koeficijenata. On je vjerojatno morao otići da netko mlađi može ostati. A on je vjerojatno držao visoki koeficijent koji se onda moga rasporediti na niže rangirane. Ako to i nije slučaj s dr. Paladinom, znam sigurno da se to događa s drugim ljudima koji nisu tako medijiski popraćeni.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    On je vjerojatno morao otići da netko mlađi može ostati. A on je vjerojatno držao visoki koeficijent koji se onda moga rasporediti na niže rangirane. Ako to i nije slučaj s dr. Paladinom, znam sigurno da se to događa s drugim ljudima koji nisu tako medijiski popraćeni.

ovo se događa u ustanovama koje imaju zaposlenike u jako puno različitih razreda koeficijenata, i u obrnutom smjeru, ne možeš zaposliti nekoga s nižim ako je već sve raspoređeno na one s višim

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja mislim da je svatko tko diplomira npr. profesorsku matematiku na PMF-u savršeno sposoban biti nastavnik na školi, a sposoban je i za niz drugih poslova. Sad gdje ode najsposobniji, a gdje manje sposoban (što god to značilo), to ovisi o nizu okolnosti. Možda baš najsposobniji ode na školu, a manje sposoban u banku. Problem je što zbog niske plaće i općeg stanja u prosvjeti većina niti ne pomisli da ode u školu.

Nastavnici su radnici kao i svi drugi, ima jako dobrih, ima jako loših, a većinom su prosječni. Ja mislim da niti ne trebaju biti vrhunski da dobiju 6.11% povećanje koeficijenta - tu se ionako radi naprosto o generalnom priznanju da se radi o poslu jednako složenom kao neki drugi poslovi u javnoj službi.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Kaj vaši ponavljaju ili idu i samostalno naprijed sa gradivom?
    Nisam pametna kaj da radim.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Cathy prvotno napisa Vidi poruku
    Mi nismo isli naprijed.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj Cathy prvotno napisa Vidi poruku
    Nit jedno ni drugo. Što su ucili od zadnjeg testa su već 3x ponovili, nemam mi nikakvog smisla forsati ih opet isto. Unaprijed mi je isto bezveze.

Moja se sad nakacila na neki program za učenje klavira pa sad provodi sate s novom opsesijom

Nastave ionako očito nema ni ovaj tjedan, ne mogu ni sebe ni njih lagati da moraju ponoviti 4. put jer škola evo samo što nije počela...
    Posljednje uređivanje od sillyme : 26.11.2019. at 20:16

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Danka_ i betty blue, hvala.

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Plenković dijeli raznorazne dodatke na dodatke radije nego li što povećava koeficijent je zbog toga što bi tada SVI na proračunu tražili veće koeficijente.
    Evo ja imam VSS i 28 godina radnog iskustva, pa sam dogurala do savjetničkog mjesta i koeficijenta 1.20.
    Kolege sa nešto manje staža imaju koeficijent 1.16.
    Nemamo posebnih dodataka.
    Najomraženija smo kategorija građana: državni službenici, takozvani uhljebi. :cool:
    Naš sindikat ne mrdne prstom za nas, bar takav se dojam stiče, što vlada sama ponudi oni prihvate i tu priča završava.
    Ne vidim da ikada išta pregovaraju, a kamoli štrajkaju.
    A što je najgore, i da štrajkamo, ne bi nas nitko podržao.
    Jedina nam je nada da će netko drugi (čiji sindikati nešto zaista konkretno poduzimaju, u ovom slučaju učitelji), pokrenuti tu lavinu usklađivanja koeficijenata, pa ćemo i mi doći na red.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

I neće 6 postotno povećanje koeficijenta nagovoriti matematičara na školstvo, ali ne možemo prekrižiti ruke i gledati kako je svake godine veći broj nestručnih sati matematike, fizike, informatike, engleskog...
    Tvrditi da je u tako dugo tako potplaćenom sektoru s toliko propalih reformi i toliko uravnilovke po plaćama, podjednak postotak iznimnih, prosječnih i ispod prosječnih radnika kao u nekom sretnijem sektoru je po meni laž. Jednako tako čini mi se da uz plaću treba povećati i satnicu i nadzor, ne onaj papirnati te da je nužno prihvatiti da kako bi se predavalo matematiku u osnovnoj nije potrebno znati išta o derivacija a, niti za strani jezik književnost 16. stoljeća. Najsretnije bi bilo da nastavnik i to i pedagoške kompetencije usvoji, ali nismo dovoljno bogati pa je vrijeme da se suočimo s potrebama i mogućnostima. Rad s djecom je bio i ostaje moj san. Samo imam i radnog i životnog iskustva da razumijem koliko su neka moja znanja nepotrebna, neka manjkava te koliko je sustav obrazovanja manjkav i iznutra i izvana.

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Nastavnici su ljudi kao i svi ostali na bilo kojem radnom mjestu. Sigurno nisu svi savršeni. Kako i do sada na određenim predmetima djeca prepišu s projektora, naprave zadatak, ne objašnjava im se i ide test. Ništa novo. Ali za vrijeme cirkularnog štrajka kod takvih učitelja bilo im je najteže odraditi učenje i testove.
    Nije potrebno samo povećati koeficjente već staviti učitelje na neko cjedilo pa da ostanu oni zainteresirani za poučavanje. Uvesti reda u te učiteljske redove također bi trebao biti dio reforme s ciljem boljitka naukovanja nobih generacija.
    Posljednje uređivanje od oka : 26.11.2019. at 22:24

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj oka prvotno napisa Vidi poruku
    Nije potrebno samo povećati koeficjente već staviti učitelje na neko cjedilo pa da ostanu oni zainteresirani za poučavanje. Uvesti reda u te učiteljske redove također bi trebao biti dio reforme s ciljem boljitka naukovanja nobih generacija.
    Je, ali to možeš samo u nekim predmetima gdje ima viška radne snage. I nisam za batine, nego za mrkve. Poticati, a ne kažnjavati. U nekoj fer poticajnoj sredini svi su produktivniji i zadovoljniji.

Bez obzira što u pravilu lošiji studenti završavaju nastavničke smjerove na pmfu, i ja sam mišljenja da i oni dovoljno matematike i fizike znaju za podučavati u srednjoj, bitno je da imaju ono nešto nastavničko u sebi. Dapače, mislim da bi vrhunski fizičar ili matematičar poludjeli da predaju u MIOC-u i ponedjeljkom imaju 6 sati prvih razreda, pa istu priču ispočetka. Mislim da već četvrti sat ni ne zna više što je rekao ovima, a što razredu prije.

Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Na prosvjedu sam upoznala nastavnicu svoje kćeri( peti razred). Žena je prekinula štrajk i iz rukava izbacila sve, baš sve.. i karakter, i sve što su pisali i sve što zna/ ne zna. Ove je godine uzela 3 peta razreda. Koja posvećenost! Moj naklon!

Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Nije to lako. Koji bi bili kriteriji za cjedilo?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj cipelica prvotno napisa Vidi poruku
    Nije to lako. Koji bi bili kriteriji za cjedilo?
    Pa razmišljaju ljudi o tome: https://www.index.hr/vijesti/clanak/...a/2125983.aspx

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Ovaj članak bi bilo bolje što prije zaboraviti, mene je sram samo dok ga čitam kako netko može tako razmišljati. Djeca kao repromaterijal i konačan proizvod? Učitelji kao proizvodni radnici? Mislim da je komentator ovaj put totalno promašio bit priče.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

U vezi tog cijelog članka mi je najbolji jedan od komentara ispod:

Vojislave, da li će isti mjerljivi napredak moći ostvariti učitelj koji slučajno dobije razred u kojem su klinci s teškoćama u učenju i onaj koji dobije razred bez takvih učenika? Hoće li podjednaki mjerljivi napredak postići i učenici slabijeg materijalnog stanja, iz razorenih obitelji, iz siromašnijih krajeva i oni koji imaju zdravstvene probleme? Kako ćemo izmjeriti "napredak" kad isti ovisi i o biološkim komponentama inteligencije, ambicije i volje za učenjem koja nije kod svih učenika ni približno jednaka, a zna se dogoditi i da nije pravilno rasprostranjena u manjoj populaciji (poput razreda ili škole)?

Ako mislite da su učenici "proizvod" čija kvaliteta ovisi samo o uspješnosti učitelja ili nastavnika koji ga "izrađuje", a ne i o 100 drugih faktora na koje učitelj nema utjecaj, zamislite da morate napisati suvisli članak dok vam u vaš dokument netko stalno ubacuje nove rečenice i slova bez nekog pravila i reda i onda očekuje od vas da se kvaliteta vašeg članka mjeri isključivo prema koherentnosti i pravopisu. Biste li pristali na to?

Toliko toga u našim životima ovisi o čistoj slučajnosti i sreći, a mi se samo pravimo da imamo utjecaja na te stvari jer nam je tako lakše i jer se osjećamo moćniji ako mislimo da nešto imamo pod kontrolom (iako nemamo).

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ovaj članak bi bilo bolje što prije zaboraviti, mene je sram samo dok ga čitam kako netko može tako razmišljati. Djeca kao repromaterijal i konačan proizvod? Učitelji kao proizvodni radnici? Mislim da je komentator ovaj put totalno promašio bit priče.
    Ja sam to drugačije shvatila. Meni je ovo baš dobar prikaz načina razmišljanja ljudi koji nisu iznutra. Podsjetio me na vremena kad su u mojoj firmi probali uvesti plaćanje konstruktora po formatu papira, pa su ljudi maticu crtali na A1, da si podignu ućinak. Uostalom, sadašnji način vrednovanja nije ništa bolji, što je i razlog štrajka.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 27.11.2019. at 17:02

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Špuno jelqkše profaću imati više razreda iste generacije nego da svaki sat vrti drugi predmet ili generaciju.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Zbog čega je Vladi tako bitno da nastavnicima ne ide gotovo ista suma povećanja plaće kroz koeficijente nego baš baš kroz postotke?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    Zbog čega je Vladi tako bitno da nastavnicima ne ide gotovo ista suma povećanja plaće kroz koeficijente nego baš baš kroz postotke?
    Zato sto je dodatke puno lakse rezati ako im padne na pamet.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Zato sto je dodatke puno lakse rezati ako im padne na pamet.
    užas
    Nadam se da će izdržati !

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj larmama prvotno napisa Vidi poruku
    užas
    Nadam se da će izdržati !
    Ma nece. Ovo su igre moci. Mislim da ce shvatiti da se nema smisla s rogatim bosti i da smo.mi svi ovce.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sramota je da nijednom riječju ne želi spomenuti koeficijente, sramota je njegova ignorancija i prije i sada.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •