Stranica 30 od 33 PrviPrvi ... 202829303132 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,451 do 1,500 od 1670

Tema: Strajk nastavnika

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Nešto je u zraku, svi smo poludili ovih dana :/

Spajka, ne ključaj, bit će ok.

Da se vratimo na temu, jel vi imate u e-dnevnicima nakon štrajka kad su ispiti?

Mi samo ono što slijedi u narednih par tjedana, a i to mijenjaju iz dana u dan.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Nešto je u zraku, svi smo poludili ovih dana :/

Spajka, ne ključaj, bit će ok.

Da se vratimo na temu, jel vi imate u e-dnevnicima nakon štrajka kad su ispiti?

Mi samo ono što slijedi u narednih par tjedana, a i to mijenjaju iz dana u dan.
    Nama stoji, i ništa se ne mijenja. Do negdje kraja drugog su termini.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mene e dnevnik uopće ne zanima. Nikad u njega nisam ni ušla. I jako mi je žao da uopće postoji. Em i muž i ja jedva poznamo razrednike, em sirota djeca ništa ne mogu smuljati, pa ni neko obično markiranje.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
    Mene e dnevnik uopće ne zanima. Nikad u njega nisam ni ušla. I jako mi je žao da uopće postoji. Em i muž i ja jedva poznamo razrednike, em sirota djeca ništa ne mogu smuljati, pa ni neko obično markiranje.
    Voljela bih da mogu i ja ne gledati
    Jadna djeca!!! Istina živa, nemaju priliku ni ispraviti sami lošu ocjenu prije nego što mi saznamo za nju
    Ali ja si ne mogu pomoći, virkam svaki dan :control_freak:
    Posljednje uređivanje od Angie75 : 23.01.2020. at 12:37

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Angie75 prvotno napisa Vidi poruku
    Jadna djeca!!! Istina živa, nemaju priliku ni ispraviti sami lošu ocjenu prije nego što mi saznamo za nju
    ja ne gledam jer već neko vrijeme imam problem s ulogiravanjem s dječjom šifrom
    brzo se navikneš na negledanje

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

curke, pa ne gledam ja e-dnevnik radi toga, moji klinci imaju sve petice nego me djeca zamole samo da im javim kad imaju koji test tjedan iza jer im to mijenjau doslovce iz dana u dan. Zato sam i pitala jel tako kod vas, promjene 5 do 12. Nemaju svoj laptop, nemaju šifre za ednevnik na mobitelima (koriste mob za pozive i poruke). Nekad starija uzme moj laptop doma (tamo je šifra memorirana), pa pogleda.

Iako mislim da je e-dnevnik bezvezarija upravo radi ovoga što ste navele da mogu nekad nešto i smuljat neko markiranje, neku ocjenu (a ne da roditelji vise ko kobci), al moji su štreberi, pa takve stvari ionako (zasad) ne rade. materina dica
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 23.01.2020. at 15:27

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Tanči, ne sklačeš mi tio za vrat. Ona koja skače se prepoznala, ne brini.

Baš sam neki dan srela frenda iz razreda , ak ne znate, i ja sam išla u MIOC, koji živi i radi u Švicarskoj. I tako mi krenemo između ostalog o djeci, i veli on meni, blago vama vi imate e-dnevnik i stalno možete kontrolirat djecu. Koja zabluda. Stvarno mi ne pada na pamet kontrolirat ih. No MM ponekad pogleda, al mi ne prenosi. Jedino na mail dobivam obavijesti kad markiraju.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

MArkiraju u MIOC-u? MA ne.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Eh...

Razred mog sina (prošlogodišnji maturanti) imao je užasno visok broj izostanaka, baš u toj školi. Ja sam se uvijek čudila kako tome ne mogu stati na kraj, a onda mi je sin rekao da njegovi kolege vole dobre ocjene i ako nisu naučili, radije izbjegnu test nego da si pokvare prosjek. Tja... ima svega. To čak nije do škole nego do generacije... Razrednica je govorila da toga ima sve više s godinama.

Ne kažem da moj sin nije nikad dobio neopravdani sat - jest, jer bez toga kao da i nije išao u srednju školu ) , ali nije bio u toj vreći sustavnih izbjegavatelja testova.

Inače, moj mlađi (teh.škola) kaže da je i kod njih to praksa, ali još češće jedna druga stvar - odgađanje pisanih provjera. On se priprema 2 tjedna, ima planirane druge aktivnosti, a onda neki pametnjaković iz razreda (ili češće velika grupa istih) navale na profesora da odgode test i to obično uspije, pa umjesto da rješavaju provjere, gomilaju ih na kraće vrijeme. Ne znam kako će to završiti... Oni su sad maturanti. Nemaju baš ni najmanje obzira prema kolegama koji su učili i žele na ispit. Rekla sam sinu da će mu tako biti i kasnije - uvijek se nađu ljudi koji zbog vlastite dobrobiti lako zaribaju nekog drugog.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 23.01.2020. at 14:54

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    ali još češće jedna druga stvar - odgađanje pisanih provjera. On se priprema 2 tjedna, ima planirane druge aktivnosti, a onda neki pametnjaković iz razreda (ili češće velika grupa istih) navale na profesora da odgode test i to obično uspije, pa umjesto da rješavaju provjere, gomilaju ih na kraće vrijeme. Ne znam kako će to završiti... Oni su sad maturanti. Nemaju baš ni najmanje obzira prema kolegama koji su učili i žele na ispit. Rekla sam sinu da će mu tako biti i kasnije - uvijek se nađu ljudi koji zbog vlastite dobrobiti lako zaribaju nekog drugog.
    Joj, pa to odgađanje testova je prastari običaj. Samo što se nekad za to angažirao predsjednik razreda, a sad se to radi preko razrednog e-maila

Samo, s obzirom na još uvijek važeći pravilnik o ocjenjivanju i vremenike pisanih ispita, nema više toliko prostora za pomicanje testova, pa to više nije tako lako izvedivo kao nekad.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Joj, pa to odgađanje testova je prastari običaj. Samo što se nekad za to angažirao predsjednik razreda, a sad se to radi preko razrednog e-maila

Samo, s obzirom na još uvijek važeći pravilnik o ocjenjivanju i vremenike pisanih ispita, nema više toliko prostora za pomicanje testova, pa to više nije tako lako izvedivo kao nekad.
    Znam, o tome i govorim - radi se o maturantima. Oni deru i dalje kako su navikli, a zbog štrajka je gradivo zgusnuto i umjesto da se rješavaju testova čim čim prije, nekontroliranim odgađanjem izazovu to da u pet dana u istom tjednu imaju hrpu testova koje su mogli razvući na 3 tjedna, ali su odgodili. Potpuno nesposobni za sagledavanje šire slike. O tome govorim, ne o odgađanju kao takvom. Zato sam to i spomenula na temi o štrajku.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Znam, o tome i govorim - radi se o maturantima. Oni deru i dalje kako su navikli, a zbog štrajka je gradivo zgusnuto i umjesto da se rješavaju testova čim čim prije, nekontroliranim odgađanjem izazovu to da u pet dana u istom tjednu imaju hrpu testova koje su mogli razvući na 3 tjedna, ali su odgodili. Potpuno nesposobni za sagledavanje šire slike. O tome govorim, ne o odgađanju kao takvom. Zato sam to i spomenula na temi o štrajku.
    Ali profesori su ti koji ne bi smjeli pristajati na takva žicanja, pogotovo jer su svjesni (ili bi trebali biti svjesni?) štrajka, ograničenog vremena, pravilnika, maturanata... nije baš da učenicima treba ispuniti svaku želju. Kao ni djeci općenito.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Eh...

Razred mog sina (prošlogodišnji maturanti) imao je užasno visok broj izostanaka, baš u toj školi. Ja sam se uvijek čudila kako tome ne mogu stati na kraj, a onda mi je sin rekao da njegovi kolege vole dobre ocjene i ako nisu naučili, radije izbjegnu test nego da si pokvare prosjek. Tja... ima svega. To čak nije do škole nego do generacije... Razrednica je govorila da toga ima sve više s godinama.
    pa je, do skole je i nastavnika koji to podrzavaju. jel to fer prema ostalima koji to ne rade? nije. stovise, potice se muljanje. i toga ima u svim skolama, od prvog osnove, i meni je to prestrasno

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

ne kužim zašto se o MIOC-u ne piše na temi o gimnazijama i srednjim školama?

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kod mojih razlog markiranja nisu uvijek testovi, imaju ranih objašnjenja. Al baš me briga. I to je dio školovanja i odrastanja, sve dok ne prevrši neku mjeru. E sada, što je nekom mjera, svako zna za sebe. Ono jedino što nema šanse da bi im MM ili ja opravdali to markiranje. Nek se snađu sami

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Kod mojih razlog markiranja nisu uvijek testovi, imaju ranih objašnjenja. Al baš me briga. I to je dio školovanja i odrastanja, sve dok ne prevrši neku mjeru. E sada, što je nekom mjera, svako zna za sebe. Ono jedino što nema šanse da bi im MM ili ja opravdali to markiranje. Nek se snađu sami
    Pa kako onda, imaju neopravdane?

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa kako onda, imaju neopravdane?
    Pa mislim da možeš imati 6 sati neopravdanih izostanaka.

A ostalo ne znam, opravdavam samo bolest i putovanje

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Kako će funkcionirati nastava online (ako je uopće bude)?

Nastavnik predaje (u školi?!), a djeca doma preko tableta prate?
    Posljednje uređivanje od lola_34 : 13.03.2020. at 14:08

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

moj uspije smuljat i sa e-dnevnikom kojeg ko kobac provjeravam, tko hoće može

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    moj uspije smuljat i sa e-dnevnikom kojeg ko kobac provjeravam, tko hoće može
    Jesu klinci stvarno uspjeli nešto razvaliti e-dnevnik ( kao aplikacije npr.za praćenje korištenja moba...) ?
    Pitam jer je kod nas čudno neko zatišje...

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Prilika čini lopova

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Prilika čini lopova
    ne cini prilika lopova. to je samo.isprika i prebacivanje krivnje na situaciju i druge. iskreno, mrzim tu uzrecicu
    lopov je lopov, bilo prilike ili ne
    a posten se u nasem drustvu dozivljava kao budala koja, sto? ne zna iskoristit priliku?

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj magriz prvotno napisa Vidi poruku
    ne cini prilika lopova. to je samo.isprika i prebacivanje krivnje na situaciju i druge. iskreno, mrzim tu uzrecicu
    lopov je lopov, bilo prilike ili ne
    a posten se u nasem drustvu dozivljava kao budala koja, sto? ne zna iskoristit priliku?
    nije snalažljiv

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja sam upravo pošizila. U našoj školi, uz sve zaostatke zbog štrajka, djeca u ponedjeljak idu u kino zbog nemogućnosti održavanja nastave - u školi se taj dan, naime, održava nekakvo natjecanje i zauzeli su sve učionice!!!

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Pa pisat će im se nastavni dan, a natjecanja se održavaju svake godine i često se desi da se izgubi po koji dan zbog njih.

Mene je ljutilo kad je 2012. godine, nakon 11 dana neodržavanja nastave zbog nezapamćenog snijega, škola odlučila ne promijeniti plan o održavanju maskenbala koji je bio cijeli dan. Ali to se nije moralo nadoknaditi.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ja sam upravo pošizila. U našoj školi, uz sve zaostatke zbog štrajka, djeca u ponedjeljak idu u kino zbog nemogućnosti održavanja nastave - u školi se taj dan, naime, održava nekakvo natjecanje i zauzeli su sve učionice!!!
    Matematičko?
    Ali to je bilo isplanirano davno ranije i nema veze sa štrajkom. Ne mogu sad ne održati natjecanja zato što je bio štrajk. Jedino da natjecanja vrate na subote, kako je nekad davno bilo.

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Da nije bilo štrajka, ne bi ni išli u kino, nego bi samo ostali kući.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Super, to bih baš pozdravila. Pa zar se natjecanja ne mogu održati bilo subotom, bilo popodne (naša škola je jednosmjenska)?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Super, to bih baš pozdravila. Pa zar se natjecanja ne mogu održati bilo subotom, bilo popodne (naša škola je jednosmjenska)?
    Ako je jednosmjenska, zašto onda nemaju nastavu popodne u ponedjeljak?
    Kod mojeg je tako. Ujutro je natjecanje, popodne nastava.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ovo je dobro pitanje!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da, i ta promjena na popodnevnu smjenu je već najavljena za dva datuma
    Posljednje uređivanje od larmama : 24.01.2020. at 15:07

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Ako je škola jednosmjenska, zašto natjecanje nije popodne?
    Što treba svim učenicima promijeniti raspored da bi nekoliko pojedinaca, iz različitih škola, išlo na natjecanje? Ne kužim.
    Pa u drugom turnusu djeca imaju aktivnosti, jezike, muzičku i sl. Što onda izostaju s toga?

Naši su u kino išli jedan od dana nadoknade.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj kvizorama prvotno napisa Vidi poruku
    Ako je škola jednosmjenska, zašto natjecanje nije popodne?
    Što treba svim učenicima promijeniti raspored da bi nekoliko pojedinaca, iz različitih škola, išlo na natjecanje? Ne kužim.
    Pa u drugom turnusu djeca imaju aktivnosti, jezike, muzičku i sl. Što onda izostaju s toga?

Naši su u kino išli jedan od dana nadoknade.
    Vrijeme natjecanja ne određuje škola, nego AZOO, i u svim školama u cijeloj Hrvatskoj pojedina natjecanja iz određenih predmeta održavaju se u isto vrijeme.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Online nastava se odavno mogla uvježbati, testirati i ne bi nikome bio bauk da se itko iz školskog sustava "na terenu" udostojao pomaknuti s mrtve točke.
    Umjesto toga već godinama gledamo masovno sabotiranje bilo kakve reforme od strane nastavnog kadra, na primjer prije početka ove školske godine su sindikati naravno tražili se da se reforma odgodi, na svakom portalu (jer srećom fb i sl ne čitam) pišu kako njima ništa od virtualnih učionica, tableta i sl ne treba, u školi mog djeteta tjednima ti tableti skupljaju prašinu i nitko da ih podijeli. I još dizali paniku kao da će doć smak svijeta ako se krene s tako "nepripremljenom reformom" - a na kraju naravno isto kao i inače, samo malo lakše knjige i više digitalnih sadržaja. Što je bilo jasno svakom nepaničaru od početka.

A sad odjednom kad bi svim dobro došlo da svi učenici imaju sve to, sve se radi navrat na nos, zadnji dan pred obustavu nastave se dijele tableti, virtualne učionice još nisu kreirane, upute se pišu u hodu i objavljuju preko vikenda, a prilično sam sigurna da hrpa nastavnika nije odradila edukacije s objašnjenima jer su jednostavno odlučili "da to njima ne treba" i sad će biti pičvajz par dana/možda i tjedana dok ne nauče i priznajem da mi je drago i da se veselim tome jer non-stop se djeci naglašava kako ne smiju biti kampanjci i kako je super učiti nove stvari - a sami su najgori u tome. Ne svi ali mnoštvo njih.

Nadam se da će kao pozitivno iz svega ovog napokon se dokazati svim nedokazivima da
    - tehnologija je "enabler" a ne bauk
    - da svi mogu imati koristi od nje
    - i da napokon kad mi je dijete bolesno može naći SAV propušteni sadržaj online umjesto da okolo "se snalazi" za gradivo ("jer smo tako i mi radili")
    - da online nadje objašnjenje za sve što nije dobro ispredavano (a toga ima)
    - ili kad vlada epidemija gripe raspise se 2 tjedna online nastave dok ne prođe epidemija i sl.
    - Ili da recimo 1x tjedno uvedu "skola od kuce" dan pa sve odrade online, kao sto mi u firmi imamo "homeoffice" dan pa sve odradimo od doma
    itd..
    Bar više neće biti "to se ne može" glupih izgovora.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Mislim da je kod subota problem što je previše natjecanja, a premalo subota da bi se sve održalo u razumnim rokovima a nastoje se izbjeći preklapanja jer dosta djece ide na više od jednog natjecanja, pogotovo na školskoj i županijskoj razini.

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Angie, koja je to škola pliz? Jer moja ćer nije sigurna idu li u Vrapče ili Vrbane ili Vrbik

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Barbi prvotno napisa Vidi poruku
    Angie, koja je to škola pliz? Jer moja ćer nije sigurna idu li u Vrapče ili Vrbane ili Vrbik
    ovdje je u pitanju Kajzerica

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Barbi prvotno napisa Vidi poruku
    meni je informacija o školi u kojoj se održava natjecanje pisala na suglasnosti
    i mislim da se održava u više škola jer nije ni Angien kvart, ni ova tri nabrojana

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

mislis kao nasi politicari i poduzetnici?

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Samo ti odgovaram na pitanje
    nažalost, ja isto mrzim tu izreku

edit: odgovarala sam magriz
    Posljednje uređivanje od Angie75 : 24.01.2020. at 10:22

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Moja drugi tjedan ide u kino, a nije im u školi natjecanje. Odlazak u kino je sastavni dio nastave.
    Subotom natjecanja nisu vjerojatno zato što "uprava" ne želi platiti vilenjake koji u školama i učionicama dežuraju, grijanje, čistačice itd.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Moja drugi tjedan ide u kino, a nije im u školi natjecanje. Odlazak u kino je sastavni dio nastave.
    Subotom natjecanja nisu vjerojatno zato što "uprava" ne želi platiti vilenjake koji u školama i učionicama dežuraju, grijanje, čistačice itd.
    Znam, bili su već dvaput ove školske godine. Ovo će biti treći.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Možda su dobili 2+1 ponudu

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Hvala Angie, to onda nije to natjecanje, a suglasnost još nije stigla do mene.
    Vjerojatno je po više škola natjecanje, budući da je to općinsko Zagreb ima valjda više općina, ali ne znam kojih i koliko.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni taj ednevnik neopisivo ide na zivce. Ja to pogledam jednom u tri mjeseca. Jos me oni nagovaraju da pogledam.
    Ok mi je sto dobivam izostanke na mail, mada ovaj moj u gimnaziji toliko izostaje da to nije normalno, a sve neke aktivnosti koje mu profesori opravdavaju razredniku.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

I da još malo pojasnim:
    općinska, županijska, državna... natjecanja ne odvijaju se iz svakog predmeta u svakoj školi. Samo neke škole (relativno malen broj, kad se gleda na cijelu državu) su dan-dva godišnje domaćini nekom takvom natjecanju. To je unaprijed isplanirano godišnjim planom i programom pa ostala djeca iz te škole taj dan nemaju nastave. Neke škole (jednosmjenske, koje to mogu tako organizirati) prebace nastavu s jutarnje na popodnevnu smjenu. Što se tiče izvanškolskih aktivnosti, to je za neko pojedinačno dijete jedan, max. dva izostanka u cijeloj školskoj godini, i to ako se baš poklopi, što stvarno mislim da nije katastrofa.

A na natjecanja ne ide baš "nekoliko pojedinaca", ide dosta djece, zna to biti prilično masovno.

Ok, ovo sad stvarno nema veze sa štrajkom i odradama. Iako, kako je krenulo jesenas, pitala sam se hoće li se natjecanja uopće održavati ove godine.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Moj ima natjecanje sada u drugom mjesecu. Ništa u školi nisu pomicali, samo će izostati sa dva sata jer ima školu popodne. Ali to je tek prvi, najširi krug tog natjecanja.

Osoblje foruma rahela avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

naša škola je svake godine domaćin na nekom od natjecanja, uglavnom matematika i geografija
    do sada je to bio klincima nenastavni dan, a ove godine će odraditi u subotu, jer nemaju više nenastavnih dana, zbog štrajka
    meni je to ok.

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Većina natjecanja se održava u 13 sati, jedino se matematike drži svoje ure u 10.
    Što je, po mom mišljenju, u redu, to je jedan dan i neće propast svit.
    Osim toga, ne znam koliko su orni misliti i rješavati složene zadatke nakon 5 sati nastave.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj rahela prvotno napisa Vidi poruku
    naša škola je svake godine domaćin na nekom od natjecanja, uglavnom matematika i geografija
    do sada je to bio klincima nenastavni dan, a ove godine će odraditi u subotu, jer nemaju više nenastavnih dana, zbog štrajka
    meni je to ok.
    i meni bi ovo bilo ok. ali još jedan nenastavni dan uz ovakvu situaciju s nadoknadama štrajka mi je van svake pameti.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •