Stranica 32 od 33 PrviPrvi ... 2230313233 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,551 do 1,600 od 1670

Tema: Strajk nastavnika

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Znala sam da će post izazvat lavinu.

No isto tako znam da je ovo zaista izvanredna situacija i da su moja djeca vrtićarci sigurno ne bi bili tamo s par djece u vrtiću.
    Našla bih način, bo, go, neplaćeni whatever.To je bila poanta mog posta. Takodjer sam i go spomenula.

I dala bih se kladit da prijateljica od mitovski ne radi posao liječnika.

Ja se nadam da će nama odobrit rad od doma,a ako ne onda radni go. Ne želim izlagat bake i dede jer su rizična skupina.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 14.03.2020. at 16:37

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku

I dala bih se kladit da prijateljica od mitovski ne radi posao liječnika.
    Da, vjerojatno nije liječnica. A s obzirom da je napisala da joj je kolegica, vjerojatno radi s njom. Pri čemu je isto napisala da im je trenutno najgore razdoblje u godini i da rade po 12 sati i vikendom. Pa pretpostavljam da u toj firmi sad bas ne mogu samo tako lako na godišnji.

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Nevjerovatno je kako iz svoje privilegirane pozicije osobe sa sigurnim drzavnim primanjima, koja potencijalno ima mogucnost raditi iz kuce ili uzeti godisnji ili otvoriti lazno bolovanje jos i patroniziras i dijelis savjete, dapace, osudjujes ljude (kojima je lova bitnija od zdravlja ili kako ono vec) koji nemaju tvoju nicim posebnim zasluzenu privilegiju.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Bubi vjeruj mi i ja imam posla preko glave i ovakav tempo mi je već dugo, ako budem na go to će biti itekako radni go i već smišljam kako ćunse organizirat. Kako god okreneš radit ću.

No kako sam gore u prvom postu napisala razumijem sve i svakoga.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 14.03.2020. at 17:27

Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Bilo bi sjajno, razdvojiti postove, otvoriti novu temu. Od oživljavanja teme, 13.3., postovi nemaju dodira s naslovom teme - Štrajk nastavnika!

U sustavu odgoja i obrazovanja radi velik broj ljudi i jasno je da svi ne posjeduju osobne vrline, stručne kompentencije i radne navike dostojne vršenja tog poziva. Ali, zar nije tako i u drugim pozivima i zanimanjima?!

Štrajk ostaje ustavom zagarantirano pravo svih radnika, tako i učitelja i nastavnika.

Štrajkala sam iako već godinama nisam članica sindikata.

Štrajkala sam kao izraz općeg bunta protiv sustava, kao urlik nemoći. Najmanje zato jer mi je plaća sa završenim Prirodoslovno-matematičkim fakultetom, stalnim stručim usavršavanjem, samoedukacijom, predanim i odgovornim radom u zahtjevnom području odgoja i obrzovanja posebno osjetljivih skupina učenika i uz 22 godine radnog iskustva u razini statističkih podataka o prosječnoj plaći u RH.

Hvala svima koji su podržali prošlogodišnji štrajk. Podrška i konstuktivna kritika imaju veliku moć.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Bubi vjeruj mi i ja imam posla preko glave i ovakav tempo mi je već dugo, ako budem na go to će biti itekako radni go i već smišljam kako ćunse organizirat. Kako god okreneš radit ću.

No kako sam gore u prvom postu napisala razumijem sve i svakoga.
    Ali jos uvijek ostaje cinjenica da i da se svijet srusi - ti Lili ne mozes ostat bez posla niti ostat bez place
    ....

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Mato je zato jer je predsjeda
    Unijom

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Pa i može... ako se ne uplaćuju u proračun, a uplaćivat će se od nekih djelatnosti manje ili nula, svatko tko je na proračunu isto može ostati bez plaće.
    Sva sreća da je navala na trgovine ogromna pa je barem PDV od svega kupljenog ušao u državnu blagajnu .

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Pa da, zato je i nerazumno dodatno opterecivati proracun izmisljenim bolovanjima, u situaciji kad je proracun uzasno ugrozen. Zamislite samo koliko ce frizerskih salona, ugostiteljskih objekata, slobodnih umjetnika, agencija za iznajmljivanje propasti. Zamislite kako je ljudima u Istri koji sada ne smiju raditi mjesec dana, a imaju radnike zaposlene koji trebaju placu. Nevjerovatno je sebicno samo zakljuciti da se treba o trosku HZZOa otici na bolovanje. A osim sto je sebicno je i kratkovidno. Jer kad se slomi privatni sektor nadrapat ce i drzavna administracija, a i javni sektor.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Saša, potpis.
    Ali, nažalost, mnogi ne razmišljaju tako.
    Kad bi svi prestali raditi, tko bi punio proračun?
    Odakle novac za plaće, bolovanja, naknade i majke odgajateljice?
    Hm...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Tanči prvotno napisa Vidi poruku
    Saša, potpis.
    Ali, nažalost, mnogi ne razmišljaju tako.
    Kad bi svi prestali raditi, tko bi punio proračun?
    Odakle novac za plaće, bolovanja, naknade i majke odgajateljice?
    Hm...

Sent from my iPhone using Tapatalk
    Nemaš ti ono penzionera u obitelji?
    Posljednje uređivanje od Cathy : 15.03.2020. at 20:19

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Na računovodstvenoj grupi koju ja pratim piše se da su radnicima počeli davati poslovno uvjetovane otkaze, radnici tako imaju pravo naknadu a može ih se prijaviti čim bude potreba ponovo na isto radno mjesto.
    Ne znam što bi mislila o toj mjeri. S jedne strane ako je to jedini način da radnici dobiju ikakvu "plaću" no s druge strane neodgovorno je i posljedica je dugogodišenjg neodgovornog ponašanja poslodavca, države, radnika itd...

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Puno se pisalo, ne želim ulaziti u pojedinosti zašto, što i kako. Kolegici ne pada napamet otvarati lažno bolovanje. Mi u firmi jednostavno nismo tako nasađeni. Ima nas 6, svatko je bitan i fali ali ako treba potegnut ćemo i stisnuti za drugog. Vidjeti ćemo što i kako napraviti. Da bi dobili plaće moramo raditi. Nije problem tjedan-dva, ali meni se čini da će ovo biti puno duže.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Bubilo Bubich prvotno napisa Vidi poruku
    Pa i može... ako se ne uplaćuju u proračun, a uplaćivat će se od nekih djelatnosti manje ili nula, svatko tko je na proračunu isto može ostati bez plaće.
    Sva sreća da je navala na trgovine ogromna pa je barem PDV od svega kupljenog ušao u državnu blagajnu .
    Tako je BB.
    Bojim se da nam na jesen svima/većini gine smanjenje plaća ili nedaj Bože izostanak iste.

Sigurna sam da će ekon.posljedice po gospodarstvo općenito, a i punjenje proračuna biti enormne.

Mitovski da i ja mislim da će potrajat duže. Sigurno do kraj atravnja/poč.svibnja.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 15.03.2020. at 19:37

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Evo nastavnici više ne moraju u školu.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

kak ce se sad pravedno razrijesit uciteljske place kad ima ucitelja koji ne znaju dovoljno da rade od doma?
    Posljednje uređivanje od mama pticica : 19.03.2020. at 16:16

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj mama pticica prvotno napisa Vidi poruku
    kak ce se sad pravedno razrijesit uciteljske place kad ima ucitelja koji ne znaju dovoljno da rade od doma?
    Pravedno kao i do sad

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Mislim da se svašta može iskombinirati... naša Uciteljica (niži razredi osnovne) šalje natipkane word dokumente sa zadacima roditeljima, ona iz stranog jezika je napisala upute rukom na papir, poslikala i poslala fotku.
    Mislim da i oni koji se najlošije snalaze mogu zadati neki zadatak ili poslati neke upute.

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Ja sam vec ranije rekla da bih mirne duse dala otkaz svim nastavnicima koji nisu usvojili minimum informaticke pismenosti potrebne za kvalitetno funkcioniranje na nastavi 21.st.

Imali su dovoljno vremena da uskoce u vlak, edukacija je bilo (i jos uvijek ih ima) brdo, da ne spominjem besplatni ECDL koji su trebali poloziti (neki nisu jer je to "bezveze"), a i maltene svaka edukacija ima u sebi barem jednu tocku "Kako koristiti xy online-alat u nastavi xy -predmeta),
    pa naravno Loomen kojeg pojedinci smatraju dobrovoljnim usavrsavanjem i zanamaruju ga ili ga uopce ne prate i rade, a ulaze u razrede koji su i sluzbeno krenuli po reformi.
    Vidim kako par kolega gleda u cudu kad se govori npr. o formativnom vrednovanju, izlaznim tablicama i sl. A placu primaju kao i svi ostali.

Dalje, sad svi nastavnici trebaju potpisati izjavu u kojoj se navodi da imaju kod kuce svu potrebnu opremu, ali i znanja za provođenje nastave na daljinu.
    Kad sve ovo prođe vidjet ce i ravnatelji i Ministarstvo i Agencija jasno tko je kada, kako i sto radio/nije radio. Sto ce poduzeti, ostaje na njima.

I jos nesto: takvih o kojima je ovdje rijec je zbilja vrlo malo. Od 75, kod nas je takvih dvoje.

I da, kako su uciteljske place trn u oku mnogima, hocete li postaviti pitanje: " Sto sad s placama odgajatelja u vrticima? "
    Oni ne mogu cuvati djecu online?
    Posljednje uređivanje od rosa : 20.03.2020. at 08:56

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj rosa prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam vec ranije rekla da bih mirne duse dala otkaz svim nastavnicima koji nisu usvojili minimum informaticke pismenosti potrebne za kvalitetno funkcioniranje na nastavi 21.st.

Imali su dovoljno vremena da uskoce u vlak, edukacija je bilo (i jos uvijek ih ima) brdo, da ne spominjem besplatni ECDL koji su trebali poloziti (neki nisu jer je to "bezveze"), a i maltene svaka edukacija ima u sebi barem jednu tocku "Kako koristiti xy online-alat u nastavi xy -predmeta),
    pa naravno Loomen kojeg pojedinci smatraju dobrovoljnim usavrsavanjem i zanamaruju ga ili ga uopce ne prate i rade, a ulaze u razrede koji su i sluzbeno krenuli po reformi.
    Vidim kako par kolega gleda u cudu kad se govori npr. o formativnom vrednovanju, izlaznim tablicama i sl. A placu primaju kao i svi ostali.
    Skroz na skroz potpisujem.

Mi još bili u pilot projektu e-Škole, koliko je tek tu bilo besplatnih (za nas nastavnike) i stvarno korisnih edukacija.
    Posljednje uređivanje od enela : 20.03.2020. at 16:47

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Moje troje djece (2 OŠ, 1 SŠ) prima zadatke i rješava ih s više ili manje volje, ali posve jedinstveni u ocjeni da sad moraju raditi više nego prije, jer im zadatke šalju i oni kod kojih se inače "ništa" ne radi. Svega sam svjesna, ali je li zaista dovoljno nastavu svesti na "riješi stranu xy u zbirci"? Zbog specifičnosti predmeta nastavnici imaju više ili manje mogućnosti dobro osmisliti ovu online nastavu, ali generalno opet mi se čini da se samo popunjava forma, tek toliko da se "odradi", kao i nadoknade za štrajk. Hoće u subote koje su trebale biti radne također dobivati zadatke pa smo jednim udarcem dvije muhe ubili?
    S maturantom kući, nakon štrajka i u ovim okolnostima, pitam se za smisao mature, za mogućnosti da se tu djecu ipak ne zakine, da se gradivo 4. razreda jednostavno ne boduje na maturi...ne znam ni sama, moj ima 5,0 i vjerujem da može i samostalim radom pohvatati nešto ali ovo me brine, stvarno.
    Otkazana su državna natjecanja (na dva se već kvalificirao, a treće je otkazano neposredno prije županijske razine) od kojih su mu neka mogla omogućiti direktan upis na željeni studij, tko će to i kako vrednovati?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Riječanka prvotno napisa Vidi poruku
    Moje troje djece (2 OŠ, 1 SŠ) prima zadatke i rješava ih s više ili manje volje, ali posve jedinstveni u ocjeni da sad moraju raditi više nego prije, jer im zadatke šalju i oni kod kojih se inače "ništa" ne radi. Svega sam svjesna, ali je li zaista dovoljno nastavu svesti na "riješi stranu xy u zbirci"? Zbog specifičnosti predmeta nastavnici imaju više ili manje mogućnosti dobro osmisliti ovu online nastavu, ali generalno opet mi se čini da se samo popunjava forma, tek toliko da se "odradi", kao i nadoknade za štrajk. Hoće u subote koje su trebale biti radne također dobivati zadatke pa smo jednim udarcem dvije muhe ubili?
    S maturantom kući, nakon štrajka i u ovim okolnostima, pitam se za smisao mature, za mogućnosti da se tu djecu ipak ne zakine, da se gradivo 4. razreda jednostavno ne boduje na maturi...ne znam ni sama, moj ima 5,0 i vjerujem da može i samostalim radom pohvatati nešto ali ovo me brine, stvarno.
    Otkazana su državna natjecanja (na dva se već kvalificirao, a treće je otkazano neposredno prije županijske razine) od kojih su mu neka mogla omogućiti direktan upis na željeni studij, tko će to i kako vrednovati?
    Ma nije samo to - ja imam maturanta, a sad će po svoj prilici sjediti doma... Ne znam...

S druge strane - gledam jučer kod njega na računalu - dobili zadatke iz mat, hj, engleskog i politike&gospodarstva, a ostali predmeti slabo, samo teoretski dio... Nije da ljudi ne žele, nego je moj sin u strukovnoj školi, gdje se velik dio praktične nastave održava u laboratorijima. Nema nikakve šanse da se to riješi na daljinu.

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Rijecanka, potpuno se slazem za dio s drzavnim natjecanjima.
    Sigurno i o tome razmisljaju.
    Osobno, dala bih neke bodove svima koji su se plasirali na drzavno natjecanje ako se radi o predmetu vaznom za studij.

Za maturu ne znam sto bih rekla. Valjda ju nece dodatno pomaknuti.
    Nadam se da ce ove godine preskociti esej iz Hrv.koji je zakazan za 16.5. Ionako su obezvrijedili nacin vrednovanja Hrvatskog. Nek pisu samo test .
    Ne znam. Valjda ce se do prvog tjedna lipnja sve smiriti.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

E za maturante i ja ne znam
    Moj još uvijek ne zna ime li kakve pripreme koje su dodatno plaćene
    Noćas je radio nešto za maturu to znam što će biti kad mu ponestane materijala i slično ne znam

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

A možda će sad veći dio biti teoretski s jednog dana samo praktično kad dođe do tog dana

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    A možda će sad veći dio biti teoretski s jednog dana samo praktično kad dođe do tog dana
    A kako da npr. medicinska škola odradi svoj dio nastave? Ili da proširim priču do apsurda - da li bi ti dozvolila da ti izvadi slijepo crijevo kirurg koji je to samo vidio na YouTube kanalu?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Nisam tako mislila nego će možda jednog dana kad dođe vrijeme za to podebljati praktični dio
    Samo kad će to biti ko zna

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

"Postovana profesorice,javljam se u ime vaseg najdrazeg 4. * Uspjesno smo rijesili zadatke te smo jedni drugima pomogli rijesiti neke zadatke. Sada kada smo shvatili nemamo vise problema pri njihovom rjesavanju. Lp."

Moji maturanti <3.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa Vidi poruku
    "Postovana profesorice,javljam se u ime vaseg najdrazeg 4. * Uspjesno smo rijesili zadatke te smo jedni drugima pomogli rijesiti neke zadatke. Sada kada smo shvatili nemamo vise problema pri njihovom rjesavanju. Lp."

Moji maturanti <3.

to tvoji ?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Moji maturanti <3.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Slažem se s rosom.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Da, moji učenici s kojima sam u kontaktu 24 h dnevno. Uz ostalih sedam razreda, imam 3 razreda maturanata kojima je najteže u ovoj situaciji .

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I ja imam maturanta doma. maria71 kaj ti mislis, ipak si profa u gimnaziji, jesu li obavili dovoljno gradiva u 3,5 godine?. Ja sam si to onako laički posložila da bi im mogli malo smanjit obim gradiva za maturu.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ja sam sve napravila. Bojala sam se da ću opet na operaciju , tako da samo ponavljamo. Za ostale nemam pojma. Trebalo bi ograničiti maturu na prva tri razreda srednje škole.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam sve napravila. Bojala sam se da ću opet na operaciju , tako da samo ponavljamo. Za ostale nemam pojma. Trebalo bi ograničiti maturu na prva tri razreda srednje škole.
    I ja sam došla do tog zaključka.

I odlično si sve organizirala

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Sretno svima

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Moj maturant je danas imao online pripreme za maturu, matematika i fizika. Još mu je lagano, ali kaže da je ok. Dobiju i zadatke za vježbanje. Gradivo im ionako ne ulazi samo u glavu, treba učiti bez obzira na okolnosti.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Moj nije dobio ništ
    ok druga agencija je,ski očekivala sam nešto
    Ima samo jedan predmet i to izborni
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 21.03.2020. at 22:32

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Hvala maria. I moj veli da su glavninu predmeta riješili. Toplo se nadam da neće pomicat maturu. Odnosn9, sad se nadam da nebu više potres

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Jedina prednost po ovom viđenom će biti da neće biti ništa štrajka nastavnika

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne razumijem kakva prednost ?

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj larmama prvotno napisa Vidi poruku
    ne razumijem kakva prednost ?
    Meni se ponekad učini da jeleni.O hrvatski nije materinji jezik.

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Kohezija i koherencija nula bodova. Na maturi bi pala ko kruska.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Na maturi bi imala prilagodbu, nešto slično kao i moj sin (vizualna disleksija). Oni koji nemaju s tim problema često to ne prepoznaju.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ne bi pala nikako
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 26.03.2020. at 09:42

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    A možda je autocorrect...

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ne bi pala nikako
    Interesantno.
    Ja fakat nemam pojma jel bi prosla.
    Nikad nisam gledala maturu iz HJ

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    Interesantno.
    Bome, i ja za sebe ne mogu tvrditi da bih prošla.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    Interesantno.
    E vidiš tu sam u prednosti
    Gledam to već godinama,a tek imam sad maturanta.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Sve do jedne bismo pale.
    Garant.
    Po onome kaj sam čula da se tražilo lani.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •