Stranica 32 od 34 PrviPrvi ... 223031323334 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,551 do 1,600 od 1670

Tema: Strajk nastavnika

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Online nastava se odavno mogla uvježbati, testirati i ne bi nikome bio bauk da se itko iz školskog sustava "na terenu" udostojao pomaknuti s mrtve točke.
    Umjesto toga već godinama gledamo masovno sabotiranje bilo kakve reforme od strane nastavnog kadra, na primjer prije početka ove školske godine su sindikati naravno tražili se da se reforma odgodi, na svakom portalu (jer srećom fb i sl ne čitam) pišu kako njima ništa od virtualnih učionica, tableta i sl ne treba, u školi mog djeteta tjednima ti tableti skupljaju prašinu i nitko da ih podijeli. I još dizali paniku kao da će doć smak svijeta ako se krene s tako "nepripremljenom reformom" - a na kraju naravno isto kao i inače, samo malo lakše knjige i više digitalnih sadržaja. Što je bilo jasno svakom nepaničaru od početka.

A sad odjednom kad bi svim dobro došlo da svi učenici imaju sve to, sve se radi navrat na nos, zadnji dan pred obustavu nastave se dijele tableti, virtualne učionice još nisu kreirane, upute se pišu u hodu i objavljuju preko vikenda, a prilično sam sigurna da hrpa nastavnika nije odradila edukacije s objašnjenima jer su jednostavno odlučili "da to njima ne treba" i sad će biti pičvajz par dana/možda i tjedana dok ne nauče i priznajem da mi je drago i da se veselim tome jer non-stop se djeci naglašava kako ne smiju biti kampanjci i kako je super učiti nove stvari - a sami su najgori u tome. Ne svi ali mnoštvo njih.

Nadam se da će kao pozitivno iz svega ovog napokon se dokazati svim nedokazivima da
    - tehnologija je "enabler" a ne bauk
    - da svi mogu imati koristi od nje
    - i da napokon kad mi je dijete bolesno može naći SAV propušteni sadržaj online umjesto da okolo "se snalazi" za gradivo ("jer smo tako i mi radili")
    - da online nadje objašnjenje za sve što nije dobro ispredavano (a toga ima)
    - ili kad vlada epidemija gripe raspise se 2 tjedna online nastave dok ne prođe epidemija i sl.
    - Ili da recimo 1x tjedno uvedu "skola od kuce" dan pa sve odrade online, kao sto mi u firmi imamo "homeoffice" dan pa sve odradimo od doma
    itd..
    Bar više neće biti "to se ne može" glupih izgovora.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Prof matematike iz jedne skole otisao je u prijevremenu mirovinu radi uvodjenja e dnevnika. Nije mu se gombalo s tim pred kraj radnog vijeka.
    Bilo mi je smijesno al covjek je zapravo bio fer. Nije to za mene nek mladji preuzmu jer ja mogu i u mirovinu.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Učiteljica od mog ima 35g radnog staža. Ima (već godinama) svoju razrednu web stranicu, pod lozinkom, na njoj su uvijek ažurni podaci što se radi na nastavi, što su problemi, što je za zadaću za zaboravljive/bolesne, ednevnik najnormalnije koristi... Gdje ima volje ima i načina.

Moja svekrva je s 60 išla polagati ECDL za office pakete, jer je trebalo za posao. Tko nema motivacije se prilagođavati novim uvjetima svog posla - treba promijeniti posao.
    Posljednje uređivanje od sillyme : 14.03.2020. at 08:17

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    Rosa radim na specificnom mjestu. Di mozemo reci da nije zec da ce utec.
    U ovom vremenu niti je neophodno da idemo na posao, ali taj posao u jednom segmentu se ne moze raditi od doma a opet moze se organizirati pa da se radi.
    Ali eto mi cemo raditi. Meni nije problem.
    Imam dvoje djece na srecu nisu vise tako mali pa me muce druge brige.
    Ja jos nemam izgradjen stav oko nastave. Ali iskreno mi se cini dovro dok se sve ne pokrene da ste na poslu svi zajedno i da si pomognete u organizaciji nastave.
    Sigurno ce u ponedjeljak biti svega. Od rusenja servera. Djece koja nece moci pristupiti ili nece znati pristupiti nastavi. Roditelji ce zvati sto i kako....
    Ako svi budete doma, kako cete savladati sve te probleme?
    Nakon strajka di smo vas podrzali maksimalno. Jel zbilja smatras da je npr. meni lako sad da mi djeca opet nemaju normalnu skolu dva tjedna?
    Kako da im objasnim da nisu na praznicima?
    Tako da DA ja samtram da trebate biti na radnim mjestima bar dok ne savladamo sve pocetne probleme.
    A kad se uhoda sve. Bude bez bugova i inih problema onda se moze pricati o vasem ostanku doma.
    I mozes li ti reci za sve svoje kolegice i kolege da ce u pon sve odraditi bez problema?
    Ok, razumijemo se.
    Naravno da ćemo biti na poslu, u ponedjeljak će biti ludnica na kvadrat, već jutros me dočekalo brdo mailova, što kolega, što učenika, što roditelja vezanih za provedbu online-nastave ili za nemogućnost prijave. Da ne velim da sam jutros pisala informatičarki mog djeteta jer se ne može prijaviti u sustav.
    Nikome nam nije lako, i ja moram mom osmašu doma objasniti da ovo nisu praznici i da ne može u mekić, kino ("Ali razmak je 1 metarrr!!") i sl.

Čeka nas izazovno vrijeme, to je sigurno. Osobno, nemam problem s IKT, gotovo svaki sat ih koristim u nastavi, no ima kolega koji će biti u velikom problemu, to je istina. Ono što je sigurno, sve je vidljivo ravnateljima i administratorima tih platformi i neće kako učenici tako niti nastavnici moći zabušavati. Iako postoje specifičnosti posla: što će kolege iz TZK?

Vezano za ovo što piše Cathy: nastavnici koji nisu informatički pismeni: ne znam, nemam ja baš puno milosti prema tome. Iskreno, davno bih takve ljude otpuštala. Kao da liječnik od 60 godina kaže da ne zna što se u medicini događalo zadnjih 20 godina i da ga se pusti na miru na dočeka penziju.
    Imamo i mi takvih par, čekaju penziju već deset godina, ne znaju kak se printer koristi "da ne bi nekaj strgali".
    Mogu mi biti kolege 100 puta, ali sorry, no way. Svi smo mi na tržištu danas. Prilagodi se.
    Posljednje uređivanje od rosa : 14.03.2020. at 08:22

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Profa iz fizike moje kceri jos uvijek koristi grafoskop.
    I rekla im je jucer da budu si malo sami citali i sami rjesavali zadatake. Fizika, sedmi razred.
    A ona bude dobila placu. Ludilo.

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

I da, još nešto: ne spadam u mlađu gardu, sram me napisati, ali moj diplomski rad nisam sama printala jer nisam em znala, em imala na čemu. Doma nisam imala računalo, a naš faks je uvodio informatičku učionicu za studente taman kad sam branila diplomski.
    (Sitnim slovima bih trebala napisati da sam s kolegicom s FER-a, nekadašnjeg ETF-a, poskrivečki nakon faksa ulazila u njihovu učionicu i otkrivala čari interneta.)
    Ako ja s 26 nisam znala miša držati i pisala sam si u tekicu upute: 1. klikni start, onda klikni...., onda molim lijepo..sve se može naučiti.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Pa kad je tako za sta im ona sluzi?
    Mogu cijelu godinu malo citati i raditi zadatke.
    S obzirom da ce aktivnosti svih biti vidljive i siroj zajednici od same skole jos ce ova korona uvesti nekog reda i napretka u skole.
    Pocelo je sa sapunom

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

S obzirom da ce aktivnosti svih biti vidljive i siroj zajednici od same skole jos ce ova korona uvesti nekog reda i napretka u skole.
    Pocelo je sa sapunom
    Nazalost za nista.
    I boje se kakva ce biti njena online nastava, hoce li je uopce biti. I sto mozemo uciniti ako je ne bude.
    Pa se nadam da bude ipak u skoli, ne doma i da ce je netko kontrolirati.

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Pocelo je sa sapunom

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Pocelo je sa sapunom
    E baš. To smo doma komentirali. Nema do pandemije opasnog virusa da se naš sustav napokon pomakne. Npr da imaju sapun za ruke. To kad u školi vlada epidemija gripe da je na nastavi 4/28 učenika nije dovoljno da ima sapun za ruke u wc.

Da naglasim, ja uvijek pričam o sustavu, kao o kolektivu. Naravno da uvijek postoje pojedinci, ali sustav je taj koji nameće tempo i norme. A sustav = većina. I to je činjenica.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Rosa, evo ja ću ti napisati primjer iz svog sektora s posla. Plus iskustvo osobe kojoj je dijete imalo tešku bolest pa smo svi kao obitelj bili 4 mjeseca u izolaciji, hodali non-stop s maskama i bojali se svakog živog stvora.

Iz mog mozga i moje perspektive meni je ovo totalna panika, svatko tko hoda mi je prijetnja .

Istovremeno radim u multinacionalnoj kompaniji koja s jedne strane posluje i svakodnevno sastanči s hrpom ljudi iz drugih multinacionalnih kompanija, te istovremeno s hrpom državne uprave koja posljednjih tjedana čini se “ništa ne radi” nego samo zbog predsjedanja putuje u Brisel. Kroz ured svaki dan prolazi hrpa ljudi kojima je posao da rade s ljudima “na terenu” po cijeloj cjelcatoj zemlji. Hrpa stranaca, vanjskih suradnika i slično prolazi kroz poslovne nebodere i liftove svaki dan.
    Zadnji masovni sastanak s hrpom ljudi sa svih strana smo imali u četvrtak do 16h.

Ja sam mislila da će nam u petka reći da će to sve stati od ponedjeljka. Znaš što? Neće. Dobili smo samo mjere da fizičke sastanke s ljudima izvan ureda održavamo samo ako su nužni, a da sve ostalo obavimo putem raznih online verzija sastanaka.

Mislila sam da će nam reći da možemo svi raditi od kuće, ali ne možemo. Osobe koje nemaju djecu moraju imati jak razlog i opravdanje i objasniti svom nadređenom zašto žele raditi od kuće. Oni koji imaju djecu mladu od 10 godina smiju ostati kod kuće, uz napomene: ako rade, sa svojim direktnom nadređenim moraju utvrditi preciznu količinu i opis posla koji rade od kuće, koliko su točno sati i što radili kod kuće. Oni koji neće raditi ništa moraju pisati godišnji ili biti na neplaćenim danima.
    Svi ostali normalno dolaze u ured uz mjere opreza kao sto su “perite ruke”.

I iz još jedne djelatnosti koja je bliska mom poslu znam iz prve ruke za posao anketara koji idu po kućama i anketiraju ljude po kućama - nitko im nije rekao “nemojte ići, sve staje”. Dapače, iz svih centrala i svih vrhova voditelja hrpe projekata koji se na razini cijele EU provode (npr. za eurostat i slične insititucije), nitko nije donio nikakvu odluku i rekao “ovo staje”. Nego su poslali upute: neka svatko odluci sam za sebe, poštujete mjere opreza i sl.

Svijet neće samo tako stati. Mi smo dobili čitabu od vlasnika/predsjednika uprave korporacije: “ovo su teška vremena, moramo biti fleksibilni, imamo za plaće sljedeća 2 tjedna, ali nakon toga ćemo propasti, zato nastavljamo dalje, perite ruke”.

Ono sto sam htjela reci, nije to bas samo tako “lako svima ostalima, oni rade od doma”.

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj Bubilo Bubich prvotno napisa Vidi poruku
    Rosa, evo ja ću ti napisati primjer iz svog sektora s posla. Plus iskustvo osobe kojoj je dijete imalo tešku bolest pa smo svi kao obitelj bili 4 mjeseca u izolaciji, hodali non-stop s maskama i bojali se svakog živog stvora.

Iz mog mozga i moje perspektive meni je ovo totalna panika, svatko tko hoda mi je prijetnja .

Istovremeno radim u multinacionalnoj kompaniji koja s jedne strane posluje i svakodnevno sastanči s hrpom ljudi iz drugih multinacionalnih kompanija, te istovremeno s hrpom državne uprave koja posljednjih tjedana čini se “ništa ne radi” nego samo zbog predsjedanja putuje u Brisel. Kroz ured svaki dan prolazi hrpa ljudi kojima je posao da rade s ljudima “na terenu” po cijeloj cjelcatoj zemlji. Hrpa stranaca, vanjskih suradnika i slično prolazi kroz poslovne nebodere i liftove svaki dan.
    Zadnji masovni sastanak s hrpom ljudi sa svih strana smo imali u četvrtak do 16h.

Ja sam mislila da će nam u petka reći da će to sve stati od ponedjeljka. Znaš što? Neće. Dobili smo samo mjere da fizičke sastanke s ljudima izvan ureda održavamo samo ako su nužni, a da sve ostalo obavimo putem raznih online verzija sastanaka.

Mislila sam da će nam reći da možemo svi raditi od kuće, ali ne možemo. Osobe koje nemaju djecu moraju imati jak razlog i opravdanje i objasniti svom nadređenom zašto žele raditi od kuće. Oni koji imaju djecu mladu od 10 godina smiju ostati kod kuće, uz napomene: ako rade, sa svojim direktnom nadređenim moraju utvrditi preciznu količinu i opis posla koji rade od kuće, koliko su točno sati i što radili kod kuće. Oni koji neće raditi ništa moraju pisati godišnji ili biti na neplaćenim danima.
    Svi ostali normalno dolaze u ured uz mjere opreza kao sto su “perite ruke”.

I iz još jedne djelatnosti koja je bliska mom poslu znam iz prve ruke za posao anketara koji idu po kućama i anketiraju ljude po kućama - nitko im nije rekao “nemojte ići, sve staje”. Dapače, iz svih centrala i svih vrhova voditelja hrpe projekata koji se na razini cijele EU provode (npr. za eurostat i slične insititucije), nitko nije donio nikakvu odluku i rekao “ovo staje”. Nego su poslali upute: neka svatko odluci sam za sebe, poštujete mjere opreza i sl.

Svijet neće samo tako stati. Mi smo dobili čitabu od vlasnika/predsjednika uprave korporacije: “ovo su teška vremena, moramo biti fleksibilni, imamo za plaće sljedeća 2 tjedna, ali nakon toga ćemo propasti, zato nastavljamo dalje, perite ruke”.

Ono sto sam htjela reci, nije to bas samo tako “lako svima ostalima, oni rade od doma”.
    Nitko nije rekao,da je svima ostalima lako i da svi rade od doma.

Ono što se problematizira je nužnost dolaska na posao ukoliko se može odraditi u potpunosti od kuće.
    Prvoj mi je ugodnije raditi iz zbornice ili kabineta gdje imam mir, kafe-aparat i drage kolege s kojima mogu proćakulati.
    To kaj mi je doma internet puno brži je drugi par rukava.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Pa svakom razumnom je jasno da rad u skoli privremena mjera. Kao sto je svakom razumnom jasno da ce ovo trajati duze od dva tjedna . I da ce samo biti gore dok ne postane bolje.
    I onda pisati ovakve blogove i ovakva ocitovanja kakva pise sindikat u najmanju ruku je neprimjereno trenutku.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mislim da nastavnici trebaju raditi od kuće, a i svi drugi koji mogu. To je u interesu svakoga od nas, što manje ljudi, to manje zaraze. Jasno, ako se ljudi budu ponašali kao da se ništa ne događa i normalno se socijalizirali (a hoće), onda od ovih mjera neće biti koristi.

Poslodavcima se naravno ne sviđa uvoditi ove mjere, ima stvarno apsurdnih situacija iz kojih se vidi da ima ljudi koji zaista nisu spremni prihvatiti realnost.

No, moram priznati da je i mene jučer ujutro propisno iznervirao ovaj 'crkni stoko' članak na nastavnici.org. Puka je činjenica da škola bez đaka nije ništa opasnije mjesto za zarazu od bilo kojeg ureda ili poslovne zgrade, dapače, manje je opasno jer ima puno prostora kad je prazna. Isto tako je činjenica da se ne može preko noći odrezati niti radi organizacije nastave, niti radi male djece jer se i roditelji trebaju snaći. Ova negativa, prvo sprdanje iz online nastave (negdje sam vidjela da netko komentira da neće valjda nastavnici morati trošiti svoje resurse za online nastavu, sad to očito nije problem), onda crkni stoko koji pokazuje priličnu udaljenost od realnosti,

Općenito, hrpa negativnosti koja se svaki dan po portalima i uživo može čuti prema 'našima' koji 'ništa ne rade' , ne testiraju, puštaju na granici itd. me baš smeta. Iako mi je razumljiva jer nakon faze deniala dolazi faza ljutnje. Uvijek trebamo misliti da se na ovo što se dogaća nitko nije mogao pripremiti (iako izgleda da su se neki ipak mogli malo bolje pripremiti npr. podijeliti te tablete djeci na vrijeme)

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Naše školsko igralište danas puno ko šipak.
    Vidjela u prolazu.

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

U ovom trenutku nam najmanje trebaju ovakvi tekstovi, neslaganje, zašto mi da a oni ne i slično. Moramo skupiti glave, svatko ponijeti dio tereta i stisnuti zube.
    Nikome nije lako. Moja kolegica ima 2 vrtićarca koja će morati u dežurstvo jer ona ne može ostati kući, ne može otvoriti bolovanje jer nitko nije bolestan.
    Nama je na poslu sad najstresniji period pa radimo i vikendima a radnim danima i po 12 sati a onda će me kući čekati dijete kojem moram objasniti gradivo ali trenutno je tako. Samo da svi prođemo sa što manje posljedica.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Mitovski,
    kolegica koja ima 2 vrtičaraca zaista ne može otvoriti bolovanje na sebe ili neko dijete u ovo vrijeme korone??

Pa nema šanse da bi mi vrtićarci sad išli u vrtić. Dobila bih ja crijevnu virozu ma šta god. Ljudima su bitniji novci od zdravlja, ne žele past na naknadu. I razumijem i to naravno.
    Al vjerujem da većina dr.ima razumijevanja za trenutnu situaciju i nisu jako striktni s bo za roditelje.

Uostalom postoji i opcija go,1 tjedan mama, 2.tj tata pa vidjet što će biti dalje.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Pričam o vrtićarcima.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Lili, a misliš da nema poslodavaca koji ne žele i ne trebaju svoje radnike na poslu? Tj. misliš da ih ima puno više koji će “zatvoriti butigu” i reći “nema veze, ne dolazite...”? Nema šanse. Dok ne zabrane, nitko od privatnog sektora neće zatvoriti vrata.

Djeca su sigurnija u praznom vrticu nego ti u ovo vrijeme predsjedanja na svom poslu.

I zadnje, misliš da doktori otvaraju bolovanja samo tako? Crijevna viroza je 3 dana bolovanja. Ako nemaš neku super pedijatricu koja voli baš tebe/nemaš vezu nema šanse. Barem ja stalno hodam oko doktora, bolovanja se ne dijele šakom i kapom.

I još da je kolegica od Mitovski jedina, i ja znam ljude koji moraju na posao, a nemaju kud s vrticarcima.
    Posljednje uređivanje od Bubilo Bubich : 14.03.2020. at 14:01

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Lili sacjet otvori bolovanje je stvarno cudnovato.
    Dakle moras otici kod doktora, muljati da je nesto tebi ili djetetu. Time opteretiti zdravstveni sustav jos malo.
    Onda ako otvoris bolovanje na sebe poslodavac snosi troskove u pocetku. Sto je super. Jelte iovako ima sad cavte cvece u njihovo poduzece. Ili pak na dijete sto je na trosak drzave. Pa jelte ajmo sad svi snositi troskove i toga.
    Mozda da nam Bandic pomogne.
    Postoje godisnji. Neplaceni.....
    Svi imamo problema al ajd molim te ne nudi takve savjete.

Ja sam jutros zakljucila da sam "sretna" sto imam dva teena doma. Pa ne moraju u vrtic dok mi radimo.
    A teen situaciju kako hendlati je dala marta savjet.
    Bome cu je poslusati.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Ne smije se toliko o takvim teen savjetima razglabati na roditeljskom forumu!

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ne smije. Zato sam i rekla da cu ko marta

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj mitovski prvotno napisa Vidi poruku
    Moramo skupiti glave, svatko ponijeti dio tereta i stisnuti zube.
    Ja sam dosla napisati da fakat ne bi bilo dobro da sad skupimo glave.

i pitat lili jel ok da onda i mi doktori s malom djecom jednostavno otvorimo bolovanje, kad je to toliko razumno i logicno.
    Posljednje uređivanje od sasa : 14.03.2020. at 15:12

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Mitovski,
    kolegica koja ima 2 vrtičaraca zaista ne može otvoriti bolovanje na sebe ili neko dijete u ovo vrijeme korone??

Pa nema šanse da bi mi vrtićarci sad išli u vrtić. Dobila bih ja crijevnu virozu ma šta god. Ljudima su bitniji novci od zdravlja, ne žele past na naknadu. I razumijem i to naravno.
    Al vjerujem da većina dr.ima razumijevanja za trenutnu situaciju i nisu jako striktni s bo za roditelje.

Uostalom postoji i opcija go,1 tjedan mama, 2.tj tata pa vidjet što će biti dalje.
    Eh, bilo bi idealno da roditelji vrtićke djece mogu dobiti dopust, ali u mnogim firmama to tako ne ide,a bome ni u ordinaciji primarne zdravstvene zaštite...
    Uostalom, vrtićku djecu imaju i ljudi koji sad stvarno moraju biti na poslu.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Lako je drzavnim muskim spolnim organom po gloginjama mlatiti.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj sasa prvotno napisa Vidi poruku

i pitat lili jel ok da onda i mi doktori s malom djecom jednostavno otvorimo bolovanje, kad je to toliko razumno i logicno.
    Ja to isto predlazem gdje stignem.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Znala sam da će post izazvat lavinu.

No isto tako znam da je ovo zaista izvanredna situacija i da su moja djeca vrtićarci sigurno ne bi bili tamo s par djece u vrtiću.
    Našla bih način, bo, go, neplaćeni whatever.To je bila poanta mog posta. Takodjer sam i go spomenula.

I dala bih se kladit da prijateljica od mitovski ne radi posao liječnika.

Ja se nadam da će nama odobrit rad od doma,a ako ne onda radni go. Ne želim izlagat bake i dede jer su rizična skupina.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 14.03.2020. at 15:37

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Nevjerovatno je kako iz svoje privilegirane pozicije osobe sa sigurnim drzavnim primanjima, koja potencijalno ima mogucnost raditi iz kuce ili uzeti godisnji ili otvoriti lazno bolovanje jos i patroniziras i dijelis savjete, dapace, osudjujes ljude (kojima je lova bitnija od zdravlja ili kako ono vec) koji nemaju tvoju nicim posebnim zasluzenu privilegiju.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

I dala bih se kladit da prijateljica od mitovski ne radi posao liječnika.
    Da, vjerojatno nije liječnica. A s obzirom da je napisala da joj je kolegica, vjerojatno radi s njom. Pri čemu je isto napisala da im je trenutno najgore razdoblje u godini i da rade po 12 sati i vikendom. Pa pretpostavljam da u toj firmi sad bas ne mogu samo tako lako na godišnji.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Bubi vjeruj mi i ja imam posla preko glave i ovakav tempo mi je već dugo, ako budem na go to će biti itekako radni go i već smišljam kako ćunse organizirat. Kako god okreneš radit ću.

No kako sam gore u prvom postu napisala razumijem sve i svakoga.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 14.03.2020. at 16:27

Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Bilo bi sjajno, razdvojiti postove, otvoriti novu temu. Od oživljavanja teme, 13.3., postovi nemaju dodira s naslovom teme - Štrajk nastavnika!

U sustavu odgoja i obrazovanja radi velik broj ljudi i jasno je da svi ne posjeduju osobne vrline, stručne kompentencije i radne navike dostojne vršenja tog poziva. Ali, zar nije tako i u drugim pozivima i zanimanjima?!

Štrajk ostaje ustavom zagarantirano pravo svih radnika, tako i učitelja i nastavnika.

Štrajkala sam iako već godinama nisam članica sindikata.

Štrajkala sam kao izraz općeg bunta protiv sustava, kao urlik nemoći. Najmanje zato jer mi je plaća sa završenim Prirodoslovno-matematičkim fakultetom, stalnim stručim usavršavanjem, samoedukacijom, predanim i odgovornim radom u zahtjevnom području odgoja i obrzovanja posebno osjetljivih skupina učenika i uz 22 godine radnog iskustva u razini statističkih podataka o prosječnoj plaći u RH.

Hvala svima koji su podržali prošlogodišnji štrajk. Podrška i konstuktivna kritika imaju veliku moć.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Bubi vjeruj mi i ja imam posla preko glave i ovakav tempo mi je već dugo, ako budem na go to će biti itekako radni go i već smišljam kako ćunse organizirat. Kako god okreneš radit ću.

No kako sam gore u prvom postu napisala razumijem sve i svakoga.
    Ali jos uvijek ostaje cinjenica da i da se svijet srusi - ti Lili ne mozes ostat bez posla niti ostat bez place
    ....

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Mato je zato jer je predsjeda
    Unijom

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Pa i može... ako se ne uplaćuju u proračun, a uplaćivat će se od nekih djelatnosti manje ili nula, svatko tko je na proračunu isto može ostati bez plaće.
    Sva sreća da je navala na trgovine ogromna pa je barem PDV od svega kupljenog ušao u državnu blagajnu .

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Pa da, zato je i nerazumno dodatno opterecivati proracun izmisljenim bolovanjima, u situaciji kad je proracun uzasno ugrozen. Zamislite samo koliko ce frizerskih salona, ugostiteljskih objekata, slobodnih umjetnika, agencija za iznajmljivanje propasti. Zamislite kako je ljudima u Istri koji sada ne smiju raditi mjesec dana, a imaju radnike zaposlene koji trebaju placu. Nevjerovatno je sebicno samo zakljuciti da se treba o trosku HZZOa otici na bolovanje. A osim sto je sebicno je i kratkovidno. Jer kad se slomi privatni sektor nadrapat ce i drzavna administracija, a i javni sektor.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Saša, potpis.
    Ali, nažalost, mnogi ne razmišljaju tako.
    Kad bi svi prestali raditi, tko bi punio proračun?
    Odakle novac za plaće, bolovanja, naknade i majke odgajateljice?
    Hm...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Na računovodstvenoj grupi koju ja pratim piše se da su radnicima počeli davati poslovno uvjetovane otkaze, radnici tako imaju pravo naknadu a može ih se prijaviti čim bude potreba ponovo na isto radno mjesto.
    Ne znam što bi mislila o toj mjeri. S jedne strane ako je to jedini način da radnici dobiju ikakvu "plaću" no s druge strane neodgovorno je i posljedica je dugogodišenjg neodgovornog ponašanja poslodavca, države, radnika itd...

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Puno se pisalo, ne želim ulaziti u pojedinosti zašto, što i kako. Kolegici ne pada napamet otvarati lažno bolovanje. Mi u firmi jednostavno nismo tako nasađeni. Ima nas 6, svatko je bitan i fali ali ako treba potegnut ćemo i stisnuti za drugog. Vidjeti ćemo što i kako napraviti. Da bi dobili plaće moramo raditi. Nije problem tjedan-dva, ali meni se čini da će ovo biti puno duže.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Bubilo Bubich prvotno napisa Vidi poruku
    Pa i može... ako se ne uplaćuju u proračun, a uplaćivat će se od nekih djelatnosti manje ili nula, svatko tko je na proračunu isto može ostati bez plaće.
    Sva sreća da je navala na trgovine ogromna pa je barem PDV od svega kupljenog ušao u državnu blagajnu .
    Tako je BB.
    Bojim se da nam na jesen svima/većini gine smanjenje plaća ili nedaj Bože izostanak iste.

Sigurna sam da će ekon.posljedice po gospodarstvo općenito, a i punjenje proračuna biti enormne.

Mitovski da i ja mislim da će potrajat duže. Sigurno do kraj atravnja/poč.svibnja.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 15.03.2020. at 18:37

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Tanči prvotno napisa Vidi poruku
    Saša, potpis.
    Ali, nažalost, mnogi ne razmišljaju tako.
    Kad bi svi prestali raditi, tko bi punio proračun?
    Odakle novac za plaće, bolovanja, naknade i majke odgajateljice?
    Hm...

Sent from my iPhone using Tapatalk
    Nemaš ti ono penzionera u obitelji?
    Posljednje uređivanje od Cathy : 15.03.2020. at 19:19

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Evo nastavnici više ne moraju u školu.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

kak ce se sad pravedno razrijesit uciteljske place kad ima ucitelja koji ne znaju dovoljno da rade od doma?
    Posljednje uređivanje od mama pticica : 19.03.2020. at 15:16

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj sasa prvotno napisa Vidi poruku

.

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj mama pticica prvotno napisa Vidi poruku
    kak ce se sad pravedno razrijesit uciteljske place kad ima ucitelja koji ne znaju dovoljno da rade od doma?
    Pravedno kao i do sad

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Mislim da se svašta može iskombinirati... naša Uciteljica (niži razredi osnovne) šalje natipkane word dokumente sa zadacima roditeljima, ona iz stranog jezika je napisala upute rukom na papir, poslikala i poslala fotku.
    Mislim da i oni koji se najlošije snalaze mogu zadati neki zadatak ili poslati neke upute.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Moje troje djece (2 OŠ, 1 SŠ) prima zadatke i rješava ih s više ili manje volje, ali posve jedinstveni u ocjeni da sad moraju raditi više nego prije, jer im zadatke šalju i oni kod kojih se inače "ništa" ne radi. Svega sam svjesna, ali je li zaista dovoljno nastavu svesti na "riješi stranu xy u zbirci"? Zbog specifičnosti predmeta nastavnici imaju više ili manje mogućnosti dobro osmisliti ovu online nastavu, ali generalno opet mi se čini da se samo popunjava forma, tek toliko da se "odradi", kao i nadoknade za štrajk. Hoće u subote koje su trebale biti radne također dobivati zadatke pa smo jednim udarcem dvije muhe ubili?
    S maturantom kući, nakon štrajka i u ovim okolnostima, pitam se za smisao mature, za mogućnosti da se tu djecu ipak ne zakine, da se gradivo 4. razreda jednostavno ne boduje na maturi...ne znam ni sama, moj ima 5,0 i vjerujem da može i samostalim radom pohvatati nešto ali ovo me brine, stvarno.
    Otkazana su državna natjecanja (na dva se već kvalificirao, a treće je otkazano neposredno prije županijske razine) od kojih su mu neka mogla omogućiti direktan upis na željeni studij, tko će to i kako vrednovati?

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Ja sam vec ranije rekla da bih mirne duse dala otkaz svim nastavnicima koji nisu usvojili minimum informaticke pismenosti potrebne za kvalitetno funkcioniranje na nastavi 21.st.

Imali su dovoljno vremena da uskoce u vlak, edukacija je bilo (i jos uvijek ih ima) brdo, da ne spominjem besplatni ECDL koji su trebali poloziti (neki nisu jer je to "bezveze"), a i maltene svaka edukacija ima u sebi barem jednu tocku "Kako koristiti xy online-alat u nastavi xy -predmeta),
    pa naravno Loomen kojeg pojedinci smatraju dobrovoljnim usavrsavanjem i zanamaruju ga ili ga uopce ne prate i rade, a ulaze u razrede koji su i sluzbeno krenuli po reformi.
    Vidim kako par kolega gleda u cudu kad se govori npr. o formativnom vrednovanju, izlaznim tablicama i sl. A placu primaju kao i svi ostali.

Dalje, sad svi nastavnici trebaju potpisati izjavu u kojoj se navodi da imaju kod kuce svu potrebnu opremu, ali i znanja za provođenje nastave na daljinu.
    Kad sve ovo prođe vidjet ce i ravnatelji i Ministarstvo i Agencija jasno tko je kada, kako i sto radio/nije radio. Sto ce poduzeti, ostaje na njima.

I jos nesto: takvih o kojima je ovdje rijec je zbilja vrlo malo. Od 75, kod nas je takvih dvoje.

I da, kako su uciteljske place trn u oku mnogima, hocete li postaviti pitanje: " Sto sad s placama odgajatelja u vrticima? "
    Oni ne mogu cuvati djecu online?
    Posljednje uređivanje od rosa : 20.03.2020. at 07:56

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Rijecanka, potpuno se slazem za dio s drzavnim natjecanjima.
    Sigurno i o tome razmisljaju.
    Osobno, dala bih neke bodove svima koji su se plasirali na drzavno natjecanje ako se radi o predmetu vaznom za studij.

Za maturu ne znam sto bih rekla. Valjda ju nece dodatno pomaknuti.
    Nadam se da ce ove godine preskociti esej iz Hrv.koji je zakazan za 16.5. Ionako su obezvrijedili nacin vrednovanja Hrvatskog. Nek pisu samo test .
    Ne znam. Valjda ce se do prvog tjedna lipnja sve smiriti.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

E za maturante i ja ne znam
    Moj još uvijek ne zna ime li kakve pripreme koje su dodatno plaćene
    Noćas je radio nešto za maturu to znam što će biti kad mu ponestane materijala i slično ne znam

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Riječanka prvotno napisa Vidi poruku
    Moje troje djece (2 OŠ, 1 SŠ) prima zadatke i rješava ih s više ili manje volje, ali posve jedinstveni u ocjeni da sad moraju raditi više nego prije, jer im zadatke šalju i oni kod kojih se inače "ništa" ne radi. Svega sam svjesna, ali je li zaista dovoljno nastavu svesti na "riješi stranu xy u zbirci"? Zbog specifičnosti predmeta nastavnici imaju više ili manje mogućnosti dobro osmisliti ovu online nastavu, ali generalno opet mi se čini da se samo popunjava forma, tek toliko da se "odradi", kao i nadoknade za štrajk. Hoće u subote koje su trebale biti radne također dobivati zadatke pa smo jednim udarcem dvije muhe ubili?
    S maturantom kući, nakon štrajka i u ovim okolnostima, pitam se za smisao mature, za mogućnosti da se tu djecu ipak ne zakine, da se gradivo 4. razreda jednostavno ne boduje na maturi...ne znam ni sama, moj ima 5,0 i vjerujem da može i samostalim radom pohvatati nešto ali ovo me brine, stvarno.
    Otkazana su državna natjecanja (na dva se već kvalificirao, a treće je otkazano neposredno prije županijske razine) od kojih su mu neka mogla omogućiti direktan upis na željeni studij, tko će to i kako vrednovati?
    Ma nije samo to - ja imam maturanta, a sad će po svoj prilici sjediti doma... Ne znam...

S druge strane - gledam jučer kod njega na računalu - dobili zadatke iz mat, hj, engleskog i politike&gospodarstva, a ostali predmeti slabo, samo teoretski dio... Nije da ljudi ne žele, nego je moj sin u strukovnoj školi, gdje se velik dio praktične nastave održava u laboratorijima. Nema nikakve šanse da se to riješi na daljinu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •