Možda je žena starija,možda i bolesna,možda ima nekog doma bolesnog.....
Koliko sam slušala da su neki stariji liječnici privremeno bili oslobođeni rada s pacijentima
Samo pišem na kaj je mogla učiteljica aludirati ne trebaju roditelji i djeca znati što je problem
Usput sve mlade učiteljice koje znam otiđu na komplikacije čim bude plus
U mojoj firmi nitko niti na vrhuncu epidemije nije bio osloboden rada s pacijentima bez obzira na zdravstveno stanje . Imali smo radnu obvezu i jedina posteda je bila ta da se rizicne skupine ne stavlja prve u slucaju potrebe na rad direktno sa covidom.
Ali to sam vec nekiliko puta napisala.
Kod vas imaju i radni obvezu i osobe s tumorima?
Svi zdravstveni djelatnici imaju radnu obavezu.
Osoba koja ima karcinom ( ne tumor) je valjda na bolovanju. Ako je u remisiji tada je na poslu .
Radila je kolegica sa dijabetesom u dobi od 59g. koja ima doma mamu od 85god i kolegica sa autoimunom bolesti na citoststicima. Nedavno ( prije 2 tj.) dosao mi je pacijent sa transplantiranim srcem koji je na terapiji imunosupresivima , i on se vratio na posao u trgovacki lanac ( otvorila mu dr. bolovanje dok je epidemija bila na vrhuncu).
Posljednje uređivanje od sirius : 22.05.2020. at 18:11
Idu li djeca i ako ne idu imaju li neopravdane? Dobili smo uputu od samo jedne učiteljice za sada. Sutra je.
Posljednje uređivanje od zutaminuta : 18.03.2025. at 08:09
Mladje dijete oš nema strajka.
Starije dijete sš ne zna se koji prof strajkaju, a koji ne pa su djeca obvezna doc u skolu. Nece ih pustat van skole, cak ni one sate kad nema nastave. No ne zna se kad ce imat, a kad ne. Strašno!
Posljednje uređivanje od Lili75 : 18.03.2025. at 17:18
To bas nema smisla. Mi smo na faksu dobili uputu, a i da nismo napravili bi to, da javimo studentima, ako sutra nece imat nastavu. To mi djeluje normalno. Al u skolama valjda ne smiju reci, ne saljite djecu u skolu. Jer su ravnatelji duzni osigurati makar da ih netko pazi. Hm
U školama u 1. smjeni profači moraju biti najmanje od 8-12 i štrajkaši, navodno i štrajkaši iz 2. smjene moraju biti u isto vrijeme u školi ( 8-12).
Moji studenti još i nisu počeli novi semestar, radi seljenja . Pa su još ovaj tjedan fraj ili odrađuju neke stvari za faks da si olakšaju budući tijek rada
Mali ima nacionalni ,a poslije valjda i koji sat nastave , jer i ovak puno gubi s nacionalnima.
Posljednje uređivanje od jelena.O : 18.03.2025. at 19:49
Navodno se nastavnici trebaju tek sutra ujutro izjasniti štrajkaju li ili ne. Baš kaos. A to nepuštanje da izlaze van osim pod velikim odmorom mi je užas bez obzira na štrajk.
U školi moga sina štrajka samo tajnik tako da će se nastava odvijati najnormalnije. Škola je na popisu škola u štrajku pa je dobra uputa da djeca dođu u školu jer će nastave biti.
Nema neopravdanih sati za štrajk ako roditelj opravda, može se do 3 dana tako opravdati bez ikakvog papira
U jednoj specijalnijoj školi očito štrajkaju deca nitko se nije pojavio od njih pa su raspustili asistente
Kod mog djeteta uprava je učenicima poslala točnu tablicu koje sate imaju, a koje ne (u cijeloj smjeni rade samo dva nastavnika). Tome je i služila obaveza pojedinačne najave štrajka 48h prije početka.