Stranica 8 od 34 PrviPrvi ... 67891018 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 351 do 400 od 1670

Tema: Strajk nastavnika

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj sasa prvotno napisa Vidi poruku
    Evo mene zanima sto misle ovi koji su protiv strajka- a smatraju da su ucitelji i profesori potplaceni? Kojim bi se tocno mehanizmima trebali izboriti za svoje place?

Sent from my iPhone using Tapatalk
    Pa nikakvim, jedino se štrajkom mogu boriti. Na žalost onda su i djeca tu žrtve. Gradiva je ionako previše pa sad još i gube sate, a postoji i mogućnost nadoknade subotom a to im je jedino slobodno vrijeme.
    Svakako smatram da bi nastavnici trebali biti bolje plaćeni, oni su strahovito bitni za razvoj društva i za budućnost. Smatram i to da bi oni nastavnici koji su izvrsni u svom poslu trebali imati i više plaće od kolega koji su manje dobri.
    Nije mi jasno i ne sviđa mi se da npr. u našoj školi postoji problem s učiteljicom stranog jezika koja ili ne zna ili ne želi prenijeti znanje na djecu pa onda ravnatelj kaže kako ne može ništa i ruke su mu vezane ali profesorica koja ih dobiva u višim razredima zna za to pa kreće od početka.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Ne znam, ja nemam problema s tim da mi se dijete lufta, dapače, neka se samo što više lufta.
    Mima, nije ti žao da ti dijete gubi od nastave u vrijeme kad bi trebala biti škola?

Pretpostavljam da će se to morati nadoknaditi na ovaj ili onaj način...

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ne znam, ja nemam problema s tim da mi se dijete lufta, dapače, neka se samo što više lufta.

Cirkularni štrajk mi se čini kao odlična ideja, jer je štrajk stalno u fokusu javnosti, a istovremeno djeca ipak ne gube toliko od nastave.
    potpis

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Danka_ prvotno napisa Vidi poruku
    Pa jest bed i njima i nama i djeci, a nadam se i vladi
    O tome se i radi, to je poanta štrajka.

Ova situacija nije natjecanje u popularnosti

Podržavam štrajk
    (P.S. nisam nastavnica)
    Danka, sorry, ne znam što sam krivo rekla...

Rekla sam svoje mišljenje, valjda smijem...

Da, shvaćam koja je poanta štrajka, ali ne mogu prihvatiti da su djeca žrtve tog štrajka i da im se uskraćuje pravo na školovanje...

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Nisam rekla da mi nije žao da gubi od nastave, nego da mi nije žao da se lufta.

Naravno da mi je žao da gubi od nastave, zato mi i jest draže da je štrajk cirkularni. Nitko ne kaže da je ovo sjajna situacija za bilo koga od uključenih.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ovaj premijerov potez je bas pametan- s jedne strane biti ce opet puno zadovoljnih glasaca, a s druge nas je opet sve strpao u isti uhljebnicki kos- i zdravstvo i prosvjetu i sve agencije i sve sluzbenike itd- pa ce se podrska strajku umanjiti.
    Odvratan potez, jednostavno odvratan.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

lola_34, ma nije ta dječja žrtva baš tako dramatična. Par dana bez nastave stvarno teško da će nanijeti ozbiljnu štetu. Da je roditeljima male djece nezgodno organizirati se - to jest. Ali šta sad, život je često nezgodan.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Kad bi ravnatelj svake škole bio osoba kojoj je istinski stalo do škole i koja se ne mora nikome ulizivati i vraćati dugove za svoju instalaciju u fotelju, onda bismo mogli možda govoriti o njegovoj osobnoj odgovornosti za odabir lošeg nastavnika na natječaju. Naravno da bi morao imati i
    mehanizme za davanje otkaza neradniku.
    Samo, nemoguće je promijeniti samo jedan segment, kad jedno vuče drugo...a sve kreće od stanja u društvu i "nazovi čovika" - mentaliteta.

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    Slazem se. Sve je rijesio i jos nas dublje potopio.

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja isto mislim da je obzirom na dubinu problema, zrtva koju podnose djeca i roditelji (a imam prvasicu) mala i zanemariva.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

lola i mitovski, pa nije da im se oduzima dan zbog nadoknada, za jučerašnju slobodnu srijedu dat će jednu slobodnu subotu.

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

A ovo da ljudi i dalje spominju 3 mjeseca ferija toliko mi je nevjerojatno da ne znam što bih rekla. To je kao da pitam zašto radnici po firmama kukaju kad imaju besplatno ljetovanje u radničkim odmaralištima...eto toliko godina kasne ljudi s tim stavom.
    A da neradnika u sustavu ima, e pa ima.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ma ti argumenti, s jedne i druge strane, da se razumijemo, su mi upravo užasni, zato sam to i komentirala ranije na temi. 3 mjeseca ferija, rade par sati na dan, s druge strane k'o ona učiteljica s fejsbuka ne možemo uzeti godišnji kad hoćemo i brišemo nos vašoj djeci. To jednostavno stvara buku na kanalu i skreće pažnju sa bitnog - a bitni su ovi koeficijenti koji su po školama niži nego u drugim javnim službama i potplaćenost nastavnika.
    Naravno, i općeniti položaj obrazovanja u društvu.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ja isto mislim da je obzirom na dubinu problema, zrtva koju podnose djeca i roditelji (a imam prvasicu) mala i zanemariva.
    Možda, ali svatko to vidi na svoj način i iz svojih cipela...

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Pa moje su cipele roditeljske kao i tvoje. Nisam nastavnica.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ma ti argumenti, s jedne i druge strane, da se razumijemo, su mi upravo užasni, zato sam to i komentirala ranije na temi. 3 mjeseca ferija, rade par sati na dan, s druge strane k'o ona učiteljica s fejsbuka ne možemo uzeti godišnji kad hoćemo i brišemo nos vašoj djeci. To jednostavno stvara buku na kanalu i skreće pažnju sa bitnog - a bitni su ovi koeficijenti koji su po školama niži nego u drugim javnim službama i potplaćenost nastavnika.
    Naravno, i općeniti položaj obrazovanja u društvu.

tako je Mima, ako je to tako super posao, sta ga ne rade svi ti koji tako misle. sad mi je palo na pamet . u zgb vec postoje zacetci toga, dakle majke odgajateljice nek postanu majke uciteljice. mjera je ionako do 15 godine. taman prije srednje. homskulanje je ionako zelja mnogih.

svaki put mislis da ne moze biti gore u drzavi a onda otkrijes da moze. mene zanima kad ce to dno vise.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Ma gledala sam vijesti, ministar financija tvrdi da učitelj s dvoje djece na PK i 15g. staža ima 8400kn plaće što je bezočna laž.
    Odnosno možda i nije ako je u statusu savjetnika (teško nakon samo 15g staža) i ako ima znanstveni stupanj npr. magistra znanosti i ako radi u školi s otežanim uvjetima rada (Bogu iza nogu), ima invaliditet itd.
    Nije laž nego krivo tumačenje informacija, da ne kažem zlonamjerna manipulacija. Gle ovo - obrati pažnju na fotografiju tablice: https://www.index.hr/vijesti/clanak/...u/2124711.aspx

Na slici se vidi da je taj podatak plaća BRUTO. Daklem, od te love država uzme još skoro polovicu https://www.moj-posao.net/Vijest/721...neto-placa/58/

Tu se vraćamo na pitanje koliko nas košta naša vrla država... Previše. I dalje tvrdim da su rješenje izbori. Jedino trenutno se još nije stekla kritična masa nezadovoljnih (iako taj trenutak nije daleko) za sada... Meni je veći problem što na tim izborima ne znam za koga bih glasala, ali i tu će valjda izroniti netko novi, malo profesionalniji od Živog zida. Nadam se.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 17.10.2019. at 14:41

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

lola, ako su ti djeca u nižim razredima osnovne razumijem da ti je možda malo kompliciranije nego meni koja imam odraslu djecu.
    ali evo samo ona crtica šta su cure gore spomenule: nema kvalitetnog nastavnika matke i fizike koji želi raditi za te novce!
    u mojoj firmi matematičar radi za više nego duplo šta bi dobio u školi. pa ti vidi, ako su ti djeca stvarno malena, tko će im u višim razredima i srednjoj uopće predavati te predmete.
    evo, nama se to dogodilo na početku ove šk. godine da mi je kći ostala bez profe matke i nisu mogli naći nikoga. a ostala i bez fizičara koji je ujedno bio i razrednik, čovjek otišao iz hrvatske.
    pa je ravnateljica "skinula" profesoricu sa informatike kojoj su onda dali matematiku jer informatika ima manju satnicu u odnosu na matematiku. imaju li rješenje za informatiku - ne znam.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Pa moje su cipele roditeljske kao i tvoje. Nisam nastavnica.
    Znam, znam da nisi nastavnica.

Ma htjela sam reći da tebi to možda nije problem, a mene živcira...

Jer dok sjedim cijeli dan svaki dan na poslu u uredu (znam da nisam jedina), djeca gube vrijeme doma, a mogli bi raditi nešto korisno u školi...

Vikend nam je vrijeme kad smo skupa, vrijeme za odmor, izlet, whatever, pa mi je malo bezveze da tad odrađuju nešto što su mogli / morali u tjednu (ako to na kraju tako bude)...

Ok, zasad još nije prestrašno... ali me nerviraju i najave za ubuduće...

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    Politički je on ovo odlično odigrao, nisam manje ni očekivala. Zna on kakvim narodom vlada. Zavadi pa vladaj.
    Svi smo mi teške, teške budaletine.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Ja jesam nastavnik i nemam radni odnos, tocnije povremeno dobijem pokoju zamjenu. U zadnjih pet godina sam kao nastavnik odradila sveukupno 14 mjeseci, a radim gotovo uvijek, na određeno poslove za sss kod različitih privatnika i plaća mi je tad obično otprilike jednaka ili veća nego nastavnička. Radim i kao nestručna zamjena za engleski jer za taj egzotični jezik slike ne nalaze stručan kadar. Ja ne nalazim posao jer se u školstvu posao može dobiti tek kad netko ode i nema ničijeg... I naravno, ima nastavnika koji to rade loše, kao i na svakom sss poslu koji sam radila. Kad bi plaća bila veća, i kadar bi bio bolji, barem motiviraniji, pa bi bilo i manje nečijih pri zapošljavanju. Velika je laž da nastavnik koji dobro radi svoj posao, radi četiri sata dnevno. Radi svoje djece, nadam se da će se plaće povećati radi moje djece jer zaslužuju motivirane i stručne nastavnike.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Skole, a ne slike...

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa Vidi poruku
    lola i mitovski, pa nije da im se oduzima dan zbog nadoknada, za jučerašnju slobodnu srijedu dat će jednu slobodnu subotu.
    Prvo da kažem da podržavam štrajk da me se krivo ne shvati.
    Drugo nije isto slobodan dan u tjednu, dijete mi je samo doma, vikendom smo svi, ne možemo nigdje.
    Treće zamisli sad ovo...mjesec dana unaprijed si rezervirala i platila igraonicu za rođendan djetetu i sad oni stave radnu subotu, ajde tvoje dijete može ne otići u školu ali svi njegovi prijatelji ne ili bilo što slično tome.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Ali u školskoj godini su uvijek dva, tri nenastavna dana, tako da zasad potrebe za odradom još nema.

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Nije laž nego krivo tumačenje informacija, da ne kažem zlonamjerna manipulacija. Gle ovo - obrati pažnju na fotografiju tablice: https://www.index.hr/vijesti/clanak/...u/2124711.aspx

Na slici se vidi da je taj podatak plaća BRUTO. Daklem, od te love država uzme još skoro polovicu https://www.moj-posao.net/Vijest/721...neto-placa/58/

Tu se vraćamo na pitanje koliko nas košta naša vrla država... Previše. I dalje tvrdim da su rješenje izbori. Jedino trenutno se još nije stekla kritična masa nezadovoljnih (iako taj trenutak nije daleko) za sada... Meni je veći problem što na tim izborima ne znam za koga bih glasala, ali i tu će valjda izroniti netko novi, malo profesionalniji od Živog zida. Nadam se.
    Sramota je, velika sramota da jedan ministar financija kad priča o nečijoj plaći spominje uzdržavane članove i plaću koju netko dobije veću na osnovu poreznih odbitaka za te članove. Sram ga može biti.
    Nastavnik koji s 2 uzdržavana člana ima 8.400,00 kn neto plaću ima bruto plaću 10.672,85kn, isti taj nastavnik ukoliko nema uzdržavane članove na svojoj poreznoj kartici ima plaću 7.196,00 kn neto i to je njegova prava ugovorena plaća a ne plaća s uračunanim osobnim odbicima. Sram ga može biti!

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Ja nisam nastavnica, ali mama mi je bila dok nije odustala i od škole i od države i dala otkaz. Dala je otkaz u svojoj 50. godini života jer se nije više mogla boriti sa premalom plaćom za sve što je u toj školi podnosila. Lako je spominjati praznike koje dobiju i rad od par sati dnevno, ali rijetko tko gleda na stres zbog učenika koji ti smiju pod satom izvoditi životinjske krikove, bacati stvari i psovati mater, a ne možeš im ništa. I onda još doživiš da im moraš dati 2 na kraju godine jer je to uputa od ravnatelja zato što su takvim učenicima mama i tato 'to i to'. I onda eto u toj 50. godini odlučiš sačuvati svoje psihičko zdravlje i daš otkaz.

A kad sam pročitala to što ministar govori o visini plaće, skoro sam se prosrala.

I zato nek štrajkaju, nek traže veće plaće i nek napokon dobiju barem više novaca za sve što trpe. Djetetu koje tih dana neće ići u školu neće ništa biti. Pa taman da sjede u školi cijeli dan bez nastave, šta ima veze. Nek podrže štrajk, ti ljudi ih i uče i odgajaju.

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku

Peterlin, preslušala sam naknadno Dnevnik s ministrom financija. Promaklo mi je da je rekao da će 8400kn NETO imati učiteljica s 15g. staža i dvoje djece KRAJEM 2020. godine nakon famoznih 2+2+2% povećanja osnovice.

To je, nažalost, isto manipulacija jer znači da bi ta učiteljica SADA morala imati malo manje od 8000kn neto plaće, a ona to NEMA!
    Plaće u prosvjeti imaju malo more kojekakvih malih dodataka:
    ovise o godinama staža (nije baš jako velika razlika!), statusu mentora ili savjetnika, broju djece na PK, radi li škola smjenski, jesu li subote radne, je li učitelj možda mr.sci ili dr.sci, postoje li prekovremeni sati (uglavnom ne, ali u plesnim i glazbenim školama moramo uzeti koji sat prekovremeno jer se vrlo često djeca usred godine ispišu pa padamo ispod satnice skupa s plaćom!), ima li učitelj neki postotak invalidnosti itd.

Ali to ministar ne može ukalkulirati u neto plaću kad govori o prosječnoj plaći s 15g. staža.
    Nema baš punio doktora znanosti s petoro djece i 100% invalidnosti .

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Evelina prvotno napisa Vidi poruku
    Politički je on ovo odlično odigrao, nisam manje ni očekivala. Zna on kakvim narodom vlada. Zavadi pa vladaj.
    Svi smo mi teške, teške budaletine.
    Citiraj casa prvotno napisa Vidi poruku
    Ja jesam nastavnik i nemam radni odnos, tocnije povremeno dobijem pokoju zamjenu. U zadnjih pet godina sam kao nastavnik odradila sveukupno 14 mjeseci, a radim gotovo uvijek, na određeno poslove za sss kod različitih privatnika i plaća mi je tad obično otprilike jednaka ili veća nego nastavnička. Radim i kao nestručna zamjena za engleski jer za taj egzotični jezik slike ne nalaze stručan kadar. Ja ne nalazim posao jer se u školstvu posao može dobiti tek kad netko ode i nema ničijeg... I naravno, ima nastavnika koji to rade loše, kao i na svakom sss poslu koji sam radila. Kad bi plaća bila veća, i kadar bi bio bolji, barem motiviraniji, pa bi bilo i manje nečijih pri zapošljavanju. Velika je laž da nastavnik koji dobro radi svoj posao, radi četiri sata dnevno. Radi svoje djece, nadam se da će se plaće povećati radi moje djece jer zaslužuju motivirane i stručne nastavnike.
    Tocno to. Ja podrzavam strajk iz prilicno sebicnih razloga. Jer se nadam da vise postovanja za profesiju i vise novaca nastavnicima znaci potencijalno kvalitetnije pojedince i sustav. Sebicno zelim kvalitetnije pojedince i sustav za svoju djecu. Svoju djecu i tako paralelno skolujem kod kuce , i tako im placam instrukcije...i tako sam navikla odradivati veliki dio posla tako da je meni par dana zanemarivo.

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Rekao je "svim javnim i drzavnim sluzbenicima".
    To ukljucuje i saborske zastupnike, vladu, ministre, vladine agencije itd??!!

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Peterlin, preslušala sam naknadno Dnevnik s ministrom financija. Promaklo mi je da je rekao da će 8400kn NETO imati učiteljica s 15g. staža i dvoje djece KRAJEM 2020. godine nakon famoznih 2+2+2% povećanja osnovice.

To je, nažalost, isto manipulacija jer znači da bi ta učiteljica SADA morala imati malo manje od 8000kn neto plaće, a ona to NEMA!
    Plaće u prosvjeti imaju malo more kojekakvih malih dodataka:
    ovise o godinama staža (nije baš jako velika razlika!), statusu mentora ili savjetnika, broju djece na PK, radi li škola smjenski, jesu li subote radne, je li učitelj možda mr.sci ili dr.sci, postoje li prekovremeni sati (uglavnom ne, ali u plesnim i glazbenim školama moramo uzeti koji sat prekovremeno jer se vrlo često djeca usred godine ispišu pa padamo ispod satnice skupa s plaćom!), ima li učitelj neki postotak invalidnosti itd.

Ali to ministar ne može ukalkulirati u neto plaću kad govori o prosječnoj plaći s 15g. staža.
    Nema baš punio doktora znanosti s petoro djece i 100% invalidnosti .
    Maric je jucer bezobrazno obmanio javnost: taj iznos ce imati samo ucitelj sa statusom savjetnika. A s novim pravilnikom o napredovanju su se u Ministarstvu potrudili da i njih bude sve manje.
    Posljednje uređivanje od rosa : 17.10.2019. at 16:56

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj lola_34 prvotno napisa Vidi poruku

Da, shvaćam koja je poanta štrajka, ali ne mogu prihvatiti da su djeca žrtve tog štrajka i da im se uskraćuje pravo na školovanje...
    Jedini način da se postigne da djeca nemaju nikakve posljedice od štrajka nastavnika bio bi da štrajka uopće ni nema. Pravo na školovanje djeci je daleko više ugroženo time što na tržištu rada nema kvalificiranih nastavnika matematike, fizike i kemije (a i za strane jezike je sve teže). Nema ih ne zato što ne postoje ljudi koji su diplomirali na PMF-u (tj. FF-u kad govorimo o nastavnicima stranih jezika), nego zato što su ti ljudi odlučili raditi poslove - čak i javnom sektoru - gdje su bolje plaćeni uz iste kvalifikacije (zbog razlike u koeficijentima složenosti poslova). Imam takve primjere u neposrednoj okolini, zato to i pišem.
    Posljednje uređivanje od Danka_ : 17.10.2019. at 16:59

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj rosa prvotno napisa Vidi poruku
    pa da, svekolikim zaposlenicima po agencijama, ministarstvima, upravama...
    pa ako i dalje strajkas i to ne prihvacas, ispadnes nezadovoljnik koji i drugima uskracuje
    Posljednje uređivanje od magriz : 17.10.2019. at 17:06

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Vjerojatno. Zapravo gotovo sigurno . Sto je po meni ciljano kao vrlo drska provokacija.
    Posljednje uređivanje od sirius : 17.10.2019. at 17:08

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj magriz prvotno napisa Vidi poruku
    pa da, svekolikim zaposlenicima po agencijama, ministarstvima, upravama...
    pa ako i dalje strajkas i to ne prihvacas, ispadnes nezadovoljnik koji i drugima uskracuje
    Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Vjerojatno. Zapravo gotovo sigurno . Sto je po meni ciljano kao vrlo drska provokacija.
    Odvratno!
    El bahati glumi drzavnika i sam sebi i svojima preko leđa nastavnika povisuje placu!
    Ima li ovdje koji novinar ili netko tko bi ovu cinjenicu obradio u medijima?

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Ili netko tko bi u prvi plan priče o štrajku stavio činjenicu da broj nestručnih sati raste iz godine u godinu...

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

I da naglasim ja sam taj nestručan kadar koji najsavjesnije radi svoj posao i svjestan je da je stručan kadar bolji. Dakle, ja ovo govorim kontra svog džepa, ali za svoju i svu ostalu djecu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

bas me ovo sve užasno deprimira, što više mislim o tome to me čini tužnijom. Boli vlast briga za nasu djecu. Bitno je osigurati fotelje za sebe

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj casa prvotno napisa Vidi poruku
    Ili netko tko bi u prvi plan priče o štrajku stavio činjenicu da broj nestručnih sati raste iz godine u godinu...
    I to.
    Mislim da javnost nije svjesna koliko je tesko naci strucnu zamjenu za kompletno STEM podrucje, ali i engleski jezik. Posebno veliki problem su nastavnici iz podrucja elektrotehnike i strojarstva. O tome se suti. A velika je prica i kao krenut ce i reforma strukovnog obrazovanja. Na kome ce se temeljiti nastavni proces?
    Dipl.ing.elektrohnike ili fizike kao pripravnik ima placu 5000 kn plus mora si sam platiti polaganje pegadosko-psiholoskih predmeta. (Cca 10 000kn).

Na strucni ispit izlazi nakon 2 godine rada i kad se odbiju ovih cca 10 000kn koliko mora iz svog dzepa platiti dodatne ispite, ispada da dvije godine zapravo radi za oko 4500 kn mjesecno?! Helou?

Koju motivaciju bi trebao imati?

I tako ce se sustav u svojoj kvaliteti sve vise urusavati. Ili ce dozvoliti da svatko moze predavati (skoro) sve. Kao sto su ratnih godina engleski predavale bivse babysitterice koje su bile godinu dana u Londonu i sl.

A svi bi htjeli da bas njihovo dijete ima najboljeg odgajatelja/ucitelja/profesora.

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

ne mogu vam opisati koliko mi je drago što vas toliko podržava štrajk - kad vidim ružne komentare po fejsu u kojima se učitelje i profesore naziva neradnicima kojima nikako ne treba povisiti plaću, stvarno je divno ovdje vidjeti vašu podršku.

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

n.grace, ja sam u sustavu...ne znam kojeg smajlica staviti..

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

n.grace, ja sam u sustavu...ne znam kojeg smajlica staviti..
    ne znam ni ja, rosa...

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Joj cure, pa znate da rodin forum nije "tipično" hr društvo.

Podržavam štrajk

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
    Joj cure, pa znate da rodin forum nije "tipično" hr društvo.

Podržavam štrajk
    sve znam, Nano, ali svejedno podrška puno znači.

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Radi svog zdravlja, ne čitam komentare i pljuvanja po nama nastavnicima. Potpuno mi je jasno da to pišu osobe koje nisu dana provele u prosvjeti, osobe koje na isti način pljuju po liječnicima kad štrajkaju...
    mi je ogromno ko kuća kad vidim da ima jedna mala niša ljudi koji nisu prosvjetari, a misle ovako pozitivno o štrajku. Meni je i ta mala niša čisto dovoljna.

Problemi s profesorima STEM predmeta i jezika većini roditelja ne predstavljaju problem iz jednostavnog razloga: nestručna osoba, kako ne bi imala problema s roditeljima, dijeli petice i četvorke šakom i kapom i to je, većini roditelja, jedino važno. Ocjena. Često i ravnateljima.
    Posljednje uređivanje od enela : 17.10.2019. at 20:22

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Citiraj n.grace prvotno napisa Vidi poruku
    ne mogu vam opisati koliko mi je drago što vas toliko podržava štrajk - kad vidim ružne komentare po fejsu u kojima se učitelje i profesore naziva neradnicima kojima nikako ne treba povisiti plaću, stvarno je divno ovdje vidjeti vašu podršku.
    Potpis. Inače zaobilazim ovakve teme i lijepo je čitati iako ovaj forum nije prosjek i još uvijek je virtualni sigurni mjehurić.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Svi koji mogu i imaju kud bježe iz prosvjete.

23 godine staža, zaluđena razredom, poučavanjem, pedagogijom, ali i meni je stvarno dosta.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Uopce nisam na FB.

Nikako ne razumijem komentare da su prosvjetni radnici krivi za to sto familija ne moze za vikend na izlet i sto ce djeca izgubit nesto nastave. Pa netko je svakako kriv, al to nisu nastavnici. Bijes sto se netko uplice u obiteljsko vrijeme za zajednicki izlet je potpuno krivo usmjeren.

Ja sam izgubila u ratno vrijeme dosta sati nastave, vise od jednog cijelog polugodista. Mogu reci da sam puno vise izgubila sto sam godinama imala neke lose nastavnike. Sto ti vrijedi takva nastava. Sjecam se nelagode zbog nekih nastavnika i njihove tragicno lose nastave. Srecom uvijek sam imala dobrog nastavnika matematike, ostalo kako kada. Neke predmete 4 godine ocaj, tek na zamjenama si mogao vidjeti kako to moze biti zabavno.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Da. Dobro jutro, radni narode! Ne laje pas sela radi, nego sebe radi... Užas...

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Zaboravih napomenuti ovo: To je način da se dodatno poveća jaz između prosvjetara i ostalih državnih službi, jer 6% na 5000 kn nije isto kao i 6% na 15.000 kn. MašalaH... Dobro došli u Apsurdistan!

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj lola_34 prvotno napisa Vidi poruku
    Mima, nije ti žao da ti dijete gubi od nastave u vrijeme kad bi trebala biti škola?

Pretpostavljam da će se to morati nadoknaditi na ovaj ili onaj način...
    Mene taj gubitak nastave uopce ne muci. Izgubili su koliko? 3 dana dosad?
    Nes ti gubitka.
    I nadam se da nece odustati i da ce se izboriti. Stvarno je dosta bilo.

Stranica 8 od 34 PrviPrvi ... 67891018 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •