Ali naši štrajkovi uvijek tako naposlijetku završe jer sve neodrađene dane i sate moraš odraditi inače ne možeš zaključiti školsku godinu i još bi samo falilo da ga ne plate!Cubana prvotno napisa
Slažem se da je stanje u državi loše i plaće su niske, no, uopće ne nasjedam na pokušavanje nabijanja osjećaja krivnje nekoga tko radi za 2500 kn, a ima SSS jer svi zaboravljaju da nas je većina u prosvjeti VSS i da smo nekog vraga radili te 4 godine i potrošili ohoho novca za školovanje, da sam digla kredit za studiranje, s obzirom na svoju plaću još ga ne bih vratila. Znam da ima onih s VSS koji rade za manje novce od nas ali to za mene znači da je njihova plaća mala, a ne da je naša velika.
Isto tako, meni osobno smeta što imamo plaću u razini javnih i državnih službenika (ako ne i manju) s onima sa SSS. Jedan poštar ili željezničar ili šalterska službenica me šišaju u plaći!
Ono što me zna pogoditi je kada razgovaram s jednim rođacima koji su u Švedskoj, mladi ljudi kao ja i MM, ona trgovac, on radi u skladištu jedne firme kućanskim aparatima i žive daleko iznad standarda kojim ja i MM - oboje visokoobrazovani, prosvjetni djelatnici, živimo. Kada nam dođu i donesu pune torbe poklona, naravno da sam im zahvalna ali osjećam se uz to i tako jadno i bijedno. To je meni znak da se u nekoj državi dobro živi, kada i običan šljaker može imati lijep život i priuštiti si neke "normalne" stvari.