Pokazuje rezultate 1 do 50 od 1670

Tema: Strajk nastavnika

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    martincius avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Vjerujem da je ovo tipfeler ili da prof. nema punu satnicu jer profesor početnik bez stručnog ima cca 5000kn.
    Ja znam da moja mama prof fizike nakon 33 godine staza u skoli ima 6000kn.

Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Mislim da je s matematicarima i fizicarima dodatni problem sto sve manje studenata upisuje profesorski smjer. U Splitu ih se ove godine na taj smjer, ako se ne varam, upisalo troje.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj Jadranka prvotno napisa Vidi poruku
    Mislim da je s matematicarima i fizicarima dodatni problem sto sve manje studenata upisuje profesorski smjer. U Splitu ih se ove godine na taj smjer, ako se ne varam, upisalo troje.
    Pa naravno. Ne znam kako je u Splitu no u Zagrebu je integrirani 5-godisnji studij za profesora fizike.
    Tko će 5-6 godina studirati i položiti sve ove predmete da se na kraju zaposli za 5000kn u OS i još ne u Zagrebu?
    Tko ovo završi može dobiti bez problema duplu plaću u IT/Telco/financijski sektor

Tako da nije samo problem plaća, realno za osnovnoškolski matematiku, fiziku i informatiku pola ovog ne treba. Trebalo bi uvesti kombinirani trogodišnji studij mat/fiz/informatike s nivoom znanja potrebnim za nastavu u OS i SS pa bi bilo više nastavnika
    Uz naravno veće plaće

https://www.pmf.unizg.hr/phy/nastava...ti/prof_fizike

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
    Pa naravno. Ne znam kako je u Splitu no u Zagrebu je integrirani 5-godisnji studij za profesora fizike.
    Tko će 5-6 godina studirati i položiti sve ove predmete da se na kraju zaposli za 5000kn u OS i još ne u Zagrebu?
    Tko ovo završi može dobiti bez problema duplu plaću u IT/Telco/financijski sektor

Tako da nije samo problem plaća, realno za osnovnoškolski matematiku, fiziku i informatiku pola ovog ne treba. Trebalo bi uvesti kombinirani trogodišnji studij mat/fiz/informatike s nivoom znanja potrebnim za nastavu u OS i SS pa bi bilo više nastavnika
    Uz naravno veće plaće

https://www.pmf.unizg.hr/phy/nastava...ti/prof_fizike
    a s druge strane masa klinaca ide na inžinjersku matematiku, jer ne želi raditi koprofač

martincius avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj martincius prvotno napisa Vidi poruku
    Ja znam da moja mama prof fizike nakon 33 godine staza u skoli ima 6000kn.

Samo da se ispravim, ima 6900 ipak.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Učenici iz MIOCa požalili su mi se da njihovi profesori slabo štrajkaju i da bi ih oni u štrajku rado podržali .

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Učenici iz MIOCa požalili su mi se da njihovi profesori slabo štrajkaju i da bi ih oni u štrajku rado podržali .
    a ti isti profesori će s radošću prihvatiti uvećanje koeficijenta za koje se štrajkaši bore

doista mi nisu jasni ti štrajkolomci
    koja je to motivacija? misle li da je odgovornost prema nastavi važnija od solidarnosti s kolegama u borbi za viši cilj i bolje uvjete?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj betty blue prvotno napisa Vidi poruku
    a ti isti profesori će s radošću prihvatiti uvećanje koeficijenta za koje se štrajkaši bore

doista mi nisu jasni ti štrajkolomci
    koja je to motivacija? misle li da je odgovornost prema nastavi važnija od solidarnosti s kolegama u borbi za viši cilj i bolje uvjete?
    Eh, a da tako štrajkaju liječnici i medicinske sestre? Bi li i njih nazvala štrajkolomcima da moraš štajaznam ići roditi, a oni u štrajku???
    Vjerujem da su svi potpisali da podržavaju štrajk, a rade samo toliko da učenici dugoročno nisu na šteti. Ne znam jesam li u pravu, ali da sam u toj vreći - ja bih tako.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •