Pokazuje rezultate 1 do 50 od 1670

Tema: Strajk nastavnika

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Moja paralela bila je šala, ali sve skupa nije tako daleko od realizacije.
    To ti je isto ko i katastrofa u zdravstvu. Je li vlast zabrinuta što čekaš magnet, imunologa ili fizikalnu po godinu dana? Tko ima para (ili vezu), ide privatno. Ostali nek' crknu.
    To je krajnji cilj i u školstvu, samo što ljudi to još ne kuže. Osnovna usluga (nekakva osnovna ili srednja škola) bit će dostupna svakomu, nadstandard (bolja škola u kojoj ne moraš ići na pripreme ili instrukcije za maturu) samo bogatijima.
    Posljednje uređivanje od čokolada : 10.11.2019. at 20:55

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    To ti je isto ko i katastrofa u zdravstvu. Je li vlast zabrinuta što čekaš magnet, imunologa ili fizikalnu po godinu dana? Tko ima para (ili vezu), ide privatno. Ostali nek' crknu.
    To je krajnji cilj i u školstvu, samo što ljudi to još ne kuže. Osnovna usluga (nekakva osnovna ili srednja škola) bit će dostupna svakomu, nadstandard (bolja škola u kojoj ne moraš ići na pripreme ili instrukcije za maturu) samo bogatijima.
    ne bih baš rekla
    nećeš crknuti bez fizikalne
    je da će ti olakšati život, ali nećeš crknuti
    a i čeka se par mjeseci, lomovi dobiju brže
    imunolog ovisi o nalazima, ako su loši, dobije se relativno brzo
    magnet....
    ako je baš jako hitno, onda je nezgodno

a ovo što kažeš za školstvo to je to, amerikanizacija
    još veća polarizacija društva, tko je bogat moći će svom djetetu priuštiti ono najkvalitetnije iz čega će ono biti u mogućnosti dobro zarađivati i stvarat će se sve veći jaz između bogatih (200 obitelji) i siromašnih

Marija avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Inače razmišljam koliko članovi naše vlade imaju školske djece, brine li ih hoće li imati tko njihovu djecu obrazovati, kad ih već ne brine status učitelja. Ili svi planiraju djecu školovati u stranim / privatnim školama.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Marija prvotno napisa Vidi poruku
    Inače razmišljam koliko članovi naše vlade imaju školske djece, brine li ih hoće li imati tko njihovu djecu obrazovati, kad ih već ne brine status učitelja. Ili svi planiraju djecu školovati u stranim / privatnim školama.
    Mislim da njih nije briga. Jer placaju privatnu uslugu. Koliko sam primjetila privatnu uslugu nakon osnovne skole ( ne samo priprema nego i skolu samu ) placa vrlo velik broj ljudi koji imaju novaca ili oni koji imaju samo.malo.vise novaca te to smatraju ulaganjem.
    I onda slusam price kako izgleda to privatno skolstvo i dan u jednoj takvoj skoli. Potpuno drugacije od dana u osnovnoj ili srednjoj koja je drzavna. U prvom redu me sokiralo to sto imaju nesto nalik blok nastavi sa kracim satima ( odnosno kracim pauzama u nastavi dok imaju blokove).
    Posljednje uređivanje od sirius : 11.11.2019. at 04:32

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Mislim da njih nije briga. Jer placaju privatnu uslugu. Koliko sam primjetila privatnu uslugu nakon osnovne skole ( ne samo priprema nego i skolu samu ) placa vrlo velik broj ljudi koji imaju novaca ili oni koji imaju samo.malo.vise novaca te to smatraju ulaganjem.
    I onda slusam price kako izgleda to privatno skolstvo i dan u jednoj takvoj skoli. Potpuno drugacije od dana u osnovnoj ili srednjoj koja je drzavna. U prvom redu me sokiralo to sto imaju nesto nalik blok nastavi sa kracim satima ( odnosno kracim pauzama u nastavi dok imaju blokove).
    Ovo je debela istina. Gledam iz blizine...

Kćer mog kolege završila je takvu privatnu gimnaziju, jer se nije uspjela upisati u željenu srednju školu s osnovnoškolskim ocjenama (i znanjem punim rupa) pa su roditelji zaključili da će razbiti i kasice prasice, ali da će to dijete završiti odgovarajuću srednju školu i ondje nešto naučiti. Model je ispao dobro. Djevojka je uspješno završila srednju s baš ovakvim blokovima nastave i organiziranim učenjem u školi, kasnije uspješno upisala željeni studij i diplomirala u roku. Sad odrađuje pripravnički.

Moj stariji je u srednjoj školi imao situaciju s jednim predmetom kakvu je ovdje Marija opisala, a u osnovnoj iz više predmeta. Nisu bile organizirane zamjene, izgubili su brdo sati, nije bilo primjerenih nadoknada, a situacija se popravila tek promjenom ravnatelja (to moje sinove nije zastiglo, ali škola mi je u susjedstvu i informacije dođu do mene čak i kad ih ne tražim). Djeci nismo plaćali instrukcije u osnovnoj jer smo srećom mogli pomoći doma, ali nisu svi roditelji u takvoj situaciji. Netko može djetetu pomoći s matematikom, netko s hrvatskim, netko sa stranim jezikom - rijetki su roditelji koji znaju i mogu samostalno pokriti cijelo gradivo OŠ, a pogotovo kasnije kompletnu pripremu za maturu. Mnogi se odlučuju na vanjske pripreme vrsta raznih.

Što se tiče američke škole na Bundeku, ne znam ništa o kvaliteti nastave, ali čini mi se da je bit stvari u priznavanju svjedodžbe/diplome. Slažem se da je u pitanju amerikanizacija na razini školstva i zdravstva, a možda i šire. Status američke škole samo je potvrda da bi to moglo biti točno. Prije nego opalim kritiku, trebala bih provjeriti kakve su mogućnosti dobivanja stipendija. Možda sve to i nije tako crno kako si mi mislimo. Svjesna sam da na silu tražim svjetlo na kraju tunela. A ako se situacija općenito popravi za koju godinu, mojoj djeci će biti kasno. Njima poboljšanje treba SADA.

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku

ja mislim, čoksa, da si ti potpuno u pravu...
    i što se tiče zdravstva, i što se tiče školstva

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •