-
Apsolutno se slazem s onim sto pisu Peterlin, Sirius, Cokolada i Marija.
Sve se slama na roditeljima i ucenicima. Ali i nastavnici su roditelji i imaju djecu koja su ucenici. Upravo zbog toga nisam ni htjela da moje dijete ide u skolu u HR. Osnovne skole ubiju svaku mrvu radoznalosti i entuzijazma, skola se dozivljava kao nesto sto treba rijesiti, u visim razredima vec znaju koji ucitelj sto pita, sto trebaju i sto ne trebaju nastrebati. Da, nastrebati. Gdje je projektna nastava, gdje je radost otkrivanja, gdje peer learning, gdje je ucenje interakcije, gdje je osnazivanje pojedinca? Nema ga. I nema te reforme, te skole za zivot koja ce to sve carobnim stapicem uvesti u hrvatske skole, sve dok odgovorni ne uvide da se moraju vratiti na pocetak price. A pocetak price je zainteresirani covjek. Covjek - nastavnik, covjek - ucenik, covjek - roditelj. Covjek koji kroz svoj rad postize ostvarenje, ciji zivot ima svoj smisao i vrijednost... Tko je odgovoran sto to tako nije? Direktno vlast, indirektno svi.
U mojih 20 godina staza po raznim skolama, nadzor na nastavi mi je bio jednom, i to jer su mi morali doci prije strucnog ispita. Kolegama su dolazili kada se netko na njih zalio. Kontinuiranog pracenja i ocjenjivanja nastavnika NEMA. Napredovati u zvanje mentor i savjetnik mozes ako si skupio dovoljno bodova po natjecanjima, usavrsavanjima, napisao (ili potpisao) recenziju i sl. Bolje da ne pricam kakvih sve mentora i savjetnika poznajem.
I sve oke. Roditelji se zale jer nisi napisao dobru ocjenu. Na peticu se rijetki rijetki zale, sve ako iza te petice ne stoji nista.
I da, vjerujem da se to dogadja s planom i ciljem. A taj je da se uniste javne sluzbe pa da se moze sve do kraja preliti u privatluk.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma