S ovim se apsolutno slažem, to je kao neki novi poredak društvenih vrijednosti. Pa sad kopiram jedan raniji post…
Je l stvarno to misliš? Mislim, to zvuči kao neka teorija zavjere. Kome bi u jednom društvu to bio ikakav realan cilj da dođe do toga, da je dobro obrazovanje dostupno samo elitama? Stvarno misliš da je to nečiji realan plan koji se nastoji ostvariti?
Na stranu to što je (iz prvog citata) u društvu sve veći broj ljudi koji ne cijene nikakav rad i trud, plus svi ovi koji na društvenim mrežama komentiraju štrajk kako ga već komentiraju (velika plaća i beskrajni praznici), ja duboko vjerujem da je „tamo vani“ jako velik broj pametnih i racionalnih ljudi koji itekako cijene nastavničko zanimanje i misle da nisu dovoljno plaćeni niti dovoljno cijenjeni. I mislim da je i među vladajućima također dobar dio takvih ljudi. Koji (duboko u sebi

) misle da bi nastavnik u Hrvatskoj trebao imati plaću kao nastavnik u Njemačkoj ili Finskoj (valjda imaju tamo primjerene plaće

). No, u Hrvatskoj novca nema. Koji bi drugi, iole racionalni argument bio iza toga da Vlada ne pristaje – pa nema novca. Nema ni za što, ni za mirovine, … nastavi niz. I onda će netko reći – ima previše zaposlenih tu i tu, ili previše se novca troši na to i to – a tko bi raspetljao taj čvor? Da nema turizma, države vjerojatno više ne bi ni bilo. Ja ću prva reći da bih dala nastavnicima 10.000 kn plaću, ali ne vidim niti jedan drugi razlog za njihovo izmotovanje, nego taj da ionako nemaju otkud dati. Zašto bi npr. itko normalan u nekom modernom društvu uzeo novac roditeljima djece s teškoćama? Pa samo zato što novca nema dovoljno pa prelijevaju iz šupljeg u prazno, malo uzmu jednima, daju drugima, pa sljedeći put obrnuto.
#nisamizhadezeamajkemi