Meni su ove rasprave potpuno promasene. Sigurno ima onih koji rade manje i onih koji rade vise nego sto bi trebali. Ja osobno ne vidim kako bismo ih i po kojim kriterijima tocno razvrstavali. Ono sto vidim jest da je vecina ucitelja kronicno nezadovoljna, osjeca se omalovazeno, nemotivirani su. Samim time ih sve manje zeli raditi u javnom skolstvu. Sto znaci da cemo s vremenom imati sve losiji kadar, ili ga necemo imati. I u tom smislu mislim da se profesorima moraju dici koeficijenti. Jer moramo kao drustvo motivirati ljude da rade u javnom skolstvu, (a i u zdravstvu).

inace netko je gore postavio pitanje jel stvarno mislimo da vladajucima nije obrazovanje u interesu. Mislim pa sto nije ocito da nije. Sve u ovoj drzavi vristi da je obrazovanje nevazno. Pa kakvo nam je sveuciliste? Kome dijelimo pocasne doktorate? Na visokim su pozicijama ljudi bez obrazovanja ili plagiranih diplomskih i doktorskih radova. I ovaj odnos prema prosvjetarima je samo simptom toga koliko je obrazovanje savrseno nevazno. Tko ce moci platiti ce obrazovanje, tko nece jbga.