Pokazuje rezultate 1 do 50 od 1670

Tema: Strajk nastavnika

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj betty blue prvotno napisa Vidi poruku
    NE postoji prava i ispravna raspodjela
    po kojim kriterijima bi nešto trebalo biti pravilno?
    postoje samo i jedino prioriteti
    A tko i prema čemu određuje što su prioriteti?
    Ja nemam pojma, ali čini mi se da to ide ovako: "Imam 100 kn. Baš me zanima tko će glasati za mene pa da njemu dam 72 kune, a ostalima što ostane".

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Bubilo Bubich prvotno napisa Vidi poruku
    A tko i prema čemu određuje što su prioriteti?
    Ja nemam pojma, ali čini mi se da to ide ovako: "Imam 100 kn. Baš me zanima tko će glasati za mene pa da njemu dam 72 kune, a ostalima što ostane".
    Ja to gledam na drugi način
    političari obećavaju jedno prije izbora, time mame neopredjeljene (za stranačku mašineriju i buduće načelnike/dobitnike natječaja se već zna za koga će glasati)
    nakon što dobiju izbore i imaju sve te milijarde kuna na raspolaganju, neke stvari MORAJU platiti
    dospjele obveznice, kredite, mirovine
    druge stvari ne moraju
    pa tako ne moraju plaćati npr. kulturu uopće, jer zaboga, nije to ljudska nasušna potreba, toliko gladnih a mi tamo neku avangardnu predstavu financiramo
    ali neplaćanjem kulture šalju određenu poruku na kojem im je mjestu kultura na listi prioriteta

ne radi se samo o tome koliko je milijuna kuna potrošeno na nešto
    nego o tome da svaki taj rashod ima i političku važnost i nosi političku poruku
    pa tako financiranje sveučilišta u Mostaru predstavlja političku poruku, a ne samo rashod
    nepovećavanje koeficijenata učiteljima je politička poruka, to nema nikakve veze s troškovima

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Betty, slažem se, ali djelomično... slažem se da su to sve političke poruke.
    Ali ne slažem se u vremenskom - proračunskom - politickom kontinuumu....

Za početak, zdravstvo i prosvjeta općenito već jesu na onoj listi koju MORAJU podmiriti. Slažem se da je povećanje ili ne povećanje koeficijenta (plaća, naknada, bilo čega...) politička poruka. Ali dok ta skupina šuti i ne talasa (kao što sad čini) ta politička poruka nije oportuna. Čemu obećavati povećanje koeficijenta u prosvjeti ako oko toga ne postoje neki značajniji potresi. Jesu nešto pitali sindikati, ali odmahnimo rukom za sad.
    Aha, ima tamo nešto u Mostaru (Crkvi, uzmi sto hoćeš...), je l moramo to i dalje? Aha, zbog toga i toga moramo, imamo ugovore, možda bi uslijedile tužbe, ili manje glasaca, ostaje...

Drugo, ne slažem se da neke stvari ne moraju. Ajmo bas s kulturom... dakle nema vise para za ništa i nikoga, zatvaramo sve kulturne institucije, zatvaramo ministarstvo... koliko je to ljudi na burzi kojima moraju davati naknadu za nezaposlene x vremena? Prosvjeda ne bi bilo? Ok, nećemo biti drastični, ajmo uzeti samo nekima, može ovim sumnjivima. Aha, optužbe Hrvatska ne poštuje slobodu, ljudska prava... bla bla bla, ne možemo uskratiti financiranje tima i takvima.

Sigurna sam da je prostor onoga sto se “ne mora” jako mali.

Meni bi politička poruka i stavljanje prosvjete među prioritete bilo moguće jedino da je sad predizborna kampanja pa tamo netko viče “uzet ćemo ovima/smanjit ćemo to i to i dati u prosvjetu”, pa onda oni pobjede na izborima i to provedu u djelo. Jer provesti to nešto u djelo i napraviti prave rezove na nekoj strani znaci provesti taj proces nekako u nekom vremenu.

A ovo sto se događa je obicno krpanje rupa. Ne postoji nikakva realna opcija da ce netko otvoriti proračun, uzeti Mostaru, otpustiti 3000 ljudi u nekim agencijama i reći “evo” i kao poslati neku političku poruku.

Upetljala sam se, sto hoću reci... političku poruku šalješ prije nego dođeš na vlast, prije nego podijeliš pare i izglasas proračun. Sad ne mogu poslati nikakvu političku poruku. Možda mogu za 2021., ali gdje je to, tko zna ko će tada biti na vlasti.

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

A ovo sto se događa je obicno krpanje rupa. Ne postoji nikakva realna opcija da ce netko otvoriti proračun, uzeti Mostaru, otpustiti 3000 ljudi u nekim agencijama i reći “evo” i kao poslati neku političku poruku.
    Naravno da postoji ta opcija i da je realna (u domeni realnosti je) ali sam sasvim sigurna da nema političke volje da se to provede
    Vlada koja priča kako su djeca budućnost ove zemlje i da im je obrazovanje jako važno a u obrazovanje ne ulaže apsolutno ništa (ulaže samo EU) nego održava status quo, a istovremeno lupa milijune u PRIORITETNA STRATEŠKI VAŽNA PODRUČJA kao Agrokor, kao Uljanik itd itd, ne znam, meni se čini da se sve može kad ti je nešto PRIORITET
    evo pelješki most je prioritet, 2 milijarde eura cepa
    evo Agrokor je prioritet, može milijuni, zašto ne

i onda dođemo do učitelja a onda odjednom treba raditi neviđene proračunske akrobacije da bi iznašlo novca
    politička poruka je jebeno jasna

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

a ovo da bi se ministarstvo kulture zatvorilo kada ne bi bilo kulturnih institucija je totalni nonsens u zemlji gdje još uvijek imamo agencije za koješta

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Upetljala sam se, sto hoću reci... političku poruku šalješ prije nego dođeš na vlast, prije nego podijeliš pare i izglasas proračun. Sad ne mogu poslati nikakvu političku poruku. Možda mogu za 2021., ali gdje je to, tko zna ko će tada biti na vlasti.
    Oprosti što ti cijepam post, ali teško mi je na sve odgovoriti odjednom

Ajmo malo taj sveti proračun spustiti na niže razine
    ako ti muž da 5000 kn mjesečno ( ) i kaže ti draga pametno ih utroši
    i ti sutradan posudiš bratu kockaru 1000
    i platiš ratu kredita jer moraš 1000
    i platiš hranu 1000 jer morate nešto jesti
    i odeš na svadbu pa i tamo platiš stolicu za sebe i muža
    i onda dođe kćer i kaže da joj treba 100 kn za udžbenik iz prirode
    a ti joj kažeš u****te pa kud sad, nema nema, evo vidi prazan novčanik

jasno je koji su ti prioriteti

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu