Mene opcenito jako muce te raprave realni/ uhljebi. I u stvarnom zivotu. Npr nasi frendovi su u realnom sektoru, ja sam javni, oni su duboko frustrirani, ja ih razumijem, pokusavaju iznac sve moguce nacine da zaobidju svoju muku- kao i vecina realnog sektora- i ja ih razumijem i vjerovatno bih i sama tako na njihovom mjestu. No onda luduju jer satima cekaju na hitnoj, dodje iscrpljeni doktor, pretraga se ceka mjesecima etc. Takodjer mnogi su iz realnog sektora ozbiljno vezani na javni/ drzavni. Tj njihov realni treba kupce i klinentelu koja je na drzavnoj sisi. Sto je manje para- manje se kupuje. I tako dalje. A onda to o losem kadru- pa naravno da ga ima- dapace ja imam dojam da je u mnogim sektorima bas negativna selekcija na djelu. Ali to je opet stvar vlade i vladajucih. A oni tu istu negativnu selekciju podrzavaju kupujuci glasove. I onda me zaboli glava i zakljucim da bio ti realni ili nerealni sektor- ako dobro, posteno, vrijedno i prema pravilima radis uglavnom ne prodjes kako bi trebao. Jer su pravila igre zapravo drugacija- samo se mi nismo adaptirali.

Sent from my iPhone using Tapatalk