I ja mislim da im nikakav problem neće biti sto je škola od 7.1., pa sad su odmarali. Iako se moj sam šali da će oni tad štrajkat i da on ne da praznike .

Što se tiče gradiva i usvajanja gradiva, ja sam tu tvrdog stava da takvu količinu gradiva za čvrstu četvorku ili peticu može “lako i bez truda” usvojiti samo 3-4 djece u jednom prosječnom razredu. Nisam stručnjak za kurikulum, al po tome koliko toga bi dijete trebalo svladati za 5 sam već u 3. osnovne zaključila - svega je toga previše. Meni kao roditelju u ovom trenutku za moje dijete. Cijelu sliku naravno ne vidim pa nemam pojma zašto je bitno da uče ovo ili ono u tom ili onom razredu. Priroda je tu dobar primjer jer je prva stvar koju moraju učiti u pravom smisli riječi - da zapamte neke definicije, podjele i slično.
Razredi su preveliki, realno od 1.-4. su i još uvijek jako zaigrani, još ako imaš dijete na prilagođenom + dijete na individualnom + jednog veseljaka koji šeće i zabavlja razred - ja se čudim da im ikad išta uspiju objasniti.

A istovremeno je zapravo realno da većina razreda bez puno truda realno prolazi s 3.
Ali danas nitko ne želi da mu dijete prolazi s 3, pa je pritisak posvemašnji - svega je previše jer moje dijete ne može proći s 5, a da se ne ubije od učenja/bez pomoći roditelja/nastavnici ništa ne objasne.

To je otprilike taj moj kruti stav, a istina je vjerojatno negdje između.