Pokazuje rezultate 1 do 50 od 1670

Tema: Strajk nastavnika

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Inače, u vezi izostanaka, sad za vrijeme štrajka se dosta pričalo o tom velikom broju izostanaka, pa kažu do je stotinu po djetetu.
    I sad, ja pogledam, moja kći lani ima 103 izostanka. Ima dva dana natjecanje i jedan dan neki izlet (vjeronaučni!), i vidim (u e dnevniku koji rado gledam) da sam joj očito jednom ispričala zadnja dva sata, ne sjećam se zašto. Ostalo sve bolest, i to su sve obične viroze. JEdino što moram priznati da je ne forsiram da kad je bolesna ide u školu baš odmah, jer često dosta kašlje, pa recimo ostane u petak doma iako je možda i mogla u školu. I sad evo mene stvarno pogađa što se piše da je to veliki broj izostanaka, i još kako ona bezobrazna ministrica vrijeđa roditelje da ne brinu o djeci ako su tako bolesna. Već zbog toga bih ju izbacila iz vlade, štrajk da ne spominjem. Totalno je nevjerojatno što se kod nas sve izgovori u javnom prostoru. Kod nas je ravnateljica u školi doslovno ponovila ministričine gadosti na uvodnom sastanku.

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    I sad evo mene stvarno pogađa što se piše da je to veliki broj izostanaka, i još kako ona bezobrazna ministrica vrijeđa roditelje da ne brinu o djeci ako su tako bolesna. Već zbog toga bih ju izbacila iz vlade, štrajk da ne spominjem. Totalno je nevjerojatno što se kod nas sve izgovori u javnom prostoru. Kod nas je ravnateljica u školi doslovno ponovila ministričine gadosti na uvodnom sastanku.
    ne znam zašto ali me ovo podsjetilo na onu jučerašnju vijest o broju prvašića koji padaju prvu razred
    moram priznat da sam ostala zgrožena
    mislim, to je jedna iznimno jednostavna kontrola kvalitete obrazovanja - ako prvašić pada prvi razred onda je to red flag sustavu, ma ne samo red flag nego je za ostavku ministra/ministrice. To znači da je sustav u potpunosti zakazao, bilo u pogledu kompetencija i kvalitete učitelja, obrazovnog programa, sposobnosti djeteta, neuočenih teškoća, socijalne službe, ne znam, još ne mogu doći sebi

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Citiraj betty blue prvotno napisa Vidi poruku
    ne znam zašto ali me ovo podsjetilo na onu jučerašnju vijest o broju prvašića koji padaju prvu razred
    moram priznat da sam ostala zgrožena
    mislim, to je jedna iznimno jednostavna kontrola kvalitete obrazovanja - ako prvašić pada prvi razred onda je to red flag sustavu, ma ne samo red flag nego je za ostavku ministra/ministrice. To znači da je sustav u potpunosti zakazao, bilo u pogledu kompetencija i kvalitete učitelja, obrazovnog programa, sposobnosti djeteta, neuočenih teškoća, socijalne službe, ne znam, još ne mogu doći sebi
    Prvo, od ukupnog broja prvašića u HR, padne ih 0.32%. Taj je postotak manje-više stabilan godinama. Pogledaj koje su dvije županije u igri. Radi se uglavnom o romskoj djeci koji u 1.r. ulaze bez znanja jezika, bez ikakve kućne kontrole, bez elementarnih vještina i navika. Čitala sam ponešto o iskustvima učiteljica koje predaju u takvim razredima, pokušavaju učiniti nemoguće, takvoj su djeci i mama i tata. Država nije osigurala mehanizam kojim bi ih natjerala u vrtiće ili obavezala na 1 pripremnu godinu u kojoj bi stekli sve navedeno.

Također postoje roditelji djece s teškoćama koji odbijaju odgode i dijagnostike, a doma s djecom ne rade ništa jer ne znaju, a sustava opet nema. Nema stručnjaka koji bi takvo dijete preuzeli i vidjeli u čemu je problem. Nema logopeda, nema defektolog ni u školi, ni u mjestu.
    U nekom uređenom svijetu, takvim bi se djetetom pozabavio sustav - testirao, dijagnosticirao, uputio roditelje, ali ne i u nas. U nas je dekretom uvedena inkluzija, a broj učitelja u razredu ostao je isti (1), asistenti NE RADE s djetetom, oni su samo tehnička podrška (preveniraju tučnjave, fizički pomažu nemoćnima, prepišu u bilježnicu i sl.). Individualnog rada nema, nema popodnevne pomoći stručnjaka, stručne službe su krnje i ne rade svoj posao, učitelji ne znaju s autistom, teškim adhd-om, teškim disleksičarom, na koncu sve leži na roditelju. Pa ako roditelj može i zna, dobro. Ako ne, piši kući propalo.

Ali zato kad otvorite bilo koji portal vrište naslovi kako raste broj učitelja, treba smaknuti tu gamad uhljebničku...a u Finskoj na koju se zaklinjemo, čim djetetu ne ide ili postoji veliki problem, formira se od njih par mali razred gdje stručnjaci rade s njima. Ako je problem manji, onda to rješava drugi učitelj u razredu jer su po dvojica! O visokoindividualiziranoj
    nastavi od 1.r. da i ne govorimo. Ako ti ide sjajno matematika, slušaš je s trećašima, a ne s prvašima.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

A mislite i da internet, telefoni rade sami od sebe? I ako "sve" stane i dalje će hrpa ljudi raditi jer ne može "sve" stati,
    Niti je sve stalo u Wuhanu.
    Posljednje uređivanje od sillyme : 13.03.2020. at 11:23

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •