Pokazuje rezultate 1 do 28 od 28

Tema: osude zbog AD i dohrane... vase misljenje?

BebaBeba avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno osude zbog AD i dohrane... vase misljenje?

Dakle ovako, neki dan pricam s prijateljicom koja ima bebu 2 tjedna mladu od moje, koja je iskljucivo dojena. I pricam joj da ne dojim zbog toga sto moram piti antidepresive koje sam u trudnoci prestala biti i da sam zbog svog zdravlja morala poceti s njima maltene odmah nakon poroda.
    E tu sam dobila pravi napad i paljbu.. Da kako ja mogu misliti na sebe a ne na svoje dijete, kako mi moze biti bitnije da pijem ljekove od toga da moje dijete dobija sve sto joj treba i kako mi to moze biti razlog da predem na "smece" od AD-a... A jos kad sam joj rekla da sam dohranu pocela sa 4 mjeseca jer mojoj bebici mlijeko vise nije bilo dovoljno zasitno i trazila je papati svaka 2 sata... Uglavnom rijeci su bile tipa "ti ne volis svoje dijete" "ti nisi nikakva majka" "Kako se mozes tako ponasati i trovati svoju bebu"... ma uzas
    Totalno me povrijedila jer ne smatram da sam losa majka, i zaista mislim da radim sve za svoje dijete.
    Jesam li zaista toliko pogrijesila??

Superman avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Nisi. Učinila si onako kako si procijenila da je najbolje za tebe i tvoje dijete. A, pretpostavljam, i prema preporuci svog liječnika te pedijatra.
    A reakcija tvoje "prijateljice" je sasvim neprimjerena.

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja se ne bi obazirala na takvu "prijateljicu".

BebaBeba avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Naravno, i lijecnik i pedijatrica su mi preporucili isto. Nebih nista radila na svoju ruku.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

I ja tako mislim.... Tko od nas ima pravo suditi i procjenjivati što je najbolje za tuđe dijete? Pogotovo ako niste u istoj situaciji i ako postoje debeli razlozi za AD (a ovdje je baš takav slučaj).... Možemo ponekad reći svoje mišljenje, ali ne i napadati. "Prijateljica" se ovdje nije pokazala kao prijateljica. Ne uzimaj k srcu....
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 12.02.2010. at 08:06

Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ajoj, pa normalno da je mamino zdravlje jako bitno, jer ako mama ne može normalno funkcionirati, ne može se niti normalno brinuti za svoje dijete. Postupila si po preporuci svog liječnika, vjerojatno ima dobar razlog zašto piješ ove antidepresive... Moja beba je isključivo dojena, ali nikad ne osuđujem / ne predbacujem ženi koja svoje dijete hrani sa AD i zbilja mi je krivo što su neki tako netaktični i mogu izreći takve stvari koje mogu tako povrijediti . U redu je informirati i pomoći, ali ne i ovako izbedirati, tako da slobodno reci frendici da to zbilja nije bilo uopće ok s njene strane...
    Jedino ovaj dio da nisi imala dosta mlijeka će ti sve cure koje doje reći da je to bio vjerojatno skok u razvoju, količina mlijeka se poveća kad beba više doji, ali to potraje dan- dva dok se ponovo ne uspostavi ponuda-potražnja, tako da to nije trebao biti razlog da počneš s AD.

BebaBeba avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Mislis - s dohranom?
    Ali to je kod moje trajalo 2 tjedna i ocito da nije bio skok u razvoju, i pedijatrica mi je rekla da to nije skok i da je znak da mi bebi treba vise od mlijeka.

BebaBeba avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Krivo si shvatila, ne da ja nisam imala dosta mlijeka nego joj AD sam po sebi nje bio dovoljan - dojila sam samo prvih otprilike tjedan dana dok nisam pocela pit antidepresive!

Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Aha, da, krivo sam shvatila da si dojila 4 mjeseca
    Hm, pa zar nije mlijeko hranjivije od dohrane?!
    Posljednje uređivanje od Nia_Zg : 12.02.2010. at 08:18

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

BebaBeba, ti si svojoj bebi potrebna zdrava. Dojenje jest najbolji izbor za dijete, ali AD nije smeće i u slučajevima poput tvojeg je sasvim primjereno za dijete. Vjerujem da ti je teško što je zbog uzimanja antidepresiva nisi mogla dojiti, no najbitije u svemu je da beba ima smirenu mamu, koja može normalno funkcionirati i brinuti se za nju.

A što se "prijateljice" tiče, ja bih je izbjegavala u širokom luku, takva zlonamjerna osoba ti ne treba u životu.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Ako si ti dobro i beba će biti dobro,ne obaziri se na podrugljive mame o AD-u.

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Ja se zgražam - i to otvoreno priznajem - nad načinom brige za dijete kada šestomjesečno dijete jede sarmu, a sa manje od godinu dana popije crno vino "da bolje spava" i sa godinu i par mjeseci se toliko prežderava (moram upotrijebiti taj izraz!) da povraća navečer koliko je pojelo.
    Ovo za AD kod tebe je sasvim razumljivo, a i za početak dohrane kada uzmemo u obziru navike i tradiciju u našoj zemlji i znanje pedijatara i liječnika, mislim da ih 80% postupa kao i ti. Otpili frendicu

zelena avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Zdrava i sretna mama jedan je od najvažnijih preduvjeta za stvaranje zdravog i sretnog djeteta - naravno, da si u pravu .... A što se dohrane tiče, i nama mlijeko nije bilo dostatno pa smo negdje s 5 mjeseci počeli uvoditi dohranu (po savjetu pedijatrice) - nisu sva djeca ista, zato ih treba pažljivo pratiti i adekvatno reagirati na njihove potrebe ..

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Mislim da si s obzirom na svoju situaciju dobro napravila, što bi bilo bože dragi da nisi nastavila s terapijom. Ovako ste i ti i beba zadovoljni. Nemoj se gristi i takve primjedbe sreži u korjenu. Tvoje prijateljica je sretna što može dojiti svoje dijete, ali joj to nedaje nikakvo pravo da tebe napada, pogotovo što zna situaciju. Uživaj u svome djetetu i stay cool

sandra-zvrk avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Mama mora biti zdrava da bi se kvalitetno brinula o svojoj bebi i to je jedina bitna stvar u cijeloj priči. Tvoja ljubav je najbitnija u cijelom bebinom životu.

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nekako mislim da tvoja "prijateljica" nece na dojenju stati, da ce biti puno toga i kasnije za dijeljenje lekcija iz majcinstva
    moj ti je savjet, iz osobnog iskustva, mozda je vrijeme da neke odnose prekines i neke vampire maknes iz svog zivota
    nije svaki odnos vrijedan postojanja

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj BebaBeba prvotno napisa Vidi poruku
    Dakle ovako, neki dan pricam s prijateljicom

Jesam li zaista toliko pogrijesila??

vidis - pogrijesila si u prvoj recenici, draga...

ta, koja ti je izdijelila to sto je izdijelila - ne bi trebala u tvom srcu nositi naziv prijateljica... prijateljica te razumije, suosjeca s tobom, boli je tvoja bol i raduje se tvojim radostima. okruzi se takvima, za tvoje i bebino dobro

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ovo sve stoji, sto je vec receno.
    Dodat cu jos i da mi se cini da ljudi u prosjeku nisu svjesni sto znaci uzimanje antidepresiva, tj. smatraju da se kod depresije ne radi o bolesti - koju kao i svaku drugu bolest treba lijeciti, nego o necemu subjektivnom, nekoj vrsti "malodusja", razmazenosti, slabosti karaktera. Cesto se obicno neraspolozenje proglasava "depresijom", slicno kao sto se uobicajeno zivahnu djecu laicki naziva "hiperaktivnom", i slicno. Radi se o neznanju i bahatosti. Nemoj se uzbudjivati.

BebaBeba avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Hvala vam svima puno na podrsci. Definitivno sam od onih koje su jako "ZA" dojenje i krivo mi je sto je situacija takva kakva je ali isto kao i vi, smatram da je u zivotu moje, tj svake bebice najvaznija ljubav i briga. A sto se tice AD-a znam da nije idealna hrana, ali definitivno mislim da kad su brda i brda djece hranjenja iz bilo kojeg razloga njime, i odrasla normalno, nije niti stetno i ipak dijete opskrbljuje onime sto joj je neophodno. A i kad ju gledam - meni uvjerljivo izgleda kao slatko zdravo i veselo dijete!

ovo sto je Nia_ZG rekla da je mlijeko hranjivije od dohrane.. pa mozda bi i trebalo bit al moja malena na mlijeku izdrzi maksimalno 2 sata, a kad pojede rucak npr kuhanu mrkvicu sa spinatom mirna je i po 4-5 sati! Ocito joj pase.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Curica ti je preslatka. Gledaj nju, ako je sretna i zadovolnja, znači da radiš dobro. Rođenjem djeteta ti ne prestaješ postojati. Imaš se pravo brinuti za sebe i svoje zdravlje, jer češ još dugo u životu trebati svojoj djevojčici. Nažalost naslušat češ se u životu još svakakvih komentara, dobronamjernih i onih manje takvih, čak i od posve nepoznatih ljudi. Nemoj to uzimati k srcu, a i sama znaš da je nakon majčinog mlijeka, AD drugi najbolji izbor. Vaša sreća i zdravlje su najbitniji, a ti radiš sve da tako i bude.

BebaBeba avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Hvala Dani1 Svaki puta kad je pogledam jos uvijek nemogu vjerovati da imam nesto toliko divno, slatko i nevino i ona je definitivno meni najjaci argument i poticaj da se lijecim bas zato jer sam svijesna koliko ovisi o meni i koliko me treba a i koliko me, naravno vec sad ovako malena voli!

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

A gle, ja sam Ivu dojila 27 mjeseci pa sam se i od osoba medicinske struke i od jako bliskih ljudi naslušala takvih nebuloza da ti pamet stane. Jednom sam baš bila jako povrijeđena jer je ispalo da malte ne seksualno zlostavljam vlastito dijete! Jer zamisli, ima 2 godine i papa maminu cicu!!

Tak da, ti znaš kako trebaš, a njoj drugi put reci da je jako bezobrazna. Zapravo, bolje da se ne družiš s njom, ona bu ti imala uvijek nekaj za reći, jer čim se usudila na takav način te izvrijeđati, govori dovoljno o tome kakva je osoba. A mene bi recimo druženje s takvom osobom jako nerviralo i išlo mi na živce a s takvim se ljduima ne želim družiti!

migulica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

nije to prijateljica, nego fundamentalistica!

BebaBeba avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Ma shvatila sam i ja nakon toga da to nije nikakva prijateljica jer lako je drugima pametovati i koliko mi se cinilo nasladivati se kada nisi u istoj situaciji!

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Posalji je u p.m.

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

vjeruj ima nas i onih koje dojimo pa opet nekim "prijateljima" ili ""rodbini" nismo ni zbog toga normalne. ti imaš debeli medicinski razlog zašto ne možeš dojiti( nije to stvar tvog komoditeta , lijenosti za informiranjem, ulaganjem truda ili sl.). takve ljude otkantaj , tvoja te curica treba zdravu, jaku i sretnu

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Draga bebabeba,
    postala si majka. Imaš svoj stav.
    ovo je tek prva osuda okoline, bit će ih još.
    ne obaziri se, istreniraj se da ti sve uđe kroz lijevo uho a izađe kroz desno. Bit će ti puno lakše.

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Sve je rečeno, zaključavam ovaj topic dok nije prešao u zgražaonicu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •