-
moja curka ti ima 10 kg sa 6,5 mj i radim ovako..poceli smo dohranu pomalo kad nam je rekao pedijatar (sa 5,5, mj.) i radim ovako..pocnela sam polako namirnicu po namirnicu..trebati ce ti neko vrijeme da dodjes na cijeli obrok (mi s tim nismo imali previse problema jer voli papati)..izbjegavaj rizine pahuljice, kekse, krumpire..ono sto deblja...ja dajem vocne kasice (trenutno kupijem neke staklenke bio dok ne dodje sezona voca..strah me pesticida) zasad cistu jabuku, krusku, breskvu koje otvaraju stolicu pa mozes mlijecnu kasicu, za rucak kuham blitvicu bio uzgoj ili korabu..sad cu poceti skoro i mrkvicu u juhici a piletinu cu pridruziti za mjesec dana..posto nam je vecina zitarice ispale iz igre zakljucila sam da cu stavljati u kasice proso i amarant..otvaraju a amarant ima puno zeljeza...za piti dajem samo vodu da se ne navikne na zasladjene sokice i cajeve...a ovo sto ti je pedijatrica rekla za sokice to ti mozda nije lose na nacin da uzimas nezasecerene sokice i dajes iskljucivo prije uvodjenja nove namirnice da se navikne na okus (npr. 3 dana joj dajes na zlicicu sokica od jabuke, nakon toga jedan dan das par zlicica jabuke..ako nema alergiju dan iza joj das pola kasice, dan iza cijelu..odnosno koliko ti bude htjela jesti)..ja sam to sa sokicem napravila samo s jabukom ostalo sam pocela odmah s kasicom..
nakon sto popapa je nadojis da bude sita i to je to..kako uvodis dohranu ces postepeno smanjivati dojenje ali bez problema mozes jos dojiti koliko budes htjela..medjutim, koliko sam ja upucena sad se bebi pocnu smanjivati zalihe zeljeza i potrebno je poceti uvoditi dohranu..
apricot editirala imena proizvođača
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma