Pokazuje rezultate 1 do 45 od 45

Tema: Dohrana preuhranjene bebe

Inda_os avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno Dohrana preuhranjene bebe

Bliži nam se uobičajeno vrijeme početka nadohrane a ja sam totalno nesigurna što i kako.

Problem je u tome što je bebica preuhranjena (s 5mj je imala 10kg u 67cm) pa sam u nedoumici trebam li ja započeti dohranu s 6 mj ako beba još uvijek napreduje po 1,5kg mjesečno i s čim započeti jer me je strah da ne prihvati dohranu predobro.

Od pedijatrice nikakve koristi, uvijek negoduje zbog poveće kilaže a savjetovala je još prije mjesec dana uvođenje sokića i čaja s malo šećera .
    Imaju li možda negdje pisani savjeti za dohranu preuhranjenih beba?
    Molila bih i iskustva s dohranom malih buhtlica.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

moja je imala 5mj i ravnih 10kg

buca

uglavnom, dohranu je slabo prihvaćala
    na 2 kašice na dan smo došli tek početkom 9mj

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Inda, rekla sam ti i na dojenju: ništa ne brini.
    Kako je došlo, tako će i otići.
    Ti počni s dohranom kada malena navrši šest mjeseci (dan više - manje).
    Pa polako.
    Kako krene s dohranom, s vremenom će vjerojatno smanjiti dojenje i sve se više izduživati. POčet će puzati, dizati se hodati... i odoše šlaufići.

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja ću ti samo reći da je moja imala 9kg sa 6mj
    sa 14,5mj ima 9,9 kila

zloćko avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

i ja ti velim ništa ne brini curke su u pravu kad počme puzati sve će doći na svoje kad pčne puzati i dizati se i biti stalno u pokretu! moj malac ima 10 mj i 9kg od kako puza nije dobio ni kile al je narasto sve što pojede on potroši u pokretu i naša ped kaže da je to super ! samo hrabro naprijed

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ja joj za početak ne bi davala sokiće i čaj nego samo čistu vodu. Ako se navikne na njih jako češ ju teško poslije odučiti. Ako ih već daješ(sokove) razrijedi ih sa vodom.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

sto manje preradene hrane, recimo sva ona lina i slicno tome, pa one gotove kasice, keksi, slatkisi opcenito, vocni jogurti i slicne stvari (pudinzi na primjer)

ovo za pijenje vode je super, makar su sokovi od voca i povrca ok, ako ih doma radis, ako ne bolje voda. i vocni jogurt se doma moze napravit, smijesas zgnjeceno ili smiksano voce i jourt, nes ti filozofje

i to ne samo za 'preuhranjenu' djecu, nego opcenito

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

moja curka ti ima 10 kg sa 6,5 mj i radim ovako..poceli smo dohranu pomalo kad nam je rekao pedijatar (sa 5,5, mj.) i radim ovako..pocnela sam polako namirnicu po namirnicu..trebati ce ti neko vrijeme da dodjes na cijeli obrok (mi s tim nismo imali previse problema jer voli papati)..izbjegavaj rizine pahuljice, kekse, krumpire..ono sto deblja...ja dajem vocne kasice (trenutno kupijem neke staklenke bio dok ne dodje sezona voca..strah me pesticida) zasad cistu jabuku, krusku, breskvu koje otvaraju stolicu pa mozes mlijecnu kasicu, za rucak kuham blitvicu bio uzgoj ili korabu..sad cu poceti skoro i mrkvicu u juhici a piletinu cu pridruziti za mjesec dana..posto nam je vecina zitarice ispale iz igre zakljucila sam da cu stavljati u kasice proso i amarant..otvaraju a amarant ima puno zeljeza...za piti dajem samo vodu da se ne navikne na zasladjene sokice i cajeve...a ovo sto ti je pedijatrica rekla za sokice to ti mozda nije lose na nacin da uzimas nezasecerene sokice i dajes iskljucivo prije uvodjenja nove namirnice da se navikne na okus (npr. 3 dana joj dajes na zlicicu sokica od jabuke, nakon toga jedan dan das par zlicica jabuke..ako nema alergiju dan iza joj das pola kasice, dan iza cijelu..odnosno koliko ti bude htjela jesti)..ja sam to sa sokicem napravila samo s jabukom ostalo sam pocela odmah s kasicom..
    nakon sto popapa je nadojis da bude sita i to je to..kako uvodis dohranu ces postepeno smanjivati dojenje ali bez problema mozes jos dojiti koliko budes htjela..medjutim, koliko sam ja upucena sad se bebi pocnu smanjivati zalihe zeljeza i potrebno je poceti uvoditi dohranu..

apricot editirala imena proizvođača

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ja vas stvarno molim da ne navodite imena proizvođača koji krše Međunarodni kod.
    Toliko su izreklamirani po medijima da nema potrebe da ih i mi još ovdje besplatno reklamiramo.

Zahvaljujem na razumijevanju.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

aha..sori...totalno sam zaboravila na to..slobodno izbrisi s posta..brzinski sam joj pisala sto ja uvodim..

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Moja mlađa je bila baš buca kao beba. Dobivala je po kilu mjesečno.
    ali dohranu je jako slabo prihvaćala. Jednu, dvije žlice po obroku.

Sad je... onako, taman

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Inda, ne brini, pa znaš da dojena beba ne može biti predebela/preuhranjena. Cure su sve rekla a ja ću samo još dodati da su Lane po prirodi imena šlank i zgodne
    pusa imenjakinji!

Inda_os avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Hvala svima na odgovorima.

Eto, nakon puno iskustava na ovoj temi i na drugima gotovo sam uvjerena da će moja bucka opravdati prirodu svog imena (manal )

Planiram započeti dohranu sljedeći tjedan i mislim da ću krenuti sa žitaricama po kuharici J.B.Pejić. Naravno, ne mislim davati sokiće, lina i slično

Malo me je lore iznenadila sa svojim izbjegavanjem žitarica. Je li to mudro tako rano započeti dijetalnu prehranu?
    Ja sam sad sigurna da ću prilagoditi prehranu tek ako se ne ostvari ono što svi tvrde "da dojena djeca ne mogu biti debela"

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Nije da moraš sasvim izostaviti žitarice. Ali svakako ih daješ manje i rjeđe nego što bi ih davala da je dijete prosječne težine za dob. To je daleko od "dijetalne"prehrane, jer joj je mlijeko svakako glavna hrana i daješ joj sisati na zahtjev. Svrha dohrane je sada ionako upoznavanje okusa.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Samo da dam podršku primjerom. Znam dečka, isključivo dojena beba do skoro 7 mjeseci, sa 6 je imao 10 kg i mnoštvo šlaufića. Od 6-18 mjeseci je na kilaži dobio možda 500 g. Sad nema niti grama šlaufića.
    Dohranu su počinjali normalno prema tablici, naravno bez slatkog, sokića, čajeva, keksića, ali to vrijedi za svu djecu.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj lore prvotno napisa
    ...ja dajem vocne kasice (trenutno kupijem neke staklenke bio dok ne dodje sezona voca..strah me pesticida)
    ne znam, meni se te kašice i sokovi u staklenkama čine prezaslađeni nečim (probala sam kod prijatelja i jednom sam sebi kupila sok :bljakbljak: djetetu nisam davala). Piše da nema šećera, ako su umjetni zaslađivači još gore. Pazite na to.
    Ja sam moju curicu isto počela dohranjivati usred zime, imali smo nešto zimskog povrća u vrtu, uz to sam davala žitarice, a od voća prvo vrijeme samo jabuke i ponekad krušku. Kasnije sam uvela meso od domaće kokice, pa bijelu ribu (zaboravih u kojem mjesecu, provjerite na tablici).

Ne bih da se nitko osjeti povrijeđen, ali mislim da nisu potrebne kupovne kašice (imali smo rasprava o tome, znam da ima i onih koji misle drugačije, nije bed), tim više što želite uvesti "laganiju" prehranu.

J. B. Pejić ima dosta dobrih stvari, ali provjeri namirnice po tablici. Ja sam je isto čitala i dala sam djetetu sezam pri samom početku dohrane, prema njenom savjetu. Kasnije sam saznala da je alergen!

Inda_os avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Danas smo bili na cijepljenju, ušla sam kod pedijatrice ponosna na isključivo dojenje 6 mjeseci i spremna za početak dohrane a izašla sam kao pokislo mače.
    Neka od pitanja koja su se raspravljala su bila zašto nisam krenula sa sokićima kad mi je rekla (s 4 mj ), zatim zašto toliko dojim debelo dijete i sl. Prema pedici malecka od 6mj treba jesti SVE, imati TOČNO 5 obroka na dan, od toga tri kruta (ispočetka kombinirana s mliječnim) i dva mliječna (ujutro i navečer) i ne sisati između jer je debela. Kad sam ju pitala kako da ne dam sisati 5 sati djetetu koje sisa svakih 1,5-2 sata, rekla je da naprosto ne dam
    Meni je jasno da imam preuhranjeno dijete ali zar da joj ne dajem jesti?

Naprosto ne mogu doći sebi od tuge

tropical avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

nisam baš sigurna da je preuhranjena, neka djeca koja su isključivo dojena naprosto bolje dobivaju i sigurno će se početi izduživati (moj još nije ali čeka taj dan :D vrat još nema a kad će ga imati- ne zna se )

nego, vjerujem da ti je teško ali sad malo pročitaj forumić i probaj što prije- ZABORABITI SVE ŠTO TI JE OADICA REKLA I DOHRANI. super je što ti dijete doji! i ako ne želi previše jesti ne sili ju. i ne daj sokiće- voda je akon. ma samo hrabro naprijed, budi ponosna na sebe i svoje dojeno dijete.

sad se sjeti koliko tvojih poznanica iz okoline sa djetetom starim kao tvoje doji...

p.s. sorry na offtopicu u postu

Alyssa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Potpisujem tropical od rijeci do rijeci. A o pedici sve najgore . Procitaj malo o dojenju na portalu i forumu da se ohrabris u svojoj odluci . Svugdje pise da iskljucivo dojene bebe ne mogu biti predebele jer visak brzo izgube!

Mi imamo suprotnu situaciju, moj decko je po tablicama na donjim granicama za svoju dob - sad ima 8,5 mj., do 6 iskljucivo dojen, sad jedva da nesto pojede, cica je i dalje zakon, isto svakih sat i pol-dva. Ne mogu ni zamisliti da mu uskratim dojenje kad me trazi ! Mene je pedica pokusala nagovoriti na isto sto i tebe, raniju dohranu, sokice, vise obroka... da mali vise dobije na tezini. A on je jako ziv i motoricki jako napredan pa sve potrosi. Vidjet ces, kad se Lana pocne vise kretati kako ce se lijepo izduziti. Ali cudi me da ti pedica uopce predlaze da je "jace" hranis ako je bucka - tim vise bi imalo logike da je dulje dojis? Puno cesce i lakse se udebljaju bebe koje prerano krenu s dohranom, posebno s puno zitarica, sokica, secera...

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj Inda_os prvotno napisa
    Neka od pitanja koja su se raspravljala su bila zašto nisam krenula sa sokićima kad mi je rekla (s 4 mj ), zatim zašto toliko dojim debelo dijete i sl. Prema pedici malecka od 6mj treba jesti SVE, imati TOČNO 5 obroka na dan, od toga tri kruta (ispočetka kombinirana s mliječnim) i dva mliječna (ujutro i navečer) i ne sisati između jer je debela. Kad sam ju pitala kako da ne dam sisati 5 sati djetetu koje sisa svakih 1,5-2 sata, rekla je da naprosto ne dam

Ja na tvom mjestu ne bih mogla doći k sebi od bijesa i razmišljala bih o jednoj od opcija:

a) promijeniti pedijatra
    b) ako je dotični ped inače dobar liječnik - ne pitati i ne konzultirati pedijatra o stvarima koje se ne tiču cijepljenja i/ili bolesti, tj. savjete o dohrani ignorirati i raditi po svome.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Inda_os, kako ste?

Inda_os avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

martinaP, hvala na pitanju

U šestom mjesecu je isto dobila skoro kilu pa sad s 6 mjeseci brojimo 11 kg
    Na poluročkas smo počeli s dohranom tako da nam je danas tek 5. dan. Prihvatila je izvrsno, nema nikakvih problema. Malo više ću forsirati povrće i voće, osobito sad kad mu dolazi sezona.
    Obzirom na ove vrućine, počela sam davati i par žlica vode nakon obroka.

Postala je puuuno aktivnija pa mislim da će polako početi trošiti zalihe. Vidjet ću kako će biti kroz par mjeseci pa ako još uvijek bude jaaako iznad prosjeka, potražit ćemo savjete nekog stručnog.
    Dotad su, naravno, dobrodošli vaši savjeti i iskustva!

Savjete pedijatrice zanemarujem

vimmerby avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

hej Inda_os, ide ti super!
    inače, isključivo dojene bebe NE MOGU biti predebele, pogotovo ne zbog dojenja kad i koliko one to traže.
    no, dobro si napravila da si pričekala s dohranom.
    i ne moraš brinuti, mic po mic da dijete upozna okuse, nikud vam se ne žuri.
    bitno je da je curka zdrava i da je s njom sve ok.

i stvarno se bude istopila s povećanom aktivnošću. kad krene, ne budete ju mogli zaustaviti! s tim da bi bilo super da joj i daje daješ dojiti na zahtjev jer je tvoje mlijeko za nju još uvijek najvažnije.
    sretno!

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

samo da se osvrnem da su savjeti pedijatra u najmanju ruku apsurdni

kao, beba ti je debela ali bi trebala imati 5 obroka dohrane. tragikomicno. nema veze s mozgom.

Inda_os avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj mikka prvotno napisa
    samo da se osvrnem da su savjeti pedijatra u najmanju ruku apsurdni

kao, beba ti je debela ali bi trebala imati 5 obroka dohrane. tragikomicno. nema veze s mozgom.
    3 obroka dohrane , ostala dva sisanje
    Joj, tako mi je bila komična kad mi je rekla da ju ne smijem dojiti svaka dva sata kao što ja radim (na zahtjev) jer će se tako naučiti pa će poslije htjeti mesa svaka dva sata
    Još jedna žalosna stvar je da je pedica tek nedavno specijalizirala :/

Inda_os avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Da malo podignem...

Na današnjem vaganju sa 7,5 mjeseci vaga pokazuje 12,6kg (71 cm) :/

Nekom mukom sam uspjela donekle uobročit sisanje, kad vidim da je sita prekidam podoj, forsiram pijenje vode da ne sisa od žeđi, čak nam je i razmak 2.5-3.5 sata (što je za nju super) ali ona i dalje buja po kilu mjesečno. Naprosto ne znam što da učinim.
    Trudim se i neuspavljivati ju na ciki, da sisa samo zbog gladi pa ju nosam po sat vremena ne bi li zaspala.
    Dohranu je prihvatila ali ne jede puno, dva obroka od po možda 100ml.

Sad nam se iskompliciralo i sa prerastanjem as jer za nju ne postoji odgovarajuća as na našem tržištu a nabavka izvana je komplicirana...

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ovo sa AS je za*ebano, a mislim da se s ostalim ne moras muciti. gregor od momze je imao 12 kila sa oko 6 mjeseci. kasnije ti vjerojatno nece vise nis dobivati, pa ce ti pedijatrica pak opet raditi probleme--sad dobiva "previse", a kasnije ce "premalo". opusti se, takvo ti je dijete. kad se pocne kretati izduzit ce se in no time.

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    Inda, rekla sam ti i na dojenju: ništa ne brini.
    Kako je došlo, tako će i otići.
    Ti počni s dohranom kada malena navrši šest mjeseci (dan više - manje).
    Pa polako.
    Kako krene s dohranom, s vremenom će vjerojatno smanjiti dojenje i sve se više izduživati. POčet će puzati, dizati se hodati... i odoše šlaufići.

Ja i dalje mislim kao Apricot, mada znam da ti brineš, no doista po iskustvima drugih, bebice se kasnije jednostavno izduže i to ode, pogotovo jer tvoja papa zdravo.

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Inda, nemoj forsirati vodu, niti nista drugo.
    pusti dijete da samo odluci sto joj treba - sisa, voda, obrok...
    ti ponudi, a ona neka odluci.

nama, pedijatrica vise ne prigovara (prestala je kada je g. imao 10 kila sa 4 mjeseca )

ja cu ga za nekih mjesec dana staviti u as (9-18) onu koja se moze spustiti u polozaj za spavanje. jer iz ove maxi cosi jednostavno 'kipi' van.

ja znam da ce te sve kile otici jer moj zach je bio nevidjeno bucmasta beba i onda kada je prohodao godinu dana je imao 13 kila (a imao 11 kila sa 6 mjeseci). sada je vitak kao baletan i znam da ce tako biti i sa gregorom.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

moja je imala 10 kg sa 5mj, sa 12 mj je imala 17,7 kg, sa 24 mj je imala 17,9 kg
    još sisa, jede normalno, ni sa ničim ne pretjerujemo
    visoka je i vitka

Inda_os avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Valjda će onda i moja curka jednom biti vitka
    Joj, baš ste me sad nekako utješile

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

nadam se da ce se javiti moja prijateljica da ti kaze, ali evo mogu i ja prenijeti
    njen sin je kao beba bio jako jako naporedan, ne znam u kg ali otprilike ovako kao moj T sad (3,5 mjeseca, 8kg a rodjen sa 3,5...)
    i uglavnom, dijete kako je raslo samo se izduzio.
    Danas ima 4,5 godine i vitak je kao atleta

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Njojza prvotno napisa
    3,5 mjeseca, 8kg a rodjen sa 3,5
    jadni moj Tariče, jadna li ti majka koja te izgladnjuje!
    tc, tc, tc...

Fidji avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Inda_os prvotno napisa
    Valjda će onda i moja curka jednom biti vitka
    Joj, baš ste me sad nekako utješile
    Naravno!

Moje obadvije su sad vitke breze, a kao bebe su bile...hm...šlaufaste mišelinke.

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    Citiraj Njojza prvotno napisa
    3,5 mjeseca, 8kg a rodjen sa 3,5
    jadni moj Tariče, jadna li ti majka koja te izgladnjuje!
    tc, tc, tc...

Inda_os avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Samo da javim da još uvijek fino napredujemo ... 11mjeseci i 15kg
    Šlaufići su još uvijek tu, nadamo se da će uskoro prestati bujati

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Buca mala .Preslatka je.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

je medena je cijela na avataru - a jel ti ona dobro sada prihvaća dohranu?
    jer vidim da je fino napredovala.
    Moj Toma ima sad skoro 15mjeseci a tek mi je na 10kg - a bome jede puno, čega on naravno smije, pa ne znam kak mu se niš ne prima.

lovely___love avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

ja sam mislila da je moja Marta krupna beba jer je na poslednjoj kontroli sa 5 meseci i nedelju dana imala 9 34o g i 70 cm
    sad vidim da je pero laka kategorija...
    nama je pedijatar preporucio da pocnemo sa pirincanim pahuljicama,sto je meni totalno suludo na tu kilazu.Doduse oni pirincane pahuljice koliko sam ja razumela(ovo se desava u Srbiji)preporucuju svima jer su kao najmanji alergeni,ali s obzirom da mi sa dohranom pocinjemo sa sest meseci mislim da nije neophodno.A kad sam sestri u savetovalistu prokomentarisla da mi samo jos treba da je tovim s pirincanim pahuljicama,ona je bila u fazonu: kao mora da pocne da ih jede,kao da ne postoji voce i povrce.
    A da,bilo je i pitanje da li je pocela da jede?
    Ja kazem:Ne.
    Pa kad ce?
    Pa sad...
    Pa kad sad?
    Pa sad,nedelju...dve
    Pa ona je vec trebalo da pocne da jede

A kad je izmerila kazala mi je:Da li vi znate da ovu kilazu imaju jednogodisnja deca?
    Znam,pa dobro,sta da radim...
    I sto moram da zuri s hranom kad beba evidentno lepo napreduje,a i gvozdje je odlicno

ja se bas raspisala...

jkitanov avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Evo i nas tu jer smo preuhranjeni za dob. 6mj-10,3kg. Sve znam, šlaufi će nestati, pije vodu, siki 15-20 puta na dan, jede domaće jabukice i kruškice koje skupa u šetnji uberemo kod susjeda... Jede 2 puta po2-3žličice na dan. Smješno mi je to kako nas stavljaju u neke tabele i kockice, pa sad u žutoj knjižici nam na svakoj kontroli stoji PREUHRANJEN ZA DOB. Dr nam je supreiška. Kad dođemo na kontrolu čudi se koliki je i to samo od sisanja. Ni u jednom trenu nam nije rekao da smanjimo, čak nam je napomenuo da mu nedajemo čaja ili vode piti, već samo sisati do 6mj.

lovely___love avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

osam meseci jedanaest kila
    vidim na ostalim temam da vise puta u toku dana daju bebama zitarice
    sad od dva obroka koliko imamo samo jedan sadrzi zitarice...hm da li je to ok s obzirom na nasu kilazu?

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

I Tonka je sa 6 mj bila preuhranjena beba, ali mi je pedica rekla da to nema veze jer je dojena i da će ona samo u knjižici obilježiti preuhranjena jer mora se držati tablica, al da se ne zabrinjavam. Lijepa je, vesela i zdrava beba sa malo više šlaufića i baš mi je slatka

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Inda_os prvotno napisa Vidi poruku
    Danas smo bili na cijepljenju, ušla sam kod pedijatrice ponosna na isključivo dojenje 6 mjeseci i spremna za početak dohrane a izašla sam kao pokislo mače.

Draga, ne brini.... Imala sam isti slučaj. Čak i vrlo sličan razgovor s pedijatricom (budući da i dalje hodamo k njoj, moram priznati da je žena s vremenom promijenila ploču - i liječnici se educiraju). Kako god bilo, ja nisam poslušala savjete o prestanku dojenja zbog nje, ali par mjeseci kasnije sam ostala bez mlijeka (zbog nove trudnoće). Moj sin se riješio viška kg TEK KAD JE POČEO HODATI i to je tako kod većine dojene djece s viškom kilograma. Poslušaj apricot i kreni s dohranom. Potreba za dojenjem će se usklađivati s dohranom. Nama je išlo spontano. Uglavnom, u dobi od 2 godine od preuhranjenosti nije bilo ni traga. Dapače, kasnije smo imali i baš žgoljavih faza.

Inda_os avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Hvala svima na iskustvima i lijepim riječima
    Sada curka ima 14,5 mjeseci i 16,5 kg
    Još uvijek je kao dizano tijesto ali prohodala je prije mjesec dana i sad trči cijeli dan po kući pa očekujem da će se malo stanjiti

Obavjestavat cu vas

jkitanov avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Mi vas pozdravljamo, nismo više preuhranjeni.
    Sa 6mj- 10.3kg
    skoro 10mj- 10,5kg
    Dohrana nam slabo ide, i to što malo pojede je zdravo+sika,
    Sad rastemo samo u visinu, ali nam je malo sala ostalo.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •