Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: Renoviranje stana

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno Renoviranje stana

Ako se tko upustiio u ovu avanturu kod stvarno STAROgradnje (1910.), da li ste armirali/betonirali podove i koliko je to "zeznut" posao? i da li ste skidali unutarnju žbuku? na što trebam paziti?

bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Moze 1936?
    Skidana zbuka jer se sipila , provjeri statiku zgrade, trebas dozvolu od suvlasnika zgrade i naravno pripazi tko i kako ce izvodit radove.
    Kod nas su popucali svi plafoni prilikom postavljanja betonskih gredica, sanirano , ali opet se vide pukotine.

kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Može malo mlađa od 1945-46
    Ostavili smo samo oguljene zidove jer je bila pečena cigla i hraastove grede. Pregradne zidove premještali. Podzidavali ( izmjena temelja ), betonirali podove i armirali sa postavljanjem topl. izolacije. Na strop stavljali rigips ( grede se vide u stanu ) Iznutra mazano beomalom. Sva instalacija - struja , voda, plin novo. Postavljena vanjska izolacija i fasada, izolacija na tavanu i valda sam sve obuhvatila
    Ništa ne puca, mi zadovoljni.

kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Nisam dala kompletan odgovor - koliko je to zeznut posao ?
    Mi smo to sve radili 3-4 god. i nismo živjeli u toj kući. Super je bilo nakon prljavog posla ostaviti sve i doći u čistu kuću.
    Tu je brdo majstora raznih profila i pametovanja. Najbolje je ako sam čovjek zna šta treba i šta hoće jer majstori to uvijek okrenu na svoju vodu, često zeznu stvar.
    Mislim da je strašno živjeti u kući koja se renovira, jer je to prljavštine posvuda.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Gradnja 1936,stan mog brata, ja nadgledala radove..
    dizani podovi nalijevane deke preko greda grede pojačane...
    kompletno sve..instalacije voda struja...spuštani stropovi..

80m2 sa namještajem 72 000 eura, na namještaju se baš i nije štedilo...a bogami ni na ostalome

svi prozori pvc s tim da je jedna strana u griljama a jedna u roletama..

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

a joj, nisam zapravo odgovorila na pitanje...

zeznut posao nalijevanja podova i nije...sve zavisi u kakvom sus tanju grede i može li se nalijevati preko njih...ukoliko ne može potrebno je iseliti stanara ispod a to je već zaista za**bano..

otukli smo zidove sve stara žbuka komplet bačena..neki zidovi premješteni i neki nadvoji nanovo napravljeni, moralo se tako jer su stan poviše također grede.
    u stanovima gdje su grede svi su zidovi nosivi i oni debeli i oni obični

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •