Bok cure.
Imam pitanje za vas.
Dakle malena ima problema sa nosićem od kad je krenula u jaslica. Scenarij je uvijek isti: prvo počne curenje, sljedeći dan kašalj jer joj se slijeva u grlo, ne može disati na nos, spavati ni ići u vrtić naravno. Odemo kod pedice, ona nam prepiše operilP i garasone, 3 puta na dan, 7 dana. Terapija uglavnom pomogne, dijete krene u jaslice, nakon 3-4 dana nosić počne ponovo curiti.
To mučenje traje već 6 mjeseci :shock:
Na početku smo pokušali samo sa ispiranjem fiziološkom, čišćenje aspiratorom, sterimar, aqua maris, kupili smo čak i inhalator :/
Bili smo na ORL (prije 5 mjeseci) i dr. nam je preporučila samo ispirati. Problem je u tome što to ispiranje ne djeluje i zadnji put kad sam odgađala ponovno kapanje garasona morala je na kraju piti antibiotik jer je prešlo na uho i grlo.
Što da radim? Je li prečesto svaki drugi tjedan koristiti garasone i operil? Kako to djeluje na njezinu sluznicu i hoće li imati kakve posljedice.
Kako odabrati od dva zla manje - kapati ili čekati da se zakomplicira pa piti antibiotike?
Pedica kaže da je to normalno, a žena u ljekarni me već malo čudno gleda kad joj dođem sa receptom za garasone. Kaže da joj neće djelovati ako se tako često koriste.
E da, bris smo napravili jednom prije 5 mjeseci i nije bilo bakterije, ali tada je sekret bio svjetao i pjenast a sad bude zelen i gust tako da pretpostavljam da definitivno je bakterija.
Tempicu nikad ne dobije.