Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: Pohane palačinke

  1. #1

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    Samobor
    Postovi
    1,053

    Početno Pohane palačinke

    Curke ajd molim prijedloge s čim punite palačinke za pohanje ili zapečene.
    Ja klasika punim sa sirom i šunkom ili sa mljevenim mesom. Kak u subotu imamo neku malu fešticu htjela sam napravit palačinka party sa više vrsta pohanih, punjenih, zapečenih palačinki (slanih) pa bi trebala malo vaših prijedloga.

  2. #2
    anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,908

    Početno

    Blitva i sir, dinstani šampinjoni, tuna & paradajz. Jednom sam probala punjene s kupusom i bile su odlične, ali nemam pojma kako se rade.

  3. #3

    Datum pristupanja
    May 2004
    Lokacija
    varaždin
    Postovi
    1,226

    Početno

    Mljeveno meso se zdinsta na luku i time se pune palačinke, onda se pohaju i peku u ulju. Posluže se s umakom od vrhnja i senfa.

  4. #4

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    679

    Početno

    Ja filam najjednostavnije - šnita sira i šnita šunke, fino zarolam, stavim čačkalice, uvaljam u brašno, jaja i prezle.

    Kad mi se da, nafilam sa zdinstanim šampinjonima i šnitom sira.

  5. #5
    MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Maksimir, Zagreb
    Postovi
    2,715

    Početno

    Na male kockice narezanu piletinu posipati vegetom i popržiti na malo maslaca. Kad je to pečeno, maknuti s vatre, naribati muškatni oraščić, ubaciti sitno nasjeckane kisele krastavce i paprike (ja obično radim bez paprika), umiješati kiselo vrhnje (meni bolje s mileramom jer je gušći) i puniti palačinke, rolati kao sarmice, panirati u brašno, jaja, mrvice i pohati.

  6. #6
    Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    4,882

    Početno

    Ja radim ili sa šunkom i sirom ili sa pilećim prsima narezanim na sitno i preprženim. najbolju umak uz to mi je tartar koji napravim sama.

  7. #7
    Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,599

    Početno

    Sline mi cure na ovaj topic.

  8. #8

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    Split
    Postovi
    289

    Početno

    a ja ću samo dodati: probajte umjesto s mlijekom, smjesu raditi s jogurtom (može i bioaktiv) i klasika, umjesto vode, mineralna. budu tako fine,....mmmmmmmm

  9. #9

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    1,984

    Početno

    ja radim i s povrčem:

    kukuruz,grašak,grah i mrkvu na kockice (kuhano ili iz konzerve)prodinstati i dodati malo paradajz sosa (može se ubaciti i bijelo meso na kockice,koje se prije prepeče)začiniti.
    u hladno dodati kockice sira,te puniti palačinke,zarolati,panirati i pohati.

  10. #10
    white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,838

    Početno

    pileca prsa sjeckana na kockice,kis.krastavci,sampinjoni i pavlaka.Sve se pomijesa, posoli ,pobiberi i puni u palacinke(kao sarmice), zatim se umoce u jaja u prezle i peku sa svake strane do zlatno zute boje.

  11. #11

    Datum pristupanja
    Jul 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,512

    Početno

    Gljive u sosu od gorgonzole.
    (Na rastopljenom puteru poprzit luk i sjeckane gljive / najbolje vrganje, ali mogu bilo koje, kad puste vodu dodati malo soja/sosa i usitnjenu gorgonzolu)
    Ovim se mogu filovati palacinke, a moze posluziti i kao prilog ili preljev za neka druga jela.

  12. #12

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    2,765

    Početno

    ovaj njam, njam recept je samo za trudnice. Zato, bjezim JA odavdeeee

  13. #13

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Postovi
    355

    Početno

    Ja u vrhnje stavim kobasice (tko voli moze staviti sunkaricu), prsuta, kiselih krastavaca, sira trapista, parmezana. Mjere su odokative, ali masa ne smije biti rijetka. Sve sastojke sjeckam na sitno. Dobro promijesam da se sastojci sjedine. Malu zlicicu te mase stavim na palacinku, smotam ju kao sarmicu, ucvrstim cackalicom (ili povezem koncem) i poham. Iz pohanih palacinki uklonim cackalice (ili konac), poslazem ih u vatrostalnu zdjelu i prelijem besamel umakom.
    Svaki puta kada ih pravim dogodi mi se ista stvar... uvijek ih bude malo, ma koliko ih napravila. :smajlic se valja od zadovoljstva
    U principu, mozete staviti sto vam se nadje pod rukom kad otvorite hladnjak.

  14. #14
    Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    2,225

    Početno

    Citiraj Brunda prvotno napisa
    najbolju umak uz to mi je tartar koji napravim sama.
    Off topic, ali...

    Brunda, kako praviš tartar?

  15. #15

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    294

    Početno

    TARTAR SOS:

    tvrdo kuhano jaje,kiseli krastavci,crveni luk (pola),2-3 češnja češnjaka,peršin,sol,biber,majoneza,žlica ili dvije plavog vrhnja.

    Ili dodavati po ukusu.
    Sve satojke sitno narezati.Bolje ne stavljati u pasirku jer promijeni okus.

    Jesam li još što zaboravila?

  16. #16
    wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    3,187

    Početno

    ja tartar pravim brzinski, a bude super ukusan - pola majoneze, pola milerama, u to so, biber i narendani kiseli krastavci (mogu i usitnjeni kapari), malo senfa. Voila!

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •