Results 1 to 16 of 16

Thread: Pohane palačinke

  1. #1

    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Samobor
    Posts
    1,053

    Default Pohane palačinke

    Curke ajd molim prijedloge s čim punite palačinke za pohanje ili zapečene.
    Ja klasika punim sa sirom i šunkom ili sa mljevenim mesom. Kak u subotu imamo neku malu fešticu htjela sam napravit palačinka party sa više vrsta pohanih, punjenih, zapečenih palačinki (slanih) pa bi trebala malo vaših prijedloga.

  2. #2
    anchi pp's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,908

    Default

    Blitva i sir, dinstani šampinjoni, tuna & paradajz. Jednom sam probala punjene s kupusom i bile su odlične, ali nemam pojma kako se rade.

  3. #3

    Join Date
    May 2004
    Location
    varaždin
    Posts
    1,226

    Default

    Mljeveno meso se zdinsta na luku i time se pune palačinke, onda se pohaju i peku u ulju. Posluže se s umakom od vrhnja i senfa.

  4. #4

    Join Date
    Nov 2003
    Location
    zagreb
    Posts
    679

    Default

    Ja filam najjednostavnije - šnita sira i šnita šunke, fino zarolam, stavim čačkalice, uvaljam u brašno, jaja i prezle.

    Kad mi se da, nafilam sa zdinstanim šampinjonima i šnitom sira.

  5. #5
    MalaSirena's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Maksimir, Zagreb
    Posts
    2,715

    Default

    Na male kockice narezanu piletinu posipati vegetom i popržiti na malo maslaca. Kad je to pečeno, maknuti s vatre, naribati muškatni oraščić, ubaciti sitno nasjeckane kisele krastavce i paprike (ja obično radim bez paprika), umiješati kiselo vrhnje (meni bolje s mileramom jer je gušći) i puniti palačinke, rolati kao sarmice, panirati u brašno, jaja, mrvice i pohati.

  6. #6
    Brunda's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    4,882

    Default

    Ja radim ili sa šunkom i sirom ili sa pilećim prsima narezanim na sitno i preprženim. najbolju umak uz to mi je tartar koji napravim sama.

  7. #7
    Barbi's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    2,599

    Default

    Sline mi cure na ovaj topic.

  8. #8

    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Split
    Posts
    289

    Default

    a ja ću samo dodati: probajte umjesto s mlijekom, smjesu raditi s jogurtom (može i bioaktiv) i klasika, umjesto vode, mineralna. budu tako fine,....mmmmmmmm

  9. #9

    Join Date
    Feb 2005
    Location
    zgb
    Posts
    1,984

    Default

    ja radim i s povrčem:

    kukuruz,grašak,grah i mrkvu na kockice (kuhano ili iz konzerve)prodinstati i dodati malo paradajz sosa (može se ubaciti i bijelo meso na kockice,koje se prije prepeče)začiniti.
    u hladno dodati kockice sira,te puniti palačinke,zarolati,panirati i pohati.

  10. #10
    white_musk's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Sarajevo
    Posts
    2,838

    Default

    pileca prsa sjeckana na kockice,kis.krastavci,sampinjoni i pavlaka.Sve se pomijesa, posoli ,pobiberi i puni u palacinke(kao sarmice), zatim se umoce u jaja u prezle i peku sa svake strane do zlatno zute boje.

  11. #11

    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Sarajevo
    Posts
    2,512

    Default

    Gljive u sosu od gorgonzole.
    (Na rastopljenom puteru poprzit luk i sjeckane gljive / najbolje vrganje, ali mogu bilo koje, kad puste vodu dodati malo soja/sosa i usitnjenu gorgonzolu)
    Ovim se mogu filovati palacinke, a moze posluziti i kao prilog ili preljev za neka druga jela.

  12. #12

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    2,765

    Default

    ovaj njam, njam recept je samo za trudnice. Zato, bjezim JA odavdeeee

  13. #13

    Join Date
    Feb 2005
    Posts
    355

    Default

    Ja u vrhnje stavim kobasice (tko voli moze staviti sunkaricu), prsuta, kiselih krastavaca, sira trapista, parmezana. Mjere su odokative, ali masa ne smije biti rijetka. Sve sastojke sjeckam na sitno. Dobro promijesam da se sastojci sjedine. Malu zlicicu te mase stavim na palacinku, smotam ju kao sarmicu, ucvrstim cackalicom (ili povezem koncem) i poham. Iz pohanih palacinki uklonim cackalice (ili konac), poslazem ih u vatrostalnu zdjelu i prelijem besamel umakom.
    Svaki puta kada ih pravim dogodi mi se ista stvar... uvijek ih bude malo, ma koliko ih napravila. :smajlic se valja od zadovoljstva
    U principu, mozete staviti sto vam se nadje pod rukom kad otvorite hladnjak.

  14. #14
    Arijana's Avatar
    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    2,225

    Default

    Quote Originally Posted by Brunda
    najbolju umak uz to mi je tartar koji napravim sama.
    Off topic, ali...

    Brunda, kako praviš tartar?

  15. #15

    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    294

    Default

    TARTAR SOS:

    tvrdo kuhano jaje,kiseli krastavci,crveni luk (pola),2-3 češnja češnjaka,peršin,sol,biber,majoneza,žlica ili dvije plavog vrhnja.

    Ili dodavati po ukusu.
    Sve satojke sitno narezati.Bolje ne stavljati u pasirku jer promijeni okus.

    Jesam li još što zaboravila?

  16. #16
    wewa's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Sarajevo
    Posts
    3,187

    Default

    ja tartar pravim brzinski, a bude super ukusan - pola majoneze, pola milerama, u to so, biber i narendani kiseli krastavci (mogu i usitnjeni kapari), malo senfa. Voila!

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •